Данев предупреди за нов ”балон”

Българската икономика е дебалансирана заради развитието през последните години само на строителния сектор, а сега се готви нов "балон" от спекулативни инвестиции.

Обратно в новината

Коментари - Данев предупреди за нов ”балон” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Данев, ти си голям СЕЛЯНДУР

Не съм бил никога комунист, но трябва обезателно да се препрочете Карл Маркс."Умните" ни капиталисти от червено потекло построиха в Банско нов град и 20 000 апартамента стоят непродадени. По Черноморието има 200 000 апартамента. За София тези данни се крият. Представете си какъв финансов ресурс е загробен . Основната причина за това е ,че тези жилища са построени с незаконни средства. Банките не ги притискат за лихви и главници, вложили са си парите в строителство и никой не смее да ги закачи /прокуратура и ..../., а баламурниците чакат да паднат цените на имотите.

Извинете, но много хора май не са в час по много въпроси или по-точно не виждат повече от носа си и най-много стиган до комшията и това по телевизията и не могат да проумеят цялата истина. Първо, за да се реши основният проблем е да се даде истинската цена на земята, а не да се третира като заплатите на българина. Второ,има достатъчно място за монтиране на фотоволтаици, но на необработваеми места, коитно не са природни, до като за вятърните централи както видяхме се набутахме срещу екологията по челноморието и сега мълчим. Трето, много важно е да не се правим на компетентни по всички въпроси и да си изхвърляме помията срещу когото ни падне. Четвърто, крайно време е да разберем, че с омраза нищо не става,видяхте какво стана с комунизма..... Пето,колкото до икономиката, ами тя я няма вече и държавата трябва да толерира тази,която е печеливша и перспективна, а успоредно с тази тенденция да се развива и специализиранотно образование.

Ако от перките имаше някаква полза за народа, щяха да ги забранят. В действителност идва тука некъв "инвеститор" /реално бандит/, дава малко парички, купува слънчеви батерии, а после ние 20г сме длъжни да купуваме ток му, по 80ст киловат.

ВЕИ трябва да се развиват, особено ветровите паркове. Фотоволтаиците в основната си част засега са ужасно неефективни. Земеделската земя обаче трябва да бъде изключена от инвестиционните терени. Особеното е , че не трябва да се дават гаранции за изкупуване по определена цена в бъдещи моменти. Да се налеят много пари, включително и директни субсидии, но без да се гарантира цена. Така ще се увлекат маса народ и пари в новия бранш, ще се стигне до пресищане и ценови спад. На финала ще имаме огромна възобновяема енергетика, работеща обаче на приемливи ценови нива поради голяма конкуренция. Напълно е възможно, но като знаеме, че тук обществения интерес не се взема под внимание, вероятно просто някакви оядени типове ще добавят нови милиони към сметките си.

Едно е ясно: Когато затворим АЕЦ Козлодуй (някъде към 2020 г) в БГ не само няма да има достатъчно ток, а и цената му ще бъде над 1 евро за квч. http://dker.bg/prices_el.htm Спомням си 1991 г. когато седях на терасата на старата къща в Гюргево и наблюдавах през дунава как в Русе единия квартал угасва, другия светва. Беше найстина впечатляващо. Та господа с тези алчни, мафиотски типове, който мислят да ви зарибяват с ток, които ще се произвежда от ВЕИ само това ви чака. А АЗ през 2020 г. пак ще стоя на терасата на старата си къща в Гюргево и ще наблюдавам цветомузиката през Дунава.

Абсолютни глупости си написал няма нищо общо с реалността това което си написал. Исказването ти показва, че изобщо не разбираш как функционира енергийната система. Аз ти казвам, че наличито на АЕЦ ни пречи на енергийната система ще се наложи да го затворим за да имаме енергийна система. Абсолютно съм обеден че не можеш да ме разбереш. потреблението в България ще намалява по демогравски причини и ще се изградят много вятърни паркове, АЕЦ просто ще стане скъпо работи.

