Обявиха 31 декември за неработен ден

Правителството реши 31 декември, четвъртък, да бъде почивен ден.

Обратно в новината

Коментари - Обявиха 31 декември за неработен ден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудя се дали дупетатите ще отработват!

Като нямам пари, за какво ми са много празници? Че и отработване отгоре на всичко! Това изродство с отработването не свърши! Просто не давайте свободен ден, щом ще се отработва! Консерви и тъпанари!

аз не искам да почивам аз искам да се боря с кризата да развивам икономиката на страната да пълня гушата на шефа той да става по дебел и по богат аз искам да развивам хронични болести всякакви за благото на шефа страната правителството и европейския съюз а също така и братския американски народ. аз съм машинаааааааа .....

А пари решиха ли да дадът допълнително? Какво от това че ще има толкова почивни дни..та ние сме в шенген в собствената си страна.

Подкрепям 100% Jack Western. Какви са тия изгъзици? Или даваш на хората 2-3 дни почивка или не. Точка. Ще ми тръсват това решение сега!? Защо тия мъдреци не видяха календара лятото още? И изказванията, че ние сме мързеливи и било криза, не на мен! Работя по минимум 10 часа на ден, много често работя и събота и неделя, но тогава никой не ми казва, колко съм работен, нали? Само от извънреден труд имам на година минимум 20 работни дни, така че изобщо не ми тежи на съвестта, ако почивам 10 дни по Коледа, от които 3 са оф. празници. И още нещо - не съм робот. Само за пример ще кажа, че работя с хора в Германия и Унгария - ще почиват точно 14 дни. Така, че дали аз ще съм тук на 31.12 или не е 100% все едно. А това, че българските работодатели искат, ако може хората да не спят и да не си ходят до вкъщи е съвсееем друг въпрос. Айде със здраве... аз и на 28, 29 и 30 няма да работя, изобщо не ми пука, как ще се изтълкува. Редно е 2-3 пъти в годината да се чувстваш човек.

are mlykvaite be kvo samo hulite i se oplakvate smotanqci

mnodo navreme - sled dajd ka4ulka,a graficite,koito ve4e sa izgotveni za rabotno vreme.alo,ne vsi4ki rabotiat ato vas - kabiet,samolet...... i po4ivnite dni kato izpa6taneto na zapati,detski.Oh,abr - izbiratelite hapvat v izbornia den,a decata,o te sa s malki korem4eta........Seg 4akame ot picata,onazi malkata,no sigurna.6te ima za vsi4ki,dano ostane i za Vas,za va6ite deca i blizki.Jalko,vsi4ki ste edin dol drenki - nie - poslu6nite - 6te 4akame i 6te se molim za Vas i Va6eto preuspiavane!!!

Това не е лошо решение,макар че според мен трябва да го направят официално почивен ден,защото реално подготовката и празнуването на Нова година е именно на 31 декември.Винаги ме е дразнило, че е работен , защото това е един светъл празник , който ни дава много положителни емоции, защото семействата се събират.

Супер, тъкмо софиянци ще можем да дишаме чист въздух + 1 ден. Даже моля хората от провинцията, които живеят в София, да си вземат отпуск на 28,29,30 декември и да заминават по родните си места

При нас забраниха отпуските от 15.12 до 08.01.10 ,а за 19 си имах планове...А сега?

Всичко хубаво - 31.12 е добре да е почивен, защото предхожда новогодишната нощ и т.н. по-удобно е особено ако човек пътува... Ама кога се сетихте да го обявите!!! Не е ли малко късно - не за почивния ден, а за отработването... Мои приятели са си определили сватбата на 19.12 събота... Сега се получава много тъпо част от гостите им няма да могат да присъстват... Такива неща трябва по-рано да се съобщават.

Това щеше да е хубаво ако го знаехме далеч по-рано.Всеки си е направил планове както за работните така и за почивните дни през декември.Сега с това решение се изсраха на метеното.

Богаташите няма да работят нито на 19,нито на 31 декември.Те не работят. Това се отнася само за бедните наемни работници,които продават труда си, защото нищо не са откраднали.

Никога не отработвам ! Винаги ползвам обявените почивни дни ! Закон !

по-олигофреничен коментар не бях чувал, резервациите за след 2 месеца са личен избор и поемане на риск че ще си в състояние да ги изпълниш, докато тука с административен акт те задължаваш да правиш нещо нелогично и нередно - май наистина в българия са останали да живеяят и работят само олигофрени - след като за 5 месеца нищоправенето и откровените глупости на милиционерското правителство водят до покачване на рейтинга му

Не съм съгласен с решението за 31 да се работи на 19.Ако ще се почива да се почива, но дългата седмица е нещо ужасно. Нека всеки си решава нещата индивидуално, за целта аз ще си пусна ден отпуск /19/заради тази простотия.

