80% от българките са на диета

Най-често повод за диета е желанието да се свалят излишни килограми, но подходът за бързо отслабване за кратко време крие големи опасности за здравето.

Обратно в новината

Коментари - 80% от българките са на диета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

много важно ,че няма да изглежда като 15г.момче ,тесния ханш кокалестите ръце,много секси ,отворете си учебници по медицина и разберете,че женския организъм не е мъжки,и има нужда от тлъстини ,за да му функционират хормоните ,не казвам 120 кг. ,ама 50 е болестно състояние ,което може да се хареса само на прикрити хомосексуалисти ,които искат другарката им да прилича на мъж,всички лъжи се захранват от индустрии за милиарди в световен мащаб и никой не казва истината ,защото нормалните и здрави жени няма да купуват продуктите им ,всеки сам може да предцени как се чувства най-добре,но стресираните и комплексираните по лесно се манипулират

скоро 100% от населението ще са на диета с то ямъдър наш вожд....

ГЛАДУВАНЕТО Е ВРЕДНО, ДОРИ И ЧЕСТО ВОДИ ДО НЕЛЕЧИМИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, КАТО БАЗЕДОВА БОЛЕСТ, АНЕМИЯ, ХОРМОНАЛЕН ДИСБАЛАНС НА ЩИТОВИДНАТА ЖЗЛЕЗА, БОЛЕСТИ НА СТОМАХА И ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО И Т.Н., ЗАВИСИ ОТ ОРГАНИЗМА НА ЧОВЕКА. КОЙТО ИСКА ДА ИМА ХУБАВА ФИГУРА, ДА СЕ ДВИЖИ ПОВЕЧЕ, ДА СПОРТУВА, ДА ХОДИ ПЕШ, НА ИЗЛЕТИ.. НО МНОГО ОТ БЪЛГАРКИТЕ ПРЕСТАВАТ ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА СЕБЕ СИ СЛЕД 50 Г, НО СЪМ УПЛАШЕНА ОТ ДЕБЕЛИ И ОТПУСНАТИ МЛАДИ МОМИЧЕТА, КОИТО СЕ ОБЛИЧАТ НЕПОДХОДЯЩО, НЕ ВЗЕМАТ ПОД ВНИМАНИЕ ПЪЛНОТАТА СИ ИЛИ НЕ ХУБАВИТЕ КРАКА, КОИТО НЕ ТРЯБВА ДА ПОКАЗВАТ, ИЛИ ДЕБЕЛИТЕ СИ КОРЕМИ И СЛАНИНИ С ПРЕЩИПАНИ ПЛИТКИ ПАНТАЛОНИ, ГРОЗНА ГЛЕДКА. ЖЕНАТА ТРЯБВА ДА Е КРАСИВА И ДА БУДИ ВЪЗХИЩЕНИЕ, А НЕ ОТВРАЩЕНИЕ........ зА ХУБАВА ФИГУРА Е ПОДХОДЯЩО ГЛАДУВАНЕТО ЕДИН ДЕН В СЕДМИЦАТА, НАПРИМЕР ПЕТЪК ИЛИ ПОНЕДЕЛНИК, ЗА РАЗТОВАРВАНЕ. ТОГАВА ЯЖТЕ ПЛОДОВЕ ИЛИ КИСЕЛО МЛЯКО И ВОДА, НО САМО АКО ВИ СЕ ПИЕ, НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАЛИВАТЕ С 2 ЛИТРА ВОДА, СЪРЦЕТО СЕ ЗАТОРМОЗЯВА, ПО-ТОЧНО ПИЙТЕ, КОЛКОТО ВИ СЕ ПИЕ. А И СЕГА В КРИЗАТА ВСЕКИ МОЖЕ БЕЗ ДА ИСКА ДА СТАНЕ ЕЛЕГАНТЕН КАТО НЕ СЕ ТЪПЧЕ С ВРЕДНИ ХРАНИ.

Някакво недоразумение ,явно има тук.Аз пък виждам ,че 90% от българките са с размер на триетажна къща и не спират да се тъпчат даже и докато се движат през деня с разни соленки,пръчици,фурнети и т.н.То всъщност и това е диета,ако се погледне под друг ъгъл.Слонска диета.

