”Таймс”: България може да складира ядрени отпадъци от ЕС

Ядрени отпадъци от Европейския съюз може да бъдат прехвърлени в Източна Европа, включително в България, и да бъдат складирани в подземно хранилище.

Обратно в новината

Коментари - ”Таймс”: България може да складира ядрени отпадъци от ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АМИ СИГУРНО ЗА ДРУГО НЕ СТАВАМЕ ОСВЕН ЗА БУНИЩЕ.....

Така ни се пада: на боклуците-боклук

Поразровете се в нета за наскоро приетия тихомълком от ГЕРБ закон за съхранение на въглероден диоксид (CO2) в земните недра. Скъпа, опасна и все още тестова технология. Интересно дали е просто съвпадение или има нещо общо с това, което е в новината. Тези гербавите наистина искат да ни превърнат в бунище май ако продължаваме да ги траем, затова не пишете тук ами се организирайте за протести!

пак на улицата! до дупка! сваляне на тя келеши, продажници! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Щом плащат ще стане на тяхната - за пари душите си продават нашите - и кенеф и мъртва пустиня и каквото пожелаят западняците това ще направят от милата ни и нещастна България -

Искаме, не искаме - щом западняците плащат и кенеф ще им станем - то вече почти сме станали - както платиха за да се затворят блоковете на Козлудуй - само че парите отидоха в нечии сметки - на богатите де да станат още по богати

Тия тьпанари от ЕС не знаят ли че сме толкова изобретателни че както им изнес ьхме колите така можем да им внесем отпадьците???

Умнико я вземи прочети пак статията ама внимателно

Малцина са тези които знаят истината за отработеното ядрено гориво на АЕЦ- Козлодуй. От 1997 година руснаците преработват радиоактивните отпадъци на централата след което ни ги връщат обратно!!!! Проблема с изгражаднето на депо за тези радиоактивни отпадъци изниква още по времето на министър Евдокия Манева. Създава се специален фонд който започва да акумолира средства необходими за ТРАЙНО съхранение на отпадъците. Във фонда са събрани средства от над един милиард лева. Обявен е конкурс за изграждането на такова депо в който участват руски и френски фирми. До настоящия момент няма изградено такова депо, не е ясна и съдбата на този заделен от нас милиард, а още е по неясно какво се прави с натрупаните от нас радиоактивни отпадъци. Възможно е по подобие на цивилизовоните държави да участваме в т. н. процес на утилизация на боеприпаси при който обикновенните боеприпаси се рециклират в такива с обеднен уран. Едно такова производство на утилизация замърсява околната среда с радиоактивни елементи в районите където то се извършва. Произведените нови боеприпаси се ръсят под формата на касетъчни бомби в полетата с марихуана в Авганистан, в пустината в Ирак. Пример за това което ви говоря е съседна Сърбия която се превърна в Чернобил от американските боеприпаси с обеднен уран. Страшното е, че в България работят чуждестранни фирми за утилизация на опасни отпадъци. Собственици на тези фирми са същите тези които държат над 80% ог френската атомна енергетика. Какви ги върши в България АСА - Груп с поделението си АСА -България е въпрос който се нуждае от много задълбочено обследване. За най голямо съжаление Държавния здравен контрол, който е длъжен да следи за радиационната обстановка в страната не побликува никаква информация и не осъществява никакъ контрол върху поведението на фирмите занимаващи се с утилизация на вредни отпадъци. Ние отдавна сме се превърнали в разграден двор и место само за мръсни технологии.

За сметка на това АЕЦ в България работи с руски реактори и ядрено гориво доставяно от Русия. Руснаците си прибират обратно отработеното гориво. Интересно ми е дали французина си взема обратно отработеното гориво от Черна вода в Румъния???

Naglite otvan li sa?

