9 факултета в СУ искат повишение на таксите за студенти

Девет факултета на Софийския университет настояват за повишаване на таксите за новоприетите студенти.

Обратно в новината

Коментари - 9 факултета в СУ искат повишение на таксите за студенти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нивото е много ниско във френска филология. Някои преподаватели дори не влизат в часовете си. Материална база НЯМА!

Логично е да се вдигнат таксите, след като растат доходите. Не може от 10 - 13 години таксите да не мърдат. И в университетите работят хора, чиито заплати следва да бъдат вдигнати, а това може да се случи само чрез повишаване на таксите. И на тези, които са против, трябва да припомним, че обучението вече 27 години е платено и не е възможно с години да няма промени в цената.

Не могат да запълнят капацитета а не премахват изпитите за кандидатстване Нямат хора за магистърските програми но има ограничение за успех. Така бизнес не се прави с планово стопанство. Скоро Софийския Университет ще стане Институт

Какви по-високи такси? Та те не успяха да запълнят свободните места за последната учебна година, камо ли да искат повече пари? България се топи, няма студенти, но пък имаме толкова излишни т.нар. университети, с абсолютно нелогични факултети, имаме повече юридически училища, които не могат да намерят преподаватели, имаме разни висши институти, които са 100% фалшиви и не отговарят на никакви стандарти. Лошото е, че и мастодонтът на университетите ни, Софийският, е вече едва кретащ, без база, без ерудирани преподаватели, а вече и без достатъчно студенти!!!

излизат от там чавета, които само поназнайват нещо от тесна специализация и то на теория, инак са ограничени, нямат широка култура. А от Свищов и Благоевград най-тъпите парчета идват, с най-много купени дипломи. Просто та чак тъпи!

Ей пич, а ти остро парче ли си?! Личи си след като се изразяваш така! Я кажи ти къде и какво завърши и с колко, ама истината!

как ти се изразяваш, после врякай, ясно ли ти е?

Колко ченгета има в Историческия факултет?

Няма кой да учи вече в СУ !!! Идват наборите с най-малка раждаемост плод на демокрацията. Който има пари учи на вън

Поне 500 лева на семестър, надолу е несериозно.