Тръгна процесът за изпадналата в кома родилка

Окръжният съд във Варна даде ход на делото, заведено от близките на Елвира Бохос Керемян срещу специализираната АГ-болница “Майчин дом“ в града.

Обратно в новината

Коментари - Тръгна процесът за изпадналата в кома родилка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аз познавам експерта професор димитър карадимов - той е толкова експерт колкото аз съм локомотив

Alek sarceto mi se kasa ot slucheloto se sas sestrati i dano bog e s neia i ia zakrilia i pomogne da se varne pri rojbata si......bez dumi sam, tragediata e goliama....shte se molia za neia vseki den i vjrvam che shte se varne......s nai topli chustva Milena

лекарите грешат и то много . Всяка година в много развити страни - САЩ , Германия и др. по официални данни загиват дестетки и стотици хиляди пациенти , поради лекарски грешки . Съдебните искове срещу лекари са стотици хиляди в целия свят , всички лекари са застраховани . Във франция най-съдени са гинеколозите . Шефът на тяхното АГ дружество е съден за пръв път още преди 25 години . И т.н. Ако си представяте лекарите като свръх-човеци , лъжете се много . Но самото понятие лекарска грешка не разбирате достатъчно . Това не значи да оперираш здравия крак или да забравиш нелигиран кръвоносен съд преди да затвориш пациента . Става дума предимно за преценки , срокове , вземане на решения за определено поведение и др. - неща , които не можете да резберете без да сте лекар . Затова и в напредналите държави има създадена стойна система за снемане на отговорността от лекарите - пациентите нашироко се информират за възможните усложнения , съгласяват се да си поемат рисковете , подписват се и т.н. и т.н..

Вашата професия дава ли ви право на грешки,както твърдите,че бихте могли да допуснете?Според мен,тя не прилича нито на работата на монтьора,който ремонтира колата ви,нито на даскала,който да сбърка при решаването на дадена задача!Вие отговаряте за ЧОВЕШКИ живот!Ако допускате,че можете да сбъркате,просто напуснете системата!От такива лекари нямаме нужда!

Всички тук сте прави!Гарван гарвану око не вади!Преди няколко години брат ми претърпя операция на апандисита в град Русе!Беше на 7 годинки!Не беше успешна и хирурга,който го оперира,почна да твърди,че брат ми има левкимия!Закарахме го в София,там бяха категорични,че детето няма никаква левкимия ,казаха,че нямаме добри хирурзи в Русе!Накрая се случи най-лошото,брат ми почина в болница в София!Доктора,който до последния момент твърдеше,че детето няма левкимия,на въпрос на сестрата какво да пиша на смъртния му акт,отговори а бе пиши му левкимия!Защо да топи колегите си от Русе нали?Аз не смятам за справедливо наказание,глобата!Ак ще и да са трилиони!Искам затвор за такива лекари!Това е чисто убийство за мен!А то не може да се наказва с глоба!Дано да оздравее момичето и да има един дълъг и щастлив живот с детенцето си!А кадърните лекари ги подкрепям,въпреки преживяното от мен,да имат адекватно заплащане,за да има качество и да няма корупция!А тоя лекар ,дето се изказва тук,дано никога да нямате такова заплащане,само заради това,че с тези пари мислите как да платите глобите,които ще ви наложат като ни уморите!

и аз имам застраховка , но за 30 000 лева . Да се надяваме , че сага , след като вдигнат здравните осигуровки с 3 % (първото от поредицата увеличения) , нещата ще се подобрят . А за лекарите у нас не сте прави - в проф. отношение по нищо не отстъпват на западните си колеги . От чужбина често идват пациенти с грешни диагнози , осакатени и др.. А че част от колегите са се криминализирали - хирурзи , кардиохирурзи , ортопеди , уролози , акушер-гинеколози и др. е виновно правителството . То отделя 4,2 % от БВП за здраве . В Европа този процент е 10 , т.е. правителството насърчава , спосорира и предполага корупцията . Но аз лично възлагам определени надежди на увеличената здравна вноска . Дано да я налеят в НЗОК а не я пуснат по частни касички , които да я опоскат . Това се решава тези дни от тройната коалиция .

То и сега има застраховка професионална отговорност - отговорност на лекаря, но аз не познавам някой лекар да си я направил.

Трябва да сме много солидарни с подобни случаи, защото в това отношение ние е сме перманентно на фронтовата линия. Заможните граждани или не се оперират тук или са обект на специални грижи. А ние сме обект главно на естествения подбор.

Много ме боли за милото дете! Дано се възстанови и да може да отгледа любимото си детенце! А за лекарите не мога да кажа нищо само това много стара истина Като знам какъв шофьор съм ме е страх да ида на лекар. Всички си взимат дипломите по втория начи. За мен лично трябва за да бъдеш истински лекар да си взимаш изпитите с пълно отличие и тогава вече можеш да лекуваш и спасяваш човешки животи. Да пази Господ всики деца в България от тези негодни лекари. Не знаеш на какъв ще попаднеш . Още веднъж да ни пази Господ!