Англичаните са гадняри. Това го знаем от векове. Който си има АЕЦ да си се грижи за отпадъците на собствена територия. Докога тези ще имат претенции да се разпореждат с нашата територия?

az sam saglasen da se postroi takova hranili6te na granicata s garciq kato doidat fermerite da protestirat i prez no6ta 6te e svetlo ,a te v zamqna da postroqt jili6ta za 1 mln .BG grajdani ot ciganski proizhod/djipsi mu kazvat po ingiliski/ i da vzemat da izdarjat i otglejdat na6ite sabratq vmesto indiicite i pakistancite-kazah :)

тези номера ,западняшки тузари,като сме бедни не значи,че сме и прости.

ДО 9999: ТИ СИ ТЪПУНГЕР,ЗАЩОТО ЯСНО Е КАЗАНО,ЧЕ СМЕ ЧЛЕНОВЕ НА КОМИСИЯ ЗА РАЗРАБОТВАНЕ НА ХРАНИЛИЩА!!! А ЗАЩО СМЕ ЧЛЕНОВЕ НА ТАЗИ КОМИСИЯ,А АНГЛИЯ НЕ Е ? И КОЙ МЕ Е ПИТАЛ МЕН ,ДЕЦАТА МИ ,ВНУЦИТЕ И БЛИЗКИТЕ МИ,ДА ВОДИМ ПРЕГОВОРИ ЗА ТОВА? ВСЕКИ,КОЙТО ИЗХВЪРЛЯ ОТПАДЪЦИ ,ДА СИ ГИ ЧИСТИ И СЪХРАНЯВА В КЪЩАТА СИ.ХОРАТА ПРАВИЛНО ТЪЛКУВАТ НЕЩАТА НЕДРАГИ МИ 9999!!!!

ДО 9999 - БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО .... България трябва да е НЕЗАВИСИМА . А Русия е велика страна и ще си остане велика . Ние трябва да си запазиме едни добри приятелски отношения с нея . Още повече , че сме обвързани емоционално и исторически с нея .А пък сме и една кръв - славяни . НО РАЗБИРА СЕ , ДЕБЕЛО ПОДЧЕРТАВАМ , АКО ИМАМЕ ВЗАИМНА ИЗГОДА ОТ ТОВА И НАЙ- ВЕЧЕ ЗА БЪЛГАРИЯ .БЪЛГАРИЯ Е ЕДНА И ТРЯБВА ДА БЪДЕ НЕЗАВИСИМА ...... СТИГА СМЕ СЕ КЛАНЯЛИ НА ЧУЖДИТЕ НАЦИИ .Ао не ти харесва отговора ми , почни да плюеш.....СЕГА ....

Радващо е, че се забелязват наченки на създаване на гражданско общество. Хората излизат от черупките си и започват все по-ясно да изразяват волята си. Оптимист съм за бъдещето на България.

Според мен: ВСЕКИ, КОЙТО СИ ИМА АТОМНИ ЦЕНТРАЛИ ДА СИ СКЛАДИРА ОТПАДЪЦИТЕ ОТ ТЯХ НА СОБСТВЕНА ТЕРИТОРИЯ. ТАКА Е СПРАВЕДЛИВО. ТАКА ВСЕКИ ЩЕ СИ ПРАВИ СМЕТКА ДАЛИ ДА СТРОИ ОЩЕ АЕЦ ИЛИ НЕ.

ДЯДО ЙОЦО КЪДЕ СИ ? КАК ТАКА СИ ПРОСПАЛ ТАЗИ БЛАГОДАТНА ТЕМА ДА ПОПЛЮЕШ....

Всеки вижда това, което му е по вкуса!

Нашите десни управленци от годините на демокрацията се чудиха дали да запазят стандарта на България и да го повишат или да унищожат всичко и да ни превърнат в клошари. Избраха второто. Хвала на такъви държавници!

Под чужди интереси да разбираме ли и Руските, червенушко.

Тоя па... Вземи да влезеш малко в час, господинчо. Друсан ли си, какво?

...възраждане на интереса към ядрената енергетика... Чакайте сега, ама това възраждане откога е? Щото ние затворихме Козлодуй и не искаме Белене...

