Местан: Прегръдката на ГЕРБ с ”Атака” е опасна

Не трябва да допускаме прегръдката между ГЕРБ и “Атака“ да задуши демокрацията в България.

Обратно в новината

Коментари - Местан: Прегръдката на ГЕРБ с ”Атака” е опасна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като използваш този ник, би трябвало да знаеш значението на думичката wishful thinking (самозалъгване и нюансите към него)!

Нямам против никого, но я ми кажи честно ти чувстваш ли се лоялен гражданин на тази република?! И защо правите така че да настройвате мюсюлманите в Б-я с/у бълг. народ и държава, а след това хленчите, че сте били онеправдани?! Ами ако действително е така, Турция има горляма територия и ще ви приеме. Защо не се изселите? Вие - както навсякъде по света - не се вписвате в нац. немюлсюмански държави, а в същото време имате някакви идиотски и лицимерни (типични за религията ви) претенции, които създават проблеми и конфликти с останалото население. К'во правим тогава? Не разбрахте ли, че тези които ви палят фитилите, са първите, които ще ви изоставят, защото само ви използват за користните си интереси?

Там е работата,че който се е птрегърнал с ДПС,е излязал от прегръдка почти умрял.Коалиционните прегръдки на ДПС със СДС,НДСВ и БСП много ясно доказват това!

може би не по опасна от управление с участието на дпс.

Какви спорове се завихриха (вижте надолу) какво чудо! Имам чувството, че ДПС има идентичност (т.е. никой не й вика турската партия в разговор - ами я ДПС я тия на Доган). Гледам 2-3 групи хора повтарят, каквото си представят за истина и се надяват да стане - едните, че била от ДС създадена, другите, че е протеже на Турция, третите не са точно сигурни от САЩ ли се спонсорира или от БСП... В крайна смета онова дето Гьобелс го е правил съзнателно май мнозина го правят несъзнателно и както виждаме липсата на синхрон довежда до липса на "истина". Пък истината или "истината" едва ли имат значение. В стремежа на толкова много хора да накарат други да приемат същото, което те са повярвали за чиста монета се губи смисъла на цялата патърдия. Имал съм контакти с ДПС, не знам какво са, но са добре организирани и умеят да подкрепят умните в редиците си стига да са достатъчно верни (не прекалено) и с тях може да се преговаря разумно без цигании - това е което знам от мои впечатления другото е спекулация и след 20 години, което и да е вярно то ще да е толкова информативно, колкото емисия новини по телевизионен канал за НЛО фанатици.

Господине, да твърдите, че ДПС не е рожба на ДС означава, че сте пропуснали началото на т.нар. промени в България, както и че не сте наясно с причините и следствията от т.нар. Възродителен процес и Голямата екскурзия. Между другото, в коментарите ви не видях никакъв довод за това отричане, освен че сте имали някакви контакти (бизнес?) с някои представители на ДПС. Цитирането ви на Айзък Азимов е малко самоцелно, но пък е добър повод да кажем, че България е докарана до това дередже именно от умни крадци. Колко по-добре бихме били ако ни бяха управлявали не толкова умни, но честни хора. В този смисъл искам да кажа, че никой не е твърдял, че от ДПС са глупави или необразовани, а само че работят за каузата на чужда държава, т.е. срещу България. И в този смисъл е жалко и тревожно, че там има наистина умни хора!

След като уж доган вече 20 години работи в полза на националния интерес, как така 95% от народа работи и живее за едното ядене и да плати сметките в построените още от едно време апартаменти къщи, при условие, че уж сме членове на ЕС и не сме от най-малките държави? Май нещо разпределите на порции не ги бива в управлението, освен ако не си ги разпределят за себе си? А за местан ако не ви е ясно какво продставлява отворете речника на думата "лакей".

А електората на ДПС е по-беден и неук откакто "Доган, Местан & Co" им защитават правата и свободите.

Дядо Йоцо,защо българите не виждат по-далече от БСП,ДПС,ДСБ ,НДСВ,ГЕРБ и др......?????

даже и официялната власт в Турция не ги признава тея измекяри...

По-опасна е прегръдката на ятагана с аллаха...

По добре ГЕРБ и АТАКА , отколкото БСП и ДПС.Аз така виждам нещата.

Стрия се бе нещастник, дето не може да виждаш по- далеч от носа си. Трабвят ни НОВИ партии-старите в боклука !

Извинявай но не разбрах какво трябвал да направи?

много си прав!