Една от 10-те Божи заповеди е Не бъди алчен. Елвира е Божиите ръце. Майка й навярно е готова да я жертва заради пари. Колкото е по-голям иска, толкова е по-голяма и сумата и за адвоката. Тук всичко е ясно.

POVE4E INFORMAZIA ZA PAZIENTITE PREDI KAKVATO I DA E OPERAZIA VEROIATNO MOZE DA PREDOTVRATI MNOGO INZIDENTI

Даже да искат лекарска експертиза от южна Б-я или София - гарван гарвану око не вади - сещайте се колко ще е обективна експертизата.

Грешки се допускат и от най-високо квалифицираните лекари в най-развитите страни ! В страните от ЕС и в САЩ всички лекари и болници плащат застраховки и то солидни за да бъдат в състояние да покрият възникналите искове! Застраховани са и пациентите! Това не означава, че лекарите са бъзсъвестни или че си позволяват умишлено увреждане здравето на пациентите! Нали гледате разни докторски ТВ сериалчета. Плаща се много сериозно за доказани грешки! Ще плащат и в БГ!

С основание адвоката на потърпевшата иска съдебната експертиза да се извърши от лекари извън Варна и региона.Защото съдът ще реши делото основно опирайки се върху тази експертиза и всъщност именно компетентността и морала на лекарите,включени в нея,ще определят изхода на делото.А в един регион лекарите се познават.Няма такова вещо лице-лекар,което да закопаеколега,до и да е наясно,че е сгрешил.То и от друг район да е лекаря(или лекарите,ако се стигне до тройна експертиза),пак няма гаранция,че ще са обективни.Защото лекарите са си мафия и работят на принципаГарван гарвану око не вади.Ей поради тази причина няма осъдени лекари за лекарска грешка!

Човече не бъркай родилка и грешката когато лекар допусне в желанието си да помогне при спешен случай. Това което са допуснали да стане се казва ПРЕСТЪПНА НЕБРЕЖНОСТ. Дано никога не стане в семейството ти.

Dano jenata da se vastanovi, a lekarite koito sa mogli da dopusnat tova da badat osadeni i da im se otneme pravoto da praktikuvat zavinagi,zahtoto nihto, ama nihto nemoje da varne na jenata propusnatite meseci s neinoto detence...

До лекар-правилно ли си написал заплата 1000 лв? Питам не за друго, а защото до сега при всякакви спорове, стачки се споменаваха доста по ниски суми...

СЪДЕТЕ ЗА НАЙ МАЛКОТО ТАКА СЕ СТИГА ДО РАЗВИТИЕ ,СТАНДАРТ,ГРАЖДАНСКО ПРАВО И ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ

СЪДЕТЕ ДО ДУПКА ТАЯ НЕКЪДЪРНА ДЪРЖАВА ДА СЕ ВИДЯТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ 4Е НЕ РАБОТИ НИЩО ОСВЕН ТЯХНИТЕ КРАЖБИ ,ДА ГИ ОСЪДИМ

АЗ МИСЛЯ 4Е 4ОВЕШКИЯТ ЖИВОТ НЯМА ЦЕНА И ЗАТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАТЯТ ПОВЕ4Е ПАРИ И ВСИ4КИ ДА ЗАПО4НЕМ ДА СЪДИМ ТИЯ НЕКАДЪРНИЦИ И КОРУМПИРАНИ ЛЕКАРИ И НЕ САМО ТЕ ДА СЕ ЗАВЕЖДАТ ПОВЕ4Е ДЕЛА И ДА СИ ТЪРСИМ ПРАВАТА ДО КРАЙ ,ЗА ВСЯКО НЕДОВОЛСТВО ДА СЕ СЪДИ ТАЯ ДЪРЖАВА ТОВА Е ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ И СТРЕМЕЖ КЪМ ПО ДОБРОТО.УСПЕХ НА ВСИ4КИ

Ама наистина започвам да се плаша от нивото на интелигентност на лекарите. Обществото не застрахова, застрахова този, който извършва услугата - превоз, обучение, лечение и т.н.

а как са разбрали че упойката е превишена 3 пъти тя не остава в организма две години.а надали някой лекар ще го напише в документите трябва да е луд

толкова са солидарни един към друг тези лекари че накрая не само че няма да има виновни но ще се окаже че елвира сама си е била упойката

БРАВО БРЕ УМНИК.ЗНАЧИ ДА ВИ ЗАСТРАХОВАМЕ И ВИЕ ДА НИ МОРИТЕ БЕЗНАКАЗАНО. НЕЗНАМ КОЛКО СИ НАУЧИЛ КАТО ЛЕКАР, НО ЯВНО ДОСТА СИ НАУЧИЛ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ.

