Слагайте пари в джоба, че е Благовец

Днес църквата чества Благовещение. В българския фолклорен календар на 25 март се празнува - Благовец.

Обратно в новината

Коментари - Слагайте пари в джоба, че е Благовец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, Чочо, абе сине майчин, какви дивотии пишеш! Сам не се чуваш какво говориш. Ако ритуалите са езически, те не могат да бъдат дяволски, защото дяволът е елемент от религията, умнико. А те че са езически, езически са, естествено. Всички подобни ритуали са езически и понеже са здраво вплетени в народната душевност, Църквата е предпочела да ги пришие към съответния църковен празник, защото иначе е щяла да остане изолирана. Нима мартеницата не е езическа, или сурвакането, или кукерите. Искам да споделя със сериозните форумци нещо любопитно - в моя край, Северозападна България, гоненето на змиите и гущерите се извършва с думите: Бегайте, змии и гущери, че заран е Благовец! Ша додат татаре да ви мерат с кантаре! Откъде са се взели тияу татари и защо ще теглат влечугите, не знам. Питала съм и прабаба си, и тя не знаеше. Интересно, нали?

Ко, ко, ко станало?

kato cheta i se sestam za ritualite v razni afrikanski plemena.. navezdaite glavite i rabotete zastoto i kolkoto konci da vurzete ili da podskachate kato purvobitni indianci okolo ogunja njama da vi se izplatjat kreditite sami ot nistoto..

Честит празник на всички именници!!!! Да са живи и здрави и ние покрай тях :)

Пан, ти си голям тъпак бе :) тъкмо се чудих кога ли ще се появи кукувица, и прочетох твоето мнение.

Вчера видях една сврака, ще да е било сигурно заради диспута.

Честит празник. Освен пари обаче, слагайте и стикери за газ на колите си, защото от днес на бензиностанции ШЕЛ без стикер не зареждат.

Празникът е много хубав и да е честит на всички! Не ми харесва обаче това,че една четвърт от статията е посветена на езически вярвания и внушенията са дяволски,а не християнски !

PANe, ne snaesh li. che Eva e KLONING? Ne snaesh li, che INVITRO-to ne e ismisleno sega? Isobshto kakvo li snaesh? A! I isvansemni e imalo i togava, kolkoto gi ima i sega. Capisce?

Честит празник! Нека благост и добри намерения да съпътстват деня ни!

ЖИВИ И ЗДРАВИ !

Честито на всички именяци! Много здраве и дълъг животи м желая! Но да знаете, че днес Бояновците нямат имен ден- техният/нашият/имен ден е на 28 Март- мъченик Боян, княз бългалски. Името Боян е старо, българско канско име и няма нищо общо със благата вест и благовещение. можете да питате за това всеки по грамотен свещеник, както аз съм га направил.

На Всички рожденици ,честит рожден ден. Бъдете живи и здраве и много пролетно настроение.Добър полет ,като щъркилите и лястовицитепрез годината.

Chestit praznik jivi i zdravi da sme vsichki!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ И ФОРУМЦИ! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ ЗА РАДОСТ НА БЛИЗКИТЕ СИ ДО СЪРЦЕТО ХОРА!

Щастие късмет и много хубави моменти на всички!

Честит празник на всички християни! Да посрещнете сити и с пари Благата вест. През цялата година да са далеч от ваз змий и гущери.

Абе ти зарежи таз блага вест... Да кажеш на неомъжена мома, и то в ония времена, че чака бебе - пак че не се е сетила да каже, че от извънземно е заченала невинно, сигурно не са имали Дискавъри Ченъл.

Честито на именниците с тези хубави имена.Пожелавам им много вдъхновение.

Честит празник на всички именици . Да сте жими и здрави и много щастие и радост в живота .

Hubav den e tosi!

4ESTIT IMEN DEN I NA VSI4KI ,KOITO SE NARI4AT -BLAJO,4ESTIT DA NI E DENJAT NA PREDISVESTITETO,MISL POSITIVNO I SE RADVAJTE NA IDVASTITE PROMENI-PROLETTA NOSI I POLITI4ESKI PROMENI-SIGURNA SAM,4E NARODA MI OT KOITO PROISLISAM E DOSTATA4NO UMEN SA DA NAPRAVI RESCHAVASCHTATA KRA4KA !!!

ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СА ВСИЧКИ!!! Лястовица и щъркел на дали ще видя или да чуя куковица,защото вали сняг ,но пожелавам на всички , които са някъде , където не вали да им се случи това благо :)