Eдрият криминален бизнес - проблемът на България

За България големият проблем е едрият криминален бизнес, който легализира част от доходите си, направени по време на прехода и е смес между "сиво, черно и бяло".

Обратно в новината

Коментари - Eдрият криминален бизнес - проблемът на България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

много е лесно да уволниш държавен служител,койти си върши работата си но няма никой зад гърба си и трудно е да уволниш некадърен служител,който си има финансова или партийна подкрепа или постоянно крещи,че е дискриминиран етнически.

Браво на Борисов и Цветанов, че разбиха престъпните банди- магистрални, отвличащи, бургаски и други. Още една причина отново да гласуваме за ГЕРБ! Другото са празни приказки на страннни хора!

Г борисов,Г Цветанов, испанския кореспондент ли се намира в България ,или ние живеем в друга страна , въпрос на гледни точки.

Крадците на прехода се знаят, но разслдващите се поддават на корупция и затова няма осъден министър въпреки очевадните кражби, поне така бе в Министерство на Земеделието, в което съм работил повече от 20 години, най-много крадеше министър Венцислав Върбанов, но делата още му се точат и чакат да минат в двност, защото кражбите му са очевадни.

Деде, мненията ни съвпадат по много повече въпроси, отколкото предполагаш и жалко, че подхождаш към моите постинги с предубеждение. Ако си поровиш архивите ще видиш, че преди изборите имам постинги именно за въвеждането на компютри свързани в мрежа за да може в реално време да се следи кой, къде гласува. Колкото до това, че ме смяташ за човек на СДС и Сорос, трябва да те разочаровам. Писах ти преди време и сега го повтарям - нямам нищо общо с нито една политическа сила и не съм свързан по никакъв начин с политиката. Това ми дава свободата да си изказвам мнението без задръжки, а към политиците като цяло то е доста негативно. Бих подкрепил всеки, за който съм убеден, че работи честно и компетентно за благото на България и българският народ, независимо от коя партия е. Като цяло вижданията ни за бъдещето на България съвпадат, но имаме известни различия по това, как да стигнем до там. Освен това аз се старая да представя пълната картинка на това, което ни очаква, заедно с всички плюсове и минуси, докато вие спестявате част от истината и показвате единствено положителните неща. Хората не са глупави и заслужават да знаят цялата истина за да могат да направят информирано техния избор. Това е! Смятам, че не се впечатляваш особено от някои дребни закачки, които само внасят малко разнообразие;) Cheers:)

Много коментар,много философи,не можах да ги изчета.А истината е в този прост факт:повечето от абонатите на ЧЕЗ не приеха тримесечното отчитане на тока,макар че можеха да обявят нулева междинна консумация и да плащат веднъж на три месеца.Искат си месечно.Защо ли - защото контингента е прост.Прост народ . слаба държава.Затова сме на това дередже.Само си бърборим , ако някой иска да протестира,всички си стоим в къщи на топло и чакаме някой да ни оправи.Каквото и всъщност ни се случва,само че отзад.Ха наздраве! ЧНГ!

Съгласни сме с твоя постинг, с изключение на едноБКП(държавна сигурност?! НЕ е така! ДС беше унищожена още 1990г.от двете партии БСП и СДС. Първо бяха унищожени нейните два отдела- разузнаване и стопанската полиция( икономическата за и финансовото разузнаване), след 1990 г в ДС се остави само репресивния апарат на тоталитарната държава-6-ти отдел на ДС(политическата полиция), с цел да се отвори пътя на разграбването. Политическия апарат на ДС се вля в МВР и ДАНС и от тогава служи на олигархичните партии, които ти си посочил накрая и техния едър мафиотски бизнес. БСП не е БКП, БСП бе създадена само от една политическа върхушка от 9 души около Карлович Луканов и точно тя планира разграбването, като го направи с помощта на организираната престъпност и най-големите мафиотски босове. БСП е създадел на всички останали партии и продължава да мимикрира в нови партии. Тя продължава задкулисно да ръководи и нарежда пешките в шахматната дъска на политическия ни живот.До сега БСП не желая да признае, че се управлява от лукановци, като най- едрата посттоталитарна фигура Лукановец е Първанов. ideyazabulgaria.org

