Съдът отмени новата цена на билета в София

Административен съд София-град отмени наредбата за поскъпване на билета за градския транспорт в столицата.

Обратно в новината

Коментари - Съдът отмени новата цена на билета в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам: Данчето от Самоков като малка е падала от магаре. По-късно е удряна от трифазен ток. Лекувана е в Дома за недъгави жени в с. Тамарино, общ. Тунджа, обл. Ямбол. Там по същите причини са лекувани: Десислава Атанасова, Ирена Соколова и Снежана Дукова - ексде-путатки от ГЕРБ, Илиана Беновска, Маргарита Михнева... Върху тях пробвахме различни форми на лечение, от гумен чук до мощни медикаменти. Резистентни са и това не им помага... Подробности да не изброявам, цензурата не ми позволява... Между другото, Домът държи ВИП-стая и за Цецка-стругарката... Жените в този Дом имат пълна заетост. Правят дървени щипки, макар за тях да няма пазар. Аз съм директорът на това лечебно заведение, д-р Кожухаров.

Кой ще понесе наказанието?

Сега трябва за периода, колкото билетът е бил 1,60 лв, за толкова да стане 40 ст. и чак тогава пак 1 лв. Трябва да се компенсират някак гражданите!

Точно така!

"Съдът отмени новата цена на билета в София" Това е едно добро основание да се увеличат ценните на месечните карти. Не може да се краде без да има пари!

Във връзка с обявяването за незаконна цената на билета в градския транспорт на столична община, уведомяваме всички клиенти на столичния градски транспорт, че до изясняване законната цена на билета, контролните органи, следящи за редовността на пътниците, няма да работят. Това се прави с цел да се избегнат спорове и сблъсъци между пътуващи и проверяващи въз основа неясния законен статут на цената на билета в настоящия момент. Независимо от това, умоляваме всички столичани и гости на столицата, които ще ползват градския транспорт, да продължават да си купуват билетчета, за да не привикват към вредния навик да пътуват гратис, като разчитаме разбира се и на будната гражданска съвест на пътниците, които ясно съзнават, че ако спрат да си купуват билети, това би довело до фалит на градския транспорт и пълен хаос за бизнеса в столицата.

Защо чак сега съдът забрани?!

СЪДЪТ С ТОВА РЕЩЕНИЕ ДОПРИНЕСЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЕКОЛОГИЯТА В СТОЛИЦАТА,ОТКОЛКОТО ГЛУПАВИТЕ ПРОГРАМИ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА!!!

Билет от 1,60 е рентабилен, ако пътуваш на разстояние над 10 км. Под тази дистанция с лека кола излиза по-евтино! Аз пътувам ежедневно на разстояние 4 км. Преди ползвах само градския транспорт. Откакто вдигнаха цената на билета не съм се качвал на градски транспорт. Много по удобно е с колата, а и доста по- евтино. Единственото лошо е, че замърсяваме въздуха, но майната му........

Смяташ ли данъка за колата, застраховка, амортизация, бензин и т.н.? Няма как с кола да е по-евтино или поне мойта сметка така показва

Данъци и застраховки ги плащаш така или иначе щом имаш кола! С литър бензин (2,10) ще минеш поне 15 км. Колкото до амортизацията, разходът е пренебрежимо малък. Прав е човека, с автомобила е по- евтино, да не говорим за удобството!

Мирослав

Живея в Орландовци. Само за да изляза от квартала, трябва да сменя две превозни средства - автобус за две спирки и трамвай. Т.е. 3,20 в посока е минимумът, ако искаш да пътуваш нанякъде от Орландовци. До Лъвов мост (до метрото) е малко над 3 км, с две превозни средстав отнема 30 минути и струва 3,20 лв. Кой ще избере обществен транспорт при това положение? Отиване и връщане - 6,40 лв? И въпреки, че в квартала има 8 спирки на градския транспорт, еднодневни карти не се продават на никоя от тях. В квартала вече има семейства с по 3-4 коли/трошки, защото градският транспорт е отвратителен - едновременно бавен, неудобен и скъп.

Софийската община от край време е котило на мафиоти рекетьори! Не се надявайте на съда. ВАС ще отмени решението на административния съд, това е повече от сигурно. Не за първи път се случва. Правосъдие няма в тази държава! Справедливост ще има, когато народа излезе със сопите и натроши главите на наглите мафиоти!

Я спрете да си плащате заемите или да не плащате на Топлофикация и ще видите как бързо ще платите лихви, разноски, и още много разходи. В случая трябва да носят персонална отговорност всички отговорни. Защото иначе ще платят пак тези, които плащат и по-високата цена на билета.

Първо вдигат цената на билета. А после коментират че бил мръсен въздуха и щяли да правят едва ли не безплатен транспорт за да стимулират ползването му. Що на тъпи ни правят ?

Ето това е готина новина, браво !

Сега няма да плащаш допълнителни 60 стотинки, но пък за да се движи транспорта, то трябва някой да плати разходите накрая. Най-вероятно това ще става от нашите данъци. С други думи, аз като не се качвам на автобус, ще субсидирм тези возещи се, които не искат да плащат тези 60 стотинки отгоре на единия лев. Това просто е много готина новина, но не и за мен. Не виждам никаква справедливост. Според мен, който ползва, трябва да си плаща, а не данъците на всички да се използват за да могат няколко тарикати да се правят на гратисчии.

