Разчистват София от таратайки

Столичният инспекторат и районните общински администрации и полицейски управления започват кампания за премахване на излезлите от употреба автомобили, съобщиха от общината.

Обратно в новината

Коментари - Разчистват София от таратайки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нема да си места колата нека да пречи и да няма къде да паркират.

...На горещия телефон на Столичния инспекторат 987 55 55 денонощно може да се подават сигнали за излезли от движение стари автомобили на паркингите в София. ДА БЕ ДА ТОЗИ ТЕЛЕФОН ГО ДАВАТ И ЗА ДУПКИ И ЗА НЕРЕДНОСТИ И ПАК НИЩО АЗ СЕ ОБАЖДАХ ЗА ЕДНА ЯМА НА ОКОЛОМРЪСНОТО И НИКАКЪВ РЕЗУЛТАТ 3 МЕСЕЦА

здравейте! имаме следния проблем:под блока в който живеем има няколко малки магазинчета.пред единия от тях паркомястото е окупирано от микробус.когато микропбуса го няма ,мястото се пази от другата кола на собственика на микробуса,а същия дори не живее в блока,магазина също не е негов.при опит да му се обясни че тъй-като никой няма нотариален акт за улицата,всеички са равнопоставени да паркират на въпросното място оня екземпляр само се смее ехидно и обяснява че микробуса не е в движение и не може да го мърда.а уличката ни на всичкото отгоре е супер тясна дайте съвет как да се справим с този ръб.

Дано най-после наистина се изчисти столицата, защото е непоносимо. Живея в Младост-4, пред блок 435 има четири отдавна превърнали се в паметници коли, които никой не извозва и не маха години наред. Седят си там в градинката и буренясват. Едната Лада е превърната от собственика си във външно мазе, в което се събират....черупки от яйца! Представяте ли си каква е вунята особено през лятото?

да, изчистват трошките ама друг път.... живея на улица Иларион Макариополски в центъра на София и там никой не е идвал да проверява 5- те автомобила които се местят 1 път в годината а ние живущите там и плащащите данъци нъма къде да паркираме .... аман от тая държава!

разсадника-конъовица бл 11 десетина таратайки и един фургон заемащ три парко места

Всяка година обявяват , че започват да вдигат трошките.Прибират 5-6 таратайки и всичко приключва до там.Следващата година пак.И така до безкрайност.България

ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ. ДО СЕГА ТОВА СЪМ ГО ЧУВАЛА ПОНЕ 20 ПЪТИ И КАКВО - ЕДНО ГОЛЯМО... НИЩО!

три месеца е дълъг срок. Една седмица и ако не е прибрана вдигане. младост 3 - блок 314 има най-малко 4 недвижещи се автомобила с години и обрасли в бурени като само заемат парко места.

Приказки,приказки... нашият блок има поне 5 лади,които само заемат място!Едната е със половината боклук на кв.Борово,но жената на собственика работи в Общината и няма кой да я махне....Така,че не вярвам и сега нещо да направят,боклуците в Общините!

Този 3 месечен срок е много дълъг - до Нова година, ще има сняг, ще се оправдават, че не може да се работи, защото улиците не са почистени от паркираните авгомобили.... Съобщение, една седмица срок и на вторични суровини. всичко останало е прах в очите.

намеренията на Столичен инспекторат са чудесни и напълно ги подкрепям, но дано не се опорочи!!!!

Селчо, когато колата е спряна по установения ред от движение - не се дължи пътен данък, така че не се прави на ощипан и дано ти дигнат колата!!!!!Стига пълнихте София селяци неграмотни!!!!!!

Mn. hybavo !!!

Най-сетне.Само,че си мисля 3 месечен срок е прекалено дълъг период.1 месец е предостатъчен......

Имам трошка спряна от движение,на която редовно плащам пътния данък.Мисля че съм купил правото от общината да я държа на пътя.В този случай имат ли право да я вдигнат?

Да махнат селтаците от София

Наистина, беше крайно време да се изчисти града от таралясници. Не само, че вкараха боклуците от цяла Европа, но и никой не се погрижи за ветерясалите автомобили... Живея в същия блок - Трезор, като Нели, веднага се сещам поне за три умрели автомобила на паркинга!

пред блок 21 в Бъкстон има 5 ! таратайки обрасли вече с растителност !

Каубой- такива като теб или продават или си я оставят на село.Във Варна много селяни има също.

А тук проблема е решен! Колата неможе да стои на пътя ако няма на предното стъкло винетка. Винетката е продават само след като представиш валидна застраховка. Самата винетка представлява хартиен диск с големи цифри, показващи до коя дата е валидна. Никой неможе да открадне винетката, защото на нея е написан и номера на автомобила за който е валидна.

в Света Троица има един камион на ул. Цар иван александър, който е за вдигане. Седи там сигурно от виденовата криза, видях ониз ден обаче, че е с нови (СА) номера....

На нашата улица в Лозенец махнаха вече една бричка, която от години заемаше най-хубавото място за паркиране. Поздравления за общината!

bravo

дано.Ама не ми се вярва много.А незаконните гаражи кога?Зад бл.549 в 'Люлин' дали знае столична община какво има?

Дайте сайт на който могат да се пращат снимки и сигнали за безстопанствени и изоставени возила!

В Света Троица пред бл.367 има 5 автомобила за вдигане!