Състоянието по места е огледален израз на състоянието в Парламента. Правилно го казваш- в парламента вота е подменен, но със съдействието на всички партии в НС.Там са допуснати само олигархичен тип партии на едри олигархичен бизнес и техните лакеи- РЗС и АТАКА. Ние това го казваме в по-долните ни два постинга. И това стана благодарението на примитивната, номадска, изцяло политизирана избирателна система, владееща се от олигархичните партии. Да си чул някъде в демократична и развита Европа ЦИК да се избира на политическия принцип и да се ръководи от управляващите партии? Или да няма компютъризация на избирателния процес и софтуер НЕ включващ избирателния списък и да не се знаят критериите по които се прави избирателния списък? По жицата е СДСарски- сороски ник, ако си ти наистина, интересна ми е позицията на СДС. Да не би да давате заден ход, виждайки порвала на управляващите? Първо подкрепихте ГЕРБ, второ вкараха своите кадри в управлението( всички министри са минали през Соровсо-СДСарски школовка), сега Костов седи като препикато мушкато в НС и се прави, че е безразличен към управляващите. А СДС е една от олигархичните партии влезли в парламента със 100% купен и корпоративен вот на техния едър мафиотски бизнес придобит от криминалната приватизация. Корпоративния вот е характерен за всички олигархичен тип партии в НС. Техния едър бизнес е завзел икономиката и е поставил икономически вериги на народа ни, та го принуждава да гласува с корпоративен вот. Това го няма в развита и демократична Западна Европа, там корпоративния вот се счита за висша степен корупция и престъпление. ideyazabulgaria.org

А защо е така? От къде тръгна всичко? - от ниското заплащане на труда! Появиха се милиарди, които се преразпределят от богоизбраните по техните закони. Който иска да живее по техните правила бавно, но сигурно ще оглупява, оскотява... и в България ще останат ЗА ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ само елементарните хора. Умните или ще полудеят, или ще емигрират защото животът на човека е даден само веднъж. Всеки сам да направи своя избор! Аз не искам и няма да работя повече за българската мафия.

Първо Тихомир Безлов, експерт в Центъра за изследване на демокрацията допуска фатална грешка, казвайки че тези криминални бизнесмени през последното десетилетие, независимо какви са политическите промени, продължават да реализират своя контрол.Това е меко казано политическо късогледство, защото партията имам предвид БСП и нейните креатури,никога не са изпускали власта в България.За справка вижте работата на съда ,прокуратурата и МВР.Така,че подобно твърдение е невярно. А относно големият въпрос,според Безлов,дали този тип криминални предприемачи ще загубят влиянието си или ще продължават да имат думата на избори, дали ще продължат да назначават местната власт, да печелят обществени поръчки, да злоупотребяват с еврофондове и т.н.няма нужда от този въпрос, той се знае: ДА, ТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ВИЛНЕЯТ въпреки плахите и напразни усилия на властта да ги ограничи и да излъже Народа и Евросъюза,че в Бг се извършват промени.Единствено автора на статията е прав, но с известна корекция,че от 1944 година назначаването на чиновници не в някои а във ВСИЧКИ министерства става по принципа на политическите квоти,разбирай БКП/ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ/ БСП,СДС,ДПС,НДСВ а напоследък от ГЕРБ и ДСБ.

Ами ти как ги определи тези 10-15 години? Щото на теб така ти отърва ли ? Ами ако чакаме 10-15 години България ще бъде изядена и опоскана от управляващата мафия и няма да я има! И ти с цялото си поколение няма да те има! Със завземането от мафията на цялата политическа и икономическа власт, се очертава откриване на огромен фронт партизанска борба между 95% народ без политическо представителство и стоящ вън от парламента срещу мафията в парламента.

