Цвета Караянчева: Трябва да се спре с хамалския език в НС

Димитър Главчев постъпи държавнически и показа, че не държим да бъдем на постове на всяка цена, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Обратно в новината

Коментари - Цвета Караянчева: Трябва да се спре с хамалския език в НС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хамалския език е запазена марка по стадионите, особено в провинциалните градове.На мога да рабера как някои депутати прескочиха този широк трап, изтръскаха сламата от обувките и се вземат на сериозно.Вероятно е свързано с ръководните начала поствени отгоре.

Поздравления Г-жа Караянчева. На борба с простотията и грубиянщината в Народното събрание. Рибата се вмирисва от към главата. Дано това спомогне за намаляването на повсеместната аругантност и агресия. Всичко може да се каже но зависи как. Нима в Европа няма противоречия, но те са изказани културно, внимателно и спокойно. Защо има огромни различия в манталитета на хората от северните и южните народи? Защо при нас диващината е огромна? Може би силното слънце е поизпарило част от мозъците ни. Или не сме на нужното ниво на еволюцията. Моля Ви, въведете ред и дисциплина навсякъде и във всичко. Ако е нужно и силово. Основното - спазване на закоността.

Да де, ама това ще стане, ако се изритат хамалите от НС, ама КОЙ РИТА СЕБЕ СИ? Призоваващата що не си спомни за "дяволите" дето самата тя "откри" в главата на Нинова и ги обяви пред цяла България в интервю, или пък Цветановият за "дивашката опозиция"?! Ами едно недоносено кюрпе, дето търсеше едни скелети в гардероба? Ми погледнете се в огледалото бе, а след това поучавайте. Вие друг език освен на омразата и на лъжата, друг не използвате. А Главчев показа, какво е "държавник". Той се държа скандално, некомпетентно, брутално. Ами кой няма да се защити, което и направи опозицията. Пак добре, че не доведе нещата докрай. Всъщност опозицията постъпи държавнически. Защото има неща, които не може да се прощават. Главчо вкара такъв автогол на Герб, какъвто в историята не се е случвал. А вие от провала правите достоинство. Наглост.

Дядо Коледа да й подари един голям глобус. Препоръчително е! Цирк БАЛКАНСКИ ША има , ама дано от лявото бкп се смилят над критиката й, критическата де

Цвете, права си мила, трябва да се спре, ...но вече сме на друго ниво скъпа, ...въпросът е КАК ще се спре хамалския език, а не какво треба или не треба, ако питат мен ..има саааамо един начин по-малко по-малко на брой човечета, повече Човеци в НС, да кажем от 240 на 160, а ако се наложи и на 80, ама пресети, а не пресити представители на нацията!

"Трябва да се спре с хамалския език в НС" Спираме с хамалския език и започваме да учим география!

Точно така , ''ХАМАЛСКИ''! А ВИЕ В ПАРЛАМЕНТА , КОГА ЩЕ СПРЕТЕ С ХАМАЛСКАТА КОРУПЦИЯ ? За толкова години, НИТО ЕДНА РЕФОРМА И НИТО ЕДИН ОСЪДЕН КРЕДЕЦ ИЗ МЕЖДУ ВАС !!! Гордеете ли се с определението на ЕС : ''БЪЛГАРИЯ НАЙ-БЕДНА И НАЙ-КОРУМИРАНА ДЪРЖАВА '' ,....А ??? ЗА ПРИМИТИВНИ УПРАВЛЯВАЩИ , ХАМАЛСКИ ЕЗИК . ''КАКВОТО ПОВИКАЛО , ТОВА СЕ ОБАДИЛО'' !

ТАЯ ЖЕНА Е БОЛНА !!!

Не е само тя болна ,...още 239 бройки има

хайде да не се обиждаме, депутатите са с висше образование, 2/3 поне са юристи, където бълг.език е задължителен, как така ще ни обиждате,че ние хамалите не сме ли хора, напавете тест за грамотност на депутатие и покажете кой какъв резултат има, щото преди години не знаеха как да се справят с компютъризирането на вота, а ние чакаме да оправят държавата и ни оправиха за по-малко от 800 дни, че и ние хамалите сме хора

Курнелия, лапсос - за мен Меркел, курни - все тая.

