ЕК: Или водата поскъпва, или ви наказваме 2 пъти

Ако до 1 май Държавната комисия за енергийно и водно регулиране не се произнесе по инвестиционния план и новата тарифа на "Софийска вода", ще спрем проекта по програма ИСПА за изграждането на канализация в София.

Обратно в новината

Коментари - ЕК: Или водата поскъпва, или ви наказваме 2 пъти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докога ще ни баламосват че ЕС искал това увеличение или онова. Искат го партиите, нали идват избори и трябват пари да купуват циганите и останалите лумпени. Защо един път не показаха черно на бяло какво иска ЕС, ще покажат на кукуво лято, лъжците продажни.

Управите съм на малко ВиК от провинцията. Към тези , които реагираха на моята позиция ще посоча някои неща. Не съм излъгал нито една дума.Ще посоча един пример. Един бръснар консумира за месец 1-2 куб. вода по 1лв. 2лева и реве ,че плаща много за вода.Само като щракне 2 пъти с ножицата взема 2 лева. Аз Ви питам? Може ли африканците , които произвеждат лъкове и стрели да получават такова възнаграждение като европейците, които произвеждат високотехнологични индустриални продукти ? Какво произвеждаме ние на кого го продаваме и на каква цена ? Аз съм на финала на своя трудов път. Убеден съм, че Вие сте млади хора. Ако така разсаждавате , труден ще е живота Ви. Ако някой от Вас не е само дърдорко по форумите и желае да види действителноста ,готов съм да си разкрия адреса и го поканя за моя сметка.

Няма проблем, може и без концесия

Какво сте се заяли с цената на водата в София, цените са различни в различните региони, в зависимост от това дали има водохранилища и язовири, и дали падат достатъчно дъждове... Ако София беше в Добруджа, естествено цената щеше да е много по-висока... Елементарно!

Така е. Като тъпите ни управляващи дават на концесия каквото им падне. Дори АЕЦ-а искат да дадат на концесия. Живеем в държавата на абсурдите. Тук всичко само за пари се прави. Без мисъл за бъдещето.

КЪМ ЕС :ИЛИ НИ УВЕЛИЧАВАТЕ ЗАПЛАТИТЕ 10 ПЪТИ ИЛИ СИ................МА

СРАМУВАМ СЕ ЧЕ СМЕ ОТНОВО ВАСАЛНА ДЪРЖАВА: ЗАВИСИМА И НЕДОСТОЙНА ДА РЕШАВАМЕ САМИ ЕС-НЕ!!!

Да, баба ми по 10 лв. вода е плащала, при това и жадна е ходила...

Господин кожодер от ВИК, Гледам ,че добре изброихте разходите.Защо забравихте да споменете колко взимат от мениджмънта на ВИК? Това е включено в разходите нали?А що не кажете колко ви е чистата печалба? Или работите на загуба ,а? Айде у лево и в посока Лондон.

Като гледам така, скоро и такса въздух ще въведат. Лично аз смятам да си прекарам до вкъщи въздухопровод от Витоша, щото тая боза в София вече не се диша!

ЕС може да налага санкции и да ни командва едва тогава ,когато се изравним по заплати като тях,защото на запад бълха ги ухапала за плащанията на вода,ел.енергия,теле моят дом заплатата на съпругата ми отива само за такива разходи,за какво говорим тогава

От коя държава е БЪРИНА според теб?

Неуважаеми г-н управител, моля изчерпателно да ми отговорите на следните въпроси: 1.Считател Вашата заплата и на Вашите босове реално отговаряща на свършената работа, като отчетете нивото на трудовите възнаграждения в РБ? 2.Вие взехте благодариние на Софиянски готова изградена и функционираща мрежа.Като компетентен по тези въпроси бихте ли отговорили какви са инвестициите по време на концесията и годишната печалба на дружествотоVА може би това е фирменна тайна?/. 3.ДКЕВР има гласуван бюджет.Да не би под издръжка на комисията да имате предвид заплащане на някои услуги? 4.Доста дълго време се занимавам с телеуправление.Веднъ изградена тази система тя функционира с минимални разходи /разбира се ,око не я ремонтирате с водопроводен ключ/. ака че г-н управител-давам Ви безплатен съвет-сложете кълчища в джоба, вземете водопроводния ключ и си вършете работата.

