Въвеждат екотакса за горите

Да се обсъди възможността за въвеждане на екологична такса за горите. Това предложи президентът Георги Първанов на дискусия за лесовъдния сектор в Лесотехническия университет.

Обратно в новината

Коментари - Въвеждат екотакса за горите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами като за начало вземете горите на Симеон и ги върнете на държавата! В република няма монархия. Имотите на бившите монархии са собственост на републиката! После ми говорете за такса

Такса - ловец, такса - ДПС или БСП? моля поясни Гоце. Или другарите за загрижени къде да се скрият след народната обич с която толкова държат да ги обгрижи оркадения български народ

ми ни е ще умрем от глад бе господа аа никакъв ред

Samo moratorium varhu se4ta i iznosa na durvesina moje da re6i problema. Ina4e edni tarikati 6te sekat i 6te izskarvat pari ot vazduha, a balucite 6te pla6tame za zalesiavane?!?!? shemata raboti bezotkazno..lesni4ei sa korumpirani za6otto sa im malki zaplatite..no i da im gi uveli4at durvenata mafia e tolkova napred s materiala 4e niama kak da se promeni ne6to. firmite it biznesa se znaiat - tehnite bosove demonstrirat visok standart..pone 70/100 ot tova koeto izkarvat e ot brakonierstvo i e neoblagaemo. ako ima6e rabote6ta komisia ku6lev bi triabvalo da im konfiskuvat imotite i tehnikata ot firmite..oba4e horata si pla6tat kudeto triabva i nito policia, nito gorska straja nito sud gi pla6i. prosto durjavata ne ebava..drugoto sa PR kampanii

ОХО, КОГО ВИЖДАМ НА СНИМКАТА, ЛОВДЖИЯТА? :))))))

Изсечете горите да няма къде да се крият партизаните! Те турците, откак са дошли в България само с дърводобив се занимават. Знаете ли, че преди Османското присъствие тук България е имала многократно повече гори от сега. И по времето на Османската империя повечето от тях са били унищожени.

да се наложи мораториум върху сечите до преструктурирането на отрасъла и да се сменят всички корумпирани началници на руг и директори на лесничейства

хубаво нещо са горите - може да ходиш и на лов

Много късничко се сещате, гори вече не останаха.Вашите фирми и тези на ДПС обезлесиха цели райони и натрупаха големи суми.

Кой е тоя на снимката? Та нали някои от софрите му ги плащаха от дървената мафия?

Крадлив дЬдо открадна и изсече горите безнаказано. За сега. Сега серсемите ще пращат залисители за да може след години крадците пак да сечат. Не може ли всички крадци на дървесина да се хванат и да залесяват 10 години

Ще залесяваме, че да има какво да секат турските фирми.

най- добре е да се спре с абсолютен мораториум изсичането за 4-5 години. Само абсолютен мораториум ще е ефикасен в България, защото ина4е вси4ки ще се минават по изключенията. Може на фирмите които се занимавт с дърводобив да не им се начисляват данъци и да се задължат да залесят дадени райони в които след това да имат аправо да секат. Проблем ще има за хорат а, които се топлят на дърва. Ще трябва да се предоставят с купони от запасите които са останали.

Браво бе умни глави.Мони Сакса ще сече-ние ще плащаме екотакса за частните му гори.А не искате ли да плащаме и за това,че ни радва с божествено царското си присъствие заедно с Китин,Калинчето и малкия Хасанчо

Vsichko seche, nikoi ne zasqva...

