Дянков информира Трише за антикризисните мерки

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков е информирал президента на Европейската централна банка (ЕЦБ) Жан-Клод Трише за позитивната оценка, която България получи за конвергентната си програма преди два дни.

Обратно в новината

Коментари - Дянков информира Трише за антикризисните мерки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на Дянков. Така се прави диалог. При пълна прозрачност, за да се знае ясно какво ще се случва в страната. Дано ЕЦБ оценят това.

Аз така си го харесвам, nikie. Не искам чуждестранни "бели якички". Като си създадем български предприятия - тогава. Може и след 100 години - аз не бързам. Ама това ще стане по примера на Япония, където малките се обединяват, а не по примера на Енрон.

Схемата за насърчаване е много проста и ясна, не е измислена от нас, нито пък ние сме тези, които ще я направят по-добра. За да има икономика и производство правителството трябва да насърчава предприемачеството. За своя успех предприемачите разчитат на добро банково кредитиране, умерени лихви, липса на голяма корупция и най-вече работеща и ефективна съдебна система. Липсата на големи предприятия в България се дължи основно на корумпираната държавност и на невъзможноста компаниите да гарантират изпълнението на сключените с български фирми договори. Това заключва бизнеса ни до туризъм, евтина търговия с вносни стоки и дребни услуги.

вярно е, само дето в условия на криза никъде не се виждат бизнес-идеи които да са очевидно печеливши, повечето ниши са заети или са обяснимо празни. бг се крепи на преки чуждестранни инвестиции, а западът е в доволно сериозна кредитна контракция. отделно доста западни 'оутсорсери' се опариха в бг , и не поради неизпълнени договори а поради слепи надежди за свръх печалби... докато не се оправи на запад, няма да се оправи в бг. единственото което може да се прави в бг е да се гради конюнктурата за която говориш, за да може като му доиде времето, уверено да идват чужди капитали при едни солидни, отговорни и конкурентноспособни бг фирми...

Защо се отчиташ на империалисти, бе? Ти българин ли си?

Много интересно защо големият български``финансист``орешарскияне е очарован.Защо все още е на свобода и плещи глупост след глупост,като на СЕДЕНКА.

Искаме стенограмата на разговора!