Грешиш Биляна за заплатата на шефа на Софииска вода, не е 48000 лева, а 67000. Така взета заедно с твоята , моята и на другите средната заплата в БГ става поне 500 лева.

Още преди доста време когато изтече информация за договора за концесията стана ясно че Софиянски и компания са преебали софиянците за години напред:)

ЧЕТЕЙКИ КОМЕНТАРИТЕ СЕ ВИЖДА КОЛКО Е ПРОСТ БЪРИНА!!!!! ПРАВИТЕЛСТВОТО ПРОДЪЛЖАВА ДА НАСТРОЙВА НАРОДА СРЕЩУ ЕС И УСПЯВА ДОСТА ДОБРЕ, А ПРОСТИЯ НАРОД СЕ ВРЪЗВА. ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА БЛЕЕЕЕЕТЕ.

Уважаеми съграждани ! : Цената на водата за питейно битови нужди е 0.02 лева или 2 стотинки за един кубически метър. Останалата част до 83 стотинки е цена на услугата за : добиване пречистване обезаразяване и транспортиране до потребителя.Тук влизат и една камара други разходи като: химичиски ,микробиологичиски и др.анализи и разни други плащания. Тук влиза и издръжката на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Тук влизат местните данъци и такси. Такси на комисията по дълекосъобщение за ползване честота за управление нивата на басейните.След цялата тази бомбадировка от разходи , като смятам че несъм изброил всичките без преките идва 20% ДДС който нашата държава пребира без обратно да инвестира във В и К.Поканвам всеки един филосф от форума да ми покаже ,как с тези цени на услугата - доставка на вода и отвеждане на такава за питейно битови нужди ще се справи , като да извърши качествена такава съгласно изискванията на действащата нормативна уредба. Благодаря на всички които ще ме разберат.

За сведение на посрещачите, на варналии и добричлии, софийската вода е най-евтина в Б-я защото стига до потребителя гравитачно, т.е. без помпи и ел. енергия. И това до голяма степен се дължи на един бивш кмет на София инж. Иван Иванов който е изградил рилския водопровод / виж паметната плоча на бул. България в София /и на проклетия от някои социализъм, когато бе изграден язовир Искър и пречиствателните станции в Бистрица.Поради продажни политици, жадни за лесни и незаконни комисионни и по указание на западните приятели ВИК бе харизано на ингелизите. Същите ингелизи, дето ги изгониха с камъни от Южна Америка.А те знаят какво да вземат. Водата е ограничен ресурс, жизнено важен.Като вземат концесията за 20-30 години към метрополията потичат парички без всякакви усилия. Местните аборигени тези наглеци могат да доят колкото си искат, защото с тези парички магат да купят и европейските чиновничета.Бойко какво се огъва, а като пич не им покаже един среден пръст и не ги изгони от Б-я.С цена от 1.20лв/м3 не само можем да си обновим мрежата и канализацията, ами можем да изнесем хубава питейна вода /от пранински извор / и за проклетите ингелизи.Да го духат .

Чети внимателно статията! ЕС отпуска пари, за да се подмени старата канализация на София, но също така иска да се вдигне цената на водата - който плаща музиката, той я поръчва. Хората от провинцията отдавна плащат водата по 1.40лв. Това софиянците сте много просто племе, утре ще ревнете, че ви е остаряла канализацията и никой не взема мерки.

Предлагам ЕК да дойдат и да живеят поне 6 месеца в БГ. Ще им дам моята голяма заплата и ще ги гледам как ще се справят. Да видим тогава как се живее в БГ с толкова ниски цени и толкова високи заплати. До кога БГ правителството ще се държи като пачавра?

Всичко зависи от държавното ни ръководство. Кмета на София е втори по ранг човек след мин.председателя-огр власт има в ръцете си. Защо не развали тази порочна концесия и направи управлението на Софийска вода подобна на Холандия -например, или на Германия, или на Швеция и прочее, където е държавно и се управлява прозрачно? Проблемът ни е в е в огромната корупция която се шири в най-високите етажи на властта , ние ги избираме, те ни крадат. ББ си направи цял вагон съветници от свой род и подобие, продължават да държат същите концесионери англичани на Софийска вода, на всичкото отгоре докарват и подобни дребни подкупни чиновници от ЕС, да за крепят концесията още. КОНЦЕСИЯТА СОФИЯСКА ВОДА ТРЯБВА ДА СЕ РАЗВАЛИ а еврочиновници като Карстен Расмусен трябва да бъдат изхвърлени от България без право да се връщат.