наденаха се комунягите от трън - на глог само че по-висок и много бодлив. Сега плачат - чакайте - още нищо не сте видели - като почнат да се състезават с Меркел. Защо мислите, че хамалският език е приоритет само на Курни, на Йончева, а преди на Манолова - и ние можем.

Можеш-на селската седянка

Вие не че "можете", това сте го доказали, откак съществувате, вие сте си хамали и в прекия и в преносния смисъл. Влачите от къде какво откраднете, съвсем сте си от професията "хамал", а за език - дори и скъпите семинари по курортни и чужбински места не ви научиха, че трябва да изкорените родовата си простотия. Ми то не може по магарешки, по бичи, по вълчи, по волски, по ячи, по шопски ... и да си народен представител. Значи, за да те вземе на работа някой фирмен куфарджия - перач, те викат на интервю и попълваш тестове за такива и онакива умения, за интелигентност, за "меки умения", а за депутат - само един критерий - да си достоен за бандата. А хамалският език да се преименува на гаменски. Някак по-съвременно е, по-модерно, от "дигиталния речник", съответства на "цифровото управление".

Дайте власт на тази, само я вижте израза на лицето й... Какво ли ще поднесе на държавата? Едно нищо! Като усойница зла!

По-голяма усойница от Корнелия няма нито в парламента нито из българския ландшафт. Спокойно!!!

Всички жени от ГЕРБ (мутрите) в парламента, са усойници! Просто Борисов такива ги избира. Да вдигат врява и да съскат, а той да върви след тях, и като доброто ченге, да оправя нещата!

Има едно много подходящо за случая стихотворение, басня, казва се "Магарешка критика" и е от Хр. Радевски. Прочетете го! Струва си!

АМИ ТЕ ПРОСТАЦИТЕ НЕ ЗНАЯТ ДРУГ ЕЗИК,И ТИ СИ ОТ ТЯХ СЪЩО- ХАМАЛСКИ И ЕЗИК НА ЗЛОБАТА!

Цитат от Цв. Караянева. Ха да ни е частита новата калинка

И това го казва най-голямата хамалка, жената-мутра. Е, тия вече съвсем за дебили ни взеха.

Процента нарасна на 90

Мдаа, те всички гербери постъпват отговорно и държавнически, щом бъдат посъветвани "отговорно и държавнически" , от мутрата!! Ако си беше подал оставката предварително, - ОК! Но след като председателят на парламента на парламентарна Република България, изпълнява разпорежданията на министър председателя, това не е държавнически.Това е срамно и позорно, и обида за цялата парламентарна институция!

Някак няма какво повече да се каже.

До вчера бях една, от утре съм възпитана и толерантна. Цървула трандафор не става !!!

Ти до сега, какви ги плямпаше и как се държеше мари кърджалийско комсомолска и партийна секретарке. Щом това ни е нивото.............. Гошо тъпото.

Караянева все още не е дала адекватно обяснение какво правече на конгреса на Ердоган. На който конгрес бяха обявени намеренията му за конституционни промени и президентска република. И таз мома ръкопляскаше и цъфтеше.

Каруца с хамали минава покрай спялата кола на Цвета, но мястото било тясно. Единият от хамалите казал, Жъ упре. Другият отговорил, уй жъ упре, и минал. Цвета чула разговора и си казала, аз тези хамали ги мислех за прости, а те френски говорят.

Много сте се активирали тролчетата на БСП - грешка нямате. Злобари!

Не бе приятел,не са тролчета!На народа му писна идиоти да го урпавляват.Как нямаме истински управници,огледаи це бе човек на какво е заприличала България>И от мен да го знаеш,не е от такива дето пишат тук а от такива дето са там на хранилката.

откъде се излюпи - от виетнамския Пекин ли, калинка и половинка...

Цвета Караянчева: Трябва да се спре с хамалския език в НС При 240 хамали,какъв друг език да чуем.

