1000 машини на мирна демонстрация по Цариградско шосе

Строителите протестират заради несправедливи, според тях, обвинения в корупция от страна на опозицията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След това дойде и общественото недоволство от поредната спечелена поръчка в София - ремонтите в центъра. Част от силната международна реакция след убийството на журналистиката в Русе (чието последно предаване беше посветено на "Джи Пи гейт") се фокусира върху корупцията при разпределението на еврофондовете. Така Борисов беше длъжен да покаже някаква реакция и той реши да направи римейк на катарзиса от преди две години като този път удари по Джи Пи. Набраната през последните години инерция обаче ще бъде трудна за забавяне. Джи Пи се отказа от 225 млн. лв., но участва в търгове за още над милиард. В момента изпълнява поръчки за пречиствателната станция Приморско - Китен за 16.8 млн. лв., за реконструкция на пътя Момчилград - Крумовград - Ивайловград за 15 млн. лв., а миналия месец подписа и жп поръчка за 11.5 млн. лв. Законов начин те да бъдат изхвърлени оттам няма. Което значи, че компанията ще трябва сама да се откаже и от някои от тях. Ако направи това, ще бъде ясно кой го е поръчал. Както и че Борисов ще търси нов фаворит - компания, която след няколко години ще се окаже най-големият строител.

Лошата година 2018 г. обаче се оказа лоша за компанията. След като продължи да расте с познати темпове, фирмата се сблъска с няколко нови препятствия. Първо дойде разследването на "Биволъ" за "Джи Пи гейт". Документите за фирми, свързани лица и изпълнители от публикацията са реални и лесно проверими в публичните регистри. Те могат да се оприличат на своеобразна матрица за печелене на обществени поръчки, която повдигна завесата над скритата част от българската действителност. Група хора регистрират няколко консултантски дружества и започват да участват в търгове на общини. Сумите, за които се състезават, не са големи, тъй като процедурите са за оказване на експертна помощ при подготовката на същинските инфраструктурни проекти. Когато въпросните консултанти са избрани обаче, впоследствие за изпълнител се избира и свързана с тях строителна фирма. В оценителните комисии пък като външни експерти се появяват близки до едните или другите лица. Формално пряка свързаност между участниците няма. Но ги събира адресът на бул. "Черни връх" 59А, където е централата на строителната компания и откъдето се твърди, че са изнасяни кашони с документи, за да бъдат унищожени. В редица обществени поръчки консултантите сочат този адрес за кореспонденция, макар да са регистрирани на други места. След скандала със задържаните журналисти прокуратурата направи проверка, която по-късно прерасна в досъдебно производство и се стигна до блокиране на съмнителен превод за 14 млн. евро.

из мнения за фирмата от бивши служители Само ми напиши на каква позиция си за да напиша с какъв професионализъм си се задържал във фирмата ! Сигурно си обектов ръководител (нито един с магистърска инженерна степен ) . Чувствай се фрее да пи пишеш на имейл а после и телефон ще ти дам ако нещо не ти е ясно . Най интересното е защо не си написал нищо конкретно за заплатите , за пликчетата , как под строй бяхме задължени да ходим пред парламента да викаме за Бойко Борисов . За фирмите от обектите около Костинброд , фирма Понс ,подписката за учредяване на фирма -или имаш бели петна от семенна течност) нищо конкретно не каза . После кой е смешко- клоун !

А тези шофьори нямат ли поне малко човешко достойнство?Много добре знаят какво представляват фирмите им, каква заплата получават и сега ги изкарват шефовете им като бостанско плашило да плашат гаргите с тях.

отново изкара тракторите на улицата за покаже, че е готова да използва всякакви средства за да оцелее и да продължи да краде.

Ще има ли кой да замери праховите частици и вредните емисии в атмосферата. Бетонираха Българи. Да им дадат пари да бетонират и Европа. Корупцията, лошото качество и кражбите са отделна тема.