Като е загрижен толкоз за горите, какво направи г-н президента за изсечените от Симеон и изнесени в Австрия и Германия гори от Боровец и Рила.От 1990 год горите са подложени от ДПС на варварско изтребление,а за залесяване няма пари и гражданските организации да помагат. А тези които изнасят в чужбина дървения материал, къде са парите ?Или пак национализация на загубите и приватизация на печалбите. Това ли е социалната ви политика ?Ще ви разкажа за едно лесничейство което се е намирало в местноста Кара тепе на 20 км. южно от Велинград. През 20-те години на ХХ век управител на това лесничейство е бил някакъв грък.В лесничейството са работили около 800 работници мъже и жени.На 50 човека е имало по един бригадир, който е ръководил и контролирал работата на работниците.Всяка сутрин управителя качен на кон е провеждал инструктаж на бригадирите като е спускал задачите . В тази част на Родопите има разкошни иглолистни гори и от тях са събирани семена ,които се изнасяли в европейските страни. Цената на семената са били като златото. Специални хора са се катерили по 20-30 метровите дървета , брали са шишарки ,които са изсушавани в специални мелници и на края на сезона семето се е сертифицирало и изнасяло на борсата.Други бригади са поддържали разсадника , трети са се грижили за стопански животни /волове, крави, овци/ Жените са брали малини и боровинки от коието са правили сладка и пулпове.Изключителни грижи са се полагали за дивеча и за рибата. Имало е толкова много пъстърва, че като гребнеш с тиган в бистрата вода няма как да не извадиш пъстърва.Други бригади са се занимавали с бране на гъби и билки ,които изсушени и пакетирани са изнасяни на пазара. Лесничейството е печелело и просъществували до 1945 год.Но като говорим за горите винаги си спомням разказа на Н. Хайтов Гола съвест ,по който бе направин и филм.За съжаление действителността ,която той описва от 30 години с невероятна точност се повтаря сега. И сега който дойде на власт веднага се хваща за брадвата и за лесните печалби , а друг да сади дървета . Не така г-да управляващи.Сиренето е с пари за всички. Тези които изсякоха горите, те да ги възсановят, а не с лозунга ДАЙТЕ ДА ДАДЕТЕ. Социализма си отиде. Всеки да си плаща сметката.

ДА СЕ СТИМУЛИРАТ СЛУЖИТЕЛИТЕ В СИСТЕМАТА НА ГОРИТЕ С ПРИЛИЧНИ ЗАПЛАТИ,ЗА ДА ИМАТ СТИМУЛ ДА ВЪРШАТ НЕЩАТА МНОГО ПО ДОБРЕ И ОТГОВОРНО.

БАЯ КЪСИЧКО СЕ СЕЩАТЕ ЗА НАШИТЕ ГОРИ. МИСЛЯ ЧЕ И ФИЗИЧЕСКИТЕ ЛИЦА ПРИТЕЖАВАЩИ ГОРИ, БИ ТРЯБВАЛО ДА ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ ЗА ТОВА, НЕ САМО ДА ПРОДАВАТ ДЪРВЕСИНАТА. ВСЕКИ СЕЧЕ , МАЛКО СЕ ЗАЛЕСЯВА И ПРЕЗПРЪСТИ. ТРЯБВА НАИСТИНА МНОГО СЕРИОЗНО ДА СЕ ПОГЛЕДНЕ НА ОХРАНАТА И ВЪОБЩЕ ВСИЧКИ МЕРОПРИЯТИЯ КАСАЕЩИ ЖИВОТА НА НАШАТА ГОРА, И ОТ ТАМ НАШИЯ ЖИВОТ, ЗАЩОТО ГОРАТА ДАВА ВЪЗДУХ И ВОДА. АЗ КАЗАХ, ПЪК ВИЕ ПОМИСЛЕТЕ!!!!

А фирмите от БСП където секат? Ще ги спрете ли за малко? Защо още данъци? Тези които секат вземат печалбата а всички за плащат за възтановяването?

Трябва,трябва,трябва трябва.

ми ни е ще умрем от глад бе господа аа никакъв ред

ми ни е ще умрем от глад бе господа аа никакъв ред

ОХО, КОГО ВИЖДАМ НА СНИМКАТА, ЛОВДЖИЯТА? :))))))

В годините на прехода горският сектор е бил сред най-занемарените. Това са близо 20 години под шапката на ДПС! Не, занемарени, а са унищожени. Докато хората викаха по площади или псуваха по форумите, през цялото време някой унищожаваше и крадеше. Как може и децата в България да знаят, че това министерство не се грижи за горите, само Гоце не разбрал и сега мънка и пънка, такси предлага. Идват избори, ей!