Разиграха радиационен театър пред МИЕ

Десетина еколози, облечени в защитни костюми, предпазващи от радиация, протестираха пред сградата на Министерството на икономиката и енергетиката срещу изграждането на АЕЦ “Белене“.

Обратно в новината

Коментари - Разиграха радиационен театър пред МИЕ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АЕЦ Козлодуй с рециклирано ядрено гориво ли работи? Къде(коя държава) и как се съхранява отработеното гориво? То рециклира ли се въобще? Защо не кажеш нещо по въпроса вместо да предлагаш да хабиш пространство за спорове? Така поне ще намалиш опасността от непознаването на проблема.

ТАКИВА КОСТЮМЧЕТА - БЕЗПЛАТНО ЗА ВСЯКА НОВОБРАЧНА ДВОЙКА!

Много Ви здраве от Мен!!! Много професионално/театра организиран протест - вързаха се на въдицата много журналисти. Сега обяснете как един гащеризон от нетъкан текстил /материал побен на хартия, добре пропускащ въздух, торбичките на прахосмукачките са от него!/ ще предпази населението от ядрената радиация??? Същите ?ЕКОЛОЗИ? спряха и проекта за язовир на река Осъм в троянския Балкан, а от ВЕЦ по-чиста енергиина мощност няма. Уредете тогава и импорта на електричество от Китай, ще го пазарим както всичко друго от МОЛовете....

Ебе работата е много дебела, щом в тази скапана държава се заделят толкова средства за един от най-успешните PR кампании - тази за ползата от АЕЦ. Браво! Много ви бива! Вече всяка баба е за ядрената енергетика... Ама на бабата колко и остава да живее... Като сте такива специалисти бихте ли ми казали как изчислихте цената на електроенергията добита от АЕЦ, и преценихте че е толкова евтина, след като все още никъде в света няма ясни разчети колко всъщност струва, след като се включат и разходите за извеждане на ядрените мощности и консервирането на централата за стотици години напред... А да не говорим за отработеното ядрено гориво - ние боклука на София няма къде да съхраняваме, но според вас нвсякъде в България с радост ще приемат ядрени отпадъци! Е, то ние сме свикнали, малко ли радиоактивни продукти бяха изгорени у нас...

Да, незнанието е проблем и нашите продажни политици знаят това. Поне това. АЕЦ БЕЛЕНЕ - НЕ, МЕРСИ!

такааа... отработеното ядрено гориво може да бъде рециклирано и повторно използвано ( да кажеш нещо в полза на въглищата по този въпрос ?) Ще ми се да поспорим за отпадъците, но ми се струва, че не си наясно с темата и ще изхабим пространство във форума. Опасността идва от непознанието на проблема.

Япония има над 50 реактора. Тока отново се вдига - тия на свещи ли искат да седим. Ебати хората. Да ходят да хранят бедните в Сумалия - В ЕС и САЩ и въобще в развитите държави има АЕЦ

Обичан природата и от малък съм научен да милея за нея, да се боря за опазването й. Но едно мога да кажа на господата и дамите еколози - само АЕЦ може да гарантира екологично производство на енергия, изключая ВЕЦ . Една ТЕЦ бълва пушеци и в тях радияция, колкото и 20 АЕЦ-а няма да отделят . Да не говорим за серните дъждове, за изсъхналите гори, а най-вече за горките хора, които живеят край ТЕЦ-овете. Скъпи приятели, всичко в таз държава е далавера. Козлодуй , за да се спрат 3 и 4 блок, бе натиснат от газови и въглищни лобита. Та не ми говорете за екология, ами кажете кой ви плаща. Преди години , в началото на демокрацията, в Габрово имаше една еколожка - защитничка на кучетата - куку и половина. Посред зима се бе накиснала в Янтра да се прави на велика, ала едва не уби пукала. На нея май не й плащаха, ами си бе без акъл.

vsi4ko e teatar.Az sam za AEC-BELENE.

Ядрената енергетика може да е всичко друго, но не и екологична. Радиоактивните отпадъци са едни от най-опасните отпадъци. И стига сте ми разправяли, че цената на тока щяла да падне. Цените само ще растат, ако ще още 20 АЕЦ да постороят. Така че, кво ме грее мен вашия проект. Колкото по малко атомни електроценрали толкова по-добре. 152 за цяла Европа не са никак малко. Още една авария като тая от 1986 г ще е достатъчна години наред да и теглим последствията.

Ех милите еколози,а къде сте когато се изсичат горите в България?Мръсна политическо-поръчков сган!!!