Майка ми живя около месец в семейството ми и като се върна, беше отлсбнала с кило и нещо, беше подвижна много повече от преди (преди това имаше ставни проблеми) и кожата й си беше променила цвета. Не само че не сме я лишавали от храна, ами все й предлагахме. Но знаем какво купуваме, какво готвим, колко го солим. Ако някой иска да разбере какво именно, да ме пита днес, като прати мейл в коментар на постинга ми - ще му пиша. Аз лично съм на 45 г. и вземем нагоре стълбите по 2 и на бегом, надолу прескачам по 3-4 и не пропускам да подскоча весело, или да побягам по пътя си из града. Дали има шанс да разкажа на някого как човек се храни правилно и какво това означава за живота му?

sotirov_npress.bg

Никакви диети не са необходими, ако човек се храни нормално. В България нормално значи като прасе: паржоли (ако са от домашно, поне имат само пикочна киселина и вещества, които се отлагат като целулит; ама ако са купешки, си имат и стероиди, с които са хранили и инжектирали прасетата, та да наддадат), пръжки, по 5-6 айца на баницата (докато заприлича на омлет), здраво бял хляб, който е бавно действаща отрова, здраво газирани напитки, след всичко това и малко ориенталски сладкиши, които тр. да са яко сладки, за да се нарекат сладкиши. Салатата е само за ракия, а от ракията се дебелее (само алкохолиците слабеят, но то е от разболяване). Да не забравим колко е безвкусно, ако не осолим добре така наречената 'храна', която изброих по-горе, а то е боламач. Храненето на българина съответства на манталитета му. Живял в поколения бедност, сега има възможност да се нахрани и го рпави като нерез. Така възрастните увреждат децата от малки, защото все им се виждат гладнички, независимо от гъзовете, които са отпрали. Те това исках да спомена.

ГЛАДУВАНЕТО Е ВРЕДНО, ДОРИ И ЧЕСТО ВОДИ ДО НЕЛЕЧИМИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, КАТО БАЗЕДОВА БОЛЕСТ, АНЕМИЯ, ХОРМОНАЛЕН ДИСБАЛАНС НА ЩИТОВИДНАТА ЖЗЛЕЗА, БОЛЕСТИ НА СТОМАХА И ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО И Т.Н., ЗАВИСИ ОТ ОРГАНИЗМА НА ЧОВЕКА. КОЙТО ИСКА ДА ИМА ХУБАВА ФИГУРА, ДА СЕ ДВИЖИ ПОВЕЧЕ, ДА СПОРТУВА, ДА ХОДИ ПЕШ, НА ИЗЛЕТИ.. НО МНОГО ОТ БЪЛГАРКИТЕ ПРЕСТАВАТ ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА СЕБЕ СИ СЛЕД 50 Г, НО СЪМ УПЛАШЕН ОТ ДЕБЕЛИ И ОТПУСНАТИ МЛАДИ МОМИЧЕТА, КОИТО СЕ ОБЛИЧАТ НЕПОДХОДЯЩО, НЕ ВЗЕМАТ ПОД ВНИМАНИЕ ПЪЛНОТАТА СИ ИЛИ НЕ ХУБАВИТЕ КРАКА, КОИТО НЕ ТРЯБВА ДА ПОКАЗВАТ, ИЛИ ДЕБЕЛИТЕ СИ КОРЕМИ И СЛАНИНИ С ПРЕЩИПАНИ ПЛИТКИ ПАНТАЛОНИ, ГРОЗНА ГЛЕДКА. ЖЕНАТА ТРЯБВА ДА Е КРАСИВА И ДА БУДИ ВЪЗХИЩЕНИЕ, А НЕ ОТВРАЩЕНИЕ........

Дрън дрън. Не познавам и една жена на диета, пък познавам доста ;)

Това правителство ако продължава така процента ще стане още по голям на хората които са на принудителна диета или по точо казано-глад защото лекарствата са скъпи,а песиите и заплатите на повечето от българите са нищожно малки

решението е: по-малко плюскане и повече секс. Има и още един проблем - дори и да са слаби, повечето българки са отпуснати дропли, с целулит. Което означава, че ги мързи да се движат и не спортуват.