Ти просто не виждаш.Съжалявам моята Родина ,че сте доста такива .Тъпи , необразовани и манипулируеми.

Българино прав си, сега 10% от всички избиратели гласуваха за ББ и докараха неимоверно много мъки и бедност на останалите свои сънародници

Ясно е, че всички партии на прехода са създадени на конспиративна основа и с една цел - да не позволят създаване на средна класа и множество собственици, защото такива трудно се контролират. Сега с олигархията, с назначените синдикати и с имитацията на демокрация успяват да възпрепятстват забогатяването на населението. Не е важно какво казва едната или другата глава на олигархията - трябва да си ходят всички заедно. Иначе в ДПС има икономически доста грамотни хора - Хасан Адемов и Данчо ментата например са добри експерти. Колкото да Атака - нищо националистическо няма в тях, просто едни търговци на влияние, без кауза, без идея, едно голо плюене и насаждане на омраза на верска и етническа основа. Да защитиха Козлодуй случайно ? Или да има някакъв съществен въпрос, по който да са предприели нещо ? Същото като ГЕРБ - кухо дрънкане. Направиха една мутра евродепутат и всички роднини на вожда се уредиха с постове. Също изчезна идеята им за преразглеждане на прехода и приватизацията. Т.е. кръгли нули.

Jack Western , напълно съгласен! Моите адмирации за постинга-точно и ясно казано!ideyazabulgaria.org

Принципно си прав!За съжаление явно не си виждал ДПС в действие - това е обединена мотивирана и сплотена антибългарска партия. Всички български партии, събрани заедно, нямат тази надъханост, каквато има ДПС. Освемн че има електорат, тази партия има външна, а вече и вътрешна сериозна финансова поддръжка. Докато нашите партиики се боричкат за имдж, ДПС бавно и системно си плетат кошницата. Казах преди, че Турция вече води самостоятелна политика - ДПС е нейна част (създадена и подкрепена от САЩ) в насока ЕС.Ако не се реагира скоро на тази етническа партия, не само България, но и ЕС (ако просъществува) ще съжаляват. Не говоря за ГЕРБ и Атака, а за национална опасност! На дядо Йоцо му е лесно - гледа отстрани и дава идеи, да му мислят истинските Българи.

Винаги са ми били смешни тези медийни митологеми, за това каква сплотена партия била ДПС и какъв голем политик бил тоз Доган. Няма нищо партийно в това да манипулираш група хора с почти никакъв процент на образованост, на етнически принцип, залагаки на страховете им и развивайки у тях изолационно мислене. При нормални условия на играта това нямаше как да бъде допуснато. Знае се как беше повлияно за регистрирането на тази така наречена "партия"и от кое консулство. А Доган дори не е политик. Някой да знае за някво политическо действие от този търтей? Да се е срешнал с някой европейски политик и да се е договорил за нещо? Да има някаква реална полза за страната от неговото безкрайно присъствие в политиката. Добър интригант:Да. Но добър политик не може да е защото той просто не е политик. А и това харакири което си направи преди изборите направо го вкара в топкласацията на топидиотите в нашият псевдополитически живот.Жива илюстрация на пословицата: ояла се въшка , па излязла на челото"...та я размазали... Нерви ги гонят, момчетата, и се правят на мъже пред своите избиратели, ама се не сещат че вече са в позиция при която колкото повече шават, по вече...опа

ЛВ, надъхаността идва от религията. По -долу ти писах за питомното и дивото. Исляма е дивото и по-ниско развита религия и цивилизация от християнството.За да устоят срещу асимилацията на по високото-християнството което неминуемо става рано или късно,защото по-виско развитото и мислещо абсорбира рано или късно по-ниското, въвели са жестоки норми в шерията за противопоставяне на по-високото.Не може да се откажеш от исляма и приеме християнство- трябва да бъдеш убит- това е главно правило на ислямската пропаганда и по този начин те държат робски вериги.Другото е колективното мислене и поведение като овце и един вожд който казва как да се живее. Това отрича изцяло индивидуалната свобода и поведение и е присъщо за по -ниско развитата цивилизация. Западняците за това имат наука"за своята и европейската цивилизация" и я преподават в часовете по религия в средното и начално училище.. За това западноевропейците си знаят силата на своята цивилизация и отстояват на всякакви опити за ислямизация. България няма и помен от такава наука. Първи опит за създаване на науката"българска и европейска цивилизация " прави още 80-години проф.Николай Генчев, написа труда си "Българската култура 15-19 век" то делото му остава недовършено и непродържено, защото умира рано и няма последователи след българската интелигенция.