Обръчите от фирми на Доган са невинна умозрителна конструкция в сравнение с обръчите от местни и държавни институции, с които се ограждат мутрите и едрият бизнес. Посредством финикийски и други аргументи. Само че Доган е един, а мутрите - бизнесмени много! Откъде да започнеш да чистиш - от институциите или от мутрите?

Едрият криминален бизнес се е срастнал с партиите. Изборите не са нормални, в парламента вота на избирателите е подменен, логично е същото да се очаква и по места.

питаш, ще има ли национализация и кога. ами, направи справка с историята, година 1946 и отговорът ще бъде положителен, да експроприация ще има и то ще е след 10-15 години.

ДА ВИ ГО ПРИПОМНЯ: ВЪВ ВСЯКА ДЪРЖАВА ИМА МАФИЯ ТУК .... МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА . КРАТКО ,ЯСНО И ТОЧНО

Госпожо, така е в другите страни по света! Навсякъде по центровете на градовете в Европа има скъпи магазини, някои продават само скъпи маркови стоки и е въпрос на престиж да пазаруваш там, там се плащат високи наеми и има екста усмивки от страна на персонала, а в големите универсални магазини извън центъра е по-евтино. В крайна сметка всеки сам решава от къде и на каква цена да купува. Ако не се намерят достатъчно платежоспособни клиенти, които да пазаруват на високите цени - тогава тези магазини просто ще фалират. Клиентът би трябвало предварително да се е информирал и да е сравнил цените, иначе загубата си остава за негова сметка.

Много думи, но нищо конкретно. Такива статий са безмислени. По скоро вредят, като нагнетяват негативизъм. Ако г-н Безлов има някакви конкрени факти, може да ги предостави на МВР и Прокуратурата. Иначе всеки може да дрънка каквото си иска.

Най-после някой да каже истината! Тези големи крими-бизнесмени се борят против истинска конкуренция и изолират страната, създават си собствен монопол и и се радват на сигурност, спокойствие и недосегаемост в рамките на страната. В условия на свободна конкуренция няма застраховани и презастраховани, само конюнктурата на пазара и цените определя, кой ще оцелее или не - всеки може да фалира, щом като предлага скъпа и некачествена стока или услуга, или ако бъде уличен, че работи без да спазва установени изисквания за безопасност на труда, ползва детски труд, не спазва законовите разпоредби за работно време, ниво на заплащане и т.н. Учудващ факт е, ще много от стоките, произвеждани в България са значително по-скъпи от стоките, които се произвеждат в други страни, където заплащането на труда е значително по-високо. Също така ме впечатлява и факта, че много от вносните стоки в България (техника, лекарства и т.н.) са значително по-скъпи (с почти половин цена нагоре, 3/4 от цената и даже двойно!), отколкото е цената на същите или на подобни стоки със същото или със значително по-добро качество в чужбина.