а повечето българи са пияндурници, комплексари и с висящи шкембета. Дали всички ходят на фитнес или само къркат като за последно, за плюскането и карането на мпс-та не коментирам, селендурниците по провинцията също

Не си прав. Моя приятелка умря след като прилагаше стриктно лечебното гладуване и след това правилно захранване на Лидия Ковачева години наред. Тя от дете беше слаба, но на курсовете на Лидия Ковачева и беше казано че ще поддържа нормално тегло и дори ще наддаде ако спазва програмата. Уви това се оказа лъжа. Тя беше станала от 50 кг 43 при ръст 1.72. След това още отслабна и падна под 40 кг. Такова тегло при такъв ръст е пагубно за организма. Случаят не е единичен, има много такива случаи в България. Момичета които са слаби или нормални започват гладуване и стриктно спазват определена система, после започват да отслабват, след което се получават и психични проблеми Струва че са нормални, а всъщност отслабват повече и повече след това умират от функционални нарушения заради поднормено тегло. Това е не само у нас. Рекорд има във Франция и Испания там десетки хиляди млади момичета за да приличат на манекенките се разболяват от диети и гладуване, доста от тях умират. Колкото и да е добра съвременната медицина не може да им помогне при драстична загуба на тегло.. Само наистина дебели хора и при това на средна възраст трябва да се подлагат на диети и гладуване за пречистване на организма. Стига с този бизнес за отслабване и зарибяване на млади момичета. Трябва се въведе ред в това.

То ПРОСТИЯ НАРОД още едно време го е казал - "Тамън научих магарето да не яде и то зе, че умре". Хахаха, днешните младежи са по-прости от магарета и се дават на разни търгаши да трупат пари с простотии като "позитивно мислене", "вегетарианство", "суровоядство", "глад" ЛУДИИИииииииииии

Последната щуротия, която чух от младо момиче, беше амфетамини, за ден отслабваш два килограма.Не разбрах с каква точно доза се постига ефекта, но е невероятно безумие. В България широко се рекламират всякакви хранителни добавки, според мен са с доста небалансиран и непроверен състав.

Според мен всички коментари са писани от ТЛЪСТИ, КОСМАТИ, МИРИЗЛИВИ мъже с къси п.... , а забравих да посоча и БЕДНИ, защото предполагам,че с това се оправдават защо "тлъстите" и "нещастни" българки не им пускат. Висете си с бирите и шкембетата пред порното и не обяснявайте на другите какви са.

Що си толкова злобна, ма, како? Уж дебелите бели хрисими, ма ти май си от дебелите злобарки...

за съжаление описаното в горната статия е абсолютно вярно. Близо 6-8 месеца спазвах жестока диета-само плодове и зеленчуци и по 1-2 варения яйца на ден,малко сирене и малко ядки...за остлабване-свалих 10 кг, станах кожа и кости,чувствах се добре,обух си шортите от 5 клас (жени, ще ме разберете как съм се почувствала на 7-то небе да си обуя дрехите от преди пубертета!). Но 1 -2 години след тази диета се започнаха едни хронични заболявания-тумора ми за щастие се оказа доброкачествен, мускула на дясната ми ръка се прецака окончателно след възпалителен процес,бъбреците ми се скапаха тотално,стомаха-също,не ми се разправя,само по болници вися,бременността ми бе кошмарна и сгеа страдам от цял куп заболявания и не мога да живея нормално....нямама никакво съмнение за причината-изчерпване на безценни съставки от организма. Затова диетата трябва да е максимум до месец и нищо не пречи да удряте по някоя таблетка с витамини и минерали от дъжд на вятър,просто за подсигуряване,както и фибри няаккви за стомаха.

От години лятото почивам на Боровец в х.Рила и от години се засичам с едни и същи дебелани, които се мъчат да изплискат водата от басейна под "вещото" ръководство на една беловласа късо подстригана скумрия. От разговорите ми с тях научих, че курсът им за отслабване, освен че е два пъти по- скъп от моята почивка, бил и много полезен. Според мен е полезен финансово за скумрията, която го води...Полезен е и за участниците, защото със сигурност ще видят по-дебели хора от себе си и ако не друго, поне ще се поуспокоят...

Що не им предложи секстерапия и дъмпингови цени?

Що не им предложи секстерапия и дъмпингови цени?

Удивена съм колко компетентни са всички изказали се.Ефектите за които овори докторът се проявяват след време-нима не го разбрахте.Всичко е въпрос на баланс.

