От какво е недоволен българинът

Безработицата и ниските доходи са най-големите проблеми в страната.

Обратно в новината

Коментари - От какво е недоволен българинът | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сега всички ние берем плодовете от 20 годишното системно унищожение на българската икономика,образование, култура и национална сигурност,така че от нищо не можем да бъдем доволни.

в тия форуми пишат само хора за антидепресантно лечение! Като ви слушам депресарските мнения вие никога няма да сте доволни!

Аз съм недоволен от това,че направиха българина много мързелив и говори само за пари,далавери,кражби и т.н.Имам няколко декара хубаво десертно грозде,което не мога да обработвам по здравословни причини и го предлагам който желае да го обработва без да искам абсолютно нищо от него,но не се намират такива хора.Казват :ти си го обработвай,пък когато узрее ,ние пак ще го берем без да ти плащаме.Бунак лозе копае,юнак вино и ракия пие.

при боко живеем бедно и под напрежение но пък ни е весело. Той всеки ден ни разсмива.

Както виждам, недоволството гравитира около неща, които са обект на предвидените реформи. Следователно, има "социално търсене" на по-ефективни институции, т. е. обществото ще подкрепи реформите.

Тия от МБМД по-добре да попитат на какво се дължат нещата, от които българите са недоволни. Сама по себе си поднесената ни статистика с какво е полезна?

Грешно зададен въпрос?! Трябва да бъде: ОТ КАКВО Е ДОВОЛЕН БЪЛГАРИНЪТ в тази държава?!

Въпросите са зададени правилно но манипулативно . Въпросът е как е зададен въпроса и защо е зададен така . Ако това излезе в западна преса ще ни сметнат за идиоти не ,че не сме такива ! За това писах още в 15.30 .Точно в това е и манипулацията цитирам : Корупцията е основен проблем за 12 на сто (значи за 88 % корупцията не е проблем ), а лошото управление на страната - за 11 на сто ( заначи за 89 % на хората и това не е проблем ) престъпността - на 5 на сто ( за 95 % и това не е проблем) , а 3 процента са притеснени от липса на законност и справедливост ( за 97% и това не е проблем ) . Лошо зададените и манипулативни въпроси довеждат до тези смехотворни % . Но излиза ,че изразено в % -ти ние нямаме проблем . Айде стига съм се правил на умен , че ще вземат да ни откраднат ника :)))

Интересно тези ниски проценти дали са защото в анкетата са участвали само тези, които си имат собствен бизнес и съответно нямат работа, грижи.... но за сметка на това мн време за да говорят и изкривяват извадката?

Смятам ,че не си прав - виж всички които са писали с еденични мнения// отдели еденичните писания като пътища ,полиция,заплати и т.н и го сложи върху 100% , данните ще излезнат точно такива с малки % каквито са в статията . Виж първите писали ник: hhhh -(заплати) // ник:от Словакия-(горива) // ник: Сладка -(храна) // ник:недоволен -престъпност) // и т.н . Прегледах 7 ника, ако примем написаното от 10 ника или върху 100% разделените мнения прави под един % недоволство - предполагам ,че е се съгласиш с мен . Не бъркам нали , абстрахирай се от ника ми . Не е въобще сложно за това зададох и въпроса в 15.30 - Въпросът е как е зададен въпроса и защо е зададен така ? А МОГА ДА ПРОДЪЛЖА ,КЪДЕ ЩЕ ОТИДАТ ТЕЗИ ДАННИ ...

През 50те и 60те год. на миналият век се живееше много по лошо от сега,но хората бяха трудолюбиви и незлобливи.Успяха с много труд да създадат дъжава , която 20 години се ограбва и все още не е ограбена напълно.Кога то бяха недоволни,изразяваха своята "любов"към управляващите с апокрифни песнички,..например..."Отишла е Цола при ГеМеТо гола.На ти "слива" на ти две,но гласувай за ОФ./Г.М.Димитвов - баща на Анастасия Мозер.Лидер на земеделците след преврата на 09. 09.1944 год./

По-лесен отговор биха получили на въпроса: "От какво сте доволни?" Ясно е че остават "тези три неща". В България няма бъдеще, няма сигурност, няма работа, има скъпотия, има мръсотия, има селяния. Освен това въпросите се задават тенденциозно и после се тълкуват още по-тенденциозно.