Каквото и да си пишем само си вдигаме кръвното и толкова! Всички , от най-простия селянин до най-интелигентрия учен , знаят какво е положението в България, какво става и какво трябва да стане, само Правителството се прави на ущипана госпожица и разтяга лакърдии за това и онова! Най- напред трябва да се стегнат търговците! Няма магазин или склад , който да не лъже с ДДС-то.Просто няма! Който има възможност и при първа възможност - крие и лъже! Затова така наречените бизнесмени взимат кредити, не защото нямат пари, а защото не могат да си докажат доходите! Не може да е нормално да купуваш една стока от производителя за 20 лв и да я продаваш за 120 и отгоре на това Държавата да се обръща на другата страна и да не те вижда! Най-нахално ти казват - щом се търси, значи цената е добра! Ами като няма друга цена и те принуждават да купуваш на такава как ще е?! Не е нормално едни обувки на ул. Фритьов Нансен да струдат 89 лв и същите на Кооперативния пазар в Лювин да са 45 лв! Съжалявам, но щом искаш да продаваш в центъра, ще си поемеш наема от печалбата, а не от цената! Тук е задачата на Държавата да изисква обосновка за такова дебелашко завишаване на цените на всичко, включително и на градския транспорт! Да не би да се повиши качеството на услугата - по-чисти и по-чести станаха превозните средства? Като е топло има парно, като е студено всичко се пука от студ, ватманите разпасани и вдигнали на високи децибели чалгата! Автобусите всяка минута ще се разпаднат, зеят дупки откъдето вали дъжд и сняг, мръсотия страхотна, автобуси непригодни за градски транспорт и какво ли не още! Ако не се намерят честни и чисти хора, които да ръководят различните структури, независимо от парите , които им се плащат никога няма да прокопсаме, защото средният ешалон, на когото не му пука от нищо и е свикнал само да краде и да си налива масло в своята каруца ще ни унищожи!

На българи ,цигани ,турци и арменци не вярвам - какво е казал какво ще обещае и какво ще направи въобще не ме интересува , да ми изсъхнат ръчичките ако гласувам повече ! Кой каквото може да открадне това ще му остане ... знам,че не е хубаво така да се казва , но живея в такава държава където властва беззаконието, където нормалните хора са подложени на геноцид . И няма оправия и никога няма да има , мисля ,че в скоро време може би ще сме най-изостаналата държава в света - защото държавността в държавата липсват ! А кой какво казал или написал НИЕ всички знаем какво е полжението в държавата кой ни командва ,кой има и от къде пари но нищо не можем да направим и нищо не може да променим . Роба си остава роб жалко е но е така върнаха ни няколко хиляди години назад - жалко и за ДЕЦАТА НИ . Има едно решение на проблема ни но нито един управляващ били министър - председател или президент няма да го направят - подаване данъчни деклараций за имущество и насрещна проверка за доходи - ТОВА НЯМА ДА ГО НАПРАВИ НИКОЙ Е ТОГАВА КАК ЩЕ СЕ ОПРАВИМ !?

Едно е ясно за нашата страна, че организираната престъпност е свързана много тясно с управляващата върхушка и със съдебната власт.Повечето закони приети в народнота събрание през периода на псевдодемокрацията са разработени от депутати-юристи, които си подготвяхя бъдещата работа и печалба като адвокати.И се стигна до върха на господство на българската мафия-правителства на организираната престъпност у нас.

Червените ви направиха най-бедната страна в Европа. Не че и и соц. лагера не бяхте най - зле. Честито ви празници и изобретения- чушкопек и тото дето се падат еднакви числа. Не се чудете че сте бедни -прости сте............

А КАКВО СТАНА С Г-13,ТАКА НАРЕЧЕНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНИТЕ БИЗНЕСМЕНИ/КРАДЦИ И ПЕРАЧИ НА ЧЕРВЕНИ ПАРИ/.

