Забраняват стенд бай-режим на ел.уреди

Поетапната подмяна на обикновените електрически лампи с енергоспестяващи, която започва от днес, няма да се отрази съществено на цените на осветителните тела, предлагани в търговската верига.

Обратно в новината

Коментари - Забраняват стенд бай-режим на ел.уреди | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще си сложим енергоспестяващи крушки

Nali znaesh che 2012 shte e kraq na chovechestvoto. Dano chovechestvoto naistina da izchezne. QKO

от 2012 година в ЕС ще забранят и ерекцията като енергоемко занимание. За ужас на повечето жени задължително ще се използват някои неща в меко състояние. Европа, какво да го правиш ??

Bravo tochno taka US E PEDERASKO OBIDINENIE. Te i vetrogeneratori slagat v dobrudja koito ubivat hilqdi pasaji pudpaduci. A SVETLINATA NA ,, ENERGOSPESTQVASHTATA KRUSHKA'' E GADNAI VREDNA. gLOBALNOTO ZATOPLQNE IDVA OT TQH A NE OT NAS BEDNITE HORA I CIGANI NA TUMNO LI SHTE OSTANAT.

След въвеждането от ЕС на енергоспестяващи лампи и забрана на стенд-бай режима очаквайте забрана на свирките след полунощ! Аморално било и сме се доближавали до развиващите страни!

Браво,Елитарист-20.1 сега се замислих-представяте ли си каква ще става като трЕбе да се купят крушки от 8-10 лв за стълбищата и асансьорите?И как ще ги свиват?

До до плюващите: Скъпи ми неоценен гений, прекланям се пред мощта на твоя интелект.Ти свикналия на макромислене ни показа как можем да спестим цял лев на вход за месец! С такъв държавнически подход ти не отстъпваш на нашумял в последните седмици гей. Нека забравим досадните звънци. Да преминем на почукване. :) Е твоята глава ще кънти на кухо, но какво пък, природа. :) Аз разбира се като ретроградна персона предпочитам да натисна бутона на дистанционното и телевизора ми да се включи, т.е. да си стои в stand by. Но какво да се прави, не може всички да сме жертвоготовни. Но ще ти кажа какво ще направя! От днес в твоя чест започвам да оставям и компютрите си в stand by. Досега не го правех, но вече е време. Нали ще спестя сума пари от гениалната ти идея ! С титани на мисълта като теб скоро ще бъден силна ракия, а защо не направо текила?! Тръпна в очакване на нови откровения родени от ненадминатия ти интелект :)

Само неможах да разбера,като махнат 40 и 60 Вт крушки с какво ще работи стълбищното осветление в блока?И каква е връзката между въглеродния двуокис и старите крушки?

скъпи ми смехуркОВЦИ, вие които сте свикнали на микро-мислене, винаги ще си останете такива! чуйте и неспорете! давам ви един пример със звънчевите трансформатори само за територията на един квартал на софия... дайте по-малък младост например да вземем 300 блока с по три входа това прави 900 звънчеви трансформатори! всеки звънчев трансформатор има ток на празен ход около 40милиампера знаете ли цифровия израз 0,04А а сега сметнете - 900х0,0436А ридесет и шест АМПЕРА само от нищо и никакво хайде сега да сметнем ватовете 220х36хcosaправи приблизително 7кW х 24часа 168kW/h електроене пак от нищо и никакво ... алоо форумисти... това е само стенбай дивайс :))) а!?! я сметнете кинтите... 16 часа дневна по двайсе стотинки и 8 часа нощна по 10 това прави 22кинта на ден за дневния стенбай на звънчевите трансформатори и още 11 кинта за нощната енергия общо средно 30 кинта на ден х30 дена 900лв за месец само за евентуалното дзър на некой!!! и от един квартал... ами от всички?!?!?! а??? и така от осветление от стенбай на други устройства :))) аз ви дадох най-енергоемкото но най-малкото на бройка това е 1 звънчев траф на вход ами 30 апартамента на вход и във всеки дом по 3 стенбая... абе бая си е! а??? ;)) айде да мислите държавнически а? ама никой не го може... проЗ народ слаба ракия ли... кво беше!?

Предлагам да се забрани раждането на човешки същества, защото е доказано, че отделят много въглероден двуокис и това води до глобално затопляне!

западняшки глупости. Всичко Мара втасала....Трябва да се почне с отсвирване на т.н. енергоразпределителн д-ва. Там е зарито кучето. После с премахване на топлинните счетоводители (пълни търтеи) и мошеници. И така до края на света. Крушките ги оставяме за десерт.