Не е ли по-добре човек да е реалист и да не се дарпа от нещо само щото има етикет "Made in Диарбакър"? Европа като пътник засилил се да строи бюракратичния социализъм едва ли има голямо бъдеще освен ако не се разпадне, а Турция може и да е разкъсвана между светското и верското, но пък има живец. Едва ли някой, бил той Доган или който и да е има кой знае какъв интерес от символи, а в наше време политическите граници все повече са символ и място където да застанат митничарите и да си въртят бизнеса. Винаги съм казвал, че предпочитам умния крадец пред невежия идиелист. Невежеството често ражда хаос, фундаментализъм, диктатури - както казваше Айзък Азимов "Насилието е последното средство на некомпетентния". Във връзка с това има ли значение с кого се идентифицира ДПС? Управление от невежи винаги може да поведе техните събратя от народа на свещен поход за несъществуващ граал - нищо, че това няма да е никой от преди познатите свещени съдове. Страха от ДПС или Турция или пък Исляма прозиращ зад тях е безсмислен ако имаш интелигентни хора за народ, ако нямаш има ли значение какво ще ги заблуди - някоя религия или вяра в добрия вожд и антикризисния лов на лошите? Аз бих се страхувал от онези, които правят всичко възможно хората да остават неуки, невежи и ограничени, които и да са те и под какъвто и лозунг да се строяват. Неукия прави избор по симпатия, а симпатията е функция на интелигентността или поне би трябвало... И мен ме притеснява ме брака с Атака - две организации експоатирщи невежеството и нежеланието за мозъчна активност макар и по различен начин. Днес са шега, но утре кой знае покрай грешките на едната някой може да приеме другата насериозно.

Открийте приликите: ДпС, сДС, нДСв, ДСб..

некойситам, грешиш!Изброените от теб партии са създадени от БСП всички до една и са корпоративни партии. Макар ГЕРБ да не си го споменал, той е също произлязъл от БСП. И всички тези партии сега си имат собствени ДС в състава на Съда, МВР и ДАНС. Най -големите ДС -та са на Първанов( БСП) и Костов( ДСБ) чийто агенти само си пъхат носа навсякъде да жумят ,следят и донасят за своите политически противници.ideyazabulgaria.org

Грешиш любезни, ЕС не е за страни като Турция, двойнствени и исторически обременени- икономиката /17-та в Г-20/ е обусловена от гастарбайтерите и неистовата помощ на САЩ за доминион в региона. Реално това е фикция, обременена с религиозен екстаз, военна диктатура и мрачни мечтания по ХV век.По фантасмагории Турция е колос, но по икономика, степен на икономическа свобода,демокрация и реалности тя е джудже - визирай мнения от Орхан Памук, жертвите от Ергенекон,кюрдите и прочие...Дори и халюциниращата ДПС е пример в тази посока...Защо в уикипедия няма раздел КУЛТУРА, а се набляга на туризма по останките от Византия и Константинопол?

ДПС очакваха пак те да са съюзник на поредните управляващи,... ама този път не им се отвори парашута и затова така говорят. Те си мислеха, че ВИНАГИ ще са балансьор и ще са вечно на власт. Уви, не стана! Атака ги прецакаха като станаха съюзник на ГЕРБ!!! Сега ще си стоят в опозиция...

Което е лошо за ДПС е добро за България. Тази партия е създадена изкуствено от ДС. Ролята и е да помага на една или друга партия да влезе във властта, където не биха могли да отидат самостоятелно и по този начин да ги контролира. ДПС манипулира турскоговорящото и мюсюлманско българско население, внушавайки му, че е заплашвано и с нарушени права, идентифицира исляма с турската националност и отваря широко вратите за турски фирми и работници във време на криза, когато всяка нормална държава се бори и субсидира собственото си население. Използвайки привилегированото си положение ДПС се превърна в огромно търговско дружество в което властват парите, а не някакви идеи. Каква българска партия е това, когато лидерите и не уважават дори националния празник на България?

ДПС е най-позорното нещо в България, не слушам нищо казано от някой от тази партия, не ме интересува. А и не би трябвало да ни интересува. Това не е партия, която защитава интересите на България, фактите говорят за това красноречиво. Няма друга страна, която да позволи нещо подобно. Ужас просто.

