Продължава ръстът на ражданията

С почти 43 000 души е намаляло населението на България за последната година. Регистрира се обаче най-малкото намаление на населението в резултат на естествения прираст след 1993 г., сочат данните на НСИ.

Обратно в новината

Коментари - Продължава ръстът на ражданията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съвсем наскоро беше изнесено в Интернет, че от 15 новородени деца 8 са циганчета, 4 турчета и 3 българчета.Коментара е излишен както се казва.

Много прост народ има по тези форуми!Достатъчно е червени ла..а като свинята Кутев да им подхвърлят нещо,което Гьобелс е създал преди 70 г.в Германия и те да го захапят с празните си кратуни и да го повтарят по повод и без повод!При подобна простотия тази страна няма изход-затова всички млади хора-вън от България,тук дори и киселото мляко не става!За отрицателния прираст са виновни единствено комунягите-когато през първите 4 год.след 1989г.младежта на България заминаваше в чужбина,всички до един повтаряха:Тука не искам да остана ,за да работя на комунистите!Кокато тези посерковци изчезнат от лицето на земята,страната ще потегли много силно напред!Затова :Смърт на комунизма!Свобода на народа!

trqbva da ima zakon za rajdaemostt - mnogo glupaci se plodqt i polojenieto se vlo6ava

Ами Герберите да не си преписват нещо което не е тяхна заслуга.Аз лично имах първо дете през 2007 и жена ми излизаше от майчинство през 2009. И благодарение на новите социални мерки предприети от старото правителство което прие 410 дни да бъде майчинството 90% от работната заплата преценихме че е добре да имаме веднага второ дете и сега имам втора дъщеря. За съжаление новите управници се чудят само как да съкратят разходите и скоро може да нямаме майчинство. За мерките на ГЕРБ ще се види след година каква ще е раждаемоста. Гарантирам че никой разумен уважаващ себе си нормален човек няма да тръгне да прави деца при управляващи които само дебнат да прецакат всички нормално работещи хора, при фразата ПАРИ НЕМА БЕГАЙТЕ , и постоянно растяща безработица. А тези които плюят по бюджетния сектор - радвайте се че държавата дава работа на повече хора. Ние в БГ икономика нямаме - имаме някакъв бранш на услугите , търговци, продавачки и прочие. Нали се сещате че като има на улицата 500 000 безработни които са съгласни да работят за колкото и било само и само да си плащат сметчиците - всички дребни работничета дето до скоро са получавали по 500-600 лв ще им ударят дървото или ще им намалят заплатите на 300 лв независимо дали дадената фирма наистина има криза или не.

Статистиките са хубаво нещо, особено когато се гледа само това което ти се иска да видиш. Защо никъде не се посочва етноса на новородените и възрастта на родителите. Или това вече не ни харесва. Защото когато българката ражда първото си дете, циганката вече е баба, а в някои случаи и прабаба. И така до безкрай. А и както е известно, количествените натрупвания водят до качествени изменения. Каква нация ще сме след 20,30,50 години. Няма да е далеч времето, когато циганите ще са мнозинство. Въпросът е откъде тогава ще се взимат пари за всичките им помощи, когато няма да има кой да работи за да плаща данъци. До баща, прав си вече има български семейства с повече от едно, две деца, ние имаме 3. Опитваме се да им осигурим нормално детство и да ги подготвим сами да се справят в живота, но ако си сложа ръка на сърцето, предпочитам да успеят да се реализират някъде в западна европа, далеч от чалгата, простотията, мръсотията (физическа и душевна), футболистчета, пребиващи силиконки и т.н. Жалко, но факт.

браво на вас. Статистика не гледам, а се ръководя от 7 годишната си практика в селски региони. Когато започнах, имаше няколко турски и ромски фамилии. Сега всичко е обратно. За изминалата година има родено само 1 етническо българче. В другите етноси семейство с 3 деца се брой за малодетно. Ставам все по добър с ромския и турския език. Ако тука работата се закучи, спокойно мога да отворя една практика в турско.