Справка в регистрите на обществените поръчки показва, че самостоятелно или като част от консорциум "Джи Пи груп" е успяла да спечели близо 700 млн. лв. от обществени поръчки в периода 2012 - 2017 г. Само до септември 2018 г. пък са подписани договори за още 97 млн. лева. Сравнени с общия оборот на дружеството за същия период (виж графиката), тези пари формират над две трети от постъпленията. Това, разбира се, е непълно сравнение. В консорциумите партньорите си поделят приходите, а такива са някои от най-големите поръчки на Джи Пи. Но подлага под съмнение думите на изпълнителния директор на компанията Стефан Тотев, който в интервю за "Капитал" твърди, че публичните пари формират около 35% от приходите на компанията. Впрочем аналогичен растеж благодарение на обществените поръчки през последните години преживяха и други строителни компании като "Трейс груп холд", "ПСТ груп", ГБС и "Хидройстрой". При всички тях (както, разбира се, и при "Водстрой 98") обаче има ясно изразена тенденция за спад на приходите след 2015 г. При "Джи Пи груп" за сметка на това постъпленията постоянно се увеличават от 2012 г.

Нахалството няма граници.

Няма нищо за Русия vs НАТО /ЕС/ и всички юруш върху строителите. А колко много сме им на гърба и смучем, но сега усърдно тракаме по клавиатурите, нас не ни засяга. Това като погледнеш сертификатори, проверяващи на измерителните средства, доставчиците на ГСМ и резервни части и др., дерем без сапунисване.

Има, има достатъчно и за Рашата и за Щатския откровен дебилизъм, за комсомолския секретар Нинова и за Тиквун и неговите обръчи. Но като говориш за "това като погледна" - всички тия звена, които си изброил са бич за малкия и среден строителен бизнес. За "миропомазаните" обаче- те са средство за спестяване, рушвети и укриване на на ДДС и на институции, които помагат статуквото да не се промени. За това говорим.

Пичове, това но го донесе комунизма! Ако нямаше комунизъм в България щеше да има строителни, а и не само, фирми с традиции и капацитет! Какво направи комунизма? Вкара поколения да работят в заводи за 5тилетки, ограби ги, а каквото успя изби! Няма как за 20-30 години да искате да има фирми както на Запад! Това е наивно до безкрай!

Лично съм виждал на обекти на джи пи и на на trace, лабораториите да идват с готови проби на обектите. 20000 км. колона да направите нищо не доказвате, само колко сте нагли и лицемерни. Да не пропусна и любимото число на всички пътища и-4 см. Толкова се фрезова пътя и се полага новия асфалт, без значение проекта.

Т.Е шефовете на тия дето карат камионите са ги накарали да отидат там. А за това че всички говорят колко е некачествена тяхната работа сигурно съм виновен аз - аз нагънах асфалста на цариградско, аз нагънах асфалта и по малинов, вдълбнах шахтите и ги заебах така. Ааа и аз наредих кривите павета и останалите разпадащи се нови неща....

кажи ти кой си и с какво се занимаваш за да те видим и теб?!

Е една паразитна структура за бранша ,но защитаваща интересите на олигархията. Ако човек направи ретроспекция на официалните им изявление и разбере кои са хратутниците, които членуват там- става абсолютно ясно, че не само на отделните фирми, а и на КСБ като структурра трябва да се наорави одит. И няма значение кой лобира за тоя одит (Нинова съм я нахранлил в друга статия) - важното е да се направи спешно- а пък тия да си държат машините цяла зима там ако искат.

Каква арогантност!!!!... Вместо да се скрият в миша дупка и да просят прошка, те тръгнали да протестират..... Слез, Боже, да си прибереш вересиите...

