Ирландците са най-големите пиячи тежка категория

Ирландците изпъкват като най-големите пиячи тежка категория в Европа. Цели 61 процента от любителите на чашката в твърдят, че веднъж започнат ли да пият, обикновено не падат под три питиета.

Обратно в новината

Коментари - Ирландците са най-големите пиячи тежка категория | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Алкохолът в малки дози може да се приема в неограничени количества.

Наздраве!

На тези нещо им куца математиката : 91% са пили през последните 30 дни а 27% не са пили през последната година ..абе смях като цялата ни държава добре ,че не живея вече в БГ...

така, трябва да се има предвид, че в булгаря поради високата цена на алкохола консумацията на домашно произведени концентрати се е повишила доста, вупреки, че тя си е била висока без значение цената. другото нещо е, че в булгаря огромни количества алкохол се приемат от непулнолетни хора, а това не влиза в статистиките...така че споко...пурви сме си... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тази класация показва само, че малко са нациите, които биха си признали, че поркат. Българинът може да пие по 300 концентрат на ден, но ако го питат дали пие редовно, няма да каже ДА. Межу ирландците и българите разликата е, че ирландците поркат в барове, а българите само кусват алкохол в баровете и след това поркат скрито удома. Затова, ако питате мен, българинът определено трябва да се сложи на първо място. А и да добавя - домашното поркане е много изразено в селата, където хората правят по 50-100 литра домашна ракия, която свършва за има-няма 6-7 месеца... Тази ракия не се брои, когато се правят проучвания на алкохолна тема....

Момчета,не се бийте в гърдите бе ! Тука става въпрос за пиячи,а не за пияници и алкохолици !

Както е казал поета -- нации,които се напиват с бира не могат да дават акъл на нации,които изтрезняват с бира!Казах!

Абе финландците къде са бре?Срамота-хората и те си къркат достойно,включете ги...

Както е казал поетът: нации, които се напиват с бира, не бива да се дуят пред хората, които изтрезняват с бира.

Да бе да 10 питиета ама по 25мл. или 10 бири че ние с това стартираме от нас и братушките по големи няма тея освен да пускат вулкани друго не могат да правят!ТЪПАЦИ!

Нещо чудно, та това са шиптърите на Западна ЕВропа.

Да ама те не отчитат факта, че там голямото питие е 50мл, а в Бг е 100, а къде по дяволите е Русия?

Русия може и да е първа, ама я няма, 'щото изследването е в рамките на ЕС.

Аз съм обиден, че ирландците пият повече от нас и затова се мобилизирам да къркам два пъти повече! Апелирам да заемем мястото, което ни приляга-първото! Наздраве!!!

5 литра 51 градусова домашна гроздова ми стигат за 8 дни без празниците.Бирата е заместител на водата така че не се брои.Виното върви по 1.5 литра на вечер през зимата.А ако се запия 2-3 дена то тогава не ми излиза сметката .Къде се намирам?????Купих си дрегер два дена го духах и накрая изгоря даеба китайския боклук!

Ти май никога не си бил извън България ? Бирата може да е заместител на вода само Б-я... Я пробвай някоя британска или американска бира.. после се чудите що американците се напиват от 2 бири хаха...

Е ти пък нищо не каза!Да не мислиш,че американската бира е силна?!хахахаха...

Я пък ти като си бил извън България ми кажи коои са тези американски бири , които са по-силни от българските. Аз не се сещам за нито една масова(всъщност масовите американски са си вода "Miller lite", "Бud light" и "Budweiser"), a дори и масовите английски бири са със същото съдържание на алкохол , както българските. Американците се напиват защото не знаят как да пият. Наливат се за кратко време с окото може повече алкохол , без да го "покрият" с нищо , всичко това защото си мислят, че в заведение трябва да се напият а не да пият и защото заведенията затварят в 2 в повечето случаи .

А бе АТИ, голям виц каза, американската бира е газирана вода с вкус и цвят на бира, пробвах почти всички по- известни марки, в тази от която се напиват (бъд) вкарват яко алкохол.

Общо взето нещата са изкривени.У нас ученичките пият по половинка грозданка,но не казват,за да не се излагат.Ако всеки в България си признае колко пие-ще ги смаем и ще се чудят как изобщо вървим. С 7-8 промила кола караме, с 10-15 на работа ходиме... То и аз пия литър гроздова и питам за още,ама казвам,че пия умерено. Ама за мен е умерено,щото всеки си има мярка. Но мерките са различни ...

селски хурки!

море,море не си признажаме даже и пред чичо доктор.джокаме чко тжурт алкохол штото е по евтин.а те западнчците обръщат по нчкоя бира там или чаша вино а българинат по кило и канче ракиика домашарка,затова кат доидат западняците в булгария се побъркват и незнаят какво правяткат пиинат по едно българско ха ха ха а!!!

Дано стигнем ирландците не само по чашка ,но и по жизнен стандарт.И едно заключение-базирано на години експерименти-подаграта се активизира с пристъп не от ежедневна консумация на бира или месо ,а от стрес и лоши метеорологични явления.Противно на официалните версии.