За някои слепи тъпунгери във форума прочетете последното изречение:Според цитиран от изданието участник в преговорите нито една страна все още не е изявила желание да помести на своя територия подобен склад, но призна, че това ще става срещу заплащане.

Разбирасе, драги западняци, естествено че можете тука всякакви боклуци да носите. Както сме казвали и нашите братя-американци - всичко може - ГМО-та, ако искат и оръжия тука да си изпробват. Тука ще ви е бунището. Преди си карахме дори нашите радиоактивни отпадъци в Русия, но вече не. Нашият девиз е Да направим от България мъртва пустиня!

Толкова организации има-екологични и т.н., вземете отношение-инициирайт петиция или подписка,въпросът засяга всички ни-за това няма партии,цветове,както за и за ГМО.

A moe li Times da grizne Bubata

НЕ на РАДИОАКТИВНИТЕ ОТПАДЪЦИ! България не е кенефа на Европа! Искаме да сме здрави и да раждаме и отглеждаме здрави деца, а не увредени и болни от най-страшната болест!

az vijdam reshienieto v tova tez bokluci da se sybirat tam kadeto im e mqsto a imenno v bruksel,parij,rim,lo tam e mqstoto na tez bokluci

ГМО,ядрени отпадъци, ПРО.......Абе , на какво превръщате хубавата ни страна? ....

От къде на къде ние ще складирма боклуците на западните държави?!?! Това писание на Таймс ми звучи, че някой без да ни пита решил, че може да си складирва боклуците тук. Ама да не се окаже, че не може, а?

Искаме си Белене, искаме си Козлодуйййй. Абе червенотиквеничковче сега защо виете.

Да си ги складират в Англия. Те и без това са си грозни, таче може да мутират към по-добро.

Ако се проведе референдум по този въпрос, само няколко души ще са за това предложение - познайте кои - политици, които ще са взели комисионни и чиито деца отдавна вече не живеят в задния двор на ЕС, наречен България. Никой здравомислещ човек няма да се съгласи, независимо какви пари ще обещават!

Да ги складират пред Боико, в контеинери.

РЕФЕРЕНДУМ!

Призовавам всеки, който може да пише, да каже едно голямо НЕ на това налудничаво предложение, преди да са ни сюрпризирали с готово решение!

По-смешно нещо от доста време не бях чел :D

Е, щом трябва да помагаме на западните си братя, защо не?

Като ще се хвърлят толкова пари да ги запратят в космоса едва ли е толкова трудно ама те май искат да ни затрият та затова тука ще ги карат и каде е това подземно съоражение в полигона на с.Змейово ли където уж не съществува а и колко ще се складират или горят е друг въпрос!

a tia kude bila havata...to beshe iasno tche neshto imashe za da priemat nai-bednata stranat u EU..a to ohranenite zapadniazi da si izhvurliat bokluzite tuk...ne tche i bez tova ne sme zariti s bokluzi (samo se razhodete iz luilin :)

Ако и това стане, просто трябва да си отидем от хубавата ни Татковина ! Ние няма къде да съхраняваме отпадъците от АЕЦ КозлодУЙ, какво остана да събираме чуждите !

Той ония хубаво ни беше описал като тоалетна а вие скочихте срещу него макар че знаехте че сме такава КЕНЕФАРИЯ!Скоро може и герба да си сменим с една оакана тоалетна чиния къв е тоя лъв лъвове няма вече!

Еми освен да ги натикат в неработещите вече уранови рудници, те и без това са си радиоактивни, но за доста пари.

България наистина се превръща в кенеф на Европата. Надявам се, че най-после сте разбрали какво е отношението на Запада към нас - българите. За тях ние сме аборигени, които могат да произвеждат само проститутки, да събират смъртоносните отрови на Запада, да гинат от бомби, след като в България бъде постоената американската ПРО, да се изродят след внедряването на ГМО. Да, това е братската им обич.

Ne! Niama da stane!