Не само бричките. Нерегламентираните заграждения, предимно саксии пълни с кал и фасове сложени пред заведения и капанчета са много повече от бричките в центъра. Някои си слагат вериги с катинарче, други кат им паркираш - веднага идват да ти кажат да се махнеш. Тези паркоместа струват безбожно скъпо ако ще ги взимаш от общината - за такова самоуправство трябва много големи глоби да налагат.

Elate i vigte bezredieto ot parkirani koli na ul.Dean Belishki.Vsichki garagi sa magazincheta,vhodove za dvete gradinki i tazi pred uchilishteto sa s parkirani koli.Ima nakolko tarataiki bez gumi,koito stoiat ot godini na trotoarite.Iskam da popitam tezi magazincheta ot preustroenite garagi,koito poluchavat naemi,nama li koi da gi zastavi da plashtat za parkomestata na ulizata.Zari golamo bezobrazie v durgavata ni....DO KOGA!!!!

На пресечката на ул.Кн.Борис1 и бул.Ст.Стамболов (Ж.Пазар(стои от преди Нова година Рено С 74 99 ВХ,място обозначено със знак СПИРАНЕТО ЗАБРАНЕНО К О Й ще направи нещо по въпроса.

поздравявам общините за идеята, крайно време беше.

...На горещия телефон на Столичния инспекторат 987 55 55 денонощно може да се подават сигнали за излезли от движение стари автомобили на паркингите в София.

Действително провеждат такива акции. Преди години ми вдигнаха една трошка, която служеше за донор. Не ми се занимаваше да се разправям, а и документите и бях вече върнати в полицията. Дойде си паяка и си я отнесе по живо по здраво. Да се надяваме поне, че парите, които са изкарали от връщанео и на вторични не са потънали

neka da obiavat telefoni. Do nas ima 2 tarataiki ot godini.

Нека да бъде публикуван телефон.В Лозенец на ул.Персенк и ул.Персенк бл.118,119 и такива с години не премествани от тези места пред блока - има безброй.

Аз пък си държа колата пред нас и не я карам ! Платил съм си данъците, така че можете да ме хванете за долуподписания....

Нека да бъде публикуван телефон.В ж.к.Г.Делчев между ул.Луи Айер и К.Водопад има повече от 30 автомобила за скраб.

Не зная дали някой от общината чете тук, но бих предложил да се създаде възможност всеки да може да си закупи от общината едно паркомясто пред сградата в която живее. Така ще може да се грижи за него, да го поддържа чисто и да го използва без да има конфликт със съседите. Така наличните места ще се разпределят и ще се ограничат войните, които на много места се водят за това паркиране.

В Бургас вече са вдигнали над 5000 такива, а софийските общинари само седят и затлъстяват. 2000 са само жалбите затова до тях, на които те дори не отговарят, а таратайките са сигурно над 20 000

пак прах в очите, ако наистина искат да махнат бараките, да дадат номер за сигнали! Аз знам за няколко брички, на които някога е бил залепен знак, и пак си стоят. Една от тях е камион близо до пазара, явно не им се занимава да местят камион че е много сложно!

ПРЕКРАСНО! ЗАЩО НЕ РАЗЧИСТИТЕ И ХИЛЯДИТЕ НЕЗАКОННИ И ГРОЗНИ БЕТОНОВИ ГАРАЖИ? ТЕ СЪЩО СА ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ И СЕ ГУБЯТ МНОГО СРЕДСТВА ОТ ДАНЪК ЗА ЗАЕМАНА ПЛОЩ. С ТЕЗИ ПАРИ ЩЕ СЕ ПОДПОМОГНАТ И БЕЗ ТОВА БЕДНИТЕ ОБЩИНИ.

Много добе, но да видим дали наистина ще тане. Може общината да се заитереува и от бетонните гаражи, поставени на ощинска зема. Те са хиляди в София. Има такива и на зелени площи и направо на асвалта или на тротоара.

БЪРЗО ОБЯВЕТЕ ТЕЛЕФОН ЗА ИНФОРМАЦИЯ. КОЛИ ЗА СКРАБ, КОЛКОТО ИСКАТЕ ! ! ! ! КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ ДА СЕ МАХНАТ >

Това със ЗАПОЧВАТ го слушам от години. То не бяха коли, не бяха незаконните клетки гаражи и какво ли не още.Нито едното махат нито друго. Само в община Красна Поляна има над 1000 таратайки без номера и около 3000 гаражи. Това са около 5000 паркинг места, които не се ползват защото общината не и пука. Петър Диков обеща да почне това още като Бойко го назначи да гл.арх на София. И едно големо НИЩО.Като видя паяка и булдозера след 1 седмица лично ще им пратя по бутилка уиски, но едва ли.

Елате и пред бл.323 в Надежда. Има поне 10 трошки пред вх.Б на един и същ човек. Писна ни от него!!!!

елате и в ж.к.Красно село гр.София има коли които изобщо не се карат от собствениците, но са паркирани пред блоковете, там където биха могли да паркират коли които се карат непрекъснато.Такива таралясници заемат само ненужно място.

просто ти четеш новина конкретно за софия. операцията се провежда и в други градове, порови се из нета и се увери сам.

На пътя пред болница Св.Наум на 4-ти км има една кола, която от година е изоставена и вече е доста обезкостена.