Страхливциииииииииии

Госпожо нима намеквате, че всички във властта са с някакъв неясен произход. По -скоро е обратното. Произходът на тези във властта е напълно ясен в т.ч. и на бившия вече цар. Какъвто произходът - такива и резултатите, нали така.

Какъв е този рев ,че ДПС искали турцизация ,Турция ще си влезне в ЕС където си е и мястото ,защото стабилна и възходящо развиваща се икономика а и съвсем цивилизована държава макар и мюсолманска ,който е бил в Турция е видял. За нас е изключително необходимо нашите съседи Турция ,Сърбия и Македония да са членки на ЕС . Тогава ще се решат всички противоречия от типа на турцизация ,сърбозация и тн.,защото за всички балкански страни ще важат правилата на ЕС.

Нещо не си в час - от месеци Турция е спряла да се натиска за ЕС - оставила е тази работа на малоумници, като нас! Турция си води самостоятелна политика (не се допитва като ББ за всяко нещо - ПРО, енергетика и т.н.), ще си строи АЕЦ, потоци, гледа интересите на собствената си икономика.

България не може да има Косово, географски така е ситуирана, че този етнос, който упорито не иска да се интегрира поселява най- затънтени и безперспективни региони, които са мъртви без комуникация с елитните центрове. Няма да минат много години и географския конгломерат Турция ще се рои на 2-3 държави , тогава ще излинеят и мераци и надежди на т.н. ДПС и кукловодите им пантюркисти.А дотогава - вън от властта и скалпел за тумора ДПС / под сурдинка казано много от тях вече се отказаха от ДПС, щото лапачката свърши!/. Ето защо е логично нервното поведение на Доган и компания.

Ти или си идиот или защитаваш по някаква причина турските интереси .ако тази средновековна империя влезе в ЕСвтова ще е смъртна присъда за България , лека и пръст

Пророк, прав си за бъдещето на Турция. Очаква е разпад на Турция 2-3 държави.Това е изкуствено задържана империя от диктаторски режими които по този начин"стабилизират" държавността и. Ислямисткото правителство е добър пример за диктатура, този път "религиозно" със здраво обединение на религията и етническо/национално самосъзнание. Турция винаги е приравнявала етноси и нация-само един-турски, но непременно мюсюлмански. Това е неевропейското в Турция и от там води до нейната абсолютно криворазбрана демокрация, НЕ по европейски.Косово е изкуствено създадена държава, политически проект на американската външна политика на Балканите ,за превръщане от Балканите в новия барутен погреб на ЕС и Европа и подриването на ЕС. Използва се най големия сблъсък в Европа, тук на Балканите, на две големи и абсолютно неравностойни цивилизации-християнската и ислямската. Ислямската по-ниска, християнската по-висока.Европейците имат наука за своята и въобще за цивилизацията и според нея не е възможно да се живее мирно, без военни конфликти в една държава, в която по- ниската цивилизация числено превъзхожда по-високата. По-ниската цивилизация в този случай само унищожена материалните паметници и човешки ресурси на по-високата цивилизация, защото нея разбира. За това ние бяхме свидетели как още в първите дни на отделяне на Косово в държава, бяха унищожени над 300 християнски манастири и църкви от албанците. Сега сме свидетели как сръбското християнско население се прогонва или избива от там. Същото става и в страните от Близкия изток където има християнски малцинства-в Сирия, Ливан, Либия, Ирак, Египет и прочее, те се прогонват и Европа сега се пълни с техни емигранти. Плюс, че Косово е една протурска държава, която подкрепя майката държава -Турция и засилва нейната мощ на Балканите. В България все още мюсюлманите са малцинство и трудно ще им се отдаде да започнат разделянето на България или откъсване на нейни територии в полза на Турция. Пък и Турция едва ли ще започне военни действия срещу България за откъсване на територии. Но това не значи ,че трябваше да признаваме Косово за държана, защото то е опасен прецедент за нас. Признанието което Станишев направи бе под американска диктовка. Превръщането на България в пълен американски сателит започна още от СДС-управление и се следваше от всички последвали управления.Само по цивилизован път и напълно доброволни НЕсилови начини, може да приобщим и интегрираме нашето мюсюлманско население, като изтъкваме предимствата на по -високата цивилизация.А като вдигнем икономиката на страната и изравним стандарта на живота на българите с останалите европейски страни, нашите мюсюлмани ще се побългарят за 24 часа. БИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЪЗНАНИЕТО- така мислят и постъпват към мюсюлманите всички развити европейски страни.НО никога не трябва да даваме числен превес на мюсюлмани и да нарушаваме цивилизационния баланс на страната.ideyazabulgaria.org

Бих се радвал на пророчествата ти, но изтърваш темата религия. За разлика от християнството, мюсулманството е във възход. Ние подценяваме силата и властта на тази религия и това може да се окаже фатална грешка.