Хубаво казва, но за това си трябват поне четири поколения с обувки.. Обноски не се придобиват просто така. От години в народното събрание отчетливо се виждат хора, на които първите седем години са безнадеждно пропиляни. По- лошото е, че и образованието не въздейства по какъвто и да е начин. Стигна се до куриози да си издействат научни степени с бутафорно висше образование. Ставаме свидетели какви хора получават почит чрез ордени и медали... Вече е по- достойно отличие да нямаш награда и да не си един от тях, отколкото да си покрит с позорна слава и престъпно богатство.

Точно като я видя тази дама и изключвам канала защото е агресивна,и неприятна за слушане и гледане. Герб толкова ли нямаше някой по-подходящ да сложат за председател на НС?

Имаше, и той беше председател на НС. Но жена с език и обноски на каруцар го предизвика да приложи правилника на НС с пълната му строгост, което беше и целта на изказването на съществото-жена.

Що бе булка, Черноянчевата как ще накара съпартиец, съидейник да приложи правилника с "пълната му строгост" (какъв хубав болшевишки термин) и то срещу себе си? Нещо или лъжеш, или си от 80 - те процента, което е почти същото...

Тази калинка е куха лейка и трябва да взема уроци по български език. Имаше един депутат, който говореше отличен български език, но той се оказа национален предател. В Народното събрание трябва да се говори на народен език, почти като нейния началник диктатор. Сега тя ще налага цензура в защита на диктатора Тиквун. С нейния мозък как е завършила МЕИ? Сигурно в рабфак.

Може да е тъпа,куха селска клюкарка,но колко материал има в нея

трябва да се спре с назначаването на такива ужасии кат таз го-жа у парламенто, щото децата плащат а козите и офците ми бегат! ша ги съдим от маалата!

Като няма някой човек,слагаме китки

Каквата държавата такъв и езика . Сложете образователен ценз на депутатите и тест по правоговор.

Днес сутринта слушах кокошката. Тя вече говори като "истинска" софиянка - "ходиме", "говориме" и т.н. Нищо, че не различава Именителен от Винителен падеж.

Това го казва госпожата, на която шефът и го въведе това говорене в политиката. Защото речника м се състои от 100 думи и тогава обясняваше, че говорил на разбираем за хората от улицата език. Вие ГЕРБ-авите като сте прости и сте прочели по една книга през живота си, това не означава че и хората са като вас.

Хубава мисъл Цвети! Ама има една подробност. Езикът зависи от първите седем години. Освен това искам да знам какво имаш в предвид. Само за опозицията ли говориш, или за всички. Щото оставам с впечатление, че за групата на ГЕРБ това не важи. Искаш ли примери на "хамалски език" от депутати на ГЕРБ? Защото има доста! Още нещо, Цвети. ГЛЕДАХ НЯКОЛКО ПЪТИ ЗАПИСА С ИЗКАЗВАНЕТО НА НИНОВА И ТВЪРДЯ, ЧЕ ХАМАЛСКИ ЕЗИК НЯМАШЕ! ИМАШЕ ПРИЗИВ ПРЕМИЕРЪТ ДА СПАЗВА ЗАКОНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И ДА НЕ ВЛИЯЕ НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА! Ти това виждаш ли го? Нищо не виждаш! Ти си партийно функционерче и не виждаш по далеч от носът си! Това, че Борисов няма право на такива изказвания, ясно ли ти е? А не си ли чувала и той какъв език държи?! Нищо няма да се получи при твоето председателство. Поредният скандал е въпрос на време! И още нещо: ГЛАВЧЕВ НЕ ЗАЩИТАВАШЕ ПРИНЦИПИТЕ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ДЕМОКРАЦИЯ, А БОСЪТ СИ! ЗАТОВА СТЕ ЖАЛКИ! А най-смешното беше, когато го изпращахте станали на крака!

Да се говори за Премира Борисов , нещо различно от това в оная реклама с шоколада Милка е хамалски език.