Адски много крадат в тази община байно!!!! Затова няма пари! Огромни гуши се пълнят, а от народа дерат колкото могат!

Дано да не е предизборен ход.А иначе цена за билет от 1,60лв. за 3 спирки е непоносима в този град със замърсен въздух. Градският транспорт трябва да е достъпен за всеки и да е на социално-поносима цена. Да повишат контрола , да спрат кражбите и да върнат старата цена на билета. Така повече хора ще ползват градски транспорт.

Дано? Колко си вярваш, че не е. Нали подлежи на обжалване - след изборите. Познай как ще приключи то.

Само кажи, ако всичко е на поносими цени кой точно ще покрие разходите и с какви пари? Някой път хората си коментират ей така, без да направят елементарна сметка. Ами да вземат и кафето и баничката да ги направят по 10 стотинки защото така някой е решил. След 1 месец заведението ще фалира.

Абе как така ако е билa незаконна цената на билетчето, няма да има компенсации?? Ако един човек дължи пари и го осъдят си ги плаща с лихвите. За по-лесно да не се чудите как да компенсирате хората ето ви решение: цената на билетчето се намаля със 60 стотинки от базовата цена 1 лев преди незаконното увеличение и остава така за същият период, през който е било незаконно увеличено - т.е. 0,40 лв!!!

кметицата да се извини публично на гражданите ,за неудобството ипритеснението нА ГРАЖДАНИТЕ И ДА НА МАЛИ ДАНЬЦИТЕ КОИТО ТЯ СИ ГИ ДИГНА БЕЗ УВЕДОМЛЕНИЕ ТИХОМЬЛКОМ ВДИГА ДАНЬЦИТЕ ВСЯКА ГОДИНА

как ще върнат дълга иначе?От нас трябва да дерат богатите саа в офшорки тне ги търси.

Извод: Всички общински съветници, гласували за тази наредба, са закононарушители/престъпници.

а тези които се возят гратис са герои

А сега съдът да организира градския транспорт. Може да върне и цената от 0,06 лв.

и винетките...

Намаляйте винетките и слагайте каските като минавате през тунелите. Всичките ни пътища са наред и нямат нужда от ремонт и поддръжка. Дайте да намалим парите за пътна инфраструктура.

Докато не се промени системата на таксуване, нещата няма да се оправят...

СЬЖАЛЯВАМЕ , РОДИТЕЛИТЕ ВИ КОИТО СА ПЛАЩАЛИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО ВИ ЗА ДА ПЕЧЕЛИТЕ ЗА СМЕТКА НА ТАКИВА ПОДЛОГИ ВЬПРЕКИ ЗАКОНА И ВИЕ СТЕ ПОИДЛОГИ

КАКВО ,ЗНАЧИ СЬДЬТ РЕШИ В СОФИЯ,БЬЛГАРИЯ,И ВИЖДАЛИ СМАЕ НАКАЗАНИ НЕ НЕ И НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕНЯМА ЗАКОННОСТ

КАКТО Е ИМАЛО ПОП КРЪСТЬО СЕГА ИМА ПРОШКО ПРОШКОВ НЕЩО ВСЕ НЕ МОЖЕМ БЪЛГАРИТЕ ДА СЛУЧИМ НА УПРАВНИЦИ, ТЕ ИЗЛИЗАТ ИЗЕДНИЦИ!

рестото!!!??? Само ни ограбват, нека сега с лихви да ни върнат парите!!!

Пак герб и пак така , ТИКВАТА не е сама , много ТОР се насъбра и за туй вирее ТЯ !!!

Добре, че казахте какви са мотивите на съда...Че малко мяза на "Сделка или не " предаването..

Отде накъде съд може да разглежда икономическа мярка на Общината. Такова дело е въобще невалидно.

мизерници купете си карти какво дупчите билети.Тея с билети само дебнат дали има контрола.и на лев и на 2 и на 0.50 пак ще сте мизерници.

верно си голям мизерник- да тролиш за жълти стотинки...

ахахаха, аз ви казах, че ще трият коментари :) Лоша Данка да си ходи на село!

Столична община ще обжалва и ВАС (петчленен състав) ще отмени съдебното решение. Цената на билетите ще остане 1,60 лв.! Така беше и предишният път,когато увеличиха цената от 0,80 лв. на 1,00 лв. Съда се управлява от "КОЙ" (Б.Б. и Д.П.) Спете спокойно!

Малко ти е къса и невярна паметта, троле... Цената беше 0.70 и стана 1 лев. И на втора инстанция ВАС отсъди, че е НЕЗАКОННО, но нещастниците от ЦГМ и СО си го преместиха и продължаваха да си оперират със старите цени...

След като пари няма да се връщат, оставка и публичен ПОБОЙ над тъпата офца фандъкова !!!

Това означава ли, че ще върнат цените на билетите и картите за градски транспорт от преди увеличението им?

Няма разлика в цената на картите за ЦГМ при различните цени на билетчето.

Става интересно, сега общината трябва да връща пари на гражданите.

Ще върне "дедовия". Справка - последният пасаж от новината.

Просто хитреците отново си направиха далаверка, за сметка на матряла. Сега идва ред на новата далавера - със санирането, пак за сметка на матряла....