Бременните дами пътуват със значки в метрото

Начало на кампанията “Бебе на борда“ дадоха кметът на София Йорданка Фандъкова и директорът на Втора САГБАЛ “Шейново“ Румен Велев, в столичното метро.

Обратно в новината

Коментари - Бременните дами пътуват със значки в метрото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо на Татарли и в Факултета никой не жилае да ни дава значки ? Ние работим за бъдището на България а нас никой не ни увижава ...Каде е Халнският комитет?

А за мен значка? Аз имам няколко милиона кандидат-бебета в потурите.

Значки , значки, ама да не забравят билетчето !

Како, ету значка за метрото, само 5 лева, како.

А...бащите с кило рИкия в ръка.

Метрото е най-щадящият транспорт откъм тръскане, клатене. Какво да се прави с наземния транспорт? Там много често младежи в ученическа възраст гледат много съсредоточено телефоните си, ако влезе човек с бастун или жена в положение. Предлагам да се приложи примерът от миналото - запис както за името на спирката, така и предупреждение, че възпитаният човек отстъпва място на старец или бременни жени. А с невъзпитаните ... нищо не може да се направи.

Жалко но това възпитание беше преди 1989 година

....Малко е извън темата..но ..внимавайте.когато се возите с новите Китайски автобуси...така Рязко Спират.че...от задната врата изхвърчаш направо при шофьра /ако имаш късмет да не пометеш някой пред тебе/

Може да се помисли и за значки: внимание глупак; корумпиран политик; ялова булка ...

....и...с...." Пийнал съм"

Пак не мислим с поглед в бъдещето! Нека си свършим работата докато имаме време, не после пак да умуваме и да харчим на зула народни пари. Трябва да се вземе и решение за значка или отличителен знак и за ...бременен мъж! Както знаем опитите за това в съседна Турция и на редица други места поа света продължават с пълна сила. Да не се окажем пак не подготвено и пак на опашката !

А значката безплатно ли ще се дава с книжката, ще се връща ли на касата след излизане от метрото? Идеята е хубава, но това което все пак ме интересува е все пак как ще функционира. Т.е. ще печелят така от майките ли и с чии пари ще го финансира общината, която уж от нямане на пари увеличи почти двойно билетчето!

Ако хората продължават са опростяват и оскотяват дори шапки и тениски да сложат - полза никаква. София вече не е София, могат да прекръстят града на Селея и всички придошли да се чувстват добре като истински селеянци

е бате о тоа герп само пендераси манге

Браво на д-р Велев и екипа му! Новатори както винаги! Стига хеитили, намерете си работа!

Прав си, аман от хейтъри и кап*ти които забравят български със същата скорост с която се научават да сричат тва онова на английски. Дизайна на значката е доста тъп, но бледнее пред тъпотата на идеята. Можеше поне да я направят да изглежда красиво тая значка, но те просто са пляснали герба на софия на бял фон и са написали нещо със стандартен шрифт отгоре.

Това се прави от години в много държави, товарищ. Най-известната в Европа е прословутата значка на London Underground, която казва Baby On Board. Идеята е, че не всяка дама, която изглежда закръглена може да е бременна и има жени, които биха се почувствали обидени, ако им предложиш място, защото предполагаш че са бременни, а те са просто по-пълни. Другата и основна идея е значката да напомни на някои хора с излишен тестостерон, че една бременна жена изпитва болки в кръста и е добре да й се отстъпи място. Много малко трябва да направи човек, за да си осигури по-добър и щастлив живот. В България явно никой не желае такъв.

Поредното доказателство за простотията, която ни е завладяла ! Къде е уважението, кавалерството... и т.н. към дамите, възрастните хора, родителите с малки деца, инвалидите. Примери много-за съжаление !

А къде Ви е уважението към хората Показващи уважението си към бременните по Още един начин ?

Тези жени, които са бременни и не са дами, ще могат ли да ползват услугата "пътуване със значка в метрото"? "Демократичното оглупяване" на някои пишещи почва да става досадно.

Всяка жена е дама, научи български език. Жена - дама, мъж - господин. Това да познаваш родния си език или езика на държавата, в която живееш е нещо много важно... и правилата в български език, както и неговите изразни средства са съществували много преди да има демокрация или социализъм в България.

дама е титла бате кактунтимсин пендерас расбиаш ли ма

По-голяма тъпотия от това не бях чувал и виждал. Напомня ми знаците на евреите преди много години. Ако пътуващите в транспорта не са възпитани и на маймуни да маскирате бременните, пак няма да се грижат за тях! Писна ми от селски номера, за да не се сещаме за кражбите, ненормално високите цени на билетите, мръсния въздух, непочистените улици и всичко гарантирано от ГЕРБ /СИК/!!!

Както написах на един товарищ по-горе, това го има от години в много много държави, от Великобритания, до Русия.

Като го има в други страни какво от това? "Видяла жабата,че подковават вола и тя навирила крака!" В другите страни има здравеопазване, полиция, която се грижи за гражданите, има минимална корупция и още мнооого хубави неща, а тук???