Всеки хляб под 90 ст. бил ”сив”

Всеки хляб от 700 грама, тип “Добруджа”, който има производствена цена по-ниска от 80 стотинки и продажна – под 90 ст., е произведен от фирми, работещи в сферата на сивата икономика.

Обратно в новината

Коментари - Всеки хляб под 90 ст. бил ”сив” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цените - адекватни, доходите - не! Добре, но какво да правят например пенсионерите?! С пенсия от 100 лв, преди да настъпи дългоочакваната демокрация, можеше да се купят около 280 хляба по около килограм, а сега - не повече от 120 хляба по половин килограм! Коментарите са излишни!... По-евтин хляб?! 0.89 лв за 500 грама! Качество - 0! Повече коментар - излишен!... А да ни кажете някъде да продават хляб по 50 ст! Пък ако ще и черен да е, а не сив! ТОЯ ХЛЯБ ТРЯБВА ДА СТРУВА 10 СТОТИНКИ, А ВИЕ ЗА КАКВИ 90 ГОВОРИТЕ, БЕ БАНДИТИ! ВСИЧКИТЕ СТЕ ЗА ЗАТВОРА!!! При бай Тошо не беше сив, а чисто бял и струваше 32 стотинки!... Който спекулира с хляба, прави огромен грях и Господ ще го накаже!!!... Поредната гавра, с която се налага инфлация и след това - бюджетен излишък!... Идват избори, трябва да се прави далавера - да се хранят част от гласоподавателите!... Пълни измишльотини! Ако беше така, защо стоят тук, а не преместят бизнеса си в Германия или Сърбия? Дали там ще ядат това, което тук те наричат хляб?! Пореден смешен плач на родните пишман-бизнесмени! Когато ги видите собствениците да ходят в офисите си с Лади, тогава!... Сега - не! Значи разбрахме с колко се увеличила цената на брашното! А защо не казват с колко се е увеличила цената на зърното?! У нас и в ЕС?! Както и цената на хляба?! Има два вида пазарна икономика: НОРМАЛНА пазарна икономика и БЪЛГАРСКА пазарна икономика!!! Какво е скъпият хляб? Може ли да ми кажат тези, дето измислят цените, как при 1.1 евро, съпоставено с 3000 евро заплата е образувана българската цена - сигурно за 0.5 евро цена на хляба вие плащате около 1000 евро заплата?! Не се ли сещат, че само от това личи, че цената е нереална! Как се носи хляб всеки ден от Добрич до София и пак е по-евтин от този, който се произвежда в София?! Май реват и искат повече пари, но не знаят как да се оправдаят и пак - сив сектор, или мафия, или лошо качество!... Народе, хляба не струва! Евтиният хляб от фурната на село е по-добър, отколкото от тези хлебопроизводители, които не знаят даже какво е истинският хляб!!!... Така е, а всеки хляб с надута цена е бял, т.е. произведен с подкрепата на мафията-държава! Тия ни правят на глупаци! Скъпият хляб е изкуствено поддържана цена!

тая статия цели да накара бранша да изравни цените просто.Картела не спи...

ЕЙ НЕЩАСТНИЦИ ДО СЕГА КУПУВАХ ХЛЯБЯ ЗА 89 СТОТИНКИ, А ЗАРАДИ ВАЩА СТАТИЯ ОТ ДНЕС Е 91 СТОТИНКИ

Цените - адекватни, доходите - не! Добре, но какво да правят например пенсионерите. С пенсия от 100лв преди да настъпи дългоочакваната демокрация можеше да се купят около 280 хляба по около килограм, сега - не повече от 120 хляба по половин килограм. Без коментар.

По-евтин хляб0.89 лв за 500 грама.Качество 0.Повече коментар-излишен.

Ами то и правителството ни е сиво.Спасение няма.

А да ни кажете някъде да продават хляб по 50ст! Пък ако ще и черен да е, не сив!

Елате в Козлодуй!!!!!! Всич хляб е сив бе хора!!!!! И типовия е сив, 500 гр, 95 ст., сивее та се не яде!!!

