Зрелищно спасиха Мони

Зрелищна спасителна акция наблюдаваха десетки шуменци днес. Повече от час пожарникари сваляха котка, качила се на дърво в парка на пл.“Оборище“.

Обратно в новината

Коментари - Зрелищно спасиха Мони | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Я какви работи станали в моя град, докато ме нямаше!Браво,момчета бръмбарче тук бръмчи,но е далеч от истината,прекарах чудесна фотоваканция,далеч от Тайланд и амазонките.Пожела приятно изкарване на летните почивки на всички,които могат да си ги позволят !

Любопитна, ти си нагла, проста и безкрайно неграмотна! Добре си направила, че си се напуснала България - едно нищожество по-малко тук. Не я знам, коя е тази страна, дето те е приела като свое чадо, но определено не вярвам да си процъфтяла там, кой те знае в кое питейно заведение разнасяш питиета, комай не ми се вижда да ставаш за друго. И сега си го изкарваш с простотия и злобица, и то къде? - точно в коментарите за животинката. Щото, ако си много стока, твоята втора родина досега да беше те научила да обичаш и уважаваш животните - на запад това умение го владеят много отпреди тук да се цивилизова обществото ни на тази тема...

Ti si tipi4niat primer za emigrilala selska dushica koiato e xvanala niakoi 4ernem maimun da ia natap4e zaradi pasport :):) I kakvo postigna???? v BG deca ne se rajdat v bg vsi4ko e sprialo a??/ Mi az sam ot 10 godini V UK JIveia v LONDON(pisha ti go s glavni bukvi za da ne mislish 4e e niakoe selce v USA) Po BBC(nadiavam se znaesh kakvo e) vseki den ima po edna takava novina .Ta ne se izkazvai kato poklonni4ka na PLANETA TV i kompleksirane zagubila jivota si emigrantka.....i vnimavai s 4ernite moje i bez semeistvo da si ostanesh :):)

Самият факт че се радваш че някой те е приел за поданик е дастатъчен .Е ние тук сме ГРАЖДАНИ не поданици , а хората са се борили за това-Ти обаче явно желаеш да си поданик не изказвай мнение тогава в граждански форум и си стой гам в хубавата си чужбина.

i az ne jiveia v bulgaria ot mnogo vreme i nezavisimo ot mnenieto mi za durjavata, kakvo obshto imashe komentara ti s temata za koteto (koiato mejdu drugoto mnogo me izkefi)?prosto si zatvori ochite i click-na vurhu kakvoto ti padne za da si napishesh mnenieto li, naistina ne get-vam na kude ti izbi komentara i zashto :)

Защо не се скриеш някъде комплексирано нищожество. Едно време такива като тебе насила ги правеха емигранти - прогонваха ги от селото.

Те това всичките приказки все заради мене ли са?Е,тука му е местото да благодаря на онези двамината пожарникари и на моите защитници.Бих желал да емигрирам като любопитна в чужбина -в Египет например.Защото там сме почитани като свещенни животни.А пропо, абе вие що не съдите котарака дето ме подгони ,а мене линчувате.Ако не беше той немаше да я има тая дандания сега.Аз поне ловя мишки а вие какво правите за родината.?Мяу-у-у--у

Браво на пожарната! И добре че на котето му няма нищо от падането - понякога такива полети не са толкова безобидни... А отношението към животните е най-добрия признак, по който може да се определи хуманизма и зрелостта на едно общество. Жалко, много жалко за всички, които смятат, че са върха на творението и съответно единствените, заслужаващи място под слънцето... И точно тези, които най-много реват защо се помага на животни, а не на пенсионери и сирачета, никога не помагат и на последните две категории... Просто смятат своите потребности за най-важни и не биха поделили нищо с никого. Което не им пречи да леят злоба срещу хората, които помагат.

Mnogo blagorodno,4e sa svalili Moni.Se6am se za moyta Moni v Sofia-tya e Eva-Monika,siamska krasavitza,umna(come to your mother,Monika),prigl na peene,diga kra4e kato balerinka i nyamam tarpenie da ya gu6na kato si doyda prez esenta.

emi i v germanija i francija svaljat kotki, taka,4e moje bi e ok

Браво на пожарникарите!те са достойни за уважение.Вършат само добри дела.Помогнали са не само на котарака,но и на стопанката му.

Който не обича животните не обича и хората. Има много човеконенавистници в този форум. Един научен, отдавна доказан факт: един от най-ярките признаци на бъдещия сериен убиец/социопат е жестокостта към животните, проявена още в детството. Ако нямаш уважение към живота на по-нисшия от теб, как може да уважаваш живота на равния ти? Индивидите тук са поредното доказателсвто колко изостанала нация са булгаристанци.

