Държавните фирми в транспорта на печалба

Държавните фирми в сферата на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията имат добри финансови резултати през годината.

Обратно в новината

Коментари - Държавните фирми в транспорта на печалба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

bobsyn@

БДЖ все още е със социални функции билетите за превоз на пътници са с ниски цени и се поддържат губещи направления. Пътническите вагони са много по-скъпи от товарните и печалбите идват от превоза на стоки, суровини и материали. Не случайно толкова бързо се появиха частни превозвачи, които си плащат на НКЖИ за релсите. Така частните фирми изземват приходи на БДЖ и ако не се направи нещо просто или ще фалира или данъкоплатците ще трябва да продължим да наливаме пари всяка година.

Сашко стига сте ръсили мокър,барут,ще иэсъхне и ще се гръмните,нещо от рода шменти-капели

За какви финансови подобрения говори г-н министъра?Когато не даде на детето си пари за закуска подобрил ли е финансите на семейството си?20 години реформи в БДЖ!?То небяха реформи , то не бяха европейски програми и експерименти.В какво друго се състояха реформите освен в оптимизиране на персонала,нескончаемо събиране и разделяне на служби и икономии.След всяка една такава реформа се отчиташе милиони лева подорение,а в същност БДЖ все повече затъваше и затъва.Занижена поддръжка на железен път,занижена поддръжка на локомотивния и вагонен парк,занижена поддръжка на сградния фонд,разруха във всичко.За кадрите:кого ще оптимизирате г-н министър като в БДЖ има глад за кадри,знаете ли колко хора пенсионери запушват дупките за осигуряване на влаковата безопасност, сега е криза в държавата но тя ще отмине а познайте кой ще остане тогава.

tomazow

Мисля , че на простолюдието като мен е по-добре , по ясничко и без увъртания да се разясни какво означава следното : "Подписахме меморандум със Световната банка за отпускането на средства за подпомагането на реформите, което означава реално спасение на железниците, отбеляза Цветков." ????????????????

Това значи намаляване на персонала за икономии и връщане на заема. Това вече сме го виждали.

И този дали се взема на сериозно?

"Държавните фирми в сферата на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията имат добри финансови резултати през годината."Ами дайте им полагащите им се саплати от преди три месеца.ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ ? Къде са парите, къде са заплатите ни, къде са обещетенията на съкратените ?

Заплати и обезщетения - само след като научат правописа!

Като бачкахме , като волове никой не споменаваше правописа , а сега като ни съкратиха.Да не си на моето място.