ако знаят какво ги чака, въобще няма да искат да излизат - Бойко им е баща и майка, ако даде пари ще ядат, повечето братчета черномазки и неграмотни , след 15г. ще са на същия кръстопът - дигане на краката и квото стане .....

Колкото и да е вярно,че на всяка държава й трябват хора,тук обикновено разчитат на работещите в чужбина за живот или по-добър живот,като голяма част от населението има роднини ,рабощи в чужбина,които им пращат пари,макар и в чужбина да мизерстват,а по време на социализма от вторични данъци 30-70% върху заплатите на работещи по държавен договор в чужбина се е образувал 70% от БВП тук,тъй като тук има изоставане в производителността на труда от ниски квалификации и ниски технологии с ниско-качествен и малък продукт,защото е имало и има диспропорции в заплащането на труда като се е плащало 2-3 пъти повече за ниско производителен физически труд ,за да се приобщават малограмотните с много деца роми към труд и изравняване след това, а сега се харчи много за помощи на многодетните ромки,които не работят цял живот,и не остават пари за създаване работни места за хората с квалификации -оборудване,комуника без дупки,университети с материална база и заплати по тарифите за труд,не по брой неработещи хора без квалификации за производителен труд по определенията

В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ ЖУРНАЛИСТИТЕ, СОЦИОЛОЗИТЕ И ПОЛИТИЦИТЕ В НАШАТА МИЛА НЕЩАСТНА СТРАНА СЕ ПРЕВЪРНАХА В КОНСТАТИРАЩИ НАБЛЮДАТЕЛИ НА ГИБЕЛНИ РЕТРОГРАДНИ И УРАГАННИ ПРОЦЕСИ, МЕЖДУ КОИТО И ДЕМОГРАФСКИЯ ПРОБЛЕМ! ВМЕСТО ТИЕ СЪЩИТЕ ДА МИ ПИШАТ КОЛКО ЩЕ ОСТАНЕМ СЛЕД 20,30,40 ИЛИ 50 ГОДИНИ, НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕ АНАЛИЗИРА СЕРИОЗНО ПРИЧИНИТЕ ПОРАДИ КОИТО БЪЛГАРКИТЕ НЕ ИСКАТ ДА ИМАТ ДЕЦА!!! ВМЕСТО ТОВА НАВСЯКЪДЕ СЕ ИЗНАСЯТ И ПИШАТ НЕВЕРНИ И ДОБРЕ ПЛАТЕНИ УЖ НАРАСТВАНИЯ НА РЪЖДАЕМОСТТА...ХА-ХА

Лекарите поне от 9-10 години се опитват да алармират обществото, но по един или друг начин все им запушват устите - съотношенията на ражданията са горе-долу следните: 1 българче, 4 турчета, 8 ромчета. Коментарит са излишни.

Още само с 33% да се повиши раждаемостта и демографската крива ще тръгне нагоре. Вече е време в нормалното българско семейство да има поне по 3 дечунки.

V.Bon4ev.....obqsnet mnogooooo dobre tozi plan-Ranut.......ili te sami da si go namerut v neta...obqsnete im istinata za BG energetika...

Това с увеличената раждаемост е добре, но не се знае от какъв етнос са децата, защото лично аз смятам, че поне половината са малцинство. Друг е въпроса тези деца в семействата ли си остават или са поредната бройка в някой дом.

Колко от бебетата са родени в нормални семейства - с майка и известен баща?(имам предвид не популярен, а да се знае кой е)Колко от бебетата са изоставени в социални заведения и колко са на малолетни майки?

Кви българи ви гонят бе? Манговците са.

увеличава се при ромите, кои се котат безконтролно и безотговорно, увеличава се при фолк певици и моделки, където се ражда поредното копеле....

Брей, въпреки усилията на Световната банка, МВФ и техните протежета в БГ, българите се множим

Единия пита как били само 19 000 БГ зад граница. за 2009 - за 1 година бе каун, и то тези, които са с адресна рег.! Каун 2: Какво общо има ГЕРБ с колко деца са родени? Вие сте едни болни мозъци в тия форуми. Само плебесцит за вас !

