Арестуваха двама хирурзи за измами на онкоболни

Срещу двама хирурзи от Военноморската болница във Варна е образувано досъдебно производство за измами.

Обратно в новината

Коментари - Арестуваха двама хирурзи за измами на онкоболни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Жалко,но подобна практика е факт и не само там и не само те.

Не вярвам това да е вярно. Д-р Добрев е един от най-добрите специалисти в страната-спаси живота на мой близък човек и цялостното му отношение към нас беше много човешко и професионално. Знам, че е спасявал много човешки животи и незнам да е искал пари от пациентите си. Съжалявам да чуя, че по толкова лесен начин може да се опетни името на един добър професионалист преди изобщо да сме сигурни, че има доказателства.

Във всяко стадо има мърша, но в това стадо има много мърша. Как е възможно да се рекитират хора, които са на крачка от смъртта. Господ да ги съди. Браво на правителството. Нека стачкуват. Малки им били заплатите. Горкичките. Не помня да съм отишла на лекар и да са ми издали касова бележка. Даже, след като отидох с направление, на профилактичен преглед лаборантката си беше сложила чашка, като просяк, абсолютно незаконно. Наложи се и там да платя такса, но пак не получих касова бележка. Не е прост Бойко. Всички знаеме за това. Браво, че не се прави на ощипана момаи не им позволява на тия да се правят на света вода ненапита.

Когато идеш на фризьор и ти вземе 20 лв, издалвал ли ти е касовабележка - не. Когато монтьорът ти ремонтира колата и ти вземе 200 лв, издава ли ти такава- не. НО СИ ТРАЕШ, НАЛИ И ДУМА НЕ ОТВАРЯШ ЗАТОВА Защо тогава негодуваш за 2.40. Не казвам, че е редно това. Но когато се сърдиш- сърди се на всички !

И аз съм онкоболна, и мен са ме оперирали, но никой не ми е искал под масата пари. Благодаря на лекарите,които ми подариха още няколко години живот.

краино време е да се разчуе в бг за наща бг лекарска мафя.такова нещо нее имало и по време на турското робство.и за всичко пак сме си виновни ние.защо ли? защото всички знаем за нея и си малчим.ако баи тошо чуе за туи сигурно ще се обарне в гроба.навремето нямахме кои знае каква медицинска техника но ,и лекарите не получаваха кои знае какви заплати.но имаха достоинство,което сега много от нашите лекари го нямат.не искам да засягам честните лекари ,но повечето са такива.и това за нашият изстрадал народ ако нее мародерство,кое е .опомнете се хора ,не забравяите хипократовата си клетва,а дори и да сте я забравили не забравяите господ,тои забавя ама не забравя.бог да ни е на помощ....товаза лекарите е много долно.безочие.нямам думи.бог да пази бг *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Недей така, моля те ! Не сме всички лоши и непочтени. Писах на Милен по.долу- прочети го, ако искаш. И остави Хипократ и клетвата му, явно И ТИ не си я чел...тя не касае казуса... там иде реч за нещо съвсем друго, по-стойностно и по-възвишено.. парите там не играят. Остави и Господ на мира.Той пък в хирургията най-малко участва. Не е добре и да се кълне ! Извини ме за поуките, но предполагам че повече от теб съм преживявал предизвикателствата на този скапан живот

Не се учудвам. Повечето доктори поставят условие ,преди да те оперират,да им платиш под масата.Превърнали са се в една пиеща кръв сган.Стискам пръсти на ГЕРБ да продължава проверките и да действа по-радикално.За такива "ДОКТОРИ"-само отнемане на лекарските права.

ЕЙЙЙЙ ХОРА НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ ТЕЗИ МОЖЕ ДА СА С КУПЕНИ ДИПЛОМИ ...........

Срам и позор.Бива алчност ,бива ,но такова чудо не е било.Вижте тези вечноплачещи за пари доктори какви коли карат ,какви къщи имат.

И тука четете вий можете да промените нещо

Това не са доктори, а убийци!

Виж какво има нещо такова за бащата се наложи Бърза помощ доди след половин час и докато доктора реши какво да прави още 10 минути

Незнам какъв човек трябва да си за да мамиш онкоболен!

горките хорица ... не стига че са болни, а и се гаврят с тях. никакви заплати за тя доктори !!! докато не си изчистите племето от черните овци, тогава ша има пари !!! тва и бб го каза - първо реформи, после пари ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ас ми е чудну и ви са чудя на акала как ши са фанити да вярвати на балг.лекар пу сащиство--ас,сопствину,аку нидаи боже са наложи на моити думашни од фамилята ми-са качвами на самулетчито-1-ва класа-бизнис....и за сшвиицаря,афстря.....даня ду мега капацитети фаф здравюпазванито....там са пучтенни и са дубронамерини и излазя скапичку,но важнуту е да ни си фаф рацети на бг-касапина....те са хирурзи ,колкуту кучито е касапин...сас гледани хирурк ни са става...и тас курупця....оясна рабута..... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

БЕЗОБРАЗИЕ, ХУЛИГАНСТВО, МРЪСОТИЯ, ГАДОСТ - ДУМИТЕ НЕ СТИГАТ ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ ПАДЕНИЕТО НА ТЕЗИ "ДОКТОРИ" ДА ИМ СЕ ЗАБРАНИ ДОКАТО СА ЖИВИ ДА РАБОТЯТ ТАЗИ ПРОФЕСИЯ И ПРЕЗ ОСТАТЪКА НА ЖИВОТА СИ ДА ЛЕЖАТ КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО, НО АКО НИЩО НЕ ИМ СЕ СЛУЧИ ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ, ЧЕ ЩЕ НОСЯТ ПРОКЛЕТИЯТА И НЕ САМО ТЕ АМИ ПОКОЛЕНИЯТА ИМ ДО 3 И 4-ТО.

