Коментари - Без раждания ин витро над 40 г. иска депутат | dnes.dir.bg
назад

Без раждания ин витро над 40 г. иска депутат

С напредването на науката е необходима и възрастова граница, до която една жена може да стане майка с помощта на медицината.

Обратно в новината

Коментари - Без раждания ин витро над 40 г. иска депутат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм вече на 36. Предстои ми да правя ин-витро, защото лекарите откриха проблем при мъжа ми. При мен не откриха нищо, но тъй като вече съм "застаряваща" според въпросния депутат, се моля да забременея от първия опит, защото недай си Боже да се проточат нещата и да навърша 40. Еми питам какво да правим ние дето нямаме проблеми, но мъжете ни имат и се налага да правим ин-витро и след 40? Лично аз не се чувствам на 36, нито изглеждам на толкова, за радост съм и в перфектно здраве. Не искам друг да решава съдбата ми!

Ами тогава да забранят и на мъжете над 40 г. да правят деца....в контекста на всичко казано дотук.

коя ли мама си е дала яицеклетката, сигурно си е правила инвитро и тя и да й намалеят разходите

Моля ви, добри хора, съмишленици и опоненти, не пишете вече в този форум, дори в интернет не влизайте! Само така ще се избавим от шизофренно-хермафродитната персона Митко, известна още и като Димитричка!

Ама ти верно ли и съмишленици имаш?

Поздравления за коментара Ви, който май е един от много малкото , който е проява на разум и същевременно човешко отношение, без сълзливите излияния на болшинството изсказали се тук. Темата и въпросът имат наистина нравствено измерение, но преди всичко е необходим разум, т.е. виждането за това как се възпроизвежда човешкия вид. На повечето, които хленчат за правото да се създават и раждат деца, не им изнася да се изправят очи в очи с над 45 хил. изоставени деца в Б-я, повечето с увреждания и до живот непълноценни човешки същества. Тук няма място за глезотии и умиляващи емоции, насаждани от евтини булевардни книжки, филмчета и открито зомбиращи реклами, а за отговорност - преди всичко и най-вече.

Tozi e palen idiot!!! Granitza dobre, no tova 40 zvuchi prosto smeshno!

С подобни законотворци българките ще се насочат към Гърция, Украйна и къде ли не още... А ин витро клиниките на бивши законотворци могат да излязат в пенсия. Те и без това не вършат никаква работа.

Ако предложението на Лъчезар Незнамсикой се приеме, ГЕРБ ще има удоволствието да поеме поредния негатив на славната си политика. И то в обозримо бъдеще - избори за местна власт 2011 г. Крахът ще бъде сигурен.

Как така 40??? Аз съм на 39 и имам две де, а с мъжът ми мислиме и за трето. Ако го родя на 42-43, без асистирано оплождане, защо жена, която има проблеми със забременяването да не може да се възползва от съвременните постижения в медицината? Щом много жени могат по естествен начин да забременеят на 40+ години, не виждам проблем за тези, които имат нужда от помощ!!!

всеки човек има право на щастие!!! и никои няма право да го лишава от това !!!!а на тези които говорят за естественният подбор ще им кажа да спрат да вземат дори и аспирин и тогава ще си поговорим пак.

Не съм на 62 г., но съм вече на 57 и знам, че тялото ми не е същото. Въпреки, че спортувам и съм в прекрасно здраве, не бих рискувала такова нещо. Вярно, това е право на избор на всеки човек, но особено когато си лекар, трябва да знаеш, че организмът на бъдещата майка трябва да бъде МЛАД! Мисля, че опасностите в тази възраст са много повече. И за майката, и за децата.

АБЕ, ХОРА, вИЕ ЛУДИЛИ СТЕ? Как може със закон да решавате кой кога да ражда и дали ще е задължително и дали няма да ни съдите ,ако не родим до 40?????? А какво правим с онези които раждат по 5 до 9 деца?НАЛИ И ТЕ СА БЕЗОТГОВОРНИ И ГИ ОСЪЖДАТ ДА СТАВАТ ПРОСТИТУТКИ И КРАДЦИ! Да вземем след второто да им слагаме по една спирала????? ХОРА ВЗЕМЕТЕ СЕ В РЪЦЕ- НЕ СЕ БЪЛКАЙТЕ В ЛИЧНИЯ ЖИВОТ ! Морално ли е Коко Динев на всяка чалга да прави дете? Може и да ги издържа- ПИТАМ МОРАЛНО ЛИ Е????????????