Както обикновено, евробюрократите вземат един много малък въпрос, правят от него много голям проблем, след което армии паразитни еврочиновници измъдрят за много години и милиони пари някаква простотия, която със сила налагат на хората!!! Имам и от едните, и от другите крушки вкъщи, и енергоспестяващите не ми харесват - светлината им е по-слаба и ме дразни. Защо ще ми ги налагат?!? колко още завода ще ни накара ЕС да затворим и технологии да вземаме от тях и от техните престъпни фирми като ЧЕЗ и Е.ОН, които постоянно ни рекетират?! Откъде накъде ще ми натрапват идиотското си консуматорско общество и неговите закони всичко вкъщи да се сменя на всеки две-три години само за да се осигури заетост на най-новите им евро-империалистичес компании, които са си платили много кинти на лобистите, за да им пробутват опасната, вредна, гнусна продукция?! Никак не ми харесва вече в тоя ЕС, от самото начало не исках да влизаме, а сега много искам вече да си излезем оттам, аман от евродирективи и еврокомисарки, които се заглавичкват с едни играчки или с едни крушки по няколко години, и за това ние плащаме огромни, много огромни пари!!!

аз пък винаги пресичам улиците само на червено - откъде накъде евросъюза ще ми нарежда да пресича на зелено??? червената светлина ме кефи повече, зеленото нещо ми дразни малкия мозък и инжектоплякторната жлеза...

Считам за смехотворни всички опити за борба с приридните изменения на кимата. Ако въобще има такива.

да помоля модератора да внесе леки поправки в предишния ми постинг...май съм писал 2 по 20Вт а сметката си е за 3 :)) и 7лв на месец както и 2лв са пак за месец... ама така е бързата кучка си бърка бръстите ... за извинение съм си!

Хайде пак всичките разбирачи. Втора година съм на енергоспестяващи, нямам нито една изгоряла. Сигурно защото не са от по 3 лева. Разликата в цената на лампите се избива точно на втората сметка за ток. Разликата в качеството на светлината: ами купете си истински лампи, а не китайски и турски боклуци и нямате ядове със спектъра! Като ви е толкова кеф, сменяйте си 100 ватовите лампи през 2 седмици и плащайте яко, егати мрънкалниците...

айде пак на тъпанарията да я поразрия ... скифте ся една тъпанарска сметка: да разгледаме случай с 3 крушки нормалните по75вт средно по 6 часа в денонощие 41кВт за месец по17 стинки за ват на кюло на ти горе доле едни 7 лв само за осветление ако сложите 2 х 20Вт енерго спестителни круши таа същата сметка е долв-горе 2 лв при равни други условия че и повече лумени на кв метръ, което кво значи за 1/2 г се изплащат и още 1/2 год си на кяр и ся пирона на гвоздея за всеки лумпен който е против - 1 (един) милион домакинства спестяващи по 3/4 от енергията само за осветление за приведения пример ще платят общо окло 1,9 милиарда лв само за осветление а ако си светят с обикновени крушки ще платят около 7 милиарда лева... казахте ли нещо!!?!!... е ся па ше мълчим ли... дайте да видим освен в паричен израз какво прави това в горива, замърсяване, здравни последици и т.н... ами ако някой се напъне да види какво прави за 200млн семейства... и всичко това на територия сбутана като европа!!! а на тия дето пледират за джипките с по 5 литровите мотори и нагоре... и нихнио рет ш'доди! споко! :)) (единствената куранга на луминисцентните ламби е само, че се иска малко време да наситят светлината което ги прави непригодни за коридори, стълбища, мазета и др такива...) айде ся плачете... спецЯлисти!

Аз си купих няколко енергоспестяващи лампи от различни производители(от евтините . разбира се) , и съм най-доволен от VITOONE-китайски са , но вече две и половина години ползвам , и съм доволен.Струваха по около 6лв. за 25W>125W.За да няма недоразумение , над 10 г. съм си светил със 300Wсвински крушки , и знам за какво става въпрос - тези енергоспестяващи лампи си светят като за 125W.Ако ви се струва неприятна светлината(студена , мъртвешка) , има и такива със 2700К температура(жълтеник са по-близки до старите лампи , с които сме свикнали. Но най-важното- аз сам (и доброволно ) си взех решението да сменя лампите със енергоспестяващи.Нап си сметката -от 7 месеца съм в друго жилище , и от самото начало съм с такива лампи , както и със други енергоефективни уреди. За целия период още нямам и 300ЛВ.ток , като имате предвид , че се отоплявахме със 2 духалки по 2kW , и сме на бойлер , който не се изключва.Т.е не сме си налагали изкуствени ограничения.Ако имахме и климатик за отоплението , щяхме да спестим още от тока( но щяхме да се разтоварим финансово за него).

