Бургазлии платиха 125 лв. за да гипсират ръката на детето им

Семейство от Бургас е било принудено да плати 125 лева за гипсиране на счупената ръка на малката им дъщеричка, след като са препращани от болница на болница.

Обратно в новината

Коментари - Бургазлии платиха 125 лв. за да гипсират ръката на детето им | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Плащай иначе без лекарска помощ. Туй то на бедните да им е честита умирачката.

Счупената ръка не се води спешен случай и трябва да се изчака началото на работния ден за общопрактикуващия лекар, а през това време да следват насоки, дадени от дежурния, каза още Цанова. А счупения врат как се води а? А счупения кур, дълбоко наврян в тлъстите ГРОБарски задници, как се води?

Значи, когато някой нашамери лекарите е лош и всички протестират! Когато, обаче лекарите не си вършат работат винаги имат причина, най-често здравната каса и закона.... Не ме разбирайте погрешно, уважавам лекарското съсловие и това което вършат, но понякога обяснениеята им са просто умопомрачителни ......

всяко счупване Е СПЕШЕН случай и изисква незабавно обездвижване заради евентуалните размествания на костите, които предизвикват тежки усложнения / и естествено струват много по-съпо после на здравната каса/. Да се публикуват незабавно имената на псевдо-медиците , който са имали наглостта да подпишат указ ,наредба или друг нормативен документ, който квалифицира счупването на ръка като НЕ спешен случай и именага им да се изпратят в Европейската здравна комисия.

Кое е спешно казват единствено и само лекарите! Не разни дървени философи!

Преди няколко година на втория ден от почивката ми в Свети влас се почуствах много зле. Отидох в най-близката здравна служба. там ми казаха, че въпреки че съм здравно осигурена безплатно е само за жителите на Свети Влас. Платих 60 лв за преглед. Онзи ден по телевизията отново казаха, че трябва да се плаща въпреки че здравно осигурен. Ако някой нормален(ако има такъв) от здравната каса ми отговори къде отиват парите ни от здравната осигуровка ще съм благодарна...

Tи си осигурена при твоето джипи,скъпа! Като искаш безплатно,хващай влака и при джипито си. Като си дошла да си правиш кефа на море, ще си плащаш и за лекар!Значи 60 лв можеш да дадеш в кръчмата,а за лекар ти се свиди!

идиоти : Счупената ръка не се води спешен случай и трябва да се изчака началото на работния ден за общопрактикуващия лекар, а през това време да следват насоки, дадени от дежурния

И аз съм разочарован от медицинските услуги в Бургас - един път с дъщеря ми обикаляхме пак 3 болници докато ни прегледат ! Скапана работа!

Интересно дали счупената глава на някой от здравната каса се явява спешен случай или ще изчака от петък до понеделник за направление от личния лекар?!

АФЕРИМ МАШАЛА

Честито ви частно здравеопазване! Честити ви ножрмативни уредби, които го регламентират!

Ако родителите вземат Доковска или Марковски за адвокат ще спечелят и ще натрият мутрите на герберските говеда Махчева от РЗОК и Семир Абумелих тъпото а не на лекарите които изпълняват вътрешните заповеди на частните болници особено трактовка на че счупената ръка не е спешно състояние

Като гледам къде е гипса, вероятно е имала пуканта някоя малка кост в ръката под китката. Не мога да повярвам, че то може да доведе до отказ на някоя жизнено важна система в човешкото тяло.

Ако и от икономика разбираш колкото от фрактури...пази Боже и варди...Изказваш се по теми, от които явно нищо! не вдяваш...

Диагноза от дистанция плюс непрофесионално и напълно погрешно медицинско заключение. Ако беше поставено в САЩ, авторът да е прикючил на момента с кариерата си на федерално ниво. Ако е лекар или мед. сестра, разбира се.