За съжаление строителството е и мой бранш.И знам каква тиня е у нас-браншът е съсипан от уродливи фирми като Жи Пи, Трес, Вотстрой-фирми които са само параван за усвояване на едни пари от политици и олигарси.Въпросните фирми имат гарантирани поръчки заради протекциите от властта и затова и няма значение на какво качество ще извършат работата.Няма значение и кой работи в тях, олигархията не ще да дели с никого и затова и заплатите в тези фирми са много ниски и в тях са само некадърници и връзкари.А най-зле са подизпълнителите я си вземат парите с 5-6 месеца закъснение я не.Ей ги сега и тези хорица шефовете и мутри са ги подкарали като стадо да ''протестират''.Вместо да протестират срещу тези мутренски фирми, ниското заплащане, мафията в сектора.

Цялата тази работа ми звучи като "Гузен негонен бяга".

Въпреки това "Джи Пи груп" никога преди 2013 г. не е влизала сред петте най-големи строителни компании в страната. Това се променя, когато започва да участва активно в държавните търгове. През онази ключова за строителния сектор година, в която изтичаше първият програмен период, първият кабинет "Борисов" се смени с "Орешарски", а десетки търгове по европрограми бяха раздадени бързо, "Джи Пи" за кратко сключва договори за близо 200 млн. лв. За сравнение - толкова е общият оборот на фирмата за 2009-а, 2010-а и 2011 г. Именно тогава започва и възходът на "Джи Пи груп", за да се стигне до 2016 г. и първия катарзис на Бойко Борисов. (Запитан публично дали е близък с Делян Пеевски тогава премиерът спря държавни поръчки за близо милиард лева.) През 2016 въпреки отменения търг за "Хемус" и други поръчки, които дружеството си е разделило с "Водстрой 98", Джи Пи става най-голямата по приходи строителна компания в България. Тази позиция се задържа и през 2017-а, а поне преди тази фатална седмица изглеждаше много вероятно фирмата да запази лидерството си и през 2018 г.

И20 км. да станете качеството ви на работа няма да стане по добро.

Фирмата която асфалтира затрупана със сняг улица във Велинград ще бъде ли на този протест?

Па и нагли на всичкото отгоре...

Какво нещо е живота !? Мъжа на Нинова работи в Лукойл , която държи най-голямата фирма в строителния бранш - Ге Пи груп , и сега същата фирма протестира срещу Нинова ! Това ще влезе в книгата на Гинес като най-големия семеен скандал в историята на човечеството ! Нинови , нормалните семейства използват чинии и точилки , а не багери , фадроми и самосвали като имат семейни търкания !!!

не вървиш. Мястото ти е във форума на пищялко пищялков.

Страха че може да се открият пропуски в качеството и съответно презумцията че ще трябва да се връщат евросредства, паникьосва изпълнителите на обществените поръчки, спечелили под крилото на управляващите. Изобщо сегашните търгове за общ.поръчки са опорочени. Предварително се знае кой ще спечели. Необходими са законодателни промени които да гарантират честна борба за спечелване на обществените поръчки и контрола по изпълнението им. Осигуряване на реална конкуренция между наши и чуждестранни изпълнители.

Абе то хубаво ,ама ще потрошите асфалта.Нищо ,нали после ще го правите.Важно е да има кръговрат

Някой поиска независим одит от контролиращи фирми от ЕС и "Ооо чудо!" строителите блокират София. Що за наглост?! Не ни стига, че търпим алчните политици, некадърните прокурори, малоумните правителства начело с някоя мутра! Не ни стига, че търпим разни "бизнесмени" на по 150 кила, дето не се наядоха, изкупиха и разруши къде що има и си правят каквото си поискат. Ами сега трябва да търпим и тези хрантутници дето на година им сипваме милиарди буквално и дето едно нещо нямат свършено като хората... Направо отврат!