БРАВО НА ДАНОВ.В енергетиката има само една партия...КПД. КОЕФИЦИЕНТ НА ПОЛЕЗНОТО ДЕЙСТВИЕ. Слънце Вятър Вода ще намерите на ПЛАЖА.

Трябва да се улесни изграждането на геотермални централи за отопление и електричество. Съвсем скоро ще имаме голяма нужда от тях.

Най-после едно смислено изказване!Това за строителството е абсолютно верно,за ВЕИ също.Това че нямаме икономика показва липсата на стратегическо мислене на тъй наречения елит на нацията.Мисленето е на ниво бърза далаверка.Далаверката строителство умря,да живее далаверката ВЕИ.Тук обаче доста неграмотни "бизнесмени" ще се набутат с милиони и ще чакат десетилетия да им се върнат парите.Тая работа не е като оная със строителството и не е за всяка уста лъжица.

Глупак.

Колкото до кризата, лошо е, че ни удари, но, ако не знаете прочетете специализирана литература, че кризи е имало и ще има. Няма такова нещо като непрекъснато положително развитие на икономиката, както няма и непрекъснато слънчево време и както буталото на двигателя с вътрешно горене не може да има само работен ход. Животът се развива в т.н. цикли.

Не е задължително да има кризи бе пич, те обслужват определени финансови кръгове - а именно последователите на австрийската школа от Уолстрийт, които и "доведоха" последната криза. Ако не вярваш, че има икономически варианти да няма кризи почети малко. Можеш да почнеш с Кейнс, Гезел и Маргрит Кенеди.

Сажалявам, но това за което говориш е утопия. нещо като комунизма, Ще работи ама ако хората са добри. Кризи ще има защото хората са алчни и искат пари. Аз вчера си купих пералня, в магазина имаше над сто вида перални, това е класическа криза както си я пише по книгите.

Спри възобновяемите източници. Горете въглища за ТЕЦ-ове и правете атомни централи, при които ако стане грешка няколко милиона души ще пострадат.

Уважаеми там където има АЕЦ няма военни конфликти и заграбване на територии.Поради козметични причини.

Тоя виц бай Тошо сигорно го е казал. И тапанарите като теб го повтарят.

има ли наистина достатъчно производство на ел енергия от веи или само папат милиарди от разни фондове

смешник...

ДЯДО ДАНЕВ не е ли по -здравословно вече за теб на 71 год. да си гледаш внуците ! Да ама викаш: кой на гърба на Стопанската камара и на търговците в нея ще пътува за тяхна сметка където си иска ,и ще спи в 7 звездни хотели . Е............Данев , не е луд тоя дето яде баницата , а тоя дето му я дава . Аз лмично бих те шутирал отдавна от там. Нагъл тип си ти Данев , дърт наглец!!!

Сега когато другите европейски държави забраниха Слънчевите генератори защото се поставят върху обравотваеми земи , ние ги разрешаваме и правим богати разни чужди фирми ,които пет пари не дават за земята ни . Нама ли кой ДА ГИ СПРЕ! Да печелят на наш гръб и да ни унищожават плодородната земя.

която плодородна земя не ражда нищо, щото никой не иска да е земеделец.

Не знам откъде пишеш, но се разходи из Добруджа да видиш, какво ражда!

Най-добрите антикризистни мерки е да няма мерки. Тази криза е в резултат на натрупвания, породени от човешка намеса. Държавата трябва да си гледа, спазването на законите, вътрешният ред, инфраструктурата и държавната администрация. Не да отглежда паразити. Ако енергетиката, тютюнопроизводството и т.н.са жизнени те сами ще оцелеят, както стана с фармацевтичните и консервните ни фирми.

Казваш: "Слагаш перката и чакаш оня дето духа." Ми щом е толкова просто, що не сложиш ти перките и чакай. Май доста работа трябва доде се завъртат перките. Едно време циганите са казвали на българите: "Лесна е вашта. Ори, мели, яж."

