Освободиха отвлечения в Нигерия българин - неясно как

Отвлеченият в Нигерия българин е освободен, съобщи говорителят на МВнР Драговест Горанов.

Обратно в новината

Коментари - Освободиха отвлечения в Нигерия българин - неясно как | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, та коя е тази застрахователна компания, която застрахова срещу отвличане и плащане на откуп? Да не би да е същата, която беше застраховала сестрите? За по 150 милиона на калпак! Вие луди ли сте, или нас правите на луди? Кой е този идиот застраховател, който ще поеме подобен риск? И срещу каква застрахователна вноска? Това са глупости, че някой си имал в договора подобна клауза. Работиш им там за 1000 долара на месец и те ще те застраховат за 4 милиона! Ти да не се взимаш за Брус Уилис, бе? Смешници! Не, че фирми като Тотал, Елф и прочее не могат да си позволят лукса да платят някакви си 4 милиона откуп, но практиката показва, че точно тези гиганти никак не са склонни да плащат каквото и да било и това всеки може да го научи, ако се интересува. Когато стане някой очевиден гаф, примерно потъне някой петролен танкер и изпоцапа плажовете някъде, се водят дела с години и се протакат до безкрай, а сумите на щетите са сходни с горната. И то при условие, че е ясно чия е вината и кой трябва да плати. Та така лесно ще се бръкнат тия и ще платят за сульо и пульо по няколко милиона, че си нямат друга работа! Те да не са благотворителна организация, а? Такива неща се плащат от страните, чиито граждани са отвлечени и това навсякъде е така, без изключение. Застраховки за отвличане просто няма. Застрахователите си имат браншови договори и спогодби и си ги спазват, защото самите те са застраховани в други, по-големи фондове и застрахователни компании. Но дори да пренебрегнем този факт, от практиката си всеки знае, че най-богатите най-трудно си развързват кесията и че големи суми се плащат обикновено от най-бедните. Както е в случая - от бюджета! Е, няма кой да го признае официално, то е ясно, но няма и кой да го отрече, защото е публична тайна! Та, дано няма и други отвличания, защото всичките излизат от джобовете ни, уви!

Защо ще искат роднините да не се разгласява името на близкия им. Искат ли помощ от страната, искат ли да даваме пари за техния роднина? Ако отговорът е ДА, то трябва да знаем за кого ги даваме. Нашите обиграни от ДС и спртните училища момчета може и такава игра да са измислили вече. Ще се отвличаме в чужбина и ще чакаме откупа.

до всички злобари тук-нека да ви е ясно,че когато ние работим за западни компании,получаваме много като грижа,защита,заплата и т.н. и никой не иска от България да плаща за нищо!

До: 254585 (02.12.2008 г. 13:15ч.) Ясно е, че си убеден демократ и антикомунист, ама през комунизма хората можеха да четат и пишат, не бяха като теб неграмотни, като някой шебек!

АЗ СЪМ БЪЛГАРИН И МЕ Е ЯД ЗА ТОВА ЗАЩОТО МИ ЕБАХА НЯКОИ ХОРА ЖИВОТА В ТАЯ СКАПАНА ДЪРЖЯАВА А ТАЯ ДЕТО Е В НИГЕРИЯ Е СЪС СИГУРНОСТ С МОИТЕ ПАРИ ТАМ

Как го освободиха ли?! Ами с наложен платеж от данъчния излишък! А чий го дири там и тоя, както и медичките ни - национални героини?!?!?! Трябва ли да плащаме масрафа на всички алчни гастарбайтери, само защото по паспорт някога били българи?! И в какво се изразява българщината му?

А какво стана с арестувания в Коми българин. Вдигна се пушилка, след което всичко утихна.

Да кажат по телевизията от Министерство на външните работи кои страни са опасни за пътуване и после който българин пътува и го отвлечат - да си се спасява сам! Аман от простотии.

решението е лесно... една дивизия с танкове - мачкат наред и повече няма да има нито пирати нито отвличания

до данъкоплатец: Не е важно колко сме платили.Важното е, че е спасен един човешки живот.Я се замисли, ако това беше твой близък, не би ли направил всичко възможно, за да го спасиш? Ако отговора ти е не, то съжалявам, че си изгубих времето за такъв като тебе :(.

На 09 09 1944 партийният хванал кмета и го завлекъл да извършат обиск у бай Иван.Кмета познавал много добре селото и казал , че И е гол като пушка и ще му вземат .голият ...............!Отиш и парийният се заел с обиска.След час целият в паяжини казал на кмета!-Прав беше!Ще му вземем голият ............!В това време покрай тях минавала стрина Ивановица и като чула ревнала-Идеоти за този х.......... на цяло село ръцете съм целувала.Вие и него решихте да вземете!

АЗ СЪМ БЪЛГАРИН И МЕ Е ЯД ЗА ТОВА ЗАЩОТО МИ ЕБАХА НЯКОИ ХОРА ЖИВОТА В ТАЯ СКАПАНА ДЪРЖЯАВА А ТАЯ ДЕТО Е В НИГЕРИЯ Е СЪС СИГУРНОСТ С МОИТЕ ПАРИ ТАМ

КАК МЕ Е ЯД

Това е много добра новина! Но колко платихме?

Браво, аман от терористи!!!

АЗ СЪМ БЪЛГАРИН И МЕ Е ЯД ЗА ТОВА ЗАЩОТО МИ ЕБАХА НЯКОИ ХОРА ЖИВОТА В ТАЯ СКАПАНА ДЪРЖЯАВА А ТАЯ ДЕТО Е В НИГЕРИЯ Е СЪС СИГУРНОСТ С МОИТЕ ПАРИ ТАМ