Не съм чул (особено по кризисно време) в някое предприятие да са забранили отпуските по Коледа-Нова Година. Освен това, винаги има начин да се разбере човек с колегите кой кога ще бъде в отпуск. Разбирам, че има случаи, в които не може всички да са в отпуск. В Пирогов например. Но в закона си е написано - празничните дежурства са по-скъпо платени. Впрочем, ако няма желаещи да работят на празник, значи е ниско заплащането ;)

ами дразнещото Хамсалаци е че пак не помислиха за хората,а преди всичко за себе си.Хубаво-31.12.09-п ден,ама аз знам много много фирми които са си организирали коледните партита със служители на 18 или 19 и вече са платили резервации в хотелите ....и тогава питам-какво правим?

БРАВО ПИЧ. МАЛКО КЪСНО ГО РЕШИ , АМА КАТО ЦЕЛИЯ МИН СЪВЕТ /ТО КАКЪВ СЪВЕТ, АМА ТАКА Е ДУМАТА/НЕ МОЖЕ ДА МИСЛИ БЕЗ ДИРЕКТИВИ. ТА КОГА ТИ БЕШЕ РОЖДЕНИЯ ДЕН, ЧЕ ДА ГО ОБЯВИМ ЗА НАЦ. ПРАЗНИК?

Pravilno, sastoto i bes tova polovinata ste sa piani !

При толкова много коментари, явно не сте се изгърбили от работа. Нека се почива, помни се почивката, а не работата. Ще си отчетем деня на 19, ще се срещнем с роднини и приятели на 31,1,2, какво по-хубаво от това? Много е дразнещо, когато дребни, лични подбуди, карат малки хорица да правят големи изказвания. Човек работи, за да си плати всички онези удоволствия, които прави, когато почива! Голямо мрънкане, големи възмущения, а всъщност в цял свят хората се веселят, при подобен повод.

Tova e napravo Glupost. Bulgaria niama nuzhda ot mnogo pochivni dni - ima nuzhda ot poveche RABOTA, poveche proizvodstvo, poveche producti - tai se sazdava edna zdrava ikonomicheski darzhava, NE sas praznitsi. Kakvo e tova Pravitelstvo gdeto ne e rzbralo tova?

Мунчооо, оправдяваш си името мой човек. Ако всички решат да си вземат отпуск какво ще стане? Много фирми точно на това основание забраняват отпуските между 20.12. и 03.01. Ако не забранят отпуските покакъв критерий да пуснат едни и да откажат на други?

Бате, не знам от кое село си и колко ги разбираш нещата, но ще ти кажа следното: никъде по цивилизования свят не се отработва - или даваш почивен ден, или - не. Плюс това, тези които ще работят на 19-ти (а това са 3-мата от общината, дето са си профукали отпуската през лятото) няма да свършат работа и за 2 стотинки, т.е. смисъл от отработване - няма.

Българина,явно изобщо не обича да работи-хем иска да си почива ,хем не иска да се потруди за да има тази почивка.Знаем само да недоволсваме от другите около нас а себе си не виждаме,всеки си мисли че е центъра на вселената и не го интересува за другите около него.Много сме жалки,много!

С тия тъпи решение после Б.Б. няма защо да се чуди, че трябва да компенсира стотици дни отпуски при пенсиониране и съкращение! Който иска да почива - да си вземе отпуск!

абе почивните дни за годината не се ли решават още в началото на годината. не знаеха ли че има 31 декември тази година та го пропуснаха. хаха. и тук пак е валидно прост народ - слаба държава

Аз не мога да разбера защо 31.12. е работен ден? Никога не съм работил на тази дата, дори и да не се е отработвал, и не само аз...

Ами нали тези тъпи и мързеливи шибаняци трябва да си отидат по родните места,та да хапнат и пийнат на аванта тук-там и помежду другото да си направят и алъш-вериша с местните олигарси!

БРАВО!!! Поздравявам правителството на това решение. Необходимо беше 31-ви да бъде обявен за веработен ден с оглед на факта, че за посрещането на нова година всички ще пътуват и е необходимо време за пристигане. Ако работите за 31.12. до 17,30 ч. как ще пристигнете до града, в който ще празнувате. Ще ограмотя простия и неосведомен народ, който замърсява интернет пространството с мисловните си напъни. Почивния ден, който се отработва трябва да бъде отработен в същия месец, в който се почива, за да бъде изчислена заплатата за 22 налични работни дни. На това основание не може да се отработна след 01.01. Също така ако се даде свобен ден и не се отработна месечната ви заплата трябва да бъде намалена с 1 дневна надница. За тези, които писаха, че можело да не са живи на 31.12, но отработват на 19.12. мога да кажа, че като си запазиш хотел за курорт два месеца по-рано откъде си сигурен, че ще си жив, за да си ползваш резервацията? ВИЕ СТЕ ЖИВО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ НА БЪЛГАРИНА НЕ МОЖЕ ДА МУ СЕ УГОДИ. АКО РАБОТИ НА 31.12. ЗАЩО РАБОТИ, АКО ПОЧИВА, ЗАЩО СЕ ОТРАБОТВА. ДА ВИ ..... НА ВСИЧКИ

Благодаря на великия вожд и учител на българския народ!!! Той мисли и за нас !

