Две ”убийства”, преживени от бивш премиер комунист

Бившият член на Политбюро и министър-председател на България в годините на социализма Гриша Филипов казва сам за себе си, че след 10 ноември 1989 г. е преживял две "убийства".

Обратно в новината

Коментари - Две ”убийства”, преживени от бивш премиер комунист | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А да...и след Белене и затвора, дълго е работил като закупчик(кво ли значи това) към ТКЗС-то! Казваше, че му е омръзнало да го питат вирно ли има един от неговото село, дето е завършил право и работи като закупчик! Ама пак добре де, де доста достойни хора просто измряха. А разбери ме сега и не питай повача, молим!

Излиза, че баща ти е роден през 1923-та година. Значи през първата фаза на войната е бил на 18- 19 години, а през втората- на 21. Как така е бил офицер? Гоненията срещу николапетковистите са 1947-ма година. Тогава е бил на 24 години. Юридическото си образование преди или след Белене е получил? Кога е практикувал юридическата си професия? Едва ли след като е излязъл от затвора. Уточни ги тези факти. Не споря, възможно е да е почвал юридическо образование и тогава да е арестуван.

Нямам никакво намерение да споря с тебе тук,но по начина, по който питаш, явно си от заблудените от ком-пропагандата, че в Белене са въдворявани крадци и престъпници! Затова слушай: Баща ми беше юрист. Участвал е като офицер и в двете фази на войната! (за да ти излязат сметките, аз съм на 47, а съм роден, когато баща ми е бил на 40) И той не знаеше защо е изпратен в Белене, но и комунистите не казвахаа. Като момче от село и юрист по образование, е бил привърженик на БЗНС-Н.Петков. Борбата на Н.Петков за запазване на парламентарната демокрация е смятана от комунистите за контрареволюционна дейност.И за комунистите това е достатъчно. Баща ми ми е разказвал, че след Белене, вече в Централния затвор (по времето, когато са погребали обувките му), всяка вечер разпитите са започвали с Говори за вражеската си дейност!. От тези дружески разговори едното му ухо беше зараснало накриво, та като малък все му се смеех.После не ми беше до смях, когато усетих комунистическата загриженост, вече насочена към мен. Вярно - аз не съм бит или затварян! Иначе изписах кофи с мастило да описвам събития, случили се преди да съм роден ! Та така. И затова не примирам от радост като чуя за почтен комунист, дето бил в Политбюро, ама с отвръщение! А ти прочети, поинтересувай се и няма да задаваш излишни въпроси!

Да се смееш ли,да плачеш ли!?Индулгенция да търси от Папата! Ние помним,не забравяме,но какво от това? То и Луканов беше писал прощално писмо до синът си,ако някой си спомня! Не бойте се Деца!Така ще е следващите 65години!! На крива ракета,космоса и пречи!

Разбирам че се вълнуваш, но кажи за какво е лежал баща ти в Белене? Успокой се и го напиши разбираемо.

Ей, другарю, тук има и по-малки, сина ми например (на 14 ), ама и той ПОМНИ, отзад, в двора на село, къде са погребани обувките на дядо му (щото друго не е имало, от Белене друго не се е връщало). Слаба Богу, доживя дядо му да види как падат и хленчат от страх комунягите, та дано му е по-леко на ония свят. Така че - помним - бъди спокоен! И ще разказваме и на малките, за да помнят! И баш за това, като чуя за праведен (невинен, той не знаел и друг вид ВИСОКОПОСТАВЕНИ комунисти ) подивямам! (Нямам нищо против обикновените членове на нещастата им партия, за които БКП беше зла мащеха както и за непартийците) Наричайте ме както щете : пещерен антикомунист, мръсен фашист (това е най-лесния отговор на комовете, като ги питаш що така бе, освен това са ме наричали така и ми е през ония, щото знам че не съм). Но ми омръзна, и даже добивам тремор, като изпълзят отнакъде недоутрепани комуняги и ме светнат, че те не са били такива, ама се налагало и видиш ли, това ги мъчело повече от мъчениците от Скравена! Е кой бе, ма*ка му крепи този шибан ред 45 години, дажe го крепи и до днеска!?! За престъпленията им няма давност, за тези гадове няма милост, нито човешко съчувствие!

Умирал бил два пъти,да ама не.Защо професора не си(или не иска)да си спомни за ГОРУНЯ,ЗА ТРАЙЧО КОСТОВ-НАИСТИНА НЕСЪГЛАСНИ,които умряха по веднъж от ръцете на МНИМИТЕ НЕСЪГЛАСНИ!