платен протест

И това доживяхме , ОЛИГАРСИ ДА СТАЧКУВАТ Камионите на САМО 5-6 фирми изграждащи ПРОБЛЕМНИТЕ МАГИСТРАЛИ И ПЪТИЩА НА БЪЛГАРИЯ са се наредили на Цариградско . Но и забележете , че дори и наглеците от Дж-Пи-Груп (със собственик- Христофорос Аманатидис-ТАКИ , скандално известният”бизнесмен” , живеещ за по-сигурно в Дубай) също са се наредили на опашката . Там са и “минните специалисти” на олигарха Цоло Вутов -изградили СКАНДАЛНО КРИВИЯ -бул. Ал . Малинов в кв Младост ( София) . Срам са проявили само ТРЕЙС-аджиите , станали известни със гафа Своге и м-ла Тракия . Абсурдността на протеста идва и от това , че една проверка поискана( от БСП) за това как се харчат ПУБЛИЧНИ СРЕДСТВА на БЪЛГАРИ и ЕВРОПЕЙЦИ изкара ОЛИГАРСИ В ПОДКРЕПА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО !!!На опашката може и да има няколко стотин камиона , но те са на САМО 5-6 фирми -ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ в строежа на пътища в БГ . А истинските строители -5100 фирми и 160 000 затети , не участват и НЕПОДКРЕПЯТ този КОЛЕДЕН КАРНАВАЛ !!!

Това си плаче за филм отвсякъде ! Руската фирма Джи Пи груп протестира срещу руската фирма БСП !!! Ха-ха-ха-ха....... !

Горд- ла*нар Стига цапа, бе какво БСП какви пет лева. магистралите са гордостта на ББ. Те са му и хляба и маслото. За Нинова плювните под друга статия.

ГЕРБ извади строителните фирми, с които върти корупционните схеми, ЗА ДА ЗАЩИТАВАТ КОРУПЦИЯТА.

И за какво точно протестират господа обидените? За това, че на ремонтирани през пролетта участъци от основни пътища, като АМТ след Пловдив, посока Бургас или продължението на АМТ до входа на Бургас вече има преасфалтирани участъци, ли? Или за това, че основно ремонтирани преди две години пътища, мога да изброя поне три, вече са в състояние по-лошо от това преди ремонта? За АММ между АМТ и Хасково даже не искам да говоря. АМЛ, въпреки, че е трагична е цвете пред нея. Всъщност, да протестират, сега му е времето. Докато не са започнали да падат стериопорите. Дето щяха да ги слагат строители, пък ги лепаха цигани, пробутани от бюрата по труда, че обидените да не им плащат заплати и осигуровки.

Тези протестиращи водачи да слязат от машините си и да се вгледат в пътното платно на местата на протест и да видят неравностите кръпките и дупките на асфалта.

Абсолютно дирижиран протест. Някой да не е убеден, че се работи некачествено, мърляво, на ремонта ремонт? И имат претенции да са единствените изпълнители .Това е наглост ! Че даже и да продължи онова смешно " саниране", което напълни доста джобове, тъй като ангажирало работна ръка. То пък едни работници !?! Който може, да се спечели проект и да си заслужи работата, а не да чакат нечие благоволение за едни смешни пари / защото другите са откраднати/.

През 2013 година, когато нямаше кой да защити Бойко Борисов заради лошото МУ управление изкараха прасетата на протест в центъра на София. Каквото МУ е останало , това изкара. Но сега няма прасета защото ги евтаназираха заради африканската чума. И ето - изкараха тези прасета да заменят онези, евтаназираните, но автентични прасета!

Защо полицията оставя тези измамници да се правят на обидени и да правят задръствания.Да си стачкуват по родните места. И да истината боли, ами крадци са разбирасе

Ха,ха...Ами да заведат дело за клевата строителите!Нали сме вече демократична държава?!?Що реват?Нали при ГРЕБ цъфнахме и вързахме?На строителите какви им са исканията?Да не ги проверяват независими експерти ли?Да не влеза в съда едно друго дело, за кражби ,надписвания на сметки и ако някой проговори - кой е прибирал паричките....ГЕРБ няма ли да кажат колко е не европейско и недемократично да не им вярваш на лъжите?Къде са полицаите да пишат актове“Как ГЕРБ ще бпри корупцията,а?После като дойде БСП на власт чъщите строители ,да не вият на умряло, щото видите ли имало чистка и т.н.