Начално натрупване на капитали с насилие и измами е имало в началото ,при създаване на САЩ, и в Европа около Първата световна война. След Втората световна война Западна Европа ликвидира това явление, като гради друг вид капитализъм т.н социално насочен капитализъм, без експлоатация на труда и с голяма защита на труда.Западна Европа започва този процес от нулата, поради огромните разрушения на войната.Там се национализират всички национални богатства, осъждат се всички военно престъпници и незаконно забогатели през войната, конфискува им се имуществото и Европа гради държавен планов капитализъм с пазарни функции, но на базата на ново идеологическо направление-РЕАЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ ( какво е то, ще прочетете в ИДЕОЛОГИЯ в нашия сайт). и го налага като обществена настройка, еднакво важаща и за левия и за местния политически лагер. След 1985г. Западна Европа също отчасти либерализира икономиката си и продава около 30% от икономиката си чрез приватизации, но го прави ОТКРИТО прозрачно със силно действащи антикорупционни законодателства за държавния служител, за разделяне на корпоративните интереси от властта и политиката, със силно действащи и деполитизипрани съдебни системи с, ефективно разделение на властите и добре действащи национални финансови разузнавания, принадлежащи към Агенциите за национална сигурност на СТРАНАТА. За това тази Европа не позволява нито един мошеник да открадне и да се облажи от държавната собственост, нито държавата и обществото за загубят нито цент, нито държавата бъде ощетена с дори 1 цент. За това Западна Европа НЕ ражда олигархия ,на богатите хора там НЕ е предоставена политическата власт, а ражда голямата средна класа на справедливостта, Много западноевропейски държави за тези последни 25 години си вдигнаха с 15 пъти БВП. и станаха още по мощни и силни. Помисли, защо това не се случи България ,защо беше разграбена държавната собственост и национални богатства с най-пладнешки средства, защо се облажи с тях най голямата пяна на обществото? Защото НЕ действаха обществените правила на реалната демокрация като при западноевропейците. Но така ни посъветваха да направим САЩ и чичко Сорос, защото там не действат обществените правила на западноевропейската реална демокрация, там действат само по-ниския модел демокрацияпредстав която позволява наличието на олигархия и САЩ я имат в пълна сила. прочети книжки и разбери за разликата между Западна Европа и САЩ и ще си обясниш всички случило се през криминалния преход в България. ideyazabulgaria.org

Ima list sas kradcite i borcite no nishto ne se pravi, zashto li ?

Господинът явно не е на ясно с българските думи. Той сигурно си мисли за Дебелия Криминален Бизнес пък използва Едрия , като дума.Вероятно това е подсъзнателно. Ами гледа си гащите сигурно и се е замислил в очакването си, какво ще види там.

Така наречения Център за изследване на демокрацията ЦИД е създадено т Сорос, издържан от Сорос и съхраняван и поддържан от СДС. СДС партия е създала също такъв престъпен олигархичен бизнес, какъвто имат партиите БСП, НДСВ, ДПС и ГЕРБ. Дава ли си сметка Тихомир Безлов, какво ще стане ако един от тези бизнеси излезе на светло и се разобличи? И за да стане това трябва да се знаят КОРЕНИТЕ И НАЧАЛОТО на този бизнес, а то е за всички създадени олигархични партийни кланове е един и същ- ПРИВАТИЗАЦИИТЕ. Дори един от тези бизнеси да се покаже лицето, ще последва верижна реакция и ще се отвори кутията на Пандора за всички партийно-олигархични бизнеси. Тихомир Безлов знае много добре това, за това само ШПРЕХЕН но не дойче, а някакъв кодов български език. Смях в залата! За външния свят на Европа ги говорете господине, за замазване очите на на Европа? На развита и демократична Европа малко можете да замажете очите, защото и там е имало процеси на приватиазции и до сега се върши, западняците имат критерии и знаят какви критерии от нас да изискват. Никой няма интерес от изброените олигархичен тип партии, пълнещи НС, да отваря кутията на Пандора в България. Това може да направи само НОВА ПАРТИЯ с политическа воля за ПРЕРАЗГЛЕЖДАНЕ НА ВСИЧКИ ПРИВАТИЗАЦИОННИ СДЕЛКИ ОТ НАЧАЛОТО 1989Г . и с прилагане законодателството на ЕС за борба с мръсните пари ,но непременно с ПРОУЧВАНЕ НАЧАЛОТО И ПРОИЗХОДА НА КАПИТАЛА. ideyazabulgaria.org

Нещата са верни. И частични. Толкова. Много пари се наляха в този център(Център за езследване на демокрацият) от запад, като видимо се очаква това да е един допълнителен информационен и пропагандсен инструмент. В изследванията освен Безлочвета се привличат и експерти, включително на държавна служба, като през това време се изучават и захлебват с прилични хонорари. Така беше например с Петко Сертов. Който паддаде, поддаде, Стара Англия и САЩ не си губят времето.