Това са слънчица заченати в относителна сигурност .Дано не съм прав ама догодина няма да е така.

Боко е нашият идол. той знае от къде ще вземе пари и ще ги отгледа. После ще ги продаде за органи и парите ще сложи в сибанка. от там ще плати за нови избори кебапчета.Оцелелите поради непригодност ще пусне за разплод. Тях и бебетата им също ще разпродаде и така българия малко по малко ще стане Бойкария. Друго си е да си собственик на държава, па макар и колкото нашта /пардон -от 89 та вече не е наша, трябваше да сме свикнали/

Стига глупости! Раждат се повече българчета! Аз вече имам 4 деца и съм на възраст 40 години. Повечето ми приятели имат по 3. Всички сме с висше образование и сме етнически българи. Просто нашето поколение вече сте стабилизира и ни се отвори възможност за деца. Нормално е да има колебания нагоре- надолу в раждаемостта. Вече сме в посока нагоре. Ако се погрижите да видите статистиката за последните 5 години броят на етническите българи родени в България значително надвишава броя на родените от малцинствата!

Антикризисния план на Дянков март 17, 2010 in Разни Tags: Дянков, криза Дянков влезе в кабинета на премиера Борисов с балетна стъпка от класическата италианска опера от Чайковски Инфантил с аутизъм се състезава на Параолимпийските игри в дисциплината овчарски скок. Бойко го погледна и неговото лице придоби изражение Сигурно има някаква логика в движенията му, просто аз не я виждам в момента. За да осъзнаете важността на това събитие, ще ви припомня, че министър-председател има само три изражения на лицето си Подавам си оставката и ще видите какво ще стане ококорено лице, традиционната Марлон Брандо физиономия (която Брандо нарича своята интерпретация на Бат Бойко) и добрата стара Станишев е виновен лицева експресия, която ако я гледаш повече от 30 секунди рано сутрин, по телевизията, в студио което напомня за това как средностатическия селянин си представя собствения си хол(бТВ), или кухня(нова), или килер(ТВ7), или космически кораб от средата на 1970та (ТВ2), започваш да се подмокряш на онези места. И ако това изречение ви обърква, може би трябваше да го видите преди да го редактирам. Бойк имам план! каза Дянков Не просто план, гениален план, план от ранга на Архимедовата идея, да иде да се изкъпе най-после и да види какво ще стане. Имам толкова гениален план, че в деня в който Айнщайн е решил да провери на колко е равно масата умножено по скороста на светлината на квадрат, изглежда незначителен като вторник в средата на годината, когато всичките ти приятели си имат нещо да правят, няма мачове по телевизията, а на теб ти се излиза, но в крайна сметка си правиш три сандвича, отваряш си бира и 15 минути по-късно вече спиш пред телевизора нищо специално. Нарекъ съм го Антикризисен мастърплан. За да е ясно за всички засегнати в него за какво става въпрос наименованието идва от английски, ант значи мравка, мастър господар или буквално преведени мравки в криза е плана на вашите господари. Рефор в здравоопазването затваряме болниците в малките градове и ги преименуваме в Погребални агенции. Хем част от персонала ще запазят работата си, а пък и пациентите ще продължат да имат място където могат да отидат и да се погрижат за тях ще запазим чакалните, места където болните ще почакат да станат готови да бъдат обслужени. Въвежд данък върху данъците, който ще се таксува върху сумата, която се получава след изчисляването на данък. Така дори и веднъж да начислиш данък върху данък, който вече е обложен, пак ще го обложим, защото върху новата сума се дължи отново. И така ще направим уникален цикъл на данъците. В последния бюджет съм отделил 10% за чалга, риалити предавания и вегетариански пици и 0.001% за БАН. И там е проблема. Ние им даваме парите на БАН и те не произвеждат наука. Аз лично не съм видял в супермаркета да се продава Наука, а вие господин