За последните шест години компанията е спечелила обществени поръчки за близо 800 млн. лв. "Джи Пи груп" има богата история в строителството и реализира десетки милиони левове ,приходи извън обществените поръчки. В началото компанията е съсредоточена предимно в жилищното строителство, като има и един основен клиент. Тя прави редица бензиностанции на "Лукойл", промишлени обекти на "Лукойл Нефтохим", хотелски комплекси в Правец, включително "RIU Pravets Resort". Именно заради тези обекти, както и заради факта, че строи новата централа на "Лукойл" и се настанява в старата, тя е свързвана с директора на "Лукойл" за България Валентин Златев, който непрекъснато отрича да има нещо общо с фирмата. Голямото инфраструктурно строителство за "Джи Пи груп" започва там, където го застигна скандалът - в София. Още с първите проекти за разширението на метрото през 2009 г. обединението "Метро Билд", в което участва фирмата, е избрано за изпълнител на участъка от метростанция "Обеля" по бул. "Ломско шосе" до пътен възел "Надежда". Договорът е за 53.4 млн. лв. без ДДС. През 2012 г. строителната компания стига до нов договор за разширяване на метрото. Този път чрез обединение "Метро Сифер" са осигурени 49 млн. лв. без ДДС за участъка от ул. "Поручик Неделчо Бончев" до летище София. След това идва и договорът за част от метротрасето към Бизнес парка в кв. "Младост 4". Изпълнението е възложено на обединение "Метро Билд Младост", в което "Джи Пи груп" държи 50%, а бюджетът е 53.9 млн. лева. Чрез ДЗЗД "Обединение Метро Черни връх" компанията работи и по втория метродиаметър, като договорът е за 42.3 млн. лв., а с обединенията "Метро Билд -център" и "Метробилд-запад" са спечелени и участъци от третата метролиния за съответно 94 млн. и 81 млн. лева. Общо от "Метрополитен" дружеството е получило почти 380 млн. лв. без ДДС. 800 млн. лв. от държавата

Айде стига мрънкахте... Кой осра магистралата ? (ограничение 90 за 70 километра нов магистрален път?) Кой сложи най-некачествените плочки за тротоари по цяла София? Кой застрои София така че да си казват наздраве през терасата? (примерно манастирски ливади) Кой ремонтира 3 пъти Цариградско шосе? Кой сложи мантинела дето и каруца не може да спре? Кой ремонтира 30 метра мост на средата на магистралата 45 дена ? Преди 15 години фирма от Италия ремонтира участъка Сандански - Дупница и о чудо.. пътя още е в добро състояние. Ако трябва да ви вземат бизнеса - да ви го вземат. Ако сега се разграничавате от тия дето ви плащат (политиците)...... ами без държавни поръчки - всъщност вие сте НИКОИ. И за нищо не ставате. Сега ще се оплачете че от всички пари само 30 процента стигат до вас.... ами това не е моя работа съгласили сте се на тия пари - работете.

Най-големите крадци искат да ги оставят на мира, да си чопват по милионче-две, от всеки 5 метра магистрала или някое строежче. Купен протест в подкрепа на Бойко, няма да се изненадвам ако педя човекът излезе да им говори :)