Значи разбрахме с колко се увеличила цената на брашното. А защо не казват за цената на зърното с колко се е увеличила? У нас. В ЕС. Както и цената на хляба. Има два вида пазарна икономика: пазарна икономика и българска пазарна икономика.

Пълни измишльотини! Ако беше така, защо стоят тук, а не преместят бизнеса си в Германия или Сърбия? Дали там ще ядат това, което тук те наричат хляб? Поред смешен плач на родните пишман-бизнесмени.Ка ги видите - собствениците - да ходят в офисите си с Лади, тогава.Сега - не!

който спекулира с хляба прави огромен грях и господ ще го накаже

Поредната гавра с която се налага инфлация и след това бюджетен излъшък идват избори трябва да се прави далавера да се хранят част от гласоподавателите.

При Тошо не беше сив, а чисто бял и струваше 32 стинки...

Всяка заплата под 800 лв. - също!

Какво е скъпия хляб? Може ли да ми кажат тези дето мислят цените как при 1.1 евро съпоставено с 3000 евро заплата е образувано българската цена - сигурно за 0.5 евро цена на хляба вие плащате около 1000 евро заплата? - не се ли сещат че само от това личи че цената е нереална... Как се носи хляб всеки ден от Добрич до София и пак е по-евтин от този, който се произвежда в София. Май реват и искат повече пари но не знаят как да се оправдаят и пак Сив сектор или мафия или лошо качество... Народе хляба не струва от евтиния хляб от фурната на село е по-добре от колкото на тези Хлебопроизводители дето не знаят даже какво е истинския хляб

Така е, а всеки с надута цена е бял т.е. произведен с подкрепата на мафията-държава.

А бе тия ни правят на глупаци. Скъпия хляб е изкуствено поддържана цена.

ТОЯ АНТИ ХЛЯБ ТРЯБВА ДА СТРУВА 10 СТОТИНКИ А ВИЕ ЗА КАКВИ 90 ГОВОРИТЕ БЕ БАНДИТИ ВСИЧКИТЕ СТЕ ЗА ЗАТВОРА

А БЕ ЕЙ ТОВА ХЛЯБ ЛИ Е БЕ БАНДИТИ С БАНДИТИТЕ

Боли ме мене, всеки търси по-ниски цени. Пазарна икономика! Който не може да се справи... да сменя предмета на дейност.

Сбогом на малките производители...

Сбогом на малките производители...

в кооперациите селскостопанските също хляба е с по ниски цени и не е сив май ще се окаже скъпия хляб сивия;-)или поне сиви интереси храни

А в големите търговски вериги как стоят нещата, или там ни продават сив хляб?

Добре, де! Ако хлябът трябва да е 1.10 лв., защо моята заплата не е 1100 лв.? Не Евро, само ЛВ.!

А не беше сив когато Симид източи държавния резерв и продаваше по 0,45лв. като го караше до Дупница чак.Тогава трябваше да се натиснат малките местни производители. След като те затвориха следва натиск за високи цени. Това е класическа схема и се предвиждаше. Когато държавници ти стоят зад гърба всичко е възможно!

asd

Лаком гъз кръв сере!!!!

Продават по 100 лв. едни машинки за печене на хляб. Хем знаеш какво слагаш, хем по-евтино излиза, хем можеш да си направиш всичко по твой вкус -- кеф ти орехчета, кеф ти слънчоглед, кеф ти сусам...

asd

Тази федерация не е ли научила че в България има Пазарна икономика Искат да се правят на монополисти Бандити

ЕЙ НЕЩАСТНИ КОМУНИСТИ ДАНО ЖИВОТА ВИ СТАНЕ СИВО-ЧЕРЕН

asd

..

asd

Какви сте вие ,че да казвате колко струва хляба и който продава по-евтино бил сив . Айде у лево тъпаци - като си купя брашно и като си направя сам хляб с тея малките пекарни дето сами си бъркат/месят и тн ми излиза по евтино от 90ст. на 700гр. И аз ли съм сив? Ненакрадохте се ей. Да бехте инвестирали в технологии щото сте по-зле и от кроманьонците .

Ех пак почнаха с хитринките и лека полека ни приготвят за новите цени на хляба

Ех пак почнаха с хитринките и лека полека ни приготвят за новите цени на хляба