премиер? Искам да си купя Наука, къде е? Очевидно е че бюджета им е огромен и те не продават Науката ами си я консумират. Правят си оргии с наука, с парите на гражданина Симеон Дянков и неговото семейство, макар че в последните 10 години не съм плащал данъци в България. За да смекчим напрежението ще дадем нови правомощия на държавните служители. Лекарите ще имат правото да употребяват алкохол след работа. Учителите ще получат безплатна помощ при планиране на самоубийство. Полицаите ще получат привилегията да летят на собствен ход. Пожарникарите ще получат правото да носят на работа каквото си искат, тъй като нямаме пари за огнеупорни специални костюми, те ще имат свободата да си избират облеклото кеф ти бял ленен панталон, кеф ти розова ризка. Безмозъчните ще имат правото да оставят свещичка пред президентсвото в моя подкрепа, а пенсионерите, драги ми Бойко, те ще имат правото да се видят с мъртвите си близки доста по-рано отколкото е възможно. Промени и за майките намаляваме бременността от 9 месеца става 2 месеца. На майките ще им бъдат начислявани допълнително данъци, детските надбавки ще бъдат изплащани от родители на държавата, а не обратното както е сега. Ще увеличим бюджета на църквата. За сметка на БАН и тяхната Наука. Ще таксуваме пенсионерите с 60% данъци и ще увеличим цената на лекарствата за възрастни. Защото старите копелета държат парите в държавата. Как така пенсионерите само се оплакват, че нямат пари, а по вестниците постоянно пишат за стари жени измамени с хиляди левове от телефонни измамници. Явно имат пари и единственото, което искат да правят с тях е да плащат на корумпирани полицаи обаждащи се по телефона да измъкнат от затвора техните близки, които тъкмо са сгазили с колата си бременна жена бутаща детска количка. За да повишим независимостта на съдебната система просто ще спрем да им плащаме. Ще ги направим икономически независими. От държавата. Съдии, прокурори и без това не си вършат работата, няма да им плащаме. И следващия път когато съдиите се опитат да повишават глас на Цеко МЕВЕРЕТО, той ще може да им се измъкне в стил Дянков Нещо гладни ми се струвате? Това ли ти е анти кризисния план, Дянков? попита премиера Не, Бойко, аз дори не съм стигнал до него, това е кризисния ми план. Антикризисния ми план е да си купя самолетни билети от Интернет и да се върна обратно в Щатите, заедно със семейството си и да заживеем в караваната на фамилията на жена ми, която е толкова типична американка, че аз съм единствения зет от нейния род, който не е женен за собствената си сестра, леля или братовчедка. Дя обърна се бащински Бойко към порастналия Хари Потър и го прегърна през рамо водейки го към странна вътрешна врата в кабинета както знаеш в живота на всеки политик от ГЕРБ идва момент когато трябва да понесе последствията от това, че не съм го видял какъв сопол е още когато се запознахме. И под сопол Мони нямам предвид теб, ти си нещо повече от просто сопол ти си огромна топка синузитна слуз запушваща носоглътката. Бо отвори вратата в кабинета си и блъсна Дянков надолу по слабо осветени стръмни стълбища, затвори и заключи. Дянков се озова в края на стълбите и чу два гласа в далечината да викат в агония. Тръгна към гласовете в коридора и видя Румяна Желева и рапъра Маниака. Те също го фокусираха и лека нотка на успокоение се открои в агонизиращите им стонове. Какво ще правим? попита Дянков с нормалното, според обстоятелствата, безпокойствие в гласа на човек попаднал неочаквано в тъмница Ще се надяваме каза Желева На какво? каза Дянков Фидосова да не се издъни скоро, храната е в недостиг репрезентна се Маниака.

Излиза, че в чужбина живеят само 19039. Поне 50 човека, мой роднини и приятели живеят извън България и никой не си е обявил адреса там. Излиза, че там живеят между милион и два, но статистиката отчита сам 19 хлд.. Евала на такава статистика.