Ние от 20г сме на диета,и да не искаме,това е факт.И никой не ни и пита.Икономическото ИГО е по страшно от политическото.

а защо просто не спра да се тъпчат като свине след всяко притеснение и неволя? да си решават проблемите с разум не с емоции и сладкишчета. Аз лично съм наблюдавал как една жена на гише в съда, след като служителката и каза че не могат да и помогнат в момента и трябва да изчака, двете се скараха и жената си седна в крайна сметка да си чака, отвори си чантата, която беше пълна със някакви кексчета извади едно и си го изяде, а едва ли беше гладна. Е за това стават като тюлени. Повечето жени са нещастни и компенсират с ядене, което ги прави дебели, а оттам нежелани и още по нещастни кофти работа ....

Абсолютно вярно е, че повечето жени са нещастни! Но кой ги прави такива, се пита в задачата?! За това, по-добре е да изпревариш врага! Нека се тъпче да компенсира!

Толкова глупости накуп в такава кратка статия рядко се срещат, но да не забравяме, че диетолозите се изхранват от незнанието и заблудите на хората. Яжте 60% въглехидрати и стимулирайте развитието на диабета - фирмите, доставящи инсулин, ликуват. И хапчета за сваляне на холестерола си купете, нищо че той не се натрупва от храната, а се синтезира в завишени количества при проблемни състояния на тялото.

Този "д-р" (или др. ?) изглежда изобщо не е чувал за т.нар. ЛЕЧЕБНО гладуване по проф. Столешников, Лидия Ковачева, Пол Брег и много други предеи тях... Абсолютно нищо от тези "увреждания" за които пише не се състои в организма! Точно обратното - на лице са мощни самовъзстановителни процеси. Миналата година лятото гладувах 28 дена, след това - 28 само на плодови сокове, после 28 на плодове + зеленчуци и още 28 на сурова храна. Резултатът беше НЕВЕРОЯТНО добър - чувствах се на 16 г. (а съм на почти 3 пъти по толкова), а в лекарски кабинет не мисля и да стъпя в близките 20 години. Изобщо не слушайте такива "светила" като този компир! Пол Брег е умрял на 94 години от... една вълна, която го отнесла докато сърфирал в океана... Той е гладувал по 10 дена през всеки сезон от годината и по 24-36 часа всяка седмица през останалото време.

от тях само 8% отслабват, другите си въобразяват, че отслабват

Мисля, че статистиката е неточна, вероятно анкетата е правена само сред жени в определена възрастова група.

80% от булгарките над з5 години са тлусти свинки, защото се запускат и се тапчат като прасета, и се оправдават че човек като роди надебелявал. на мама и беше нужно да хване дябет за да свали теглото си от 80 на ш0 килограма. то не е само как изглеждаш а и по какав начин се отразява на организма наднорменото тегло *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И искат да си платим на диетолог :) Аз пък правих на Дюкан и съм супер доволна, свалих си излишните килца и не ги качих обратно, така че айде стига дъра бъра. Но си прочетох книгата внимателно и спазвах схемата там. Единственото лошо, както някой каза по-долу, е качеството на храната в Бг. Трудно се намира хубаво месо, хубави зеленчуци, ужас просто, затова човек в бг наистина може да се гътне от някоя диета.

и най вече щото нямат елементарна физическа култура за малко спорт и упражнения

не става въпрос за диета , а за 80% от населението гладуващи , май нещо е сбъркано в тая статия.

баба ми живя до 101 години,като постише по два пъти на година и тогава не ядеше нищо готвено,а само плодове и орехи.

По-скоро 100 процента са на диета-една част на разкрасителна, друга-на принудителна.

Мъчи ги гладът.

...и трето, защото са лакоми и прости.

Пропуснали са да кажат и още нещо много важно - строгите продължителни диети могат да доведат до стерилитет. Затова жени, внимавайте!

Първо - 100%, защото са бедни и ядат боклуци и евтинии, а прибавете и мъжете 100%, които също са принудени да вегетипат едва-едва на рядка биричка и банички......Това ви е народът, дотам го докарахте, статистици, политици и циници! А това бе народът на Аспаруха и Крума, на Симеон Велики и Левски........Предатели и родоотстъпници, ще платите тежка цена за геноцида над своите, ако не вие - наследниците ви....

Право у десетката!Дуф-закова го!