Почти всички електроцентрали имат негативен ефект върху околната среда, а някои даже прекалено. В пушека на ТЕЦ-овете ако не се лъжа освен друго, ами май имаше и някои радиоактивни изотопи. Аз лично предпочитам да махнат ТЕЦ-овете и да построят една АЕЦ вместо тях, но само при условие, че ще е МАКСИМАЛНО БЕЗОПАСНА, т.е. че няма да се правят НИКАКВИ КОМПРОМИСИ със сигурността. В случая с Белене разбирам, че става дума именно за КОМПРОМИС със сигрността (за да се спестят МНОГО ПАРИ), което ако е така, е престъпление срещу човечеството, нали? Освен това, ако построят Белене, няма да закрият Марица-Изток, нали? И тока няма да поевтинее, защото Белене ще произвежда ДОСТА СКЪП ТОК, нали? Е, тогава от какъв зор ни е да си слагаме още един таралеж в гащите, какъвто е АЕЦ Белене при тези обстоятелства? Благодаря, но гроздето още е много кисело! В случая с БТВ нещата не са поставени правилно. Нужно ли е да заведеш някого в Сапарева баня, за да го итервюираш?! Просто БТВ с тази претекст си измипа ръцете, че не са си направили труда да потърсят и другата страна за мнение!

Тези еколози сигурно искат да се върнат в каменната ера и да чукат камъни в пещерите. Този източник на енергия е един от най- екологичните и ефективните. В момемнта е световна тенденция строежа на АЕЦ. Много е вероятно да им е платено от същите, които водиха кампанията за застварянето на блоковете в Козлодуй.

Деница Петрова да ми плаща сметката за тока като не иска ядрена централа - нали за това се увеличава цената му защото не се добива от ядрена енергия. а и кои са тия мощности които има България - нали и за тях реват че замърсяват околната среда. Май тези еколози пак вършат работата на някой друг с други интереси - спомнете си БТВ и репортажа за Супер паничище където еколозите се скриха - вместо да си кажат мнението - лесно е да се скача по центъра на София - отидете на място и протестирайте еколози. Аз съм ЗА ядрена централа - тока да е по-евтин и да няма замърсяване от изгаряне на течни и твърди горива

Сеизмичният риск служи просто за ориентир на конструкторите.Във всеки район може да се построи сграда или съоръжение,което да издържа на определени сеизмични въздеиствия.

г-н Ковачев преекспонира проблема със сеизмичния риск. Той трябва да се отчита, а не да се използва като мотив против. Япония е в силно сеизмична зона, но цялата страна е опасана с ядрени централи, новото правителство на Италия декларира, че има намерение да построи 5 ядрени централи на своя територия (публикация в INSURANCE.BG от 10 юни 2008г.) Гърция също преосмисля позицията си относно ядрената енергетика.

Има проблеми които наистина наложащи за решаване, един от тях е да се съберат тиа от ЗЕЛЕНА ПАРТИЯ. ЕКО ОРГАНИЗАЦИИ-те и там още смотаняци, които си мислят че се опитват с протестите си да предпазят България или някоя друга страна от проблем който вероятно може да възникна от работата на една АЕЦ. Тези еко смотаняци да вземат да се образоват малко, прави са че има някаква опасност от съхраняването на отпадъците от АЕЦ, но за всичо е помислено, защо не направят протест че дунав е кенефа на Европа, а Черно море ед септичната яма на Европа и Азия, защо не вземат да похарчат малко пари за плакати на които да пише НЕ НА КЕНЕФИТЕ, ПОНЕЖЕ ЗАМЪРСЯВАМЕ РЕКИТЕ И МОРЕТО и тогава всеки да си събира лайната и пакнята в бутилки и книжни торбички и да ги носиме по балкана на недостъпни места да ги заряваме. Незнам кой беше, но нашата държава я беше нарекъл АБСУРДИСТАН, точно тия еко актактивисти с а абсолютни суляци, некадърни безпарични простаци, които си мислят че като немтне някакъв си найлон на хилавия си гръб, ще впечатли някой от Европа, или от БГ, още по вече от Русия. Уважаеми Еко Активисти в кавички, събудете се и не се правете на по умни от колкото сте, вземете се в ръце и идете да работите с някаде в производството, или включете се в строителството на новата АЕЦ, та да може след време да бъдете горди, че сте сторили едно добро за родината си.

Деница Петрова да ми плаща сметката за тока като не иска ядрена централа - нали за това се увеличава цената му защото не се добива от ядрена енергия. а и кои са тия мощности които има България - нали и за тях реват че замърсяват околната среда. Май тези еколози пак вършат работата на някой друг с други интереси - спомнете си БТВ и репортажа за Супер паничище където еколозите се скриха - вместо да си кажат мнението - лесно е да се скача по центъра на София - отидете на място и протестирайте еколози. Аз съм ЗА ядрена централа - тока да е по-евтин и да няма замърсяване от изгаряне на течни и твърди горива

Десетина еколози,облечени .... Абе хора, научете се най-накрая да използвате правилната терминология! Време е да научите разликата между еколог иприродозащитник и да не смятате, че понятията се заместват взаимно. Еколог е човек, който ИЗУЧАВА взаимоотношенията между средата и организмите, т.е екологията е НАУКА. Природозащитникът СЕ ЗАСТЪПВА/ ЗАЩИТАВА (както и името подсказва). Това е ИДЕЯ. Въобще писна ми хората да използват думи, чието значение им е напълно непонятно..