Хаджи Генчо, че Нинова е скандалджийка и че има селска визия и простоват език е вярно. Тя е ненадмината - друг/а като нея няма. Държи първенството с нейните "мутри" и тем подобни глрупотии. На мен пък много ми е приятна Цвети Карастоянова, когато се покаже Корнелия с нейната нахална физиономия и червива уста веднага превключвам телевизора.Толкова ми е паднала в очите, че не искам и да я слушам.

Докато слушах разни интервюта стигнах до заключението , че за моралната кончина на един гербераст са необходими само един микрофон , камера на станок и самия гербераст , докато той се саморазправя със себе си можеш да се насладиш на едно кафе.

Ето доказателството какво представляваме , ние бълагарите-една проста грачеща квачка е на най-високото място в държавата. Нали все пак България по конституция се води парламентарна република.

Викай Боко да дава обяснения в парламента кои са наркопласьорите и дилъри на дрога и купувачите на гласове. Парламентарната Република трябва да знае, ама самия Боко да не се окаже шефче на дилърите...

не можеш да си използваш поста за да спираш критики към любимия ти вожд.заминаваш си веднага,и секунда не може да останеш. никъде не е имало "хамалски език" в изказването на Нинова. иначе кой и гербераст да сложат все сте си мърши и подлоги.

Цвети да е казала,че езика на Нинова е хамалски? Не е хамалски езика на Нинова, но е селски, простоват, кавкаджийски и заядлив. Тая кукумявка как пък не каза, че е свършено нещо добро, пък после да посочи слабости на управлението, пък да даде идеи, ами само се врътка по трибуната, за да се подяжда. Болно туловеще и нищо друго.

Трябва, ама нашите дупетати - мутрисмени друг не знаят....

как да спрем с хамалският език цвете карастанчева като ти друг не говориш и даваш верен тон на каруцарите в нс

Цвете шарено, езикът не е хамалски, езикът е махленско-клюкарски и милиционерски. С това трябва да се спре!

Какво значи хамалски език, не е задължително да работиш като хамалин и имаш просташки говор, този език е по-скоро типичен за трибуната на Народното събрание.

Ето кой е втория човек в държавата: "Цвета Караянчева е родена на 25 февруари 1968 година в град Болярово.[1] Завършила е за машинен инженер, а след това е била и на обучение по мениджмънт в Open University в НБУ. Работила е като проектант, а после директор на Формопласт-Кърджали.[3]"

abasador

госпожа, хамалският език в НС е потвърждение на думите на лидера ви, за качеството на метериала, какъвто езика такова е и нивото на депутатите. Не бих искал да коментирам твоето, но .... къде прочете любезна, че политика има мн. число? Спрете да измисляте нови думи като; политики. неглежирам и др. подобни. Лек ден.

Стегната жена, естествена, съобразителна и умна. Има нужда от малко козметика по време на изказванията си, Но това е абсолютно нищо в сравнение с много други лидери, постоянно присъствие на трибуната на НС. Успех за тази българка.

Спрете да слагате хамали за депутати!

нахално е простакинята, която не говори правилно български, да говори за хамалски или други езици. Да си ходи у кърджалийско...

Добре е да се помни как назначиха пооследната калинка и кой е отговорен за бъдещото й поведение и за председателството на Народното събрание. На нас за сега ни остава да наблюдаваме спектакъла.

Тая е викач в най-просташката шайка в България.Наричат се "лидерска партия",а лидерът им е един от най-умните бозайници в редиците на СИК.

Браво Цвети , Така те харесвам , трябва да има малко уроци по етика . Неможе да ми се държат като каруцари- депутати (ки).

етика в тази тъпа селска калинка бре..

Аз, като случаен "потърпевш" мога да кажа " - Трябва да се спре с хамалския език в НС!" Ти, като председател, трябва да предложиш решение и да го направиш. П.П. За съжаление най-големите хамали са Б.Б. и Цв.Цв. Успех!

lu4ka

Е виетнамците са си хамали по природа, та затова в столицата им Пекин, се чува хамалски език.

Започни от съпартийците си белким проумеете че за нищо не ставате освен за ''хамали'' на стола на ментора си..