Искат минимална цена на хляба - 90 ст.

Одиторска компания ще изчислява каква е реалната средна цена за производството на един хляб.

Обратно в новината

Коментари - Искат минимална цена на хляба - 90 ст. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прави впечатление, че често именно хлябовете произведени от големи фирми, индустриален хляб един вид, са особено некачествени. Когато имаше малки хлебопекарни под път и над път качеството беше несравнимо. И разбира се - никакви консерванти и боклуци. Който помни този период ще се сети , че човек можеше да изгълта цял хляб от топлия и дъхавия преди да го прибере в къщи. В момента аз лично си купувам от гаража на съседа и нямам оплаквания.

Сдружението на .. решило минимална цена, сружението на ... решило че услугите им струват най-малко едиколко си. Знаете ли, че скоро ще нанаправим сдружение на е.. на сдружения и ще ви еб..сдруженията!

нямам против цената да бъде и 1лв.,но за истински хляб,а не като сегашния който ни пробутват по магазините направен от трици и корсерванти.нека правят истински хляб, а който продължи да прави менте да носи наказателна отговорност.зато тази измислена браншова организация на хлебопроизводителите не излезе с такова предложение?

искането за минимална цена е на Федерацията, чиито членове са не повече от 5 фурни. Браншовата камара е друго, те предлагат одит

що не се закргли щената на 10 лева по лесно е за смятане в тая држава сомо глупости

Край! Спирам хляба, минавам на пасти и халва, че по - евтинко излиза, за пиене - домашна ракия и сок от бъз.

Да нормална е цена от 90 ст, но за хляб тежащ 1 кг, а не разните измишльотини с грамаж 532 гр например!

Предлагам минимална цена за тока 150.00 лв. на киловат, а за парното 650.00 лв. за киловат. За доматите минимум 25.00 лв. за килограм и т.н. Ей, наглост безподобна! Как ми се иска да напусна вече кораба...

Какваминимална цена ,какви 5 лева?На който производител му оттърва да го продава ако иска по 15 ст.,колкото беше килограм хляб при социализма ,от това само ще печели бедния човек , а който е богат да си купува ако иска по 5 лв. хляба от 600 грама !!!!Некадърници и идиоти ни управляват и се чудят как да защитават интересите на богаташите разбойници!!!!

И за да не са капо хлебарите -- не може да се определя минимална защитна цена. Това което може да се наложи е стандарти за качество на хляба, и глоби при неспазване на качеството. Нали се оплакват, че имало кофти хляб за 30 ст. Проблемът не е в цената от 30 ст., а в това, че хлябът е кофти. Та там е и ключът от бараката, да няма на пазара кофти хляб.

"Само преди седмица ВАС потвърди глобата на сдружения на хлебари от София и Бургас, които по косвен начин през 2008 г. са призовавали за картелиране на цената на хляба." Тия май за още глоби плачат...

няма такова нещо като минимална и максимална цена - не сме през комунистическо време - цената се определя от пазара, а заплатите и пенсиите на ревящите тук са от спекулата, защото целия пазар е спекула... Като има нелегални - нека да ги намерят.... баси ... искате демокрация, пък все към комунизма зяпате

Трябва да има максимална цена на основните потребителски стоки и услуги. Хляба е в това цисло. 90ст - за максимална( а не за минимална) цена е добре.

Няма такова нещо, като минимална защитна цена.Има защитна цена срещу алчност само.Щом го има по 30 стотинки значи толкова си струва, над тая цена е спекула.Казах.

прав си ,но не винаги е спекула има различни по качество брашна-всеки потребител си избира според вкуса и джоба кво да си купува!!!

На хляба искат минимална цена, а за такситата не искат максимална цена....

Двете неща са несравними - хлябът е храна, при това основна, а не деликатес. Такситата са услуга, а в някои случаи - направо лукс ;)