Господа, господинът, подобно на повечето наши управници е наглец и невежа. Доказвам това с изявлението му: "Постиженията на медицината са прекрасни, но те в никакъв случай не трябва да влизат в противоречие с нравствено-етичните и религиозни разбирания". Първо доказвам невежеството му. Медицината е наука, т.е. система от значими за човечеството обективни истини. Тя противоречи и на религиозните, т.е. на верските разбирания, и на нравствеността, щом те налагат не истина, а лъжа. Господинът не знае това и словоблудства за да изглежда потребен и образован. Не е! Господинът не знае, че "нравственост" е българска дума за "етика" и изразът му "нравствено-етични" е нелепост. Подобна дивотия "човечно - хуманен", употреби друг Бай Ганьо и също управник - Т. Живков. Сега доказвам наглостта на господина. На кой религиозен текст, налагащ възрастово ограничение за създаване на човешки същества, на чия вяра се позовава този управник? На каква и на на чия нравственост? Отговорът е един. На неговите низши лични възгледи - несъществени и непотребни, които натрапва на всички. Този див наглец осъжда решението на жена и на лекар да има живот! Да е чел, като е толкова религиозен, че това е право само на Друг и Всевишен?

Пак трогателни грижи за живота и здравето на редовия българин и децата му.При положение,че на същия този българин му се вдига пенсионната възраст,цената на тока и всичко каквото му е нужно да живее,таксата в университета на студентите,а му намалява заплатата и пенсията в реално и номинално изражение.То не бе увеличен акциз за да не се пуши,забрани -тотални и нетотални в заведенията,сега дойде ред и на раждането,после и на е...нето.Недокла/те/ните комуняги и милиционерите най обичат да забраняват.И да глобяват. Проблемите те по друг начин не могат да ги решат.Да дават жилища или кредити с минимална лихва на млади семейства,помощи за деца ,които наистина да са помощи ,а не подаяния колкото за един чифт гуменки/китайски/,работни места и т.н.,ранно пенсиониране на жени , отгледали повече деца,те не могат да осигурят.Но забрани могат.Колко деца и как и кога ще ги създава е личен въпрос на всеки,стига да ги гледа както трябва.Колко деца е създал този депутат?Една дъщеря ,която тръгна да се оплаква публично от тормоза над нея и майка и?!Да ти забранят на теб да чукаш,бе Лъчезарни мозъко, защото си над 40,а?И да измисляш тъпи закони и забрани.

ако забранят жените да раждат след 45 години трябва да забранят и на мъжете да се докосват до жени до жени не 12годишни деца зада се правят на супермени в леглото стига вече с тази дискриминация жени не могат а мъжете могат и на 100 години да правят деца

наистина на тази възраст човек трябва много добре да помисли дали ще може да се справи с отглеждането и възпитението на новородено ако тази жена има достатъчно финанси може и да се справи и нека има дълъг живот защото трябва да полага грижи и ако го има много пъти ще се разочарова децата като тръгнат на градина другарчетата ще питат защо бабави ви взема това ще бъде първото от което тези деца ако отцелеят тя ще бъде дълбоко наранета при сегашните майки на 13 годишна възраст децата страшно добре преценят аз съм майка на 2 деца вече големи и на двете в класовете им имаше осиновени деца родителите бяха по възрастни от родителите на болшинството и тоава се осещаше че децата се срамуват да кажат коя е тя мама

Колко тъжно наистина и ограничено е, че има хора, които разсъждават като вас. Ако всички започнат да мислят малко по-неограничено и да не налагат остарели норми за това колко млади или възрастни трябва да изглеждат родителите, следващото поколение има шанс да се освободи от голяма част от излишните ограничения. За всяко дете, майка му и баща му са най-важните на света и ако го обичат и то живее в щастлив и усмихнат дом, не виждам какъв е проблема с възрастта. Защо не се научим да обичаме различните, вместо да ги сочим с пръст???