И СЕ ЧУДИХМЕ ЩО НИ ПРИЕМАТ КАТ ОСМЕ МИЗЕРНИЦИ ... ЩО ПЪК ДА НЕ ... ПАЗАРИИИ, ПАЗАРИИИ АКО БЯХМЕ ИЗВЪН ЗНАШ КОГАЩЯХА ДА НИ НАЛАГАТ ПОДОБНИ ЛАЙНА ...

От следващата година ще искат затваряне на ТЕЦ-овете щото замърсявали околната среда. Едната атомна си я затваряме, новата не искаме да я строим, за какво са ни крушки ... не знам.

Zasmianata na krushkite moge da ima rezon. No zashto ne pomisliat za moshtnite el.uredi koito galtat kilovati? Principno klimaticite namaliavat rzhoda 3 -10 pati. Da se izpolzva sashtia princip na termopompite i za drugi uredi. Kakto veche praviat v Japonia.

Отдавна в Германия плащаме средно по 35-40 евро месечно за токл Уредите и осветлението ни отдавна е енергоспестяващо. Сменените стари и годни печки, хладилници, перални и подобни са вече по пазарите и оказионите на бившите соц.страни. Тук плащаме за да бъдат взети в моргите откъдето ги вземат търговците като дрехите втора употреба...

Освен тези 100 вт крушки има и много други енергоемки - 100 вт халогенки(пури) , с G9 цокъл по 40 вт , разни халогенки за лунички и др подобни , които за да бъде ефектно осветлението се слагат по 10-20 бр , обаче тях не ги забраняват , а само с нажежаема понеже са най евтини .

Фаренхайт-ти може да си слагаш и факли от борина в къщи ,ако искаш.Аз искам да си светя с лампи каквито аз преценя и желая.При положение,че ги плащам,а не ми ги дава ЕС даром.

ДО pedro (01.09.2009 г. 09:52ч.): Не си прав. Те са пълни идоити! ! !

Пантеро,един път да съм напълно съгласен с теб!

абе не бяха ли енергоспестяващите технологии освободени от раэни данъци или някой се ослушва

Всеки като потребител има право да избира! Не мисля, че налагане на европейски стандарти е нещо демократично! То си е моя работа дали искам да пестя от крушки! Май с тия реформи ни върнаха доста назад! Може да се окаже накрая, че соца е бил по-демократичен!

Правилно аз съм За

Защо винаги европейците трябва да пазят околната среда. Еми да ги еа американците и китайците. Те трябва да взимат екологични мерки. Преминаваме на по-скъпо и по-вредно за очите осветление. То намерили да ги еа откъде да пестят. То в едно домакинство крушката е най-малкия проблем за разходите по ел. енергия. По-големия проблем са отоплителните уреди. Направете тях някак си по-икономични. Също така незнам какво ще спестим след като всяка година ЧЕЗ, ЕОН и АВН вдигат непрекъснато цените.

Винаги съм разглеждал качеството като дълготрайност. Вярно е, че енергоспестяващите крушки харчат по-малко ток. Но те не галрантират двата най важни показателя. На първо място живот спрямо цената. При 20 пъти по-висока цена съответно минимум 20 000 часа живот. И гаранция от фирмите търговец и производител за замяна при по-малък такъв. Като че ли в България въобще има някаква гаранция (например, гаранцията която се дава, е една година или около 8500 часа, на лампите пише 10000 часа и как се връзват 8500 часа с 10000 като лампата не свети непрекъснато?!). И второ пише, че свети като например 100 вата, да ама не, свети като най-много 60 вата, ако не и по-малко, с други думи не енергоспестяващи, а СВЕТЛОспестяващи...

до 114 защо трябва да се пътува до където и ще да било за да си купиш крушки, това което се предлага у нас поне марковите не стават на повечето тела с миньонки крушки, просто цокъла е по широк и не влизат в стъклото.