В България е създаден нов Отечествен фронт, който по матросовски на амбразурата трябва да защити единствения и великия бай хой и гробарската шайка Включени са всички - едрия бандитски бизнес, всички олигарси, медиите, профсъюзите, прокуратура и съд, специалните служби, милицията и пожарната ...... всичко което се сетите! От сутрин до вечер, седем дни в седмицата телевизиите са окупирани от едни и същи тикви от шайката, които громят лошите комунисти и величаят до небето премиера - СЛЪНЦЕ! Телевизия скат изведнъж обърна палачинката и от критик, стана възторжен защитник на ШАЙКАТА! Имената на откровените помияри антон тодоров, тома биков, гърневски, георги марков и сие от сутрин до вечер кънтят по телевизиите и громят врага! Главният помияр антон тодоров дори говори за морал и чест?!?!? Всичко се прави за спасяване на СУДЖУКА. БТВ и хекимян са в авангарда на операцията. На ред е може би и връщане на член №1 от Конституцията за ръководната рола на партията гроб! То не бяха хъбове, спортни зали, европредседателство, западни балкани, енергийни стратегии, шенген и т.н. глупости, за които се тръби от сутрин до вечер, седем дни в седмицата за ГРАНДИОЗНИТЕ УСПЕХИ на станалите вече две ШАЙКИ! ОТВРАТ!

Как се асфалтира в снега (видео). #ХУБАВОЕ #НОНЕЕГОТОВО

на тежки машини в полза на правителството.....как ли ще изглежда настилката на Цариградско шосе? Опозицията да документира.

В статията се премълчава, но по телевизията казаха - повечето от машините са на ДжиПи Груп. Една страхотна фирма.

Муцка!

Крадеца вика дръжте крадеца! Пълен цирк!

Ето на това му се казва спонтанен протест, справедливи искания, нищо общо с платените соросоиди, които примерно протестират против приватизацията на Пирин или пък за съдебна реформа.

... направо с валяците та на "Позитано" № 20 в гнездото на червените дебили от партията мафия БСП...!!!!!! Само тогава ще се оправи България, това и Чили а и много други страни дори само с тотална лустрация на червената зараза са го доказали...!!!!!! А първата дама на червените дебили Нинова, е първата в списъка на корумпираните със сделката за Техноимпекс и има наглост да говори за корупция - ТИПИЧЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ ГЬОСУРАТЛЪК...!!!!!!

А може ли да минат през централите на другите издънки на БКП? ГЕРБ, ДПС, Патреотите? Или те са от добрите другари с партийни книжки и досиета в ДС?

Това че се строи некачествено е една от малкото истини изречени последно време от политиците.Трябва да се направи анализ защо е така може би строителите не са виновни но ако трябва да се даде 30-40% комисионна и се влагат некачествени материали заради това то други са виновни и това трябва да го кажат строителите ако не ги е СТРАХ.Само да вметна в момента правят ремонт на моста при Божурище на пътя за Калотина вчера направиха едната лента днес я пуснаха и пак друса!

Няма обществени поръчки.

Прокуратурата да мине и да ги събере както са на едно място, а не после да ги търси по чужбина

Ама те тези,които са за прокуратурата не са навън на студа-там са робите,които им заработват милиончетата,онези са в предколедни воаяжи по топлите страни.

ДжиПи изкара раята и машините на улицата в защита на корупцията.

Облажилите се от Обществените поръчки предприемачи в строителството на протест с камионите на подизпълнителите си. Защо са срещу проверки за качеството на строителство на магистрали и пътища? За ремонтите да не говорим .Те са правят определено некачествено.Реално погледнато от непрубедените българи ,това си е паракселанс предизборен и имиджов трик на пропагандната централа на Герб.Това личеше и от интервюто по ТВ от ,,Цариградско" с боса на асоцияацията на предприемачите строители .

Коректното заглавие трябва да е " Корумпетата на Боко изкараха робите си на протест". Искам да видя как, ченгетата на цвъки масово им проверяват документите . Ако протестиращите са на работа -какъв протест е, ако не са на работа нямат право да управляват машините. ЯВНО НОВ ПОЛИТИЧЕСКИ ПОЧИН-властта протестира срещу опозицията. И ний сме дали нещо на света...

Уважаеми протестиращи,ще си измерите ли след този протест праховите частици или преди това ще си измиете улуците и да кажете колко процента от замърсяването на въздуха се дължи на вашата дейност,ало ЕКОЛОЗИ