1000 случая на съвременно робство в английски автомовки открити чрез интернет

Инициативата е на църквата, разорована е, че много малко хора са подали сигнали

Обратно в новината

Коментари - 1000 случая на съвременно робство в английски автомовки открити чрез интернет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами те, ингилизите, имат богат опит в тази насока от стотиците години на световни колонизатори. Колко му е, като от "незалязващо слънце" в тяхната империя, тя се сви до размерите на острова. Тяхните патила започнаха с FAU 1 и FAU 2, но, изглежда, предстоят им много по-драматични премеждия.

Роби били. През 2 седмици си мия колата, за 6 паунда, само поляци, както се сещате касова бележка - йок. Собственикът и той поляк, нито им плаща осигуровки, нито каквото и да е на данъчните. Всичко влиза в неговия джоб, а на тях се плаща "под масата"... В българия я има същата практика, не знам къде е робството, по-точно. Че тези хора нищо не плащат на държавата, освен council tax може би :)

Ескплоатация на човек от човека... мирише ми на капитализъм тая работа. А при социализЪма беше обратното. :-))

манчестърски капитализъм - най-жестоката форма на капитализъм от средата на 19 век. Доколкото си спомням май родината му беше Англия

И кое е обратното на експлоатация на човек от човека? Нещо не става ясно . Явно при социализЪма сме имали експлоатация на човека от човек по твоята логика...

Бичуват ли ги ако не работят? Как ги принуждават да работят? Как работят без да избягат и да се оплачат? С кучета ли ги преследват и ги убиват, ако избягат? Роби ли са като в памуковите плантации? Все си мисля, че в модерното общество няма робство.

Абе, няма ли някой грамотен в Дира. Децата ми пишат по-малко грешки от тия.

С Брекзит ще се отърват от "лошите" роби.

Ами в България няма робство, нищо че сме най-бедни ( около 80%) в Европа, да живее България! Но около 1 милион са предпочели робството май...

Това не може да е вярно - западно-европейските бизнесмени са най-добрите бизнесмени. Ето и на нашите шофьори искат да предлагат добри условия, ама нашите гадни политици се опъват. Българските капиталисти са най-лошите капиталисти. Английските са самаряни.

Защо не кажете , че не става въпрос само за автомивки , а и за берачи във фермите ! Като си говорим за съвременно робство да говорим за всички негови измерения !

Каква ли щеше да е реакцията , ако случката е с цигани в България , макар че те рядко работят , пък и циганин и чистене е несъвместимо , освен в Чистотата , защото там спокойно си бъркат в кофите и всеки се прибира с няколко торби с боклуци в къщи .

Пак става дума за цигани - наши и румънски...И робовладелците съвсем не са англичани!

Много правописни грешки ......

ДИР-а, оправете си заглавието...автомОвките ги напишете правилно, иначе ще се връщаме в първи клас!!!

В КАКВО СЕ СЪСТПОИ ТОВА РОБСТВО?!

Състои се от работа по 12 часа за 30 паунда на ръка ! Все едно да работиш в Бг за 10лв на ден по 12 часа и да спиш във фургон или барака в която няма нищо . Само глупак може да си мисли , че отиваш в чужбина и всичко е цветя и рози .... е НЕ Е колкото и да не им се вярва на някой .

кой те кара да седиш и да им работиш при тези условия? И къд его прочете това в статията?

Въпросът е защо тези хора са напуснали родните си места и доброволно са станали роб?. Отговор: защото са им омръзнали феодалите по родните им места. А найстина не всичко е цветя и рози, емигрантсвото не е за всеки.

тои си го измисли, в статията изобщо не пише такова нещо!

За пояснение само да спомена... че подобни схеми има и в някои куриерски фирми и фирми за почистване. Обикновено тези фирми са собственост на хора/тарикати/от източна Европа. Най-лошото е да работиш за българин и украинец.... винаги им дължиш нещо....

не се разбоира от статията.."някои автомивки експлоатоирали работниците"... КАкво точно значи това?!?

Това руско сайтче пльока грешки вече и в заглавията си.

Защо само автомивките? Цялата им система е изградена така. Робски труд от емигрантите в замяна получават подслон тип барака- бунгало и нещо за ядене

Къде сте видяли 'барака-бунгало' в източен Лондон?