Като гледам така, скоро и такса въздух ще въведат. Лично аз смятам да си прекарам до вкъщи въздухопровод от Витоша, щото тая боза в София вече не се диша!

Като гледам така, скоро и такса въздух ще въведат. Лично аз смятам да си прекарам до вкъщи въздухопровод от Витоша, щото тая боза в София вече не се диша!

Защо ЕС не ни накаже за мръсотията,за липсата на паркинги,за безразборното строителство в София? А е загрижено за заплатата на шефа на Софийска вода от 48000лева?

А ние да не ви накажем два пъти, като стачкуваме пред офисите ви, гниди чуждоземски! Дето казват във форума, давим се във вода и ще плащаме тъй, сякаш живеем в Сахара! Мошеници!

А кога ЕК ще каже колко трябва да е минималната и нормалната работна заплата за да може човек да живее без да е принуден да лъже, краде и т.н. Стига само са ни определяли цените.

sega pak evro sajuza bil vinoven!!!tva sa palni sme6ki:):):) vsi4ko e zaradi tova 4e im sprqha evro fondovete i sega se 4udqt ot koe predpriqtie da to4at pari... i poneje biznes v bg nqma poradi palnata lipsa na pazarna ikonomika se tarsqt da uveli4avat cenite na osnovnite uslugi 6toto i bez tova boiler se puska ve4e samo 2 pati v sedmicata, gasqt se kru6kite v koridora, qde se samo hlqb i kiselo mlqko, a i vsi4ki drugi taksi za bokluka i t.n. sa prekaleno naduti ta sega vdigat i vodata. Prosto starata pesen na nov EU glas se pee

По-рано ако се обадят,може да се получи евентуална грешка,седмица преди това не е възможно да грешат.Икономии на време и средства.

Когато сме 100 пр.убедени,ще кажем колко,и кого обичаме.

Лейди една седмица,ще ви бъде достатъчно да се преместите от шамарите на водата.Но след това,не можем да дишаме вместо никого.

е тоя е подкупен от концесионерите!

Този бюргер Карстен Расмусен няма никакво право да говори така, нито да дава подобно мнение. Бюргерът е холандец, а холандците са най големите тарикати след англичаните и си водят колониалната политика със същото самочувствие. Вероятно е някой да му е напълнил джобовете за да говори така. Подобна монополна концесия с национално богатство и оставянето му в ръцете на частник , Холандия никога няма да допусне и никоя страна няма да я допусне от западноевропейците- защото е ВРЕДНА и порочна концесия, тя предава държавен монопол в части ръце и го оставя пак монопол.Частникът никога не защитава интересите на обществото и държавата. В случая питейната вода на София е национално богатство, от което зависи живота на хората и във всяка една добре организирана западноевропейско страна, включително и Холандия тя си остава ДЪРЖАВЕН ЕСТЕСТВЕН МОНОПОЛ и се управлява ПРОЗРАЧНО.

Европейският съюз е по гадно нещо от Варшавския договор и СИВ. Педерастите искат да определят цената на българската вода. Водата е българска , в България е , употребевят я български граждани, а Педераст Педерастен ще определя цената. Що за продажници управляват България?

Целта НЕ оправдава средствата или Няма цел, която да оправдае всички средства. Поставената цел - да се подобри качеството на услугата, не оправдава драстично поскъпването на водата. Резултатът ще е - няма да останат хора, които да плащат поскъпването. Защото пенсионерите в България и без това са малко и мизерстват, а младите след завършване на гимназия ще се изнесат от страната. Тогава останалите 10 % на средна възраст да му мислят и господа тарикатите управляващи.

Господа,евро-незнам си какви там...Да не ми изкарвате вие парите,та да ми кажете колко ще ми струва водата.Всяка услуга или произведена стока/най-общо,казан има калкулация на цената.Англичаните,н ни я представят /без 70% загуби по улиците на града/.Може само да се самонаказвате,не сте ни взели за колония,та да ми нареждате да слушкам иначе ще ме накажете.Май сте по-нагли и от Доганчо наш??!!