Българина е недоволен от всичко. Българина е мрънкач по душа, наведена послушна, подла душичка, страхлива и примирена. Българина се напива и тогава е герой. Българина все повтаря онези глупости за 1300 години за 500 години за 5 морета и 11 планини, за някакви компютри дето си въопбразява нещо и уж някаква азбука. Българина сам прави подлости на комшията и очаква от него похвала. Българина мрази всички освен дребните далавери, кебапите, бирата и секса без презерватив. Българина е страхлив по душа, примирен, безхарактерен и мързелив. българина не се бопри за нищо а псува тези дето напуснаха и ги нарича предатели, родоизменници и миячи, така българина оправдава своята страхливост и се смята за родолюбец за да маскира страхливост. Та българина е недоволено от всичко но за лайната в които е затънал си е виновен само той. Вината обаче никога не е негова а на англичаните, американците, правителството, комшията, работодателя, жената децата, тъщата... Стархливите хора все са недоволни, мързеливите хора и те

това което си написал ,наж-вероятно се отнася за теб господин смотаняк.

взе ми думата от устата

Недоволен съм от себе си. Затова и променям живота си с двете си ръце , без да разчитам на правителството или "световните конспиратори". Докато не поемем лично отговорност, само ще мрънкаме по форумите.

От какво да съм доволен-има ли нещо ,което да е наред?Заплати,пенсии ,цени ,образование,здравеопазване.Простотия и тъпотия навсякъде.

Българинът е недоволен по рождение. Ние сме най-мрънкащата, мързелива, нихилистична и чуждопоклонна нация на света. Само Българина за 20 години не можа да разбере, че трябва да разчита на себе си за собствения си стандарт на живот, а не на държавата и правителството.

аз разчитам на себе си бе тарикат.да не си дошал ти да ми варшиш работата.но пак такива като тебе ме крадат постоянно.

От какво да съм недоволен? Тук е прекрасно!Даже данъците са ниски, а и всички бандити са респектирани. Премиерът ни е пичага, и грае шах и даже вдига 150 от лежанка веднага с костюм. Малко повече се пуши и не е ясно какво, но не може всичко да е перфектно. И все пак малко насочена критика - повече икономика и по-малко други глупости. Възторжен съм от 20 % съкракения в държавната администрация. Може и повече...

Недоволна, е слабо казано, от институция като Инспекция по труда. Работят в полза на работодателя, няма никаква конфиденциалност, каквато са длъжни да спазват и негативните последствия пак са за сметка на обикновения и търсещ справедливост човек. Резултат 0 и един куп проблеми от тяхната работа...а са една камара народ, които се хранят с нашите пари....

Аз лично съм недоволен от малоумните идиоти, селяндурите, простаците, тарикатите, наглеците и подобна сган, която според мен вече е 90% от мутантите, които обтават тези места. Огледайте се и ще видите проблема, които не е само ниски доходи, безработица и корупция, а е сбърканият чип на българина! Дори и много пари да имаш, не може да живееш нормално в България, заради чипа!

аз пък съм доволен от почти всичко: чалгичката си я бива, има ракийка в изобилие, не ме юркат много да работя, мога и да покрадвам отвреме-навреме. Освен това, страната ни е с най-хубавата природа, жените ни са най-красивите, мъжете - най-потентните. Като цяло сме трудолюбиви и гостоприемни, както и много интелигентни. Много съм доволен!

когато робинзон попаднал на самотен остров,той разделил дневника си на хубаво и лошо.така е и по света-нещата са черни и бели.ако бг и до днес си беше капиталистическа държава,както е тръгнала от1878,вероятно пак щеше да има недоволни.както има недоволни германци,англичани ит.н. че сме зле,това го знае и дакела ми.но аз ще си позволя да се повторя-ще се оправим поне поносимо когато решат "ония"отвън.

На есен тези от МВМД да питат когато се броят пилците.. дърпа чертата.Финансовата Гилотинка работи здраво.Който оцелее ще има медал с надпис КРЕАТИВЕН.В превод...ВРЪТКАН ГЪЗ.И оператора по леко с цензурата за Сидеров или ви отсвирвам

Естественият отговор, витаещ през последните 20 г. е от ВСИЧКО!!! И сме прави - кое ли ни е в ред, та да сме поне мъничко задоволени?

..., а питате ли ги и българките от какво са недоволни?! Разбира се, че не! Така де! Нали за 8-ми март си получиха годишното "зимбилче" ?!!!!! Те пък ако започнат да изре-е-еждат...Махни-махни, ще стане мазало.....