80 години след смъртта на Николо Тесла български изобретатели преоткриха "Енергията на пространството". "Не е дошло още времето" когато ще се даде възможност на българският технически гений да заеме полагащото му се първенство, ПЪРВОТО МЯСТО в редиците на водачите, като Данко, за да изведе Човечеството на пътя към устойчивото му развитие.

тоя тлъст мазняр как се е опулил на снимката :)

Това което този Данов твърди са пълни глупости. Няма такова нещо като надуване на балон. Надуване на балон е да надуваш сената на нещо. С ВЕИ цената на енергията е стимулирана от обществото говоря за Европа, и ние като част от Европа правим същото. Това се прави за да може повече фирми да навлязат на този пазар и за в бъдеще цените на оборудването да се свалят (справка цените на компютрите). Балона е в на този господин главата. Развитието на ВЕЙ ще даде огромни ползи в хоризонт 20 години да речем. Аз имам две деца и искам те да живеят в един по-добър свят.

А я си представи, че ЕС спре да стимулира ВЕИ! Май за това се намеква.Както предричат някои икономисти - "прасетата" сриват еврото, от там ЕС се разпада и...голям балон !

80 години след смъртта на Николо Тесла български изобретатели преоткриха "Енергията на пространството". "Не е дошло още времето" когато ще се даде възможност на българският технически гений да заеме полагащото му се първенство, ПЪРВОТО МЯСТО в редиците на водачите, като Данко, за да изведе Човечеството на пътя към устойчивото му развитие.

Докога Данев?По-несменяемост както е тръгнало ше задмине и бай Тошо.Той ли е най-кадърния "СПЕЦИАЛИСТ ПО ВСИЧКО"?И да диктува на правителството-очевидно БСК има голямо лоби в НС.

Лобито на БСК се казва-БСП

аман от такива като данев,които цял живот са били част от тия които влияят върху структурирането на икономиката,но винаги търсят вината по време на икономическа криза другаде но не и в собственото си участие.

Данев се включва в битката на БСП срещу ГЕРБ

Никъде не се включва.Този нагаждач е много внимателен сакън да не разсърди фюрера Боко.

Кадето и да погледенеш все нещо предрича. Сигурно по цяла нощ не спи да пише анализи.

След имотите ВЕИ. ВЕИ са си пак вид рентиерство. Слагаш перката и чакаш оня дето духа. Толкова. Не е като да разработваш продукт, услуга. Да се бориш за качество и клиенти всеки ден. Не е като да произвеждаш. С други думи не е необходимо да имаш качества. Което идеално пасва на народопсихологията ни. Сад бат тру.

Тъпо, тъпо, та чак дразни.

Абсолютно прав си! Българинът много обича далаверката и рентиерството. За първи път съм напълно съгласен с Данев!

Вярно е ! Но защо сега се казва. В момента 60% от всички лицензи за извършване на определени дейности са фалшиви.И това се знае, но кога ще се каже?!Кога ще си подредим къщичката?!

Г-н Данев, на кого служите? За кого правите сега тези открития? Те са известни от първия ден на управлението на Борисов. Много добре знаете, че строителния сектор начело с олигарх като И.Прокопиев е част от бизнес кръга на Си Банка и Борисов, и естествено ще има предимство. Олигархът Борисов работи във властта за своя кръг от олигарси.Не знам в човешката история олигарх да е работил за народа си, той работи само за себеподобни и своите частни интереси. Защо обаче не го казахте преди 5 месеца, не го ли знаехте? Много добре го знаехте за кого ще работи Борисов във властта, но предпочитахте да го кажете сега, в синхрон със започналата опозиционна борба на БСП срещу ГЕРБ. Нима мислете че БСП се различава от ТЕРБ- имат олигархии със един и същ произход на капитала. Не може по друг начин да се обясни поведението на Данев- номенклатурчика на Луканов и сие.

Аз пък познавам такъв олигарх, колкото и невероятно да ти се струва. Само че не е българин :)