Браво на пожарникарите,че са намерили време и за едно коте.Всяко живо същество се нуждае от помощ в такива ситуации.Да не забравяме колко много дължи човечеството на животните,защото в медицинските лаборатории все още се правят опити върху тях(мишки,плъхове и др.) в полза на хората!!!

Ти пък за к'во врякаш не разбрах! Къде е котката, къде са пържените тиквички... Прас голям къде си се установила и какви риалити щоута гледаш всяка вечер. И не, няма да ти направя удоволствието да те псувам, някак си ми е жал за теб. Но не много.

МНОГО ОБИЧАМ КОТКИ!!!!!! Сега си нямам, но ако тоя сладур на дървото ми падне какво мачкане го чака, не е истина!!!

КОЙ ПЛАЩА?

супер - много се радвам, когато видя подобна новина, вместо поредната смърт/убийство/кражб - като глътка свеж въздух е :)

СТРАХОТНА НОВИНА! Радвам се, че е спасено! А относно коментара на ЛЮБОПИТНА по никакъв начин не заслужава изобщо внимание, защото си личи колко духовна бедност има в нея... Нека си остане все така любопитна...

абе хора..някои от вас полудяха ли??браво на пожарната че е свалила котето на бабата..който не е гледал домашна животинка-той не знае..е,ако моето коте се беше качило толкова високо,щях да се покатеря за да го сваля :))не знам защо вместо да се радвате че котето е живо и бабата щастлива...го обрьщате на тьпа селска задявка ....

След едночасови опити Мони падна на земята, встрани от платнището....,tea pa edna kotka nemogat da spasqt kato horata,a za horata kakvo ostava?!

Мила, ти защо си мислиш, че шефката на АМАЗОНКИТЕ е в Тайланд ,а не при него в дупката? Скоро няма да излезнат и двамата от там. Ще си пържат картофки с хумор, ще си пийват я бира я бейлис...Нищо чудно тя да го подлъже и на някоя яхта.....и изобщо да го завърти на 360 градуса...... Ех, цвете цвете.....насадили са те в саксийка!

Има още един изчезнал котарак.Казва се Пища Хуфнагел.Него го подгониха 20 австрийски амазонки и той се скри в землянка около града.Няма ли кой да го измъкне от дупката?Неговата баба не се сеща да викне два верни дакела да го изкарат вън.Скучно е без него!

Комплект никове със положителни изказвания....(с малки изключения е като списък от членове на Джемини).. Lady (18.07.2008 г. 15:35ч.)... Kalinka (18.07.2008 г. 15:22ч.)... Сладка (18.07.2008 г. 15:21ч.)... super (18.07.2008 г. 15:20ч.)... VNK (18.07.2008 г. 15:03ч.)... АДАШ НА МОНИ (18.07.2008 г. 14:52ч.)... аз (18.07.2008 г. 14:45ч.)... Радина (18.07.2008 г. 14:21ч.)... Звездич (18.07.2008 г. 13:44ч.)... писи (18.07.2008 г. 13:01ч.)... Kak4eto (18.07.2008 г. 13:59ч.)... Буба (18.07.2008 г. 13:59ч.)... Petar (18.07.2008 г. 13:49ч.)... жена (18.07.2008 г. 13:49ч.)... Звездич (18.07.2008 г. 13:44ч.)... Вили (18.07.2008 г. 13:42ч.)... Джани (18.07.2008 г. 13:41ч.)... ефира (18.07.2008 г. 13:39ч.)... foxy (18.07.2008 г. 13:22ч.)... писи (18.07.2008 г. 13:01ч.)...

До любопитна В какви панелки-това е лукс.?Ние тук живеем в картонени кутии.Какви филми от преди 20 години? Ние тук не сме виждали плазма и DVD.Гледаме си черно-белите телевизори,ако ни пуснат някой Руски или Китайски филм е семеен празник.Да си жива и здрава избивай си комплексите,но не досаждай.

Стига с приказките, когато заговорим за животните, веднага да прехвърляме въпроса към пенсионери, сираци и т.н.Това показва, че този или тази, които са написали поста, наистина имат нужда от смяна на чипа. За сведение, родена съм в най -добрата част на София. Не съм живяла никога на село. А по отношение на помощи за пенсионери и сираци, само ще Ви кажа, че издържаме един болен пенсионер от блока, плюс помагаме на още едно семейство. Назначила съм една жена / родила преди повече от 3 г./, която щеше даже да умре, ако не й платихме секциото. И до днес не знае къде й е работното място. Така, че с риск да се повторя, който обича животните, той обича и хората

Защо се включваш в българските форуми,като мразиш страната си?Може би е нужно да наблегнеш още малко на образованието си и на правописа си!Всяка държаба,та било то и България,се пише с главна буква,инъче никой не може да теОпрекне,че си ренегатка и се отричаш от родината си!Доста такива ЦЪРВУЛИ,като тебе се навъдиха напоследък и не е нужно да парадираш с това,просто си много ,много жалка!!!

