Четирима се наредиха за ”Кремиковци”

Турската компания “Ердемир“, украинският инвеститор Константин Жеваго, Лакшми Митал и групата на Ринат Ахметов са изпратили писма за намерение за участие в покупката на “Кремиковци“ АД.

Обратно в новината

Коментари - Четирима се наредиха за ”Кремиковци” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

kakvo tolklo pre4i tozi kombinat ina kogo ne mislete 4e sme tolko negramotni znaem mnogo pove4e za aferite irbotata v zabodite i ne mislq 4e nie sme maloumni za da rabotimpo20 godini

Относно категоричното желание на доста хора за затварянето на Кремиковци-Откакто го има все пречи -това е насаждано десетилетия наред -трябва лида го унищожим-както уж ненадеждните реактори в АЕЦ Козлодуй и след това да се чудим и вайкаме Що тока поскъпна? Що железото поскъпна? А защо е тоя силен интерес от фирми които са известни в цял свят към нещо НАШЕ ??? В никакъв случай не е заради хубавите ни очи - нали?

Като чета глупостите за това че Кремиковци- видите ли замърсява и е като трън в гъза на определен кръг от хора ,какъв е тоя огромен интерес към комбината???

абе стига с тия циганье бе,талибани нещастни,ставате само за звероокротители у зоологическата градина,направо двата братя муджахидини да земат да влезат у пещите на кремиковци и от там през комина може да си ходят за индия

dobre shte bade da se proveri kak Lakshmi dejstva v Poland i v Czech republic i dali ima sadebno direne sreshtu nego tam !!!

тука е пълно с тъмносини приятели на циганина костов, дето освен да рушат и затварят, друго не знаят. Елементарното отрицание на всичко е характерна черта на тези индивиди. затваряте комбината, затваряте аеца, никакъв петролопровод, ама то и магистралите пречат на буболечките..... Айде стига - осъзнайте се. Що ли са се наредили няколко за тоя комбинат като е лош? Че даже и американци дошли. Тия мастити бизнесмени от разни краища на света дето си имат огромни екипи от разбирачи, дали всичките накуп са толкова прости че го искат комбината? Като не щете България да има икономика хващайте пътя и се махайте. ходете в танганайка да ви опъват негрите на зелена полянка и девсвени плажове.

Абе, цялата тази работа намирисва. Никой ли не забеляза, че надписа на табелата от снимката е написан в китайския квартал на Лос Анджелис: DISTROYS - по мое време се пишеше: dEstroys !

Ей, гащльовци прости! Драскачи на некомпетентност в тези измислени форуми, ЧУЙТЕ Ме! Това Ви го казвам АЗ - небезизвестния Ви ЛУПИ, запомнете тикви кухи, че кремиковци ще го има и ще работи. Няма такива идиоти на тази планета, та даже и български, които да изпуснат тази златна кокошка, няма! Мечтайте си за градове върху територията на комбината, но тази няма да я бъде. Твърде много медец дава този гигант и то за много оси и стършели, така че ще го бъде комбината. Избийте си от празните тикви всякакви популистки глупости като екология. Твърде много пари са заложени, че да Ви се съобразява някой с тези глупости. Ако има нещо по-силно от парите в тази мизерна държавица, то тогава може и да се пропука комбината след 50-100 години. Я да чуя, има ли нещо по-силно от финикийските знаци в тази продажна държава? Чакам поне един смислен отговор!

Всичко е печалившо, ако се направи както и където трябва. Кремиковци сити го каза: воденица на пресъхнала река. Тези се натискат за земята на Кремиковци.

Комбинатът следва да бъде затворен и дори споменът за него изтрит. Селяните докарани да работят в него да бъдат ре-интегирани по родните си места. Всичко друго е бавен преход към горния сценарий. Не може такова антиекологично чудовище да трови Софийското поле в продължение на 40 г. и ние да му се радваме.

Тоя от Кремиковци сити дето се прави на голям разбирач да каже кой болен мозък реши да прави воденица на пресъхнала река. Май и той е прокопавал гребния канал край Младост дето не знам дали вече не е попаднал в Книгата на ГинесИначе приказката за Витоша и Искъро продължава, че от Кремиковци по безумно нема...!

Ами да си го вземем обратно.Няма нищо лошо.Тия отвън ще се изтрепат за него,а нашите дървари,упорито ни говорят колко кофти е комбината.Тъка е като не знаят какво е то реална икономика.Смешни неща се разиграват заради политическия рейтинг.

По цял свят Митал-ите са неудобни инвеститори, само нащо правителство не е чувало за това... СамО си сваля гащите и си фаща пръстите на краката, а после - изненадано Опа, ама кво стана ся?!