НИщО НЕЧУВАМ ..КОГА щЕ ИМА УВОЛНЕНИЯ В ДЕКВР. ЯВНО СА НЕКОМПЕТЕНТНИ ТАМ.... щО НЕ ГИ УВОЛНЯТ А ВСИЧКИ щЕ ГУБИМЕ ЗАРАДИ ТЕХНИ ГРЕШКИ

Има една шопска поговрка (не софийска, а шопска): я не сакам на мен да е добре, я сакам Вуте да е зле. Та и ти така. Хайде отговори: защо водата непрекъснато трябва да поскъпва - след като я имаме в изобилие? Имаш ли смислен отговор? Във вода ни давят, преливат язовири, всяко лято има наводнения. А ние жадни и мърляви ходим. Отговорът е много прост: защото водата е жизнено необходима и заради това ни мародерстват с цените. А и заради такива комплексари като теб, които без да мислят противопоставят града на селото, провинцията на София, т.е. българи на българи. Ето, заради това сме слаби и чуждоземците ни изсмукват кръвта! ДО КОГА?

Абе Е, що не кажете Или доходите се увеличават 2 пъти, или ви наказваме 2 пъти?

Бравооо, г-да Европейци, чудесна идея! Чудя се как не се сетихте да вземете да ни изравните цената на водата с тази в Кипър, където няма една река, която да тече целогодишно... България може да няма полезни изкопаеми, газ, нефт и руда, ама поне вода има достатъчно, пък дори и минерални извори има...То бива, гаври, бива, ама вашето вече минава всякакви граници...

Типично по македонски: Ке даеш или ке те ебем? Избирай?!?!?!

Еврокомисарчета, концесионерчета и пр. и все чета. Ми че то по кърджалийското време беше по арно бе. Верно поограбят та, понасилят женорята, ма поне ти резнат и главата, та да са не чудиш после как да я караш нататък.

ИЗОБЩО НЕ СЕ ЧУДЕТЕ.ВДИГАЙТЕ ЦЕНАТА.И БЕЗ ТОВА В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО Е ПО-ЕВТИНО.НЯМА ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАТЕ Я!НАРОДА НОСИ ВСИЧКО НОСИ,А ВАС ВИ СЪЖЕЛЯВАМ МИЛИ УПРАВЛЯВАЩИ.

АЛО , ЕК ! СТИГА НИ ПРАВИХТЕ НА КАЛИНКИ СЕДЕМТОЧКОВИ ! МАФИОТСКАТА СТРУКТУРА СОФИЙСКА ВОДА КУПУВА КУБИКА ОТ ЯЗОВИР ИСКЪР ТОЧНО ЗА 0.02 СТ. , НИЕ ПЛАЩАМЕ ПО 1.20 ЛВ. , КАТО СЛОЖАТ И РАЗНИ ИЗМИСЛЕНИ ТАКСИ СТИГА И ДО 5ЛВ. И ПАК ИМ Е МАЛКО ПЕЧАЛБАТА !!! СТИГА СМЕ ПЛАЩАЛИ ЛУДИ ПАРИ НА КОНЦЕСИОНЕРИ И КОМИСИОНЕРИ ! ГНИДИТЕ ИСКАТ ДА ЛАПНАТ ОЩЕ ПАРИЧКИ ОТ ВЪЗДУХА Т.Е. ОТ ВОДАТА ! НЯМА ВЕЧЕ БАЛАМИ !BASTA !

Какво се оплаквате провинциалистчета!? Ние на морето плащаме по 1,61 лв. вода - близо с 30% по скъпо от вас!

Стига бе, как без ИСПА, без английски шеф-диригент (Стърлинг ли се казваше шефът на Софийска вода), без Расмусен, ЕК и фондове София имаше работеща канализация, работещ водопровод, инвестиции и т.н., а сега отатък Калотина някакви господа се разпореждат какво да правим с българската вода и колко да я плащаме?

da si ebat maikata. pravim si sofianci edin investicionen fond i investirame nie. na men mi pisna razni pomiari da mi kazvat kakvo da pravya....

ей хора незабравяите че точно тази европа ни ГО нахлузи и с договора от Ньой и със Съветския съюз след втората световна