Абе тя, любопитната, само така си приказва, щом се връща всяко лято, явно не й е толкова безразлично какво става тук. Родители и родина не се избират, така че цял живот ще е свързана с това място. А иначе е права, за хора такива усилия не се полагат и се възмущава основателно. А модераторът: какво толкова написах, та прецени, че не трябва да публикуваш поста ми? Тук има много по-груби изказвания от моето. Преди време и за кучетата писах и пак не ми го пуснахте. Ще бягам в друг форум вече, аман от дискриминация.

Напълно подкрепям коментара на Джани.А по въпроса за данъците по-добре за такива акции,от колкото за корумпирани ченгета и държавни служители.

Не само на село се гледат животни, справка: Animal Planet, дано и тях не наречете селяни, че вече ще ми стане смешно. А отношението на хората към животните, показва и отношението ни едни към други. Хората измъчвали животни, като малки, често стават изроди към себеподобните си, като пораснат. А безразличието ви към другите живи твари на планетата показва и дебелокожието ви. Никой по никакъв начин не показва, че мрази или не се грижи за възрастни хора или за децата си, доколкото може, а за сирачетата държавата ни не дава на всеки да се грижи, дори и на тези, които искат им е трудно да го постигнат, но това не значи, че не може да се подаде коричка хляб и на бездомна животинка или да и се помогне, като е в беда.

Това значи ли че не одобрявате спасяването на котето, или пък значи че го одобрявате, но не одобрявате неодобрилите го :) Добре е това, което ни казвате по принцип, но не му е тук мястото, има предостатъчно теми, в които на воля да оплюете българите, нали вече не сте българка :), а иначе няма кой да ви обвини, че сте потърсили по-добър живот навън и може само да ви поздравя, че сте го намерила!

Браво, радвам се за котето и за бабата. Нека не забравяме, че за възрастните хора които са загубили вече своя брачен партньор, животинките им остават единствената утеха и спасение поне малко от самотата. Нека не забравяме също така, че един от първите закони приети от нацистите когато взимат властта в Германия е такъв за защита на животните, според които разпоредби са наказвани хора упражняващи безмислено, необосновано и непредизвикано насилие над животинките.

Mnogo hubava novina. Zachto si izkarvate zlobata na kotkite i jivotinkite? Ako e palno s besdomni kutcheta i kotki - tova e zaradi nacheto bezhaberie ot godini kam tiah. Platchete za otvletchenite i za iskanite otkupi. Tezi deto sa jertvi na mafiata sachto sa ot mafiata. Zachto ne otvlekat babata ili koteto i i ne i poiskat 500 000 evro? Zachto otvlitchat vse razni bogatachi - zabogatiali po misteriozen natchin ? Moje bi tova kote e edinstvenata jiva duchitchka na babata i bravo na pojarnikarite tche sa i pomognali. Za da ima demokratzia triabva da se zachtitavat takiva bedni i bezzachtitni kato babata, koteto, jenite , detzata i vazrastnite. Mnogo me otvrachtava otnochenieto koeto bolchinstvoto ima kam vazrastnite, bednite i samotni hora. Kato sa tolkova erbap i iskat pravda i zakonnost da se boriat srechtu koruptziata, mafiata, polititzite i vsitchkata smardiachta sgan na obchestvoto. a ne da maltretirat koteta, kutcheta i pensioneri.

до любопитна: И като какво направи докато беше тук? От мен да го знаеш, може да излезеш от блатото, но е доста по-трудно да икараш блатото от себе си...така като гледам

Ако в статията се казваше,че три дни котка стои на дърво и никой не реагира,пак щяха да са виновни пожарникарите,кмета, форум стана голям плювалник

Horaaaa, osaznaite se. Vednazh da ima edna positivna novina, neshto razlichno ot 10 umreli v katastrofi, 2 vzriva, korupciya i pochvate da se oplakvate. Daite go malko lachezarno

Не виждам причина дасипете толкова злоба. Могли са - спасили са го. Това е нормално отношение в цивилизованите държави. И какво толкова лошо видяхте в тази новина? Лошото е друго - а именно , че човешкото в нас малко по малко си заминава. Ставаме студени и безчувствени, не можем да се усмихнем на цъфналото в градината цвете, на мъркащото в краката ни коте или просто на поредния прекрасен и слънчев ден в живота ни.

Bravo, bravo, bravo.....dobre che vse oshte ima i svestni hora....

Всичките сълзливи куче- и и коте- защитници получиха многократен оргазъм от добрата новина. Да ви е честито! Не мога да разбера злобата на любителите на животни - по голяма от на тези който обявяват за злобари. А за тези дето питат колко струва операцията - само малко пари за гориво. Ако пожарникарите имаха друга работа щяха да са там. Просто котето е улучуло добър момет.

