Съдът върна обвинението срещу Мария Мургина

Софийски градски съд е върнал изненадващо вчера обвинителния акт срещу бившата шефка на НАП Мария Мургина на прокуратурата за допуснати съществени процесуални нарушения.

Обратно в новината

Коментари - Съдът върна обвинението срещу Мария Мургина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

съдия Карамфила Тодорова - много е четлива..

Пак е така,както и преди управлението на ГЕРБ,държавата е безсилна да въведе ефективно работещо управление и правораздаване,народ линее и беднее.

Тооо в сливеския пандиз всички са невинни, но пък тая е напълно невинна за присвояването на двата милиарда лв. и са на път да я оправдаят.

На България и трябват севернокорейски съдии или пони китайски. Тогава и куцукова ще бъде до стената

А дали не трябва да вкарат зад решетките някой висш съдия и да видим тогава дали ще има условни присъди по такива нарушения ! Да, нека им направят заплатите по 10 хиляди, но при една издънка да влизат за по 10 години при братчедите с раираните ризки. Ще се намали броя на желаещите да работят в съдебната система поне с 50 % !

невинна е жената ,знае как да ги прави тия неща, не издаде за кого са отивали голяма част от парите , нищо че я натопиха защото е взимала по голям процент от колкото са се разбрали

Да не забравяме калпавите органи на досъдебното производство. Ще Ви дам конкретен пример- задържат мой близък, правят обиск в къщата ми в мое отсъствие, без присъствие на член на семейството, без прокурорска заповед, без разрешение на съдия и едното от / доказателствата/ е GSM-а играчка на внучката ми. За другите не ми се говори.

Има време, всичко се връща на този свят :) И тая и Манатарката ( Масларката ), ще си го получат, защото всичко се връща!! Ние Българите сме търпелива нация и Бог ще ни помилва, а за тия един голям ..... между .... бузите !!

Прав си, хахо (24.03.2010 г. 09:22ч.): ... и в един том може да се видят съществени процесуални нарушения!, т. е. не е необходимо съдията да прочете 100 тома, за да открие очевадното. То не стига само заяждане със съда - трябва и акъл (както се казва). Ама в някои изпълнително-властни глави оскъдица ... или безочие. Имаше ли операция безочливите? Още не? Ще има.

Умишлената грешка на Боко,че не поиска импичмънт отначалото за Главния Прокурор...оттам идват многото беди във прокуратурата-те са също толкова осрани както и съдиите.Давам отново примера със окръжната прокурорка на Разград,дето беше скрила над 200дела решени и не внесни във съда...след две години дела-СГ съд се произнесе -Невинна-също така ще бъде и Мургина

Момко. Правиш ли си сметка как се пишат 100 тома по едно дело? Мани го четенето.

Разбира се др. Мургина е невинна. Каза Ви го др. Орехотрошарски, каза Ви го др, сегГЕЙ, казвам Ви го и аз. И др. Масларкова е невинна и Марио Николов и Стойков и бандитите под прикритие Галевите, Маргините, А. Петров и... да изброявам ли още? Невинни са защото са наши кадри, на БСП, ние сме ги създали. А Партията ни е права, дори когато съгреши.

Отново ПРОТАКАНЕ. Имуществото на Мургина със сигурност не съответства на заработеното. Трябва да отговри от къде е богатството и.

И Мургина виновна! Завистливи, неграмотни, злобни и смрадливи писачи в Дир. БГ!

Започна се дългият сериал.

ами то и в един том може да се видят съществени процесуални нарушения! Кога този народ ще разбере, че прокуратурата и МВР като минират работата на съда, съда не е виновен.

КУЦКОВА, ДЕТО ПЛЯМПА, КАКВО ЩЕ КАЖЕ ЗА ТОВА??? ЗА 20 ДНИ СТО ТОМА И ТО - СПЕЦИАЛИЗИРАНИ, ЧИСЛА, ФОРМУЛИ, ОТЧЕТИ, АНАЛИЗИ!!! СЪДЕБНА СИСТЕМА - ИМА ЛИ ТАКАВА???

Мистерията на българските милиони/милиарди. България е ограбена, народът мизерува, но всички са невинни. ВЕРВАМЕ и на съда, и на Мургина, и на Доган, и на Масларова и т.н.

Виждам, че ви е ясно - затвор за милионер няма. Покрай крадливите милионери, съдиите ни станаха също такива. Съдебната система ни е абсолютно независима и работи в друг свой свят. Заела е кръгова отбрана и съди само дребните цаци.

Партията не може да е виновна!

pochna se ......otlagane, posle otvot na sadiata, posle nov sadia nanovo da pro4ete deleoto i pone 4-5g dela... aha ha haaaaaaaaaaa skapana darjavica skapani politici,skapani magistrati i sadiii skapan narod si sme za tova sme na tova deredje

Колкото и да плюете срещу съдиите,започнах да ги съжалявам.Досега ги обвиняваха,че не си вършат работата,защото бавят делата,сега пък се оказа,че като се разбързаха,как така успели да се справят с толкова много томове за кратко време?!Е,наистина няма угодия!

Hahah bati prokuraturata .... posle syda bil winowen ... I tiq wmesto da se pitat ZASHTO ADJEBA IMA PROPUSK, se pitat KAK SYDIQTA BIL PRO4EL I NAMERIL... mi ej taka gi e nameril kato si e wyrshil rabotata... swyrshete si q i wie 4e da osydqt naj posle nqkoj ....