Ако и се счупи ръката на Цанова ще и счупя и другата за да види дали нейните гербаджииски братчета Пъздеров и Семир абумелих от Дева Мария ще и съдействат да не плати

Аболючтно правилно са потъпили лекарите. Счупената ръка не е спешен случай. Без направление от личен лекар, касата няма да поеме разходите.

(Нямам думи)се пее в една БГ песен на Богдана Карадочева/по музика на Стефан Димитров/.В нашата МИЛА татковина,всичко е възможно!

Ние си счупихме ръката в 9 вечерта, преди 10 дни. В 9,20 ни беше гипсирана безплатно . Отидохме на Бърза помощ и никой и не си помисли да ни върне. Нито направление са ни искали. Въпрос на морал мили хора .

Не е морал. Лекарите не са духовници или шамани. Това им е професия. Има си правила, а лекар е професия.

Първо е вечният морален стандарт на Бога, който прави живота възможен и после всичко останало. Духа движи мъртвата материя, а не обратното.

Недопустимо е заместник - началник на РЗИ, било то и в Бургас, да не знае, че счупена ръка е спешен случай. Госпожата очевидно не знае, щом дава подобни интервюта по медиите. Това говори много зле за РЗИ - Бургас, както и за компетенцията на госпожата. Човек трябва да внимава, особено такъв, който иска да се представи като професионалист, какво говори пред медиите, колкото и да му се иска да прикрие нечии проблеми. Редно е родителите в този случай да подадат жалба - срещу болницата и срещу изказването на госпожата, която показва некомпетентност, и не защитава техните права.

Може да е тъпа,но е назначена за началник и каквото каже ТЯ,това е вярно

На тая да й ударят 120 лопати на обществено място за назидание!

А после защо боят се води спешен случай?

Ако г-жа Докторката си счупи ръката,ще стои и чака началото на следващия работен ден ли??????Що за тъпотия!!!Защото ей такива некадърници и миши плъхове ни управляват,затова сме и на тоя хал!!!Как не я досрамя да каже такова нещо?

Какво сте се разбързали.Така или на криво,ръката за един месец ще заздравее.Тъпите са на жълтите павета

скапаната болница в Бургас с най-некъдърните лекари.Чудя се защо джипитата продължават да сключват договори със Света София като има толкова оплаквания.Лично ми се е случвало да ходя там с детето по спешност събота нямам думи.Нямат педиатър някакъв измислен лекар го прегледа без да го преслуша само погледна гърлото и каза антибиотик.Казвам му детето не може да приема всякакви лекарства има заболяване.Той казва,че не знае какво да изпише и от там ни препращат в Дева Мария.Отиваме същата работа.Така цяла вечер ни разкарваха от болница на болница.

Бюрократи, а не лечители. И после докторите се чудят защо през ден ядат шамари. Това не е професия за всеки. Не изпитваш ли вътрешно желание да помагаш на хората нямаш работа в този сектор.

Най-добре е да се закрие този измислен град-Бур-газъ със всичките му мИкерета в него.Такова отношение към дете.Тази докторка ли е , врачка ли е, не вижда ли сцхупената ръка и какво лошо има в такъв случай направлението да се получи по-късно служебно.Това само в жалкото населено място на кауните може да се види.А бе Комлук, каккво повече да кажем.

А Ямбол,Сливен и Куртово Кунаре да ги закриваме ли?

Казва се КУмлук - от кум - пясък

Интересен казус... Дева Мария първо се намира на майната си, за да стигнеш до там ти трябват 20 лева за такси, че и повече. Второ, под спешен център се предполага, че можеш да получиш помощ безплатно.. да ама не. Следователно по силата на кой закон препращат пациенти към частна клиника и на какво отгоре от въпросното заведение твърдят, че имат спешен център? Безумно! Особено когато се касае за деца!

Дева Мария в Бургас не е болница тя е бизнес център с цел източване на здравна каса и обир на пациенти.Да не говорим,че повечето им лекари и сестри са некъдърни.Там персонала се сменя нон стоп.Има сигнали за множество нарушения,но нищо не се прави тъй като шефа е депутат.

