9900 свободни места за градини и ясли

9900 са свободните места за прием от септември в детските градини и яслите в София.

Обратно в новината

Коментари - 9900 свободни места за градини и ясли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

детенцето в детската градина зорлем трябва да го искараш болен, да платиш на лекари за фалшиви бележки. Това е изход от ситуацията, която всяка година ни създават.

Егати сложното записване на детето ти в детска градина като ни пишат същевременно че имало не знам ти колко си хиляди свободни места. За какво усложняват живота на хората който и без това е от сложен по-сложен

..."Но е много важно да знаят, че трябва да направят нови кандидатури на децата за всяка градина, за която желаят детето да посещава"... И още места ще се отварят, родителите желаят децата им да посещават градини извън България!

и връзки всичко се урежда. Навсякъде. Лекарите най-много взимат, мама им мръсна!

Налични и свободни места не е едно и също. Кажете след приема колко свободни места има.

може би защото сме стари софиянци, но децата и внуците на всички мой приятели са настанени в детски ясли и градини - не съм чула оплаквания. Амо то на ден колко ли софиянци в повече се преселват в София - не може веднага да се уреждат.

каква софиянка си ти??!! Когато ще се научиш да пишеш "мои приятели", тогава може би ще ти повярва някое детенце, че си софиянка. Тръгна тя да ни лъже, селянка бургаска

Докарахме се до там, че дечицата трябва да се състезават, за да придобият право да ходят на детска градина. А после искаме младите родители, да работят, да израстват в кариерата и да дават данъци на държавата. В същото време сума ти детски градини все още са административни сгради.

Така са го написали все едно на 100% всяко дете ще се класира - 9900 свободни места, добре, а колко ще кандидатстват, това защо не напишете, броят им ще е поне х 3....

x3 може да е в яслите. В градините средно над 90% (варира в различните групи) се класират на 1-о желание. Но х3 е броят на почти половината деца, които се раждат за година в цяла България, а в София толкова няма. Родените и класираните в предни години не се броят, защото преминаването в по-горна група става без кандидатстване. Включително при голяма част от яслите, ако не са самостоятелни, а част от ОДЗ.

Това е искреното посочване на желанията го забравете, иначе можете да не влезете. Изчислявайте внимателно вероятностите за прием и в зависимост от тях и приемливостта на съответнот детско заведение, избирайте.

Най-вече да не набиете 1-о желание в заведение с нулев прием. А защо в системата има подобни е отделен въпрос.