Коментари - Обстановката се влошава, заради проливните дъждове | dnes.dir.bg
назад

Обстановката се влошава, заради проливните дъждове

Циклонът "Филип" донесе в България проливни дъждове. Държавата реагира с превантивни мерки, кризисни щабове в цялата страна следят обстановката.

Обратно в новината

Коментари - Обстановката се влошава, заради проливните дъждове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди време попаднах на народна мъдрост ,която гласи "Кладенец не се копае по време на суша"В по-широк контекст ,се разбира ,че човек предварително трябва да вземе мерки срещу прииродни бедствия.А какво се прави в последните 30 години,ами нищо освен разрушаване на стари структури и съоръжения.Какви мерки могат да се вземат в последната минута , освен някакъв вик от сорта "Варди се идва вълната"След като всякакъв вид язовири са ,кой приватизиран , кой отдаден на концесия ,ама никой не поддържан ,руслата на реките обрасли с дървета и храсти,а като допълнителна екстра затлачени с боклуци.Дигите съответно са разрушени ,защото разни лумпени и откровенни дегенерати ,за по-удобно са си вземали баластра или земна маса от тях.А най -занимателно е когато тръгне водата по обезлесените склонове на планини и хълмове.Нали никой не си въобразява ,че дебита на съответната река не се формира в края на населеното място , а на десетки километри от него и ,че обхваща район по-голям от селската ливада, а в тези райони се е секло до последното дърво.След това пък през лятото ще има плач ,че водата е изчезнала както от реката ,така и от кладенците, че хората не си спомнят да е изчезвала водата и така нататък. Като цяло ще се правят констатации ,ще се пишат програми ,ще се набелязват мерки , но като краен резултат нищо реално няма да бъде направено.Причините за бедствията ще си остават и нищо няма да се случва и така до следващото бедствие.Нека просто си спомним Бисер, Мизия,Аспарухово и ред други не толкова популярни, а след това пак нищо и така до безкрайност

1000+...още по-лошо е че няма Държава,а малкото пари в хазната се крадат нагло...

КМЕТЪТ НА МАЛО БУЧИНО ЗА КАКВО Е? КОРИТОТО НА РЕКАТА В СЕЛОТО Е В БЕЗОБРАЗНО СЪСТОЯНИЕ ОТ ГОДНИ! ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ, ТРЯБВА ДА БЪЭДЕ ПРЕКЪСНАТО! ВЪН ОТ МАЛО БУЧИНО ОТГОВОРНИЯ ЗА ТЕЗИ НЕУРЕДИЦИ!

При нас времето в Бургас е страхотно няма грам дъжд и е доста топло! Тук е около 20 градуса

Утре почти ще вали в почти цялата почти страна !

вместо да "следят" обстановката да се хващат ра работа преди да е завялял дъжда и да прочстват речни корита и дерета, да усрепват яз. стени, че ще ... мамицата им! Какво ще ми наблюдан.вата сега, дедовия ли? А докато е сухо вместо да с впрегнат и с багери булдозери да изгребат калта и наносите, те сега ще ми "следят" и "наблюдават". Ще наблюдават как хората се давят, гадове с гадове алчни и безмозъчни!

Обстановката се влошава, въпреки, че топ-ръководителите бяха разпратени "по места" да се пречкат на местните и да плашат "Филип" ... "Филип" с топ-ръководители, оказва се, не можеш го уплаши.

Имена на циклони се дават в тропиците и то на най- мощните. Тук метеоролозите се превърнаха в циркаджии за пари и започнаха да дават имена на циклоните в умерените ширини. Смешни български метеоролози из телевизиите. Като се започне от смешника в БТВ и да се свърши с връзкарчето в канал 1.

Има дожд по градо оти изсекоя горътъ и немое се запре водътъ!

И нека бъде светлина! /алоуу ВИК ли е? Не ТЕЦ а. И на ваас и на вас! /

Дайте да видим снимки от тези наводнения, че ми се струва възникна нова далавера в държавата - спасяване на давещи, които не знаят, че са се давили.

Ако един месец не вали дъжд, не вали сняг, няма катастрофи, няма убийства и Тръмп не публикува нещо в Туитър, "джурналистите" няма да има за какво какво да пишат!