.....за Добрев в цяла Варна се знае ,че е спец по вземане на подкупи ,нищо ново под слънцето.Дано се взмат мерки, но едва ли?!

Не са погледнали и в ортопедия- Варна. Там не се издават болнични листове, ако не платиш исканата сума.Няма значение, че е държавна болница.

ходили ли се по кабинети пред които чакат онкоболни. или в стаите където им са терапиите.!?!?! ако сте...... и сте виждали лицата.погледите на тези пациенти,трудно бихте го приели това изнудване от лекар за човешко.

БОГ да пази правителството на Република България, бъдете живи и здрави.

някой наясно ли е какви са заплатите на хирурзите във ВМА София.според мен те въобще на са малки но са ми интересни конкретните цифри.а иначе докторите все реват че са ниско платени....

разгледай паркинга отпред и ще ти светне...)))))

Да се върне смъртното наказание, тия хора са за бесилото.

съм хирург 27 години вече и не съм рекетирал никого , дори и стотинка. Недей така наред да ни бесиш. Не всички са лоши и безотговорни.

Коментара ми беше относно тия двамата хубавци ,за които става дума в статията. Ина4е по4тенните доктори имат цялото ми уважение. Знам , 4е у4ите много дълго и 4е професията ви е много стресираща, абсолютно подкрепям високите лекарски заплати, но подкупите и корупцията категори4но нямат място в здравната система.

Злоба ли? А как наричаш тогава човек, който рекетира съсипани от мъка хора? Шапка свалям на всички способни специалисти, незисимо от областта, в която работят, лекарите трябва да бъдат и Човеци. Това, което си написала е гадно, много гадно.

Ей предстои ми дело Ударих си колата само да не стане както искам Гледай какво става

Да, такива лекари трябва да бъдат съдени, защото е престъпление да изнудваш и мародерстваш тежко болни хора, на които забавянето на лечението би струвало не само здравето, но и живота. Все пак не всички лекари са такива. Миналата година на баща ми му направиха тежка операция и мога да твърдя, че хирурзите в "Пирогов" се бориха за живота му с всички сили без да ни вземат и стотинка. Не ни взеха стотинка и в "Онкодиспансера" до 27-ма поликлиника в София, където му правиха химиотерапии. Напротив - постоянно ни повтаряха, че лечението е безплатно. Лекарите бяха не само големи професионалисти, но и Човеци. Всеки един случай го приемаха лично и въпреки неуредиците със ЗОК, липсата и забавянето на лекарства не се отказваха да си вършат работата. Та дори и да дават кураж на болните и близките им. За момент дори се почувствах като в тоталитарно време. Така че има и лекари, има и търговци. Лошото е, че търговците остават ненаказани.

С ТАКИВА КЛИЕНТИ-ПАЦИЕНТИ ТАКА СЕ ДЕЙСТВА! ЩОМ СА НАГЛИ И ДОКТОРИТЕ СПРЯМО ТЯХ ДА СА НАГЛИ.

Извинявай, ама как прецени,че пациентите са били нагли??Защо са нагли, заради това,че са искали да се излекуват ли???

Ужас, това е най-голямото престъпелние -да изнудваш болен човек, в нужда!!! не знам как си лягат да спят, не им ли тези съвестта на тези хора?

Българина с всяка измината година се изрудява все повече. Тази новина хич не ме учудва, защото не е първия подобен случай. Не бих искала да смесвам темите, но по принцип нещата са свързани- българина се отнася към хората, така както към животните (мисля че се сещате за какво намеквам), както и обратното. Абсолютен непукизам за чуждата болка, страдание и живот. Това е НЕчовешко, от където и да го погледне човек.

ужас, това са едни от най - способните лекари там,не мога да си обясня много неща.... злобата ви е безгранична

Злоба няма, просто частица от кликата наречена лекари в действие. Може би и ти си такава ? За да е един човек Лекар трябва комплекс от качества, а не само медицински познания, безгранична алчност и безхаберие. На такива не трябва да им се разминава. Циганите в панделата ще ги наместят отвсякъде.

Како, това че са способни и даже "най" не може да ги оправдае, затова че са се овълчили и са изнудвали пациенти. То и Менгеле и бил способен, ама знаем каква е историята му...

Позор за цялото лекарско съсловие..ето че не случайно ни пишат по европейската преса, поредно доказателство за нашите ЕТ лекари, изродили се в търговци на здраве...тежко ни

Браво! За мен най-голямото престъпление е да изнудваш човек в нужда. Нямало какво да ядат уж, пък после се оказват с по 15000лв заплата

ОТНОВО ВИ КАЗВАМ - ПЪРВОТО И НАЙ- НАЙ- ВАЖНОТО НЕЩО Е ОТНЕМАНЕ НА ЛЕКАРСКИ ПРАВА ЗАВИНАГИ ... А АКО ПРОДЪЛЖАВА ДА ПРАКТИКУВА С ОТНЕТИ ПРАВА - ЗАТВОР ОТ 10 Г. НАГОРЕ ... ИЛИ ПОДХОЖДАЙТЕ СЕРИОЗНО, ИЛИ НЕ СЕ ЗАХВАЩАЙТЕ И НЕ СЕ ОПЛАКВАЙТЕ ...

преувеличавате .не можете да сложите вцички доктори под това заглавие. ас вярвам че вце още има и честни и добри доктори,които наицтина помагат на пазиентите си . не сабравяите че когато сте много болни отново ще се наложи да отидете при тях ,защото це нуждаете от помощ. нека да се молим са добрите доктори да ци останат такива и да им благодарим че са учили и практикъвали достатучно дълго са да ни дадат наи доброто на което са способни; нашят живот и надежда обратно. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.