БРАВО БРЕ УМНИК.ЗНАЧИ ДА ВИ ЗАСТРАХОВАМЕ И ВИЕ ДА НИ МОРИТЕ БЕЗНАКАЗАНО. НЕЗНАМ КОЛКО СИ НАУЧИЛ КАТО ЛЕКАР, НО ЯВНО ДОСТА СИ НАУЧИЛ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ.

Проблемът е, че когато Ставински я блъска, момичето е било непълнолетно. В съда се смята към датата на случката...

смятам , че ако има виновни трябва да бъдат наказани , но мисля , че 1-2 милиона е твърде много . Обществото трябва да иска лекарите да са застраховани , да ги застрахова и после да си търси парите , ако бъркат . При заплата от 1000 лева може ли да платиш 1 000 000 ? За неправилно кръвопреливане осъдиха 2 мед. сестри например - на по 14 и 11 000 лева . Заплатите им са по 300 ... Как да ги платят ? Когато някой убие пешеходец на пътя , кръвнината е от 30 до 100 000 лева . Когато лекар сбърка , мъчейки се да помогне , може ли да е 1-2 милиона ??? Вярно е ,у че в ЕС съдят лекари и болници за милиони . Но доходите и застраховките им са съразмерни .

до един: заведеният иск е за неимуществени вреди, не имуществени, тъй че цената на операцията няма нищо общо. И не мога да си представя как цената на тази операция изобщо би могла да е съизмерима с 20 пропуснати месеца живот, уврежданията, с които ще бъде жената, ако изобщо се възстанови, страданиятя и грижите на близките и детенцето без майка. И последно, за твое сведение, няма петорни експертизи.

Jalko za mladata maika,dano da se savzeme che da se radva na deteto si, a za vinovnite nai-tejko nakazanie.

Аз не разбирам, защо от името на Елвира,която е в кома, може да се предявява иск в съда, а от името на момичето, изпаднало в кома при катастрофата, предизвикана от Ставински, не позволява съдът.... Нещо не е както трябва... Тъй като тя била в кома и не може да си наеме адвокат лично, но е пълнолетна, което не дава право на родителите й. А 27-годишната Елвира също е пълнолетна и също е в кома.... Кое е различното, че на мен не ми е ясно, може ли някой да ми обясни....... Не ми казвайте - в България сме, това го знам....

докато не влезе някой с АК-47 да раздава правосъдие, няма оправия

незнам какъв е проблема ако дойде лекар примерно от Пловдив но май болницата не е съгласна и се опъва на това изкане и от това се разбира че има някаква тяхна грешка.

този документ дето се подписва е до голяма степен формален. Пациентът не може да осъзнае всички рискове, понеже не е лекар. Този подпис е и да си вържат гащите доскторите, ако нещо стане. Налице е един прост факт: има родилка в кома след секцио и то продължителна. Това едва ли се дължи само на случайни фактори. А иначе е правилно да се направят нужните експертизи от съответните специалисти за да се прецени докъде има вина и докъде е нещастно стечение на обстоятелствата (ако има такова)

Истината ще се потули, защото всички са корумпирани .Докторите ще платят на прокурори, съдий и т.н. Ще се отлага делото докъто всичко се замаже.Ако някой вярва в правосъдие в тази мафиотска държава,значи е пълен наивник

всеки преди интервенция се подписва за съгласие ,че е запознат с рисковете ,освен това експертизата и направена не от съдебен лекар ,така че в хода на делото ще има тройни и петорни експертизи и не може още да се коментира за вина ,но нека ,ако има виновни да бъдат осъдени ,в това няма нищо лошо ,но недоумение буди големия иск ,който не корелира с цената заплатена за операцията .

Tova spored men e lekarska bezotgovornost,I vinovnite trjabva da si ponesat otgovornosta. Sa4ustvam na semeistvoto na momi4eto i se nadiavam Gospod da go spasi ! 6alkoto e tova 4e ima mnogo bezodgovorni lekari v BG. Vinovnite trjabva da si ponesat nakazanieto. Tova e 4ove6ki 6ivot!!!

Това с дозиране на упойките е много тънък момент и е много индивидуално! Преди години за една доста безобидна интервенция ми поставиха пълна упойка. Цял ден не можах да си вдигна главата от възглавницата! Излизането от самата упойка беше адско-искаш да се събереш, а не можеш! След това може би месец поне не бях на себе си! От тогава изтърпявам всякаква болка, но отказвам упойка, дори местна! То не ми се и налагало кой знае колко....... А тук са си позволили да работят без анестезиолог! Учудваща самонадеяност! Дано да осъдят виновните и дано младата майка да се оправи!

Смятам, че е справедливо всички, имащи вина за състоянието на родилката трябва да понесат вината си -морална и финансова. Защото е крайно време за несвършена работа и допуснати груби грешки по невнимание или незнание, особено в сферата на медицината да носят отговорност. Дано финала да не като на всичко в България - доказателства и виновни за нищо няма!

Дано ги осъдят.....и дано се оправи момичето.

СЪДЕТЕ ДО ДУПКА ТАЯ НЕКЪДЪРНА ДЪРЖАВА