ЛВ, религията е в основата на цивилизацията. Ние сме били 5 века под ятагана на ислямската цивилизация, нямали сме държава ,нямали сме право да се въоръжаване, били сме машината и ятагана на османската империя и пак не сме се ислямизирали, напротив, запазили сме своята религия и цивилизация Исляма е по ниската цивилизация( дивото),християнство е по високата цивилизация( питомното) и няма в човешката история случаи някой да захвърли доброволно питомното и да хване пътя на дивото/гората. Западноевропейците имат и по 30 % мюсюлмани, да ми посочиш примери на приемане исляма доброволно- има но са единични примери от 500 милионната европейска християнска цивилизация и винаги са завършили с неуспех.Исляма у нас по време на турското робство е атакувал само НЕхристиянски слоеве на населението там където християнство е слабо- Навремето в Босна са живеели компактна маса богомили, които са приели масово исляма доброволно, защото са отричали християнската религия. Исляма е атакувал също и високопланинските райони, където населението нямало поминък и то за да се отърве от тежкия данък "дзжизие"-за вяра, е приемало исляма, както албанците или нашите помаци.Албанците са били християни и българи до края на 16 век. Та опасноста за ислямизация у нас сега имат само в циганите, при които християнската вяра е слаба- това е обаче голяма опасност за България, защото в последно време 300 000 цигани са се обявили за турци Разделяй ислямизацията от турцизацията. Турцизацията се прави от Турция сега изхождайки от икономическото положение на България- с унищожена икономика и това дава на Турция възможност да инвестира в България като зад това крие политически цели да атакува ислямизираното вече население с промяна на етническото самосъзнание- от българи на турци. Всичко зависи от БИТИЕТО -вдигнем ЛИ жизнения си стандарт по-висок от турския и гоним другите европейци по стандарт, тогава нашита мюсюлмани ще станат за 24 часа българи? ideyazabulgaria.org

Ако под "демокрация" разбираш циганизация и турцизация - не си прав, ефенди.

Мен не ме интересува кой ще ме управлява, важно е да живеем добре, та ако ще да ме управлява и Обама ... Българка може да стане първата жена Президент на Бразилия - /смятам ,че ме разбра какво искам да кажа.../ . Искам законите да са равни за всички а не крадците от прехода да живеят на гърба на народа . Искам законите да не са пробити от всякъде и да обсужват само отделни хора . Скоро отминаха изборите оказва се ,че на облаготетелстваните "съдийски деца " нищо няма да им се отнеме защото такъв е закона ! Как става така ,че когато са нарушавали закона и са вършили безобразия може а когато трябва да се отнеме не може . Нали може да се приеме една поправка която да регламентира някакъв текст с която за всички извършени престъпления и злоупотреби от когото и да е без значение на пол религия и етност , давност за извършени престъпления да няма ! Нали не ти се вижда невъзможно това - въпрос е на воля да се приеме подобен законодателен текст . Много българи избягаха в чужбина и ги е еня ,че в управляващите няма българи или пък ги управляват занзибарци, но живеят в държави с ясни и точни правила и точно за това са избягали . Дали ще бе управлява черен или бял на мен ми е все едно - аз съм доста бял но да живея като скот не искам .

ТОЧНО ЗА ТОВА СТАВА ДУМА! КАТО ДОЙДЕ НЯКОЙ С НЕЯСЕН ПРОИЗХОД ВЪВ ВЛАСТТА Е ПО ЛЕСНО ДА СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВУВА, ЗАЩОТО ТОЧНО ТЕЗИ СЪС СЪМНИТЕЛЕН ПРОИЗХОД СЪЗДАВАТ ЗАКОНИ ДА КРАДАТ ПО ЛЕСНО! ТУК ТОЧНО ТОВА СТАНА! САМО КРАДЕНЕТО ОТ ФОНД "ЗЕМЕДЕЛИЕ" Е КРАСНОРЕЧИВ! КЪДЕ СА БЪЛГАРСКИТЕ ДОМАТИ И ЗАЩО ЯДЕМЕ ТУРСКИТЕ БОКЛУЦИ?