сакън, никакво затваряне, шопите си го искат комбината ;)

Даите го на Лупи и след година ще веят ветрове там както в пустиня! Всичко ще бъде продадено и унищожено. Като се замисля дали да не направиме Лупи президент на Ковейт. Няма да прокапе и капка петрол. Или пък да го направиме да отговаря за златния резерв на щатите.....

Станишката е щастлив и усмихнат! Сега предстои разглеждане на офертите към черните партийни каси.. Заслужавате бесило, г-н Премиер.. но и факта че ще останете в историята като катастрофа е достатъчен.

Омръзна ми от профани и тъпанари,които много държат да присъстват във форумът,па ако ще и с тъпи и просташки коментари!Някакъв селтик от сикията,ще дава мнение за работата и съществуването на комбината,а още повече и за стойността на изходния продукт!Слушай бе тапирчо,металургията е била и винаги ще бъде печеливша и то много печеливша,друг е въпросът,че последните няколко години се навъдиха ОСОБЕНО НАГЛИ ЛАПАЧИ ,ПРЯКО СВЪРЗАНИ С УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА,КОИТО УСПЯХА ДА ВНУШАТ НА ТАКИВА ПРОСТАЦИ И ЛАЛАДЖИИ,КАТО ТЕБЕ,ЧЕ МЕТАЛУРГИЯТА ЗАГИВА!Защо не си обясниш,кой продаде Кремиковци за 1лев на Захариев,а той след като източи поне 1 милиард от него ,го продаде за 300 милиона на циганина Митал,който от както е дошъл в комбината,не е вкарал 1 лев,а само го източва и унищожава,като скраб и то с пряката помощ на гадината ЛУПИ!Сега искал да го вземе дъртия Митал,който е СВЕТОВНИЯ ЦАР НА СТОМАНАТА!И защо го иска бе мухлъо,защото работи на загуба ли бе?Защото този има металургични предприятия на всички континенти и му е слаба агентурата,за да знае дереджето на Кремиковци ли!Омръзна ми от педераси и драскачи по форумите!

Не мога да разбера, защо след като нямаш нищо общо нито с металургията, нито с икономиката, нито пък със София не си задържиш самобитното мнение за себе си... или поне се ограничи да го споделяш на селските вечеринки!

Чудно! Голям град с металургичен завод в него! Чудно! Аз не съм от София, но се чудя, как може още този завод да не е затворен. Да речем, че го направят абсолютно екологично чист, тогава продукцията му ще е толкова скъпа, че ще е неконкурентноспособн едно единствено нещо, ако Кремиковци продължи да работи, той ще продължи да трови.

Лакшми Митал неудобният инвеститор Компанията на Митал е известна с безкомпромисното си отношение спрямо работниците. Снимка: БГНЕС Новини по темата Ковачки: Трябва да има еднакви права за българския и чуждестранен бизнес Менпауър България с нов регионален мениджър В. Петров: Там, където има създаден силен екип, бизнесът винаги върви добре Ключови думи Лакшми Митал, инвестиции, компания изпрати запази принтирай 217 инцидента само за една година, многобройни стачки с искания за по-високи заплати и неизпълнени ангажименти са сред проблемите на АрселорМитал в ОНД, които карат анализаторите да определят компанията на Лакшми Митал за неудобен инвеститор. Руската преса широко коментира навлизането на АрселорМитал на руския въгледобивен пазар след покупката от Северстал и нейния собственик Алексей Мордашов на три въгледобивни мини в Кемеровска област за 720 милиона долара. Арселор наследи от Митал и запази имиджа на скандален и сложен инвеститор, се казва в анализ на Комерсант, който припомня скандалната дейност на индийския милиардер в Казахстан и Украйна. Така например Карагандинският металургичен комбинат в Казахстан е купен от него, въпреки че в конкурса за победител е обявен друг купувач. Всички дългове на предприятието остават за сметка на държавния бюджет. През следващите години към предприятието са предявени множество данъчни претенции, а служителите му много пъти се вдигат на стачки с искания за увеличаване на заплатите. Само за една година /2006 г./ в завода са регистрирани 217 нещастни случаи, включително 48 с фатален край. В Украйна Митал стъпва през 2005 г., купувайки Криворожстал за 4,8 милиарда долара. Още в края на същата година колективът на завода обвинява Митал в неизпълнение на поетите социални ангажименти, а в средата на 2006 г. му е предявен цял списък с нарушения на договора за покупко-продажба от фонда за държавни имущества. В тази връзка анкетираните от Комерсант анализатори предупреждават, че подобни инциденти с Митал може да има и в Русия. Ще има трудности, тъй като компанията е известна с безкомпромисното си отношение спрямо работниците, което не изключва вълна от стачки, заяви експертът от ИФК Метропол Михаил Худалов. Комерсант посочва, че безпокойството от идването на Митал в Русия вече се е предало и на местните власти в Кузбас.

Дано инвеститора не е мангал, недай Баже турчин.