Цанова е за уволнение. Не си познава стандартите. Фрактурата е спешно състояние, а случаят е за съд. Ама пък за 125 лв съд...щото нали се сещате правораздаването в България е ориентирано към финансовия интерес, а не към унижението, обидата и моралния дефицит.

За съжаление такава е действителността. Много скоро ще бъде късмет ако въобще се намира лекар на когото да се плати. Това е резултатът от незачитането на лекарския труд, от побоищата на лекари, от ниските заплати и още ред причини. Един лекар трябва да е мазохист за да работи в Бг, като може да работи в чужбина при много по-добри условия и заплата.

това важи за всички професии .Да си полицай ,шофьор ,да не би да е по-лесно или по-малко опасно за здравето?ламтят за пари лекарите но няма да ги получат защото хората не печатат пари.И не на последно място не само лекарите напускат страната .

Счупих си малкият пръст на крака, спасителят заравя плитко под пясъка големи камъни, за да си "пази" периметъра на поста. Минавах оттам и ритнах без да искам такъв камък. Кървища, болка ..ужас. Отивам в спешната в Поморие, там лекараката ми казва - "ами аз какво да направя" :), аз и казвам -"ами да го промием с някакъв антисептик, може да стане инфекция, пълна е раната с пясък", нямало шанс да стане инфекция , ми казва "лекарката" и ме изгони. Намирам в нета тел. на хирург, отивам , плащам си, човекът ми направи веднага малка операция и наруга яко тази "спешна лекарка" ...абе приключения от нашето черноморие :)

"Счупената ръка не се води спешен случай" Браво бе! Така е в Булгаристан! Ако петък си счупиш ръката ще трябва да я завържеш с тел, за да не се клати наляво и надясно или си я носиш в джоба до понеделник! А против болките помага клон между зъбите, за да не се счупят, понеже за зъби се чака още 2 месеца! Аферим бе Булгаристан!

Че много дали,бе.За боядисване на 20 г.бракма се дават по 3 хилядарки,за фризьори по няколко стотин.По кръчмите да не говорим.Ще се научите да плащате на лекарите.

Вече им е платено от здравни вноски. Те като не могат да си ги поделят да си назначат финансисти, адвокати, терористи, ...

да не дава господ да влизате в бургаската болница,нещо страшно,сестрите са толкова лоши ,груби кам пациентите,че никаде другаде го нъма,пална дивотия,тези хора заслугават затвор,бях 3 дни в болницата,беше ад

Бой,бой и само бой, друга оправия няма!

Заради кретени като теб лекарската професия е на това ниво. Бий лекарите, но след някоя друга година в болниците и поликлиниките няма да намериш жив лекар.

то както и почнало живи пациенти няма да има защо са ни тогава живи лекари?

aaa има,оперираш се сам,гипсираш се сам и се самолекуваш-нямаш допир с алчните лекари

Три години вече ме няма в българската здравна система. Не съм се развалила. Не съм ги посещавала. Не ми трябват. Не живея в чужбина. Лекарите са излишни. Като остарея ще отида при чужди лекари. Много-вероятно да попадна на превъзпитани специалисти произжождащи и учили в България? Дали някой ще си спомня за тази бивша страна? Ти какви доводи имаш?

Цигани, бийте лекарите повече защото им е малко това. За вас поне наказания няма да има за разлика от българите!

Чудя се счупена глава на доктор дали се води спешен случай ??? За какво ме скубят с тия осигуровки като след това служителите ми си плащат за всичко в болницата като им се наложи??? Да не говорим, че тия родени след 1970 ако доживеят до пенсия едва ли ще получават нещо.

Счупената ръка не била спешен случай?!?!? И това го казва говедо с претенции за медицинско образование?!?!? Как да не е спешен случай, като може да има вътрешни разкъсвания на мускули и кръвоносни съдове? Няма просто лекари, само търгаши помияри!