Марги, западноевропейците са развити демократи, защото НЕ избират ръководители с неясен произход, дори с едно петно на ревера. Саркози бе обвинен от Ширак в корупция и 5 години се бори чрез съда да открънли тези обвинения и да премахне това петно от себе си, за да се кандидатира за президент.А Българите са неразвити демократи, защото избират ръководители само с лекета по ревера си, гласуват да големи мускули, кози но царски бради, красиви личица, или за красив изказ на речта, без да виждат, че нямат съдържание. ideyazabulgaria.org

по-добре да ме краде Българин!да се учат Български партий на нас,от колкото "етнически" такива...България на Българите! на който не му изнася да си ходи от където си въобразява,че е! Гледайте нещата малко по националистически мамка му,този не се мисли за Българин!?!?

Глупак! Дали е българин или турчин, той върши едно КРАДЕ И ТЕ ПРАВИ ПО-БЕДЕН. Дано по-малко българи НЕ си служат с тази твоя философия, щото ще си оставят най-бедните в Европа и ще стоят в нейната канавка. Я виж какво "тъп и проз циганин" пише?ideyazabulgaria.org

Не разбирам какво те топли, като те краде българин - сигурно отиваш да черпиш в кръчмата! Усилията трябва да са насочени към подобряване на законите, правната система и тогава българина ще разбере отново смисъла на думата РОДИНА, която защитава интересите му. Сега народа е тотално обезверен, насъскват го за етнически, политически, междуведомствени и всякакви безумни поводи, където да си излее излишната енергия (само да не сваля управляващите).Работи се на принципа - хляб и зрелища, но хляба започна да привършва.

Не може да се задуши туй що го е нямало.

Местане, ти знаеш добре, че прегръдката на АТАКА с ГЕРБ е същата както БСП и ДПС- бизнес- корпоративна. АТАКА стана като другите в НС корпоративна партия ,като разшири полето за бизнеса на Слави Бинев- нейния бизнес елит и сега вече ръководител на партията. Еднакво недемократични партии, които нямат нищо общо с демокрацията, но имат общо с едрия бизнеса и специално този на хазарта, проституцията- скрити в увеселителните заведения, силовите групировки с рекета, мръсните капитали в обръщение и прочее.. Същото е между БСП и ДПС, там са в такава дълбока бизнес прегръдка, че само смъртта на БСП може да ги раздели. А сините не са се отдръпнали- тона е само поза на Костов, който видя провалянето на ГЕРБ и тръгна да си спасява кожата от УТРЕ, ако падне ГЕРБ, да не го считат и него за паднал сЪуправляващ. Сините управляват чрез своите корди, с които е пълен ГЕРБ. Кадрите на ГЕРБ повечето са били първоначално сини и тръгнали да се спасяват поединично, след като СДС се разпадна и стигна до екзистенц- минимум като партия, за това станали в последствие слънчогледови. Приказките ти Местане, са прекрасен образец за ориенталско лицемерие и демагогия. Турция ке ти живее в кръвта бе ideyazabulgaria.org

АТАКА дори направи от Слави Бинев-олигарх, като му даде политическа власт и да представлява пред Света България в Европарламента- глупаво и недалновидно политически действие. И за огромен неин срам и за СМЯХ на Европа, защото в Европа( без Италия) няма корпоративни партии , нито на едрия бизнес се дава политическата власт.Пък това е заложено в правилата на ЕП, нали по тези правила беше елиминирана Румяна Желева от поста за еврокомисар? ДПС го прави по хитро , Доганя винаги е бил" политик в сянка", не е притежавал реално политическата власт, притежавал я чрез свои поставени хора. БСП е също такава "хитра" партия, олигарсите са скрити зад партията и я управляват, чрез своите лакеи в ръководството й.И ако мислят че това Европа не знае и не вижда- дълбоко се лъжат.Не само Европа вижда НО И СЕ СМЕЕ ideyazabulgaria.org

Много е деликатно положението! от една страна са турчеещите се българи в България, от друга са българите в западните покрайнини и в македония. за Гърция да не говорим. Във всяка от тези четири балкански държави проблемът съществува и е решен по различен начин. И четирите държави реагират по своему на положението на своите "сънародници" отвъд границата. Сложно! Дори приемането на всички заинтересовани страни в ЕС няма да реши въпроса! Понеже проблемът го има и в други страни: Румъния - Унгария, Белгия, "Баския" в Испания и Франция, Северна Ирландия. Да не говорим за рускоезичните в Прибалтика... Може би нашият е най-специален заради фундаменталните верски различия, активността и мощта на Турция.