ТОЗИ СТЪЛБ НА ВИШАТА ЛОГИКА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОЗВОЛЯВА ДА ПРАВИ ТАКИВА ИЗКАЗВАНИЯ!!! ВСЯКА ЖЕНА ИЗБИРА САМА. НЯКОЙ МОЗЪК НАПИСЪЛ " АМИ АКО ПОЧИНЕ КОЙ ЩЕ ГЛЕДА ДЕТЕТО"- НИКОЙ НЕ Е ЗАСТРАХОВАН ЗА ГОДИНИТЕ СИ В КОИТО ЩЕ СИ ОТИДЕ! ОТИВАТ СИ И МНОГО МЛАДИ ХОРА !

Като как така в тази психиатърка/която не изглежда да е в добро псично състояние,поне повъншния вид/се появи майчин инстинкт на 62,а не на 49,на 50,на 52 и това е късно но на тази възраст е престъпно късно.Това е безотговорно към децата,та тя от тук нататък я чака артрит,склероза ,хипертония и всичко което е присъщо с напредването на възрастта.А и това което става с децата,операции на 500 гр.същество е чист научен експеримент,само че не с плъхове а с хора.Е чак такава жертва в името на науката не бива.Тя не осиновила, искала нейни деца,та те тези не са нейни.

Кретен. Кой е той, че да решава кой има и кой няма право да има деца? Държавата няма право да се меси в живота на хората по този начин. Ако една жена на 45, 50, или колкото поиска години, реши, че иска да има дете, държавата няма право да каже "не" - особено ако жената сама си плати процедурата. Пък дори и здравната каса не би трябвало да има право да отказва - човек цял живот плаща осигуровки, а когато дойде нуждата - "не може". Какво е това безобразие... Тоталитарщина!

Не мога да разбера,някой в тази Държава скапана,ще ме спре да раждам...не зависимо дали е инвитро или не ...Интересни са фактите ,когато не се касае за нас.Новините по всички канали ни уведомяват,родила на 68 години... даже с умиление ни го поднасят...но след като една Русенлийка е решила това...дай да се нахвърляме като чакали..Не се кафърете,как ще ги отгледа и какво ще прави...да са живи и здрави децата...Значи може да заченем,да го износим и да го продадем .....ще си раждам когато си искам,дори инвитро не направено в България....

И вие сте полудели бе хора, също като лудата бабка, която стана майка. Разбира с че трябва да се сложи възрастова граница. Едното дете е 900 другото 500!!! грама и е възможно да имат увреждания, защото бабката трябвало да роди преждевременно понеже било опасно за живота и. Какво ще стане с дечицата ако все пак оживеят, след като бабката ритне камбаната след няколко години?

ако имаш деца ,си мисли какво ще стане с тях като ритнеш камбаната ти. Защото не си безсмъртен.

Е па 40 години ли да бъде границата?

Преди няколко месеца имаше случай на ромка, която на 28 години стана баба. По естествен път! Интересно ми е тези от вас, които тук пишат как детенцето е детенце, нищо лошо не е направила жената като е довела два нови живота на този свят, как не трябва да ни се свиди ако скоро останат на наша издръжка, дали и за ромчетата така говорехте? Защото случаите си приличат! Нито едната нито другата майка е в най-уместната възраст, нито едната няма да може сама да си гледа децата...

Как ще е нормално?! Всеки трябва да се съобразява с близкия си. Нали сме социални същества. Да бяхме котки - за 2,3 месеца да го откърмиш и хайде , по пътя си. Дете се гледа много по-дълго време. Какви други роднини имат тези деца, те ще са съвсем сами? Коя майка ще се радва децата й да имат такава съдба? Чист егоизъм и силна маниакалност.

Вече като се е..м с жената и правим деца първо ще питаме роднини, съседи ,че и автора на този умен текст ,какво ще става с децата като умрем.