На това момченце Безлов творението му е като малотиражка. Че и хонорар сигуно му плащат за смешките ,които ръси по грижливо подсигурените им / на ЦИД/ медийни коридори . Проблемите с престъпността са ясни - трябва политическа воля.И истински професионалисти в силовите структури. А не ялови теоретици като другарите от щедро финансирания от задгранични ментори ЦИД. И използван за реализиране на политически и икономически поръчки в България.

Точно!

Фундаменталният му проблем обаче е дебелият слой некомпетентна бюрокрация, която е пазена от закона - никак не е лесно да уволниш държавен служител. Има цели министерства, където не може да попадне свестен експерт, защото години наред рекрутирането (назначаването) там се е извършвало на принципа на политическите квоти, пояснява Безлов. Г-Н БЕЗЛОВ, ОГЛЕДАЙТЕ СЕ КАКВИ СА ЗАПЛАТИТЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ И СЕ ЗАМИСЛЕТЕ КОЛКО КАДЪРНИ ХОРА БИХА СТОЯЛИ ТАМ....

Някой да каже имало ли е някъде по света първоначално натрупване на капитала без насилие,експлоатация или измами?Ние само вървим по вече добре познатия от западния свят път добавяйки балкански привкус на нашия капитализъм.

6te, 6te... 6te ni opravi porednata mesiya Tsara vze mnogo, a padara i negovite priyateli o6te po ve4e.

Ехооооо, ами най-голямата мафия в една срана е ПРАВИТЕЛСТВОТО Й!

Ако Барозу не откомандирова дългосрочно еврокомисарите си да ни управляват и наблюдават на място, край! Ще се изпокрадем взаимно, дори майка си и сестра си ще изтъргуваме.....Защо като няма какво повече да усвояваме тук, идва техния ред там, дето си мислят в комисиите, че са недостижими...Ха-ха-

Те това, за което си е платил вероятно медийното покритие великия експерт Безлов - го знае баба и дядо. Лозети иска мотика , а не кьорфишеците безловски. И ако не ги финансират от ЕК ,никоя уважаваща медия няма да ти помести тези кръжочни открития. Ама ,пусто - манталитет български.

absoliutno vqrno

Господин Безлов , Лошите бизнесмени ги оправя конкуренцията, а лошата бюрокрация малките данъци и парите да остават там където се кучат, а лошите управители -чуждите завоеватели!Загубихм си пазарите, работната ръка, а сега ще си загубим и земята!Господин Безлов ! На такава глава такава шапка !

Проблемът е, че всеки не си е плащал данъците, т. е. всеки е крал и затова никой не иска истината да се наложи като обществена ценност, а справедливостта е заклеймена като утопия. Opitvash da se izraziavash dobre koeto pokazva che literaturata a ne matematikata ti e bila lubimia predmet v uchilishte. Kogato stava vupros za ikonomika matematikata e po-vajna vse pak. A matematicheski e nevuzmojno Vseki da e kral prosto zashtoto ako niakoi krade t.e vzima poveche ot kolkoto mu se polaga , togava ima niakoi ot kogoto e vzeto, t.e ot nego e otkradnato, t.e sumarno ili si kral ili ot teb e otkradnato. V bg ne vseki mi nai-mnogo 10% kradat, pone moje bi 40% si misliat che kradat kogato ot tiah na praktika e otkradnato samo deto te ne go osuznavat. I ostanalite imat iasnoto suznanie che ot tiah samo se krade.