АЗ СЪМ ДОВОЛНА ЩЕ ПЪТУВАМ СПОКОЙНО. И СТИГА СТЕ МРЪНКАЛИ , АКО ГО ОСТАВЯТ РАБОТЕН , ЩЕ СЕ ИЗЛЕЕ КУП ПОМИЯ. НАПРАВО СМЕ СБИРЩИНА ХЛЕНЧЕЩИ И МЪРКАЩИ СЪЩЕСТВА , НЕ ХОРА.

Нещо голямо скрибуцане , бе служители! Работя в частна фирма , която не почива събота и неделя, от 5 години всяка неделя съм на работа - голям рев , че ви накараха да отработите 1 ден!!!А и кво правите по форумите? Хванете свършете нещо , а?

Kyde sa sindikatite i pravata na rabotnicite? Nas ni zadyljavat na 31vi da rabotim do 19.00... E hajde veselo posreshtane na Novata Godina

Мислех, че тези са по умни от предишните, а пък то излезе същия боклук.Докога с тези тъпи комунистически измишльотини. Неможаха ли да разберат, че думата отработване е остаряла. По цяла Европа Коледни и Новогидишни празници се сливат , а тук работим. От тинята няма да излезем, докато мислим по партийному.

Не се спряха с тия простотии да ми събират 4 почивни дни с отработване. За какво са ми? Като има 3 почивни дни и реша да ходя някъде ще взема 1 ден отпуск. Социализмът продължава.

поредната олигоферния, че мутрата е тъп и прост за никого не е тайна, но цяло правителство от олигофрени ми идва малко в повече - как ще отработваш на 19 нещо което ще се случи на 31, нали дотогава може да умреш примерно - или да се пенсионираш, или да те уволнят, или да се разболееш и т.н. само машина на времето си нямахме досега и ето че весдесъщата мутра я въведе. то отработването че го няма никъде в белите държави - ясно, ама предварителното отработване ми звучи като приказка от света на диска

Голяма простотия е т.нар. отработване. Никой нищо не отработва - покрай загубения за работа ден се губи още един в моткане докъм обяд... после по живо по здраво. Това има ли някой да не го знае или да не го практикува?

парцали, толкова ли не можеха да сложат да се отработва догодина, както се и прави. за 19 съм си направил планове за пътуване, защото до днес си беше официален почивен ден , а вероятно и доста други са така!!!

то и така кой ли работи,поне да има поводи за нови дитирамби към генерала!!! вод ни генерале твойте избиратели към психиатрията.......!

Най-нормално и логично е да се слеят коледните и новогодишните празници, като думата отработване се забрани за употреба. Трябва правителството да се погрижи за социалния живот на хората - да имат време за гостита, партита и прочее, това което прави хората хора, а не роботи....

Те много навреме го решиха..да го бяха съобщили в самия ден..

Обявява ли се такова разместване 2 седмици по-рано??? Тези решения се взимат в началото на годината още!!! Точно сега, когато всякакви служебни и лични планове за месеца са направени, изведнъж - изненада :(

кво ви пука, важното е, че ченгетата решиха да се вдигне картата за студенти и ученици с 25%! сега ще напълнят хазната! вместо да се загрижат, че се тъпчем в някакви курници на колела, ама нали никога не се возят в тях, защото им плащаме лъскавите автомобили!

Най-нормално и логично е да се слеят коледните и новогодишните празници, като думата отработване се забрани за употреба. Трябва правителството да се погрижи за социалния живот на хората - да имат време за гостита, партита и прочее, това което прави хората хора, а не роботи....

Този Дядо Иван само глупости пише по форумите нямали внучета да се занимава с тях?

ЕЕх Българино,не може да ти се угоди.Ако не беше взето това решение пак щеше да мрънкаш.Има толкова други по-важни неща,за които трябва да се гневиш.Приемай дребните неща като даденост и мисли за тези събития ,от които зависи нашият живот.

Голяма пародия е това правителство - да го бяха обявили на 23.12.2009г., какво толкова.....ние до сега чакахме! Много просто правителство, язък не оправдаха надеждите ми. Цт цт...