Осъдиха България в Страсбург за задържана кола

Европейският съд за правата на човека осъди България за посегателство срещу частна собственост.

Обратно в новината

Коментари - Осъдиха България в Страсбург за задържана кола | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ма тез тия брюк-селци/страс-бургци -- само кокошкарските дела ли гледат !? Ами онея-там дето от години (казват - десетина поне ! ) са класирани за ключови !?

Ами направо да закриват нашите съд, прокуратура и всичко останало и да се жалваме в Страсбург за всияка открадната кокошка.

Пак добре,че не са искали "по давност " опрощение на нарушението иле престъплението,което е явно допълнително нарушение или престъпление срещу жертвата,която трябва винаги да прощава на наглите престъпници,които успеят да насилват или да създават обструкция на правосъдието поне 5 години,за да искат "давност" -тази давност е явно противоречие на основния закон за правосъдие и наличие на принципа на реципрочност,което се изисква от правото -КОГА ЩЕ ОТПАДНЕ ТОЗИ ЧЛЕН ЗА ДАВНОСТ В БГ ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО И ОПРОЩЕНИЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО,КОЕТО В СЪЩНОСТ ПООЩРЯВА ПРЕСТЪПНОСТ ,нали искаме да сме правова държава и равенство пред законите за равни задължения за равни права /демокрация/???

Ами защо пресата пише само за изгубените в Страсбург дела и никога за спечелените. Например на същата дата България спечели делото Панков, а преди това Деянов, а преди това....

Не трябваше да съдят държавата а шефа на управлението което е задържало колата. Затова никога няма да се оправим защото всички в БълХария са безотговорни, никой не носи отговорност за нищо криеки се зад държавата която всеки с лекота може да осъди за какво ли не.

Логично би било на свой ред държавата да предяви претенции към съответните длъжностни лица и да изиска посочената сума от тях. Но дали ще стане това е друг въпрос. Дано медиите оповестят как са се развили нещата на родна почва.

Eеееее браво! Oт Eвропата и от б-я се засилиха да работят! Aми дано оправят в с и ч к и крадени коли, че не са малко!!!

Затова трябва за подобни действия да се поема персонална отговорност. Сега ченгето, което му е задържало колата толкова време, да не се гуши с 20 заплати при пенсиониране, а да ги изплати на пострадалия.

Жалко само, че по този начин отново не са наказани виновните, а напротив пак народа ще покрие щетите

Значи според този така наречен съд тази кола не се е обезценила за този период.тогава това не е съд,това е пълна простотия.този който го го е отсъдил това да му откраднат колата и да не му я връщат никога.значи липса на доказателства била причината.глад за вас само това ви оправя.и ябълка киселца като ви хвърлят ще я ловите във въздуха от глад.всичките които сте такива да ви осъдят без доказателства това ви се пада.

браво,така ми харесвате.жалко че сте поискали толкова малко пари,трябвало е да поискате повечко :)

Ти разбираш ли като четеш? Съдът е отхвърлил искането му за пари.

Ал

Изглежда, че съдът е отхвърлил само искането за обезщетението за касетофона

само като го прочитам и започвам да се радвам ......

ами това е ... всичките тия съдилища по правата на човека защитават престъпници и цигани , но не и обикновенния гражданин ... а кога най- после ще се потърси сметка и на тия дебили от тия там измислени правозащитни организации и съдилища ...

Сбъркал си адреса, пич. Първо, в статията пише, че му били върнали колата, т.е. не е била крадена в края на краищата. Второ, съдът е осъдил България щото се е размотавала 11 години за нещо, което нормално се решава за максимум няколко месеца. Количеството на осъдителни присъди срещу България е обратно пропорционално на имуществено отговорните от държавна страна при такива присъди. Демек малко (в случая николко отговорни) -- много присъди.

Прав си братко, но какво да се прави, когато съдабната ни система е най-голямата мафия в страната ни (с имунитет, недосегаема, сама си определя кого да смачка и да докаже на полицията и властта са нищо в сравнение с нея) е най-гадното ни отроче, наследено от миналото. В момента семейни съдебни кланове колят и бесят в правосъдието и никой не е в състояние да им направи нищо. Държавата сякаш не вижда какво става в съдебната ни система. Ако няма на кого (и по-точно чрез кого) да дадеш някой лев на някой съдия, делото ти минава в раздела съдебни грешки и ти разказват играта, въпреки, че си прав. Съда на казва - глей си работата и това е - търси връзка да ни се отчиташ иначе няма да спечелиш дело (Бургас, Варна и др.) - Апелативни съдии Ем. Нешева, Нели Събева, Чинева от Окръжни съдии П. Ханджиев, .... и мн. други от Бургас. Такъв ни е закона за съдебната власт - недосегаеми и корумпирани съдии, съвместно с ненаядни и лъжливи адвокати. Ех, диктатура, къде си .... ?

Възгеч бе Ганьо. написал си ред глупости. Ами глупака български е непобедим. Мутра ни "управлява". После да не ревнете друго?

Точно така са си нещата, кланова мафия, корупция и безпардонност в почти целия съдебен състав, като че ли с ремаркета ще си влачат подкупите на онзи свят. И тях обаче има кой да съди и ТОЙ не е подвластен на земните закони.