не съм против въвеждането на нови технологии в домакинството но почти не виждам с какво лично на себе си помагам. последната новост която въведох в къщи е слънчев колектор и сега чакам резултата. смених електроуредите с няколко А - та, там където ме позволяват осветителните тела съм с енергоспестяващи крушки... и честно казано тока който плащам към чез не е паднал /сега чакам да видя ефекта от колектора та за неговата полза още не знам/. но въпроса ми е кой ще ме финансира за да подменя полюлеите в които не се събират енергоспестяващи крушки-а съм пробвала най-различни, слава богу работя в такава сфера че взимам пробвам не става и връщам. тази подмяна на крушките не е свързана само да махнеш старата и да сложиш нова??? много от нас българите не можеме да си го позволиме. какво ще каже ЕВРОПА за това???

Мдам, никой не мисли за здравето на хората. Тея лампи съдържат няколко грама живак. Като се счупят сигурно трябва да викаме фирма да ги почисти? Аман от простотии, в Америка има печки с реотан в откритите спирки, а в Европа ще пестим CO2 с ел. крушките на домакинствата. А 4-5 литровите коли и джипове, не замърсяват ли повече? Защо не започнат с тях първо?

Енергията за производството на енергоспестяващи лампи е многократно по-голяма, да не говорим за използваните ресурси и време. И какво стана то - Дей Илия на кирия ?

здравейте, смятам че моето мнение ще ви е полезно. И така: Крушките си ги смених още преди година и половина. Тъй като съм ел.техник ви от опит ви препоръчвам аклайт- турски с китайски произход- евтини са и не горят за разлика от много маркови. И друго. В Малта спряха обикновените крушки малко преди нас, НО! раздадоха на всички домакинства безплатни енергоспестяващи крушки. Докога доказани тапаци ще измислят топлата вода в България? Надявам се поне един властимеещ да може да чете и да има интернет с дир.бг във фаворитите. Дерзайте! А, и не на новините на турски език!

Всички уреди в къщи са на stand by и седят постоянно на strand by дори и да ме няма. И така ще е всеки ден - ЩЕ ХАРЧА НЕПРЕКЪСНАТО ВСЕКИ ДЕН И НЕ МИ ПУКА!! ИМАМ ДОСТАТЪЧНО ПАРИ ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯ - НИКАКВО ПЕСТЕНЕ - МАЙНАТА МУ НА ЕС.

Светлината от енергоспестяваите крушки е по-гадна от тази на обикновените, никога няма да си сложа такива !Икономическия ефект е спорен ... за по-малко ел. енергия сигурно е вярно, ама ще е по-малко със 2-5 % което хич ама хич няма значение ... щото като си повредя зрението ще ми струва 10 пъти повече !

Радвай се народе-ето ти ЕС!!!!Урааааааа!Да живее!!!!

Ех значи пак ще сменяме полилейте и ще направим оборот на магазините така ще стимулираме нечие пройзвдство.Погледне и от хубавата страна.А пък аз имам в мазето фенер с ламбена газ той колко е икономичен не е истина.Никакъв ток не харчи такива почвайте да купувате страшни икономий ще направите вервайте ми.

Колите са най-големите замърсители в ЕС. Да спрат тогава от продажда, дизелите, джиповете и т.н. Ама няма да стане. Даже имат наглостта в ЕС да дават оценка че дизелови коли са екологични. А какво изхвърлят камионите и тировете не ми се мисли. А на нас за крушки ни говорят.

Какво ти пречи да сложиш миньонки (Е14) енергоспестяващи? И такива има на пазара. При това - с различни форми за разлика от обикновенните. Но проблема ми не е в осветлението. Многознайковците да ми подскажат как да намаля консумацията на нагревателните уреди - бойлери, печки. Те консумират над 80% от енергията, която плащам на бандитите, да не ги пиша пак.

НАЛИ ИСКАХТЕ ЕС -ХАК ВИ Е СЕГА-Ще търсите скоро и свещи щото БРЮКСЕЛ ЯВНО Е ПЪлЕН С мАлОУмНИИцИ!

ама никой тука, както и в европата, не стопля, че тия ламби не могат да работят с димерите, демек ключовете за намаляване на осветлението. ползването на димер спестява толкова ток, колкото и тъпите нови крушки, които са си мъртвородена технология. ще минавам направо на ЛЕД ламби, тия са пълна шитня.

Продавам ел. лампи от 100 W за колекционери.За количества - отстъпки!

Могат да ми кажат какво да ям, как да се обличам и какви уреди да ползвам, ако ми плащат сметките! Научете ЕС, че не сме им колония!!!

Защо не вземат и тока да забранят, тогава ще е съвсем икономично. Аман от диктати.