И на некомпетентната бюрокрация, и на криминалната икономика, и на всички други престъпления може да се сложи край. Дори и при наличните закони. Иска се само воля. Иска се властващата в момента партия ГЕРБ да стане УПРАВЛЯВАЩА. Това обаче е съмнително. Обещаваха, кълняха се в нов Избирателен кодекс, а започнаха с лобистки изяви законодателната си дейност - уредиха нотариусите заради др. Фидосиева.

Прав си. Никой не ме осведомява. Така мисля, изхождайки от реалните факти. А тебе те осведомява филиалът на ЦРУ, при това ти плаща за да беснеещ срещу собствений си народ, ако иска да е независим. НЕ ТЕ НАРИЧАМ АМЕРИКАНСКА ГНИДА.То си личи как е

Прав е човека,но хората от едрия криминален бизнес си имат имена.Например:Герго и т.н. почти всички български бизнесмени.Основно престъпление - не плащат данъци.

А ще има ли и кога национализация???

Авторът на изследването отново се утвърждава като точен аналитик . Обаче въпросът днес е вече малко по-друг, и разглеждането му в академичен аспект съвсем не помага . Или с други думи - преповтарянето на азбучните факти (вече доказани и от небългарски страни и/или институции) за назначените бизнес-самодейци, за торбите с крадени (не само от нашия джоб) пари, за наместването на ганстеро-подобни процеси, за дирижирания/управляв износ на вагабонти, за циклично-появяващите се деца-чудо (но винаги с добре познати имена/родове) учили (учили ?) къде ли не на наша сметка (и т.н.) - не носи нищо . Това, от което имаме нужда и то сега и веднага е най-основното нещо за всяко общество - адекватност и прозрачност ; но не изобщо, а стриктно приложими за нашите специфични условия . А това нито идва от небето или със снега, нито пък е възможно да продължаваме да го очакваме да стане чрез поредния ниско-бюджетен сценарий . Става единствено и само чрез/от/с хора, които знаят и могат, правили са реални неща и имат желание да възстановят България .

Като например ТИМ, които купуват за жълти стотинки част от униклания крайморски парк на Варна. И аз исках да купя, но на по-висока цена... Или пък отново ТИМ правят устройствяения план на Варна. При това който поиска справка за статута на парцел, парцелът му става зелен, т.е. в зелена зона, респективно неизползваем за собственика. След това срещу 50 кинта на м2 получава друг статут. Това го знаят всички във Варна, но изглежда никой не е казал на Борисов. Или Борисов приема факта. Нека всички да сме активни срещу тези явления и ще се преборим, даже много скоро!

най-големия проблем за българия са политическите партии.всичките са съставени на авторитарно-олигархи основи а това е убийство на демократичността в зародиш.това означава че в българия скоро няма да има демокрация.

ами ще ти дам пример: при бай Тошо феодализмът и авторитарното управление се съчетаваха перфектно. Това си е типичният руски, дивашки авторитарен модел, който беше натресен и на България след 1944

При пазаруване по интернет от САЩ няма да се плаща ДДС, ако стоките са на стойност до 30 лв. Това гласят последните промени в Закона за ДДС, които влизат в сила от 1 януари 2010 г., съобщи Стандарт. ТЕЗИ ПРОМЕНИ СА НЕЗАКОННИ И НАРУШАВАТ ДИРЕКТИВИ НА ЕС.ЦЕЛИ СЕ ДА НИ НАКАРАТ ДА ПАЗАРУВАМЕ ОТ НИСКОНАЧЕСТВЕНИТЕ И СУПЕРСКЪПИ СТОКИ ОТ БГ ТЪРГОВЦИ.РЕДНО Е ДА СЕ СЕЗИРА ЕК, ЗА ТЕЗИ НАРУШЕНИЯ.

Всичко зависи от хората Проблема е че има много необразови хора на високи постове тези хора не знаят нищо за management et supply chain management a BG moze da privleche mnogo investizii za suzaleni niamame specialisti n commerce international i ne znaiat ezichi niamat chuzd opit ....................