KATO E BIL TOLKOVA PRAVOLINEEN KOMUNIST DALI SE E OTKAZAL OT PRIVILEGIITE KOITO IMAHA CHLENOVETE NA POLITBIURO??? DALI E ZIVQL V APARTAMENT OT 40-50 KV.M.?? dALI E CHAKAL 10 GODINI ZA DA GO POLUCHI?? DALI SE E VOZIL V MOSKVICH?? DALI E HODIL NA MORE V CHASTNA KVARTIRA A NE V BAZITE NA MINISTERSKI SAVET?? DALI SE E OTKAZAQL OT OHRANATA KOQTO MU SE POLAGA?? DALI E CHAKAL ZA MEZDUNARODEN PASPORT ZA DA OTIDE NA EKSKURZIQ V CHUZBINA?? I T.N. I T.N. NE NI ZABLUZDAVAITE MOLQ S PODOBNI PROPAGANDNI KNIGI:))) KATO NE E BIL SAGLASEN S TODOR ZIVKOV DA BESHE SE MAHNAL OT VLASTTA I NAPRIMER MOZESHE DA RABOTI LEQR V KREMIKOVCI KAKTO STOTICI HILQDI DRUGI HORA. A NASLEDNICITE MU SAS SIGURNOST I DO DNES IMAT SPASTRENI PARI V NQKOQ CHUZDA BANKA I ZELENA SVETLINA ZA KAKVOTO I DA BILO BIZNES-NACHINANIE!

Тук средната възраст е 20 години, ама всички помнят... :)))

Комунистическите изчадия пробват да реабилитират режима пред историята, но ние помним и разказваме...

Кирливо емигрантче, този човек беше умен и грамотен, за разлика от теб. А и българин, между впрочем.

Баби първо и на Гриша и на цялото му котило много поздрави от Христо Стоичков!Второ баби как се не намери българсик генерал Пиночет и тогава немаше баби да ревете като вдовици за мъжки полов орган/съкратено х-й/

Interesno. Tarsih knigata na nemski ezik, no maj se e izcerpal milionija tirazh.

Ha-ha-ha!!!

Аман от червени боклуци

I toya maniakalen za velichie cherven gaz si napisal kniga, sashtoto laino koeto O.Doynov izsra.

Голяма наглост е всеки опит за рабилитация на комунизЪма и милиционеросоциализЪ на бай Тошо. Може да е постигнала нещо родината ни като Държава, но като хора и народ сме просто отровени и още не можем да се погледнем в огледалото, камо ли като равни в ЕС да се почувстваме.

Боже, каква наглост! Спълни шепи се гребе както от комунизма, така и от капитализма.

Да му се доплаче на човек, наистина. Четох я книгата на другарката Людмила Филипова- пълна скръб, живи да ги ожалиш другарите. Как страдали като живели в ония хубави държавни палати, където ги пазели пазвантите от народната любов, колко им било тъжно,като гледали как народът не може да яде банани,когато си иска, а те си папкали. Боже,боже, горкият човечец...

защо не скрите под земята какви виби и апартаменти имате а ни панелки разтрел за вас.сука комунистическа

А за привилегиите които ползваше,той и цялата му фамилия 30г. защо не напише едно романче?

Когато Гриша Филипов стана м-р председател дядо ми каза: три години суша , а сега и Гриша. А малката Филипова при Васил Божков, а сега с мъжа си са съсобственици на Технополис

що за нахалство!още малко и да заплачем колко били потиснати и неразбрани!нагли боклуци оставете ни вече да си отдъхнем от вас!не искаме нито да ви знаем нито да ви четем

Ама то туй нашиот елит (елит?) и за видимо-малцинствени шарлатани не ставал . И ако дори приемем хипотезата на никому-известната авторка (и добре известна еди-какво-си на добре-известно мъглявинно-изгряло лице) за опит да проучи почвата за едно евентуално изкилифенчване на сума години от нашата история (видите ли, те всички са били просто изпълнители) -- нека й предложим (и на спонсорите й, и на менторите .... и на всичката им шайка махленски шмекери) нюрнбергския вариант за отработване ; хем е познат, хем е доказал ефективност (дори финансова)

значи не бил съгласен но се жертвал да е от най - приближените на бай Тошо - голям десидент , сега синът му говори с извънземни за наша сметка - харчи парите на БАН , а внучката му работи за честния бизнесмен Васил Божков - прекрасни хора

Само не мога да вдена на този коя му кърпеше чорапите? Щото знаемо - член на Политбюро и т.н. без кърпети чорапи нема!

представяте ли си син на Гьоринг, например, да се изцепи през 1965 г. по същия начин за баща си? И немската преса да пуска сълзливи материали за добрия Гьоринг, който не бил съгласен с бруталността на хитлеровия режим, а истински вярвал в един чист и добър германски национал-социализъм? А, забравих - и да се издаде книга за въпросния Гьоринг. Задайте си този въпрос и ще почувствате доколко България е скъсала с комунизма.