Нищо хуманно няма останало в лекарската професия! Превърнали са се в едни озлобени Андрешковци! Та не можеха ли да подскажат на тези бургазлии, ЧЕ трябва да се отправят към другия вход и да отидат в спешното????? Но как се изпускат 125 лв за 10 минути???

Майка ми си чупи крак преди няколко години в Несебър. Резултатът рентгенова снимка 40лв по спомен, преглед 20лв, гипс НЕ, нямало нужда! След 2 дена кракът отече, хайде Пирогов, там лекарите бяха мега възмутени защо не е гипсиран кракът. Ей това е Бургас хора, няма контрол над лекарите там.

Скапан Бургас ! Господ да пази бургазлии от наследниците на Менгеле ! Безхаберие и хаос в Бургаските медицински заведения, а за фелшерите в Спешна помощ които ходят по адресите са безхаберници номер едно !

Не е само в Бургас това и не само в здравеопазването. Навсякъде е така... Ключовата фраза е "води се" - няма значение какво е фактическото положение, важно е какво се води.

Д-р Вергиния Цанова, Абревиатурата доктор не ти подхожда! Ти си Менгеле! Изрод!!!! Дай си адреса да ти счупя и двете ръце в петък и да чакаш до понеделник! Урод!!!

Който може да хвърля хилядарки по кръчмите ще се бръкне със стотачка за лекари.Доплащането идва с неумолима сила.

Циганите звънят на 112 пращат им екип на ЦСМП и ги преглеждат и приемат по спешност. Това дете са го завели родителите му и така не го приемат по спешност. Реформа на ГЕРБ.

А да говорим ли колко от тези работещи с направления ще ти дадат час от днес за утре? Изобщо пази Боже да не ти се наложи!

Разбирам, че и лекарите са хора и заслужават заплащане за труда си, но защо ги плащаме тези здравни осигуровки? По справедлива система е здравни застраховки, така че да си спокоен, че за парите, които си дал се покриват съответни нива здравни проблеми. Ако искаш минимален пакет, ако искаш пълен. А сега се взимат от едни да се лекуват други и всичко минава през някакви идиоти в Здравна каса.

Ей на тази Цанова да й счупиш ръката в петък 18:10ч., да я видя как стои до понеделник 08:00ч., за да се нареди да чака направление. То бива идиотия, бива, ама чак пък толкова...

Какво става,ако хората нямат пари да си платят?

Слагаш фон дьо тен, правиш се на циганин и те гипсират

Ало това е България и така мислят за народа си господата капиталисти и чорбаджии кожодерци!За тях и за техните семейства и любовниците им винаги има! Юастие на едни и нещастие за други!

Виним роми че посягали на доктори тези безмозъчни и печелбарите твари трябва да се разстрелват ако става въпрос за голям да ама за дете какви пари искат това е американски модел вън долната измет от даржавата

Нека се замисли г-жата, ако нея я размотават разни доктори часове наред, докато детенцето й вие от болка, дали нямаше да е поредната напердашила лекар!?!?!?!

Ако си от Видин и с кола отидеш на море в Ахтопол, и си счупиш ръката,какво трябва да направиш ? Според шефката на РЗИ ,караш със счупена ръка до Видин, вземаш направление от личния лекар и тогава ти гипсират ръката безплатно.

този юни /една от съботите/ детето ми си счупи ръката в Гърция. Там преглед + рентген + гипс за дете струва 6,22 евро (малко под 13 лева), но понеже имахме Европейска здравноосигурителна карта (издава се безплатно в ДСК), не платихме НИЩО.

взимаш си здравната книжка акто тръгваш за морето

А после защо боят се води спешен случай?

Счупената ръка не се води спешен случай..."

ми не е, ако не е открита фрактурата.. Друг е въпроса, че става въпрос за дете. Все пак дори и да не е спешен случай е редно да се направи снимка в центъра и да се гипсира при първа възможност.