Съдиите в затвора.

За Мургина информацията беше, че за 2 години, както е станала шефка е откраднала 1 млрд. лева. За какви 11 и 30 млн. се говори в статията. Къде са другите пари? Тая и тия около нея, въобще не трябва да излязат от затвора до края на живота си. Само за 2 години откраднала 1 млрд. лева, а ако беше останала още началничка, въобще не искам да предполагам, колко би откраднала.

Нормално е обвиненията да са зле скалъпени. В крайна сметка прокурорите и правителството не искат високопоставените люде да бъдат наказани, а само да имат малко медийна изява и да отчитат някаква дейност. То в коя област правителството е свършило нещо, както трябва, че да очакваме обвиненията срещу бившите да са направени грамотно?!

Не се ядосвайте братя българи, не плюйте по форумите, файда няма. Надежда няма, българската държава след 1300 г. история е напът да загине. Ние българите няма да загинем, ако се наложи поеденично ще се спасяваме, тъжно е, че нашите ОБЩИ цели и идеали умряха. Дреме и на Мургина на оная работа, че държавата е имала да прибира 30 млн. от човек, на който целия наш завод му беше подарен за един долар. Дреме й на Мургина, че ние, българите, сме й плащали заплатата всеки месец, като попове, и сме се надявали, че когато дойде ред, има кой да сърши работа. Нямало е! Няма да се намери и съдия, на който също му плащаме от НАШИТЕ пари всеки месец, да я осъди на дълги години затвор за това престъпление.

Не е виновна съдийката, престанете да обвинявате съда за собствената си неспособност! Мургина е за затвора, разбира се, но обвиненията можеха да са за проявената от нея последователна политика за съсипване на администрацията и издаване на указания, ущетяващи бюджета.

Хайде на бас, че ще се измъкне с най-много условна присъда г-жа Мургина, ако не и да й се извинят за нанесени обиди.

В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВАТ ВРЕМЕННИ СЪДИЛИЩА ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА СЪД ПРИСЪДА И ДО СТЕНАТА РАЗТРЕЛ ДА СЕ ПОЧНЕ ОТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ВСИЧКИ СА ЗА РАЗТРЕЛ

А сети се кво става ако и те са "неподкупни". Най-много някой и друг свидетел по друго дело да се озове до стената...

Те всички са невинни.Виновни сме ние и затова ще плащаме,както каза боко.

Това е БЕЗОБРАЗИЕ!!! Връх на цинизма, наглостта и безочието!!! Колко от съдиите и адвокатите са хапнали от ДДС-пицата на Марчето,а ? Как може, що за юристи са и едните, и другите - кучетата ги яли! - може ли обвинението, четейки едни и същи закони, каквито четат и съдиите, да е толкова непотготвено и слабо и да допуска точно такива грешки, които да го провалят? Може ли пък от другата страна съдиите да са толкова умни и печени, че да забележят точно тези пропуски на уж колегите си юристи? Що за мръсни игри и за едните, и за другите? Накрая - всички ние плащаме откраднатото от Мургина и раздаденото пак от нея на разни там съдийчета, прокурорчета и др.подобни нищожества с милиарди ДДС чрез новото му повишение. До кога ще ни правят на глупаци? Егати съдиите, егати адвокатите - брутална трагедия и пошла подигравка с целия народ! ДОКОГА???!!! Тая мургавата и на бебетата станя ясно, че е крала, но възмездие - не би! Съдебна система - не за смях, а за оплакване - за умряло.

С количеството откраднати пари и при високопоставените й сътрапезници тази може да си купи държава, не само съд. Краят на това дело е предизвестен още преди схемата да започне да действа. На бас, че още в началото на Мургина са й казали: Назначаваме те и започваме точенето. Ако те хванат искаме само да отричаш докрай. Ако си лоялна - една година срам под следствие, но след това ще те извадим. После - сто години благоденствие. Съзаклятие.

Наше момиче - ще протакаме колкото можем.

Добре де когато се върне едно дело значи някой не си е свършил работата. Ами крайно време е вече да се търси отговорност от не свършилия си работата.

Ако тази пача беше имала щастието да краде в Китай,вече щеше да е минала в историята. Отдавна.

Простотия в дира, колкото искаш. Според прокуратурата, Мургина трябва да отговаря пред закона по обвинение в четири престъпления.....11 млн. лева от тях били опростени по схема за прихващане на ДДС с участието на две от фирмите на Захариев. Останалите задължения на Захариев са били разсрочени. Как са опростени задължения, като схемата е за прихващане от ДДС. Т.е. като имам задължение и вземане и едното се прихваща за сметка на другото, къде е престъплението?!?!/г 16 от ДОПК и примерно чл.92 от ЗДДС/. Що се отнася до разсрочването ако са спазени изискванията на глава 22 от ДОПК не виждам къде ще е проблема. Нещо не се вързват нещата. Дано не е поредната простотия, за която ще кажем ние ги хващаме, те ги пускат.

мрасница.

да му се невиди съдийска пачавра. па тази мургина да я пратят в либия затвор.

Да я съдят по бързата процедура тая Курвина!

Тази е за разстрел

karamfila?! taq ciganka li e?