Безработица и безпаричие -ТРАГЕДИЯ !НИКОЙ НЕ МИСЛИ ЗА ХОРАТА.И Цветанов и ББ не направиха нищо до сега -ПРЕКАЗКИ ,РАЗКАЗИ И КРИМИ ФИЛМИ !

наи - хубао беше през златния век на др. тодор живков

tova pravitelstvo she ne sasipe iska da vzeme i poslednia lev na xorata s sibanite pravila i zakoni taka ne stava

ГРЕШНО ЗАГЛАВИЕ- ТРЯБВА ДА ДЪДЕ ОТ КАКВО Е ДОВОЛЕН БЪЛГАРИНА

Нашата държава е майка за 5% от българите, Престъпниците на Позитано, а за останалите 95% мащеха.

Въпросът е как е зададен въпроса ! Според мен трябваше да се зададе по следния начин : От какво е доволен българина а дори и циганина и ако някой е отговорил с повече от два положителни отговора то да бъде прибиран в полицията за обяснения . Аз примерно съм добволен от дуките ,съда ,полицията,прокуратурата и всичко за което се сетите . За това е и въпроса ми как трябваше да бъде зададен въпроса !

Българинът трябва да е недоволен най вече от себе си, докато не стане факт ще духаме супата и на второ място от комунистите, които го направиха още по тъп и безотговорен.

...присти е недоволен от...месторождението си! Това обяднява и включва всичко /поне за по-културните хора/!

Беднотия и мизерия . Язък за хубавите ни години ....Безработица и простотия докога ? Дано се замислят малко управниците .

АЗ ПЪК СЪМ НЕДОВОЛЕН ОТ ЧАЛГАТА И ПРОСТАЩИНАТА НА БЪЛГАРИНА В В ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ.

Подкрепям те с две ръце - навсякъде сме заобиколени от чалга, просташко поведение, което се толерира навсякъде и май само чрез него може да се пробива в Булгаристан, мъжете ни са Бай Ганьовци, жените са евтини да не казвам какви, децата разпуснати и незвъпитани. Гледат се реалити боклуци, вече никой не чете книги, а доброто възпитание се счита за идиотщина. И това е само малка част от това, което мога да напиша.

Свинката е доволна като се рови в калта, кокошката е доволна върху купа от изпражнения, магарето като се търкаля в праха и т.н. Българина е доволен като го наискат до последна глътка въздух.

че кога българина е бил доволен от нещо

Аз пък съм недоволна от опростачването на нацията... но кой ли ме пита?! Навъдиха се едни орки - нечленоразделно сумтящи, некъпани, смърдящи, всеки с претенции за връх в хранителната верига... Ако Аспарух знаеше какво се случва с "неговата" България, сигурно щеше да обърне коня си обратно. А нямаше ли да го обърне? И да ни заведе някъде далеч от тоз шибан полуостров? Някъде покрай Рейн или Сена. Даже, нека не ви се струва, че преувеличавам, но мисля, че ако знаеше, щеше и Атлантика да преплува

ами тати ще има до време, а като се наложи ти да го работиш и забравиш защото си дон баро гъзаро и ще ходиш гол и бос!!!!!

от всичко не е доволен. щом е в бг ,е достатъчна причина. всичко е така измислено в тази жалка страна ,че да е против народа. а сме хубава нация,ама..................

хахаха добре че тати има добър бизнес и сме богати иначе щях да съм като вас мухльо, който само реве по форумите колко е зле. Зле сте вие!

АХ, ЗАЩО НЕ СЪМ ТИ БАЩА? НЯМАШЕ ДА МИСЛИШ ПО ТОЗИ НАЧИН. ЩЕШЕ ДА ОПЪВАШ КАИША НАРАВНО С ДРУГИТЕ РАБОТНИЦИ ВЪВ ФАБРИКАТА МИ, ЗА СЪЩАТА ЗАПЛАТА ЗА ДА УСЕТИШ ЦЕНАТА НА ПАРИТЕ.

"Тато носи, мама меси, да живей , живей труда". Такива търтеи имаше и по-рано и това е част от техния химн. Глупак.

Пич, кефиш ме, щи цъкна. Как ти завижам само, как си мечтая да съм като теб богат и красив и отворен...

