Конско с антракс купили и яли 70 души

Близо 70 души от Шуменско са закупили конско месо от заразено с антракс животно, като някои от тях вече са консумирали от него.

Обратно в новината

Коментари - Конско с антракс купили и яли 70 души | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета коментарите днес и ми е смешно. Това е изключително вкусно и полезно месо. От него се ОТСЛАБВА. Намалява холестерола и триглицеридите. За 10 г. в семейството ми сме изяли поне 10 коня и 4 магарета. /Всички животни са с присъди - счупен крак или преяждане и за това цената на месото е ниска/. Купувам живи животните за да съм сигурен какво им има.

Със свежи пролетни аспержи и виенски сос.

С къри, с Йети или с къли?:)

Главният въпрос е друг. Защо хората стигнаха до там, че да ядат конско месо? Отговорът е ясен. Ако Република България се управлява от монархо - социалисти, то българите ще ядат е и конско месо. Българите, от бедност и без война, са поставени в положението на германските войници под Сталинград. Това е неизбежно следва от управлението с грабеж и името на следствието е геноцид. Повече социализъм - повече нискокултурие, нищета, глад, болести и смърт. Докажете обратното, господа монархо - социалисти! Докажете, че не сте врагове на народа!

Преди да се продаде, това конско месо е имало или е трябвало да има сертификат. Кой го пусна на пазара? Кой допусна продажбата? Ако е продавано на село, значи местният ветеринар не си е свършил работата.

За Великден пък ще изядем слон.

Уж минахте на лапад и коприва, а изядохте цял кон по време на пости! Тц, тц, тц!

Циганска работа.

конското е много вкусно и здравословно мес . италианци и французи го уважават . колкото до антракса - втората проба била отрицателна , то да не се търкаля по пътя този антракс . доктора май се е объркал или престарал . и сега си имам в хладилника домашен суджук и пъстърма . вкусотия .

До Eli. Не е вещество а бактерия - Bacillus anthracis. Антраксът е една от болестите, използвани като биологично оръжие. Антраксът (латинско име: Pustula maligna; известен и като синя пъпка или сибирска язва) е остро заразно заболяване, което се разпространява главно чрез заразени домашни животни. По хората се разпространява чрез контакт със заразени животни. Първите признаци на болестта са повръщане и висока температура. Следват болки в корема, повръщане на кръв и тежка диария. Над 50% от случаите завършват със смърт.

ми тез тикви кат ядат конско поне да го бяха занесли на проверка!Българска му работа!

Антраксът (латинско име: Pustula maligna; известен и като синя пъпка или сибирска язва) е остро заразно заболяване, което се разпространява главно чрез заразени домашни животни. По хората се разпространява чрез контакт със заразени животни. Заболяване се причинява от бактерията Bacillus anthracis. Благодарение на факта, че тази бактерия образува много устойчиви спори, както и на високата смъртност при някои видове инфекция, антраксът е една от болестите, използвани като биологично оръжие. В зависимост от начина на заразяване (чрез досег с кожата, вдишване или поглъщане на спори), болестта може да придобие една от следните форми: Кожна форма Инфекцията започва като пъпка, подобна на ухапване от насекомо. След 1-2 дни се развива във везикула, а после в язва (най-често безболезнена). Лимфните възли в конкретната област от тялото отичат. 20% от нелекуваните случаи завършват със смърт. Именно тази форма на болестта е наричана синя пъпка или сибирска язва. Инхалационна форма В началото симптомите са като тези на настинка. След няколко дни се развиват в затруднено дишане. Тази разновидност на антракс обикновено завършва със смърт. Стомашно-чревна форма Първите признаци на болестта са повръщане и висока температура. Следват болки в корема, повръщане на кръв и тежка диария. Над 50% от случаите завършват със смърт. Най-лесния начин за предпазване е ваксинацията. Тя представлява три подкожни инжекции през две седмици, а след това три инжекции през половин година. Желателно е ежегодното ваксиниране. За лечение обикновено се предписват антибиотици. Лечението трябва да започне в началния стадий на болестта. Ако не се лекува, антраксът завършва със смърт.

Антракса не е вещество а бацил! От него няма отърване, живее десетки години в почвата. В Шуменско има огнища и за това там е задължителна ваксинацията. За по голямата част от България не е.

Ами може ли човек да яде конско?! Който яде конско, врабешко, котешко или друго подобно месо си е виновен единствено той.

Кому е нужно да яде конско?!Горкото животно!

това е синя пъпка

В Шуменско ваксинацията срещу антракс е задължителна и безплатна! Циганска работа е това - хак им е! Не ги съжалявам! Стопроце това са мангали осакатили и заклали поредният кон! Иначе един кон не би се разпродал на 70 човека!

Може ли някой да ми обясни какво представлява антракса като вещество и защо е толкова опасен?

На кой ли шуменски квартал са жители ялите конско месо?

жадни за пари търговци - съсипват здравето на хората

защо ядете конско бре?

Я,антраксния бацил не е разбрал,че вече сме членове на Европейския съюз и като такива не трябва да правим ваксинация против антракс на конете и магаретата. Нямате си на представа колко страшна история се е получила в Шуменско-трябва да се подложат на щателна дезинфекция всички повърхности,които са били в контакт с месото и то по специална процедура с доста агресивни препарати...абе ужас... А за хората -стискам палци да се размине без реално разболели се.

ех!!! селски тиви ко да ги прайш

качествената българска продукция.

rady 6to ne si ebe6 maikata, kato izob6to ne znae6 za kvo stava duma?

така е, който яде месо...

SMJADOVO?!? Leleee...Nai-vkusnit sa sega, kolbasi na pasara sa ot Smjadovo. Dali sme hapnali tam njakoe i drugo bolno givotno? Pishete po-podrobno, molja! Tova sa chastni liza, predpolagam?

Така е! Винаги тарикатите са носили вода на баламите!