професорът как би оправдал РУСКИЯ АКЦЕНТ на неговия баща и то като министър-хпредседате на БЪЛГАРИЯ!!!Звучеше срамно и отвратително!!!

Абе,гьон сурати,кой ви управлява сега?Нали пак разкаяли се комунисти и техните мили дечица и внучета.Стига сте разлайвали кучетата,защото нищо няма да постигнете.Бяхме въшльовци и такива си останахме.Поне да бяхме си написали некролозите...

Не споделял модела, ама лапал!

Глупости на търкалета.

Внучката му е доста красива може да се снима в някой красив филм ;))) А за комунистите добро или нищо .. та само исках да кажа че внучката му може да отнесе плувката като златна рибка ;))

А га ядохте кифтетата ни ривахти. Смърт за всички комунисти и семействата им. Трябваше и вас да изтребим на 11 Ноември така както Вие сте убивали по време на народния съд.Добрият комунист е винаги на 2 метра под земята.

Преди 9-ти е бил беден студент в Университета.Не е имал даже балтон.Баща ми, интелектуалец му дал пари да си купи, защото щяла да идва годеницата му.Мисля, че е следвал математика.Неговият съквартирант, мой чичо се подвежда от идеята на комунизма и заплаща с живота си.Когато леля ми го среща в София вече като чиновник в Министерски съвет, естествено се сетил за своя другар, дори не знаел, че е убит само 2 седмици преди 9-ти.Изказал се странно:По-добре че са го убили, ние сега тегло теглим.....След години с баща ми го потърсихме в Министерския съвет.Секретарката каза Другарят Филипов не приема.Беше Премиер...

МРЪСНИ, ГАДНИ, ДОЛНИ, АРОГАНТНИ - КОМУНИСТИ!

Protivna sgan....njama opravia v tazi neshtastna darjava.Nikakvo sachuvstvie kam takiva osobi!!!LEKETA mirislivi

Професоре, да си чувал френската поговорка: Apres la guere - beaucoup d`heros! /След войната - много герои изникват/... И ти, професоре, си за в кюпа на петстотинте - за уволнение... Има право Дянков: на някои учени от БАН - от глезотии, интриги, мързел и бездействие - им закърняха мозъците и направо върнаха човешката еволюция не във феодалния, а в първобитния етап на човешкото развитие... АТАВИЗЪМ!...!

Руснаците я бяха определили правилно : Децата на нашите началници да станат началници на нашите деца! А ускорена перестройка било :Децата на нашите началници да станат наши началници. И ква стана тя....

живи да ги ожалиш,как не ви е срам ? наистина юроде/гр.филипов/ срамувай се че си се нарекъл българин-така или иначе предпочиташе на руски да си говорим

Каква наглост!

мръсни, гадни, комунистически вонящи боклуци! Явно и Тато е бил дисидент, несъгласен с БКП! С откраднатите от нас пари да си купувате свещи и ковчези след като платите болнично лечение, долна измет!

Като основен коментар - виж ми ника... Ух на бате космическия пътешественик и Божковата кабинетка... К'во рИвете сега???

както се вижда отново - наглостта на комунистите няма граници

Всички партийни величия изтъкват, че те били против този вид социализъм, който се градел в България, против партийни догми, СССР, култа към личността, с една дума, друго и други са им пречели. И от коментарите е видно ,че на тези приказки никой не вярва. Истината е,че тези критикари си живееха като феодали, привелигировано,

къде е Гоце,другариии,предл на всички подобни и си е,любимият ни социален президент да ги награди с все що ордени има,макар и посмъртно.дерзайте другари,ние ви вярваме,иза нашата вяря ,както е казал поета бронебойни парони няма открити.ужас ,цялата тази история вони на старо претоплено повръщано

По-голям подмазвач към Т.Ж. от Гриша Филипов нямаше. Станко Тодоров беше друг - знам го от баща ми, който лично го е познавал. Спомняте ли си поговорката за кризата: не знаем дали тя беше от кишата или пък от Гришата. Що се касае до т.н. професор Л.Филипов - нито е професор, нито ще стане, нито е учен, а това че е зам.-директор на научен институт е просто едно недоразумение. Питайте хората в БАН и СУ.

Еба си и боклуците. Докога ще ни занимавате с тия престъпници? Щом тогава им пречел Съветския съюз, защо се осраха след 10-ти ноември, когато имаха пак цялата власт? Защо и Луканов, и Жан Виденов, и Сергей Станишев се оляха, когато бяха на власт? Това ли беше народна демокрация? Това ли беше социалната политика на комуняго-бандитите? И тия паразити продължават да стоят на топлата държавна ясла и да живеят за наша сметка. Докога ще ги търпим? Институт за космически изследвания!?! Благодарение на техните усилия България върви към свършек и след 50-60 години няма да я има, а те се закахърили за космоса!