Саниран блок за 3 млн. лева протече в Бургас

Саниран блок за 3 млн. лв. протече в бургаския квартал "Меден рудник". Това е блок 16, Зона "А", наскоро саниран по програмата за енергийна ефективност.

Обратно в новината

Коментари - Саниран блок за 3 млн. лева протече в Бургас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гарантирано от ГЕРБ! Важното е, че са "усвоени" едни пари....

Ми не стига дето саниран, а и да не тече. Вместо да се радват, че някой бургаски гъс /да се чете з/ е станал милионер, тръгнали да се възмущават тука!

Митю Николов,да каже,че парите са откраднати и затова са липсвали изолационни материали.Има една дебела фльорца, на която й беше възложен ресора саниране,тя може да подскаже,къде са отишли парите.Големи кражби братлета.

Много е рано още ,но до две години ви уверявам ,че ще бъде пълно насиране.Хората ще са принудени да напуснат домовете си.И в Изгрев в бл.9 е пълен ужас,още незапочнат протече отвсякъде,а преди това хората не са имали никакви проблеми.

Всичко си е логично! Просто нашенските далавераджии, наричани още политици са си случили на народ - кротък като овчица, доиш го , стрижеш го, колиш го....и само едно бе е е...

С 3 милиона този блок щяха да го построят наново. 80% от парите са откраднати. Останалите 20% -прахосани.

Кради, кради!

Като ги правят с чужди пари така им се пада. Нека и те дадат някой лев за саниране на собствените им сгради.

Ти си кУмин . :)))

Ти остави, че протече, защо всички си мълчим, че плащаме тройно дори четворно от нормалната цена. То бива да откраднеш 10-20% ама тва на нищо не прилича, честна дума. За тия пари щяхме да санираме цяла България.Неможем да си позволим такова разхищение, ние нямаме пари в излишък, дори теглим кредит, за да го откраднем.Скандално!

Мълчите си, тъй като си мислите, че сте на голЕма далавера, понеже едни тарикати (взели много пари) са ви сложили безплатно най-евтината възможна хидро- и термоизолация и най-евтината дограма. Щом е на аванта, и шамар даже да е ...

""""То бива да откраднеш 10-20%"""""Ама вие сте много наивен, процентите са между 35-50%,по най-скромна преценка.Ние сами си правим нещо като саниране ,събрахме пари и направихме много добра хидроизолация на покрива , след това сменихме цялата входна конструкция с нова алуминиева с ел.брава и камера.Разбирасе и нова домофонна инсталация ,след това сменихме цялата дограма по стълбището ,ама не с тези евтините , а широкопрофилна.Направихме малка пауза и след това направихме среща с всички кабелни оператори и те демонтираха всички нефункциониращи кабели , поставиха широки кабел-канали до всеки абонат , а още по-широки за магистралните.След това една добра и коректна фирма прешпаклова целия вход, боядиса го в светли, топли, пастелни тонове,като това включва и асансьорните врати и шахта.Най-накрая закупихме няколко картини /репродукции/ и ги окачихме по стените на етажите.А ,да служихме и два алуминиеви радиатора на стълбището ,за да е топло.Във входното фоайе слагаме елхата и светещите гирлянди .Е винаги има един ,който се дърпа ама все успяваме да го убедим и дава парите и той .

То сега се започва... Половината от изпълнителите са консорциуми създадени специално за програмата- ще фалират месеци след приключването и. Ще започнат дела, които ще точат години след изтичане на гаранционните срокове. Голяма част от тези сгради ще бъдат негодни за живеене само след няколко десетилетия, въпреки изолациите и цветните мазилки.

Не няколко, след максимум 1 десетилетие. С това малоумно санирание сградата спира да диша и винкела и всичко метални крепешни елементи почват да корозират. Просто подготвят голямата кражба на жилища от хората и го правят успешно. Няма такова изпълнение в никоя нормална държава. с ГЕРБ към ГРОБ ... мамичката им долна

Оставка на Б. Борисов. Абе тоя не гледа ли за какво харчи парите на хората бе? Как е приел тоя блок...

Борисов трябва из цяла България апартамент по апартамент да обиколи, за да приеме обекта, предполагам... Ама използвайте ги малко тези глави преди да плюете напосоки!

Акъла си го използвай ти, като гласуваш следващия път. Защото това недоразумение "санирането", което е свързано с колосални кражби и корупция е държавна политика, наложена и провеждана от същия този Борисов. А Бургас е първенец в тази простотия, защото послушният ни кмет се "отчита" по график и до стотинка.

Очаквайте още

Всички уважаващи себе си фирми - проектантски и строителни, не се занимават с плоски покриви.

Ами какво искат. Цитат на кмет от ГЕРБ - "Никой не е против да хвърлим един милиард в икономиката със саниране". А проблема е точно, че го хвърлиха, а не го вложиха.

ГЕРБ

Това със "санирането" е най-голямата комедия, която може да се реализира от пищман майсторите ни... те прав пирон не могат да забият или без да си строши пръста. В нашия вход "санираха" едно партаментче, като санираха и улуците - изолзцията ги покрива от вън, но не и отзаде.сега ще завия и мойтеда не настиват зимъска... някой ако му е останоло някое родопско одеалце да прати, да не мръзнат хаккванчетата...

Естествено, че майсторите са неграмотни. То като чета писанията и гледам колко неграмотни са критиците на работата им, пишещи тука, какво остава за строителите, които 60 % са цигани! Пълна трагедия е тоя народ, неграмотен, прост и глупав, ама с претенции.

Още по-трагично е, че ти, бидейки грамотен и умен, си непретенциозен.

а коя е фирмата?

Фирмата е ГЕРБ

са взели повече пари отколкото да го построят.