защо не публикувате снимка на "майката"? Нека коментиращите тук видя за какъв "психолог" става дума. Веднага става ясно, че не тя се е молила толкова, колкото докторите са търсели реклама и са се възползвали от нея. За съд са!!! Според Хипократовата клетва не трябва да вредиш и причиняваш болка...а малкото детенце, което умира? а голямото , което се предполага, че е с увреждания? а бъдещето им в сиропиталище? (защото тази жена макар и "интелигентна" е самотна и очаква цитирам"приятели и колеги да й помагат при отглеждането") Тъжно е , че има толкова нагло-безотговорни доктори на средна възраст( защото извършилият оплождането е на не повече от 40 години) в тази страна.

Чета тук , някои говорят за природата, природата била определила граници, само че щом жена ражда на 62 значи това са границите на природата, няма знаначение ин витро ли ин виво ли. Ин витро се прави и на млади 20 годишни, но при много от тях не е успешно. Така, че пак Природата си решава. Затова Лъчо мозъка да не се бърка в делата на Природата, щом 62 годишна жена е родила значи това е нормалното.

Тук в Щатите въпроса е дали абортите да са легални или не...А всички които сте ревнали, кой ще отглежда тези деца забравихте, че всъщност бабите ви ви отгледаха!

Добре им го каза!

Няма никакво значение, кой и на каква възраст ще роди дете. Замисляли сте се, какво и е на една жена без свестен партньор до нея и че тя има нуждата от това и от деца в един момент. Замислете се поне малко, може би тази жена е искала много по-рано това да се случи, но е нямала късмет. Не я съдете, а се замислете и вижте себе си. И другото, защо нашата държава я няма с този случай и какво ще направи тя с тези деца, ако оживеят и няма кой да ги гледа. Отново ще ги затрие в сиропиталище или кой знае къде. Така че стига сте плюли и направете нещо нещата да се променят. Лека вечер от мен

Като увеличите пенсионната възраст на 73 години, то тогава ще се счита, че хората до тази възраст са жизнеспособни, здрави и работоспособни, което ще рече че ще могат да раждат и на 72. Какъв му е проблема на депутата, щом жената е родила на 62? Редно ли е здравеняк на 62 да заплоди 22-годишна-какво поколение ще се роди? А? Я, оставете жената на мира и се радвайте за тия две българчета-живи и здрави да са децата, а и майката!

съгласна, но да го направят до 50! Тогава и най-отчаяните случай ще имат възможност за дете. Но повтарям: най-отчаяните, а не най-лудите!

Лъчезар Иванов! На господ ли се правиш ? Само депутат от Герб може да се замозабрави така

Трябва ДЕПУТАТИТЕ ДА СЕ ЗАБРАНЯТ - тогава България ще тръгне на добре,как ще забранява на българките да раждат този малоумник.

Лъчезаре, тъпанарино нещастен!!!- Тази жена живот е дала! -Занимавай се с тези, които животи са отнемали!!! Или не ти стиска, нещастнико? Какъв е прираста на населението на българите в България? Не се ли сее достатъчно смърт? На Господ ще ми се правиш!- Кой ще ражда , и кой не!!! Не било етично! Не било нормално, природно...Щом като е възможно, Господ се е погрижил за това!!! А до медиците- не може да се кръстоса куче и овца, ако не знаете...

Прав си, че повече трябва да обръщат внимание на престъпността, но....Веднъж и аз ще застана на страната на ГЕРБ. Егостично и неморално правилно е един тинейджър да остане сирак!!! Ако тази жена няма и други роднини, които да приемат детето..представте си как 16 годишено момче/момиче отива в сиропиталище! Защото баба му, простете- майка му е починала... Същото важи и за мъжете!

Тази жена не е дала живот, дала е мъчение и увреждания, които тези две нещастни деца ще носят цял живот. Бебе което тежи 500 гр. е тъжна картинка, то се бори за всяка глътка въздух и всеки миг от живота му извън утробата е агония, и защо? Защото егоистичната бабка се е сетила да става майка. Дори горките бебета да оцелеят, недоносени и след месеци в кувиози, ще имат трайни увреждания, освен това най - вероятно ще останат сираци след 10-ина години, защото егоистичната бабка ще им се е нарадвала и ще се е гътнала, а те ще тръгнат да обикалят социални домове, без шанс за осиновяване, първо защото ще са с увреждания и второ защото ще са големички. Така погледнати нещата, тази егоистична бабка от зачеването е обрекла децата на мъки и агония, само с една цел, да удовлетвори старческия си егоизъм, който си е характерен за хората от третата възраст! За тази постъпка и тя и лекаря извършил инвитрото трябва да носят наказателна отговорност, за причиняване на тежка телесна повреда на децата.