До любопитна:Смотло такава! България се пише с главно Б!Тук живея,тук са роднините и приятелите ми!И аз и съпругът ми работим и се грижим добре за децата ни!Пържено не ям-не съм чак такава селяндурка като теб!Имаме 2 коли и два апартамента!На нас и тук ни е добре!Сред свои!

Не е ли по-добре, вместо да си давате парите да храните кучета и котки, да помогнете на някой пенсионер, койта за 40 години работа на държавата получава 100-120 лева пенсия и се чуди как да си купи лекарства, да си плати тока и ако му останат стотинки да си купи хляб и кисело мляко. Може евентуално, ако разполагате с повече пари да помогнете и на някое сираче. Стига с тези кучета и котки. Погледнете София на какво прилича от тези помияри за които толкова сте загрижена. Като искате куче идете си на село, там от където сте дошла. Вероятно ще имате възможност и други животни да си завъдите.

Ами, не че има връзка с новината и народопсихологията( с извинение към модератора), но все пак да се изкажа за коментара ти. Филмите на по 20 и дори 40 години са много по-стойностни и като сценарий, и като актьорска игра и като цялостно впечатление от новите бълвочи на Холивуд.

Какво е правила котката отвън? Нали си има стопанка - баба Тодора. Така е съжалявайте и помиярите, и бездомните котки - нека си живеем като на село. Даже и алармирате пожарната да ги спасява. Ако беше пред моя дом - за час щях да го спася от всички мъките.

Ами да,то всичко Мара втаса,че останаха само проблемите на някакъв котарак!То на тази държава вече всичко и е наред и затова,ще занимаваме пожарната и медиите с този изклучително рядък и уникатен котарак!Как мислите,дали нямаше да си слезне сам хайванът,като огладнее?Никъде не съм чел,гледал или чул,котарак да е умрял на дърво,ронеже не може сам да слезне от него!И ОТНОВО,ХУБАВА РАБОТА,АМА БЪЛГАРСКА!Това е най важната новина за месеца,а може би води и годишното класация!!!

Браво на пожрникарите, само така спасявайте котките, за хората голяма работа... братовчедка ми преди месец се виеше от болки и температура три дни, ни линейка искаше да дойде ни лекарите в болница да я приемат, ... докато не стана перитонит и едва се орави. А котките.... даже не са ранени

Е тва ако е новина ???? И забележете: котката паданала на земята а не в платнището! И това се води зрелищно спасяване????? Кое и какво точно са спасили???? Дано не ми се налага някога да скачам от високо в пожарникарско платнище, щом една котка 2 кила и 25 Х 10 см. на са успели да хванат - направо се плаша.... Иначе някой е гледал много анимал планет! И не съм сигурен че такъв скъпо струващ PR е в бюджета на пожарната и изобщо някой е объркал държавите. Обективно погледнато обаче, статията си напълно в стила на държавата и политическите изявления : 1. Има проблем 2.Преблема се решава по най-сложния начин 3. Харчат се максимални средства 4. Отразява с в медийте 5.Лъсва издънка - както винаги (примери - челопечене, европари, Бончев и т.н.) 6. и отново се повтаря процедурата. А ако някой не знае - няма умряла котка на дърво от глад, все в един момент решава и слиза, така че... а едно време като деца тва упражнение сме го правили десетки пъти - котка се сваля със залп от камъни или фунийки.... ше ми викат пожарни-можарни, журналисти-мурналист ...

И аз си помислих, че е Симеон 2 :-) И в главата ми холивудски или по скоро български сценарий - бандюги облечени в черно отвличат царя, той гледа с прочутия си поглед нагоре и ги убеждава Ще ви платя, вервайте ми! Изведнъж бронирани джипове, мръсни спирачки, маскирани полицай изкачат, престрелки...Такива работи. А то било коте. И тази новина ме зарадва, показва, че може да живеем като нормални хора с нормално мислене.

Това говори, че все пак има и хора със сърца. Наистина отношението към животните е показател за отношението и към хората. Спомнете си какво стана, обаче с гнездото на бялата лястовичка... Изроди в човешки образи го разрушиха. Добре че на всяко действие има противодействие. БРАВО НА ХОРАТА СПАСИЛИ КОТЕТО!

lele tva naistina e mnogo vajna novina!:))))

Браво на пожарникарите!Учудва се на лошотията на хората!Нима живота на котенцето няма стойност!Гледайте Анимал Планет и се учете.Научила съм децата си да обичат животните и хората! Никога да не унизяват болните и нещастните ,а да им помагат!А Вие с тази злоба за къде сте?

Не можете да ни забавлявате с тези котки Народа е гладен и обезверен. Така и хора да спасявате