А защо не кажат какви деца се раждат.Че почти от нормални семейства не се раждат.Домовете за изоставени деца се пълнят непрекъснато.Но тях ще ги продават уж за осиновяване на чужденците.Деца безпризорни по улиците...И ако това е бъдещето на страната.УЖАС.

Отчетена ли е възрастта на родилките, способствали за прираста? да не се окаже, че такъв подем на раждаемостта е върха на криминален айсберг от секс с деца, продаване на малолетни момичета за булки, изнасилвания и прочее събития и съвпадения, несъвместими откъм предистория на ражданията с нормите на едно правово регулирано общество!

Кой ражда? Братя МАНГАСАРЯН?

Кой ражда деца в криза? На този риторичен въпрос има само един отговор - малоимотните и неграмотните, които всеки ден висят в общините за помощи, които от своя страна се взимат от свършващите се работещи. CVO VADIS DOMINE?

Хубаво е че се раждат деца.Дано така е и за напред.Младите хора живеят с надежди и с чувството,че все още някойдруг ни управлява.Дано не се усетят, че иде тежко време и не спрат да раждат.

СТАТИСТИЧЕСКИТЕ ДАННИ ТРЯБВА ДА СА ПЪЛНИ!! В ТЯХЛИПСВА СПРАВКА ПО ЕТНИЧЕСКА ПРИНАДЛЕЖНОСТ. ЗАЩОТО АКО ТОВА УВЕЛИЧЕНИЕ НА РАЖДАЩИТЕ Е ЗА СМАТКА НА ЦИГАНИТЕ - ЖАЛНА НИ МАЙКА!

и колко от тия От тях 80 956 (99.2%) са живородени са българчета , че не разбрах нещо изцепката на лизачите на герб журналя

А какво е качеството.

затова през 2010 аааааа ум ще ви зайде РанЪт си знае работата

AS mi e lesnu i shiroku ukulo vrata-imam baya milioni faf ivra,uba4i imamidna samu dashtiraja -JAKLIN-VENUS,na 5 gudunki shi stani...Uba4i tuk tes CIGANKI faf Zaarata,Slivin,Hasku pu 4,5,6 ve4i imat na 18 gudini--Ibbaaahh ti i BABYBOOM-a...4odesa.

Da sa jivi i zdravi i pove4e za Bulgaria!

Статистика за раждаемост по етнически произход НЕ се води и циганите са българи,когато са родени тук,и със сигурност броят на родените цеганчета надвишава в пъти броя на родените етнически българчета и етнически турчета,като най-много раждат турските роми- те имат по 10-25 деца, а българските роми- 3-5 деца,българите -1-3 деца КАТО ТОВА Е НАБЛЮДЕНИЕ ОТ РАБОТА С ИНДИВИДИТЕ ОТ ГОЛЕМИ ГРУПИ НАСЕЛЕНИЕ от около 100 000 и повече ,ОТ РАЗЛИЧНИ ОБЛАСТИ В БЪЛГАРИЯ И МНОГО ГОДИНИ , и от телевизионните предавания като ромите са на места повече от 30% от населението в села и градове ,и са на помощи в 90%, и не са достатъчно грамотни въпреки,че имат на разположение най-луксозно ремонтираните училища за сметка на данъкоплатците....ст ,обаче не е възможно да се издържа на помощи от ниско-платените данъкоплатци население над 30% -няма как физически и икономически да стане -те искат всичко от другите , а другите -работещите данъкоплатци не могат да смогнат с толкова искащи без обратен принос към обществото ,фондовете,банкителН забравяйте,че демокрация е равенство по задължения и права,и че по хартата всеки е длъжен да си изпълнява задълженията за права иначе е престъпление и нарушение на правата на тези,които са давали и плащали данъци и осигуровки,но не са получили правата си срещу данъците си и срещу осигуровките

Раждат цигани.Сложете им данък.

Ами ще раждат като нямат пари за презервативи.Голяма част от бебетата вървят с някоя венерическа болест и неизвестен баща.

Мангалите се множат със страшна сила . Бог да ни е на помощ.