koе тъпанар, не знам , ама тази МЛАДА майка всеки момент би могла да извърти внезапен инфаркт , инсулт и т.н. и тогава нещастните деца ще ги доведем при теб , филисофе!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! да родиш означава да ОТГЛЕДАШ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! а да оцелее дете 500грамово означава ВСИЧКИ ДЕФЕКТИ НА КУВЬОЗА НАЛИЦЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТЪПАНАР!!!!!!!!!!!!!

И ТАЗИ БАБИШКЕРА - ОТ ЕКРАНА ГЛЕДАШЕ ИЗФИРЯСАЛО ЧУДО НА МНООООООООООГОГ ГОДИНИ , поне да се беше гримирала не така страшно/малка подробност, но достатъчна...../- и тази баба -ако оцелее следващите двуцифрено число години/!/- трябва да възпитава в МЛАДЕЖКИ дух -разбирания, интереси, мода, ако щеш две дами!!!!!!!!!!!!!!!!!!!чакай..........................при това сама1!!!!!!!!!!!!! баща ми чукна 60те и направи масиран инфаркт, едва го върнаха от оня свят , сега е сбели петна, ама се старае човека иначе, майка ми да не остане назад ТОЧНО на 60 пак заслужи пейсмейкъра и сърцето работи само с машинка......а да гледа ДЕЦА !!!!!!!!!!!!! на връщане!!!!!!!!!!! някой хора са чували за отговорност, други само са егоизъм , мноооого пари и медийна слава-това е за белите престилки !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Бог да ни е на помощ, ако това е езика на здравния работник

Според мен този депутат е ИДИОТ! той ще забранява на жените да раждат , кретен!Когато решат да дадат живот жените имат право да го направят или какво българките не може да раждат, а на циганките е позволено, а?Не било нормално българка да роди на 62, а е нормално циганка да роди на 11, така ли?Тея от парламента не са в ред.

Ако смятате, че не е егоистично да се ражда ин витро след 40,50 или 60г., или че е правилно лекар да си гали егото с операции тип "родила баба бебе", или не ви интересува крайния резултат от начинанието - то вие сте нашия човек и СПЕЧЕЛИХТЕ!!! НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!!! Участие в новата ни пилотна програма по експериментална хирургия: за присаждане на ляв тестис в дясна мозъчна хемисфера- натиснете F1, за присаждане на десен тестис в лява мозъчна хемисфера- натиснете F2, за отказ или ако сте нормален, се посмейте заедно с мен!!!

Вземи изтрий двете числа 40 и 50 защото ти си за смях. Лично аз имам прекрасно дете родено когато двамата с майка му бяхме на 40 сега е на 2 годинки. Айде със здраве.

Първо, става дума за "ин витро". Второ, ние също си родихме дете, когато аз бях на 40г., ноооо...жена ми беше на 28г., пич! Така че дундуркай си бабата и чети в интернет как да й помагаш, като утре е треснат топлите вълни. Аре със здраве!

Ето сега какво се получава: Една баба (защото жена на 62 си е баба) решава най-накрая да има деца. Какво избира? Ин-витро. Имам познати на 42, на които им е отказано, защото само първия път е безплатен, след това струва 5000 лева. Какво се получава - бабата има според нея лека бременност, но се налага спешнп да се направи цезарово сечение, за да се запази живора й. Краен резултат - имаме две супер недоносени бебета, които според медицинските стандарти в БГ са под 900 грама и се водят аборт. НЗОК плаща за оживяването на тези бебета (включително с операции), както и за здравето на майката. Най-накрая имане 2 родени инвалида, увредени поради ниското си тегло от кисловода в кувьозите, които обаче си имат майка, която може и да доживее още 10 години за да ги гледа. Какво ще стане като умре? Още двама малолетни инвалиди, за които да плаща цялото общество? Защо като майката е толкова отворена, не си плати за цели тарикатлък? В смисъл 5000 за инвитрото и още по 10000 за отглеждане на децата? Имала е 30 години плодовота възраст (от 20 до 50), но незнайно защо решава да роди на 62? Айде стига, има си време за всичко. Как не я е срам, че на 62 годни експлоатора здравната сиситема и ражда недоносени деца, само за да си начеше крастата?