най-вече от високите цени и ниските заплати,а после от всичко друго та чак до дупките по улиците

този народ винаги е недоволен! Той иска само да му дават, но не и той да дава! Колко от Вас си платиха данъците и колко от Вас си декларираха реалните доходи? Докато не почне всеки да мисли какво е дал за държавата си а не тя какво ще му даде,трудно ще се оправим.Едно време имаше лаф: Въженцето от профкомитета ли ще го дават или да си го носим! Докато това мислене не се е помръднало и на милиметър така ще е! Честито яжте аржентинско агнешко за Гергьовден и подсмърчайте за първомайското агнешко което Ви раздаваха от профкомитета!

100% съгласен!

А родовото хапче сутринта? Изглежда си го пропуснал! Данъците си ги плащаме, не само защото лесно се вижда платил ли си или не си, но и защото с нашите данъци правим нашата държава нещастнико. Допускам, че доста хора не са си декларирали истинските доходи, защото държавната администрация все още се държи като османски кърсердарин и не е осъзнала, че й плащаме заплатите. И агнешкото не е аржентинско, а Новозеландско или Австралийско. Има ли нещо истинско в писанията ти? Май няма, но нейсе такива като теб за изчезват намаляващо с годините.

Васил Найденов пее в една песен как всичко му е наред. Петър Дънов казва за Света, че нещата са наред, НИЕ НЕ СМЕ НАРЕД. И защо ли?! Не битието определя съзнанието, А ТОЧНО ОБРАТНОТО. За това няма защо да се впечатляваме от влошаването на всички показатели в социалния статус. Идва моментът за "Многоизмерен скок в края на времето", според едноименната книга на Николай Коларов. Именно от тази прогноза съм доволен. "Честно казано, ВСИЧКО МИ Е НАРЕД...ЗАТОВА СИ ГЛЕДАМ НАПРЕД".

на мен не ми харесват сектантите, като например "белите братя' - дето се сещат за българското име на Дънов само с рекламна цел.

Недоволна съм от кучкарите,които разхождат диви породи кучета без каишки.Също и от Екоравновесие,защото не могат да се справят с уличните глутници.Не може човек да се страхува да се прибере у дома или сутрин да тръгне на работа и да се озърта как да избегне някой звяр.Настоявам за глоби в хиляди левове и затягане на реда

Ако недоволството е истинско,то трябва да бъде насочено срещу всеки българин.Като се започне от президента и премиера и се стигне до банкерите и клошарите. Извинителна причина имат само гладните,но те скоро ще станат най-голямата българска,а дори и европейска партия.

Аз чакам всички да останат без работа и заплати, за да се научат, че не министрите са им виновни,а те че купуват чужда стока и ползват чужди услуги. Така само оправят заплатите на чужденците и им осигуряват на тях заетост. И да почнете да ме "оплювате" това няма да промени фактите и няма да имате работа и пари.Просто икономиката действа така.

Да така е. Но на никой не му пука че тук вече няма производство, цялата ни икономика се крепи единствено на търговията и строителството на МОЛОВЕ, И ЧАЛГАДЖИИНИЦИ (кръчми). Вече не можеш да си купиш български хладилник, печка, пералня, телевизор. Но пък ти се предлагат най различни вносни един от друг с по-изгодни "кредити", "лихви"и лизинг.

Я кажете кой налага космическите цени в БГ? В Испания бензина е 0,70 или по-малко от 1,40 лв. за литър, тук над 2.00 лв. Храната е по-евтина и по-качествена, заплатите добри. Тъпият ни народ плаща скъпо за да живее в кочина.

Абсолютно точно!

как бензина в испания ще е 0.70 евро , защо приказвате глупости ве...преди 1 месец бях там и беше кам 1.20 аман от чули , недочули

Вие питайте от какво сме доволни, от заплати ли, от пенсии ли, от здравеопазванели, от образование ли, от пътища ли, от високи цени ли, просто няма от какво да сме доволни. Не можем да отидем на почивка на екскурзия, всичко е и скъпо, а и заплатите и пенсиите са смешни. Пенсията на един пенсионер в България не стига за кафе. Няма как всичко да се опише.На улицата ли можем да излезем спокойни, къщите ни разбиват и крадат и т.н. ....... ОТ ВСИЧКО СМЕ НЕДОВОЛНИ.

"Доволни от работата на администрацията са 30%" ...От които 95% са държавни служители...

ганю е недоволен на първо място от това ,че е ганю. разбираемо е :)

По-добре ще е да питат от какво е доволен.

Пропуснаха да споменат битовата престъпност.