Абсолютно съм съгласен с всяка една дума от написаното! Сетих се за истерията с ГМО допреди няколко месеца и се запитах - а нима това не е драстично вмешателство в природните закони? Ако природата беше определила баби да раждат - ОК, давай, баби, поздравления, НО НЕ Е! Мисля, че сме свидетели не една абсолютна перверзия, направена единствено за да се погъделичка егото, което после ще се осребри, разбира се, на шепа доктори! А, и тази женица къде бля 62 години, та сега се сети?

Неграмотнико.Първо се научи да пишеш след това размишлявай.

100% истина

Ееееее, браво!Загря най-сетне! Ми за възрастта става дума - МНОГО Е КЪСНО! ДА НЕ СЕ ПРАВИ ИНВИТРО НА БАБА НА 62 ГОДИНИ! Това казвам и аз! Не е редно някак си! А за машини и ръце не ми говори, тъпако, щото нищо не разбираш! Хич те няма и в познанията изобщо! Явно ти е съвсем зелено и мъничко мозъчето! Като поотраснеш, както ти казах, пак се включи някъде с голя-аааааа-мото си мнение! Селяндур такъв!

Явно сега е много модерно като нямаш какво да кажеш, да обиждаш със "селяндур", "тъпанар" или да кажеш че на другата страна не и е узрям мозъка. Много интелигентно, няма що.

Ходи се наплискай със студена вода, малко да се поосвежиш! На всяка манджа мерудия...хахаха

Хубаво е да цитирате Библията, но трябва и да я разбирате! Онези хораса бил от друг вид и тесто , и тяхната продължителност на живота няма нищо общо с тази на съвременния човек. Създаването на нов живот (деца) не може , а не трябва да се превърща в обсебеност и лична амбиция, без да се дава с/ка за това какъв ще бъде резултатът. Децата, създаването и раждането им, тлябва във висша степен да бъде плод на отговорност и мисъл за бъдещето на тези деца. Тук лекарите търпят много голяма критика (да не използваме друг термин)., водени от мотива за престиж, печалба и пр. Напротив те трябва да проявяват и да внушават онази разумност, която е гаранзция за създаването на здраво и нормално поколение като възпроизводство на човешкия вид.

Ако не иска, не му правете инвитро на Лъчезар Иванов! Не може на сила да му правите инвитро на човека!

Кво сте се запритеснявали кой ще и гледа децата ако се гътне?! Кой ще гледа вашите деца ако вие се гътнете бе, простьовци.... Може да пукнете още утре и доста млади при това.

да така е. всички може да си идем още утре но имаме много големи шансове да отгледаме децата си поне до вазраст на която могат да се оправят и сами. а тази жена скоро едва ще е в састояние дори да се грижи и самата себе си. много тажна и егоистична постапка от неина страна. ето още две деца които ако оживеят ще израстнат по домовете...

луда безумна жена , луда нещастнна държава .......... резултата две нещастни невиновни , незаслужаващи участта си мънички същества ......... дано господ се смили над тях и им отреди най-добрата съдба

След като между 230 000 и 270 000 семейства са стерилни ,бабите им показват ,че може да се ражда и никога не е късно.За да оцелее българската нация са необходими средно 2,7 деца в семейство.Те покриват стерилните семейства ,ергените и момите,хората с аномалии и т.н.Държавата трябва да награди д-р Димитрова и да поеме финансово грижите за децата и ,ако останат живи.В противен случай скоро ще бъдем принудени не да изнасяме и продаваме деца , а да внасяме.Нещо подобно на плодовете ,зеленчуците ,месата и какво ли още не.

Егоизмът на майката, доведен до крайност.

ми дайте да почнем да се клонираме то се тая не ги приемам тези неща та даже и от млади инвитрото създава изкуствен ембpион неподходящ от приpодата