Фандъкова: От 20 г. не е имало толкова тежка авария с парно

Експерти от ТУ ще разследват авариите с парното в София. Пуснаха толоподаването в "Люлин" и "Надежда". В източните квартали остават на студено, засега за 48 ч.

Обратно в новината

Коментари - Фандъкова: От 20 г. не е имало толкова тежка авария с парно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Брей и тя се научи като Боко да маже и лъже. Няма ли поне един честен човек в тази държава, омръзна ми да се надцакват, кой бил ляв, кой бил десен, абе, всички сте "един дол дренки". Алеко го е казал преди много години "..Всички са маскари..".

Всичко това е следствие на желанието на СО да приватизира "Топлофикация". До края на тази година ще ни "убедят", че е най-добре дружеството да се управлява от частници и ще го подарят на една френска компания.

"Експерти от ТУ" по-нататък няма да чета..

Йорданке, Крадлива Йорданке, това не е като да попълниш материалната книга за 2 седмици напред! Срам и позор за учителското съсловие!

Бих искал да обясня на малоумниците, които все още плащат на енергийната мафия, ОПГ топлофикация следното. Колкото повече ги защитавате и колкото по-дълго им плащате, толкова по-силен стимул имат и интерес да продължат да крадат. Да не допуснат индивидуални договори със всеки потребител, както е по законите. Да няма индивидуални топломери, за да плаща всеки точно това, което е изразходвал. И ако не плати, да бъде осъден по конкретния неспазен/неизпълнен договор с железни аргументи по конкретните показания на индивидуалният му топломер! Но понеже вие, плащащите, не искате да има индивидуални договори и топломери, затова топлоФЪК няма да ги въведе. Затова тя ще продължи поголовно да краде и да насписва сметки. ВАШИТЕ СМЕТКИ! Защото когато и ВИЕ нямате индивидуални топломери, няма как да знаете с колко ПЪТИ ви се надписват сметките. Но който ГЕРБ копае другимо, сам пада в него, нали? Толкова ли сте тъпи, че да го разберете, а? Като сте толкова "супердоволни" от прекрасната фирма, защо не протестирате да бъде спазен закона и да имаме всички Договори и Индивидуални Търговски измервателни уреди, а? Дали пък няма да секнат "междусъседските кражби", тоест неползващите да плащат парното на ползващите - недоволните да плащат парното на доволните. А ако това продължи, мислите ли че ще има някой недоволен, който да стане доволен а? Напротив, ще си спечелите още повече врагове със всеки изминал ден! Докато увиснете на въжето - терминирани или от енергийната мафия или от собствените ви съседи, чиито ГЕРБове/ГРОБове копахте.

какво би станало ,ако не си платим всички сметките този месец

Аз не плащам от 11-12 години.

Топлофикацията и София, освен Парно прави и Електричество. Принципа е такъв! Та, да се върнем на теорията и лъжата за първата авария - Токов удар!?

Най-вече защото от 30 години не е имало по-проклета власт, по-продажна кметица, рака да те повтори! От Веолия и топлоФЪК. Един колега попита какво предложение да дам, за да се справим като народ с тази корумпирана енергийна мафия в ДКЕВР, в парламента, в Мин. Съвет, и в монополите. Ето предложението: Всеки недоволен от терора на монополите си закупува легално или нелегално оръжие и започва да ликвидира шефовете в ДКЕВР и в монополните дружества. Те си го казаха сами - цената да расте до НИВОТО НА СОЦИАЛНА ПОНОСИМОСТ, тоест ДОКАТО НЕ ГИ РАЗСТРЕЛЯМЕ! Ето затова следва, щом ни ПРИЗОВАВАТ за такъв тип диалог, ДА ИМ ГО ДАДЕМ.

Може би, защото от 20 години не са правени инвестиции в парното?.Толкоз просто и логично :).

Не само не са правени ремонти, ами и направените рехабилитации са псевдо такива..

Тъй и тъй хубаво сте го спрели и въобще не го пускайте повече най ще е добре за всички. Видя се че няма проблеми с тока след тази авария и вместо да го продавате зад граница на цени в пъти по ниски от колкото на нас просто спрете износа на ток и му намалете цената до тази на която го изнасяхте зад граница. Защо да се мъчите да ремонтирате изгнили тръби като и без друго е нерантабилно и много престъпно да ни изнудвате , рекетирате , грабите, лъжете, мамите,набеждавате,съдите,принуждавате.........почва да ни писва и ще хванеме тръбите и боздуганите!

ПРЕД - ПРИВАРИЗАЦИОННА КРИЗА Сега общината ще налея 500 милиона за нови тръби и после ще приватизира Топлофикация за 100 милиона. С Софийска вода беше същото, криза с водата, София беше на режим и после дойде КОНЦЕСИОНЕРА на БЯЛ КОН - с гарантирана печалба!?!?

А за лъжливата информация ще им искат ли обяснения? Добре, че се разтръби за случая - отдавна не е имало толкова силно парно в Слатина. Уволнения в топлофикация трябват, много уволнения на накадърници.

"От 20 г. не е имало такава авария". Ами защото от 20 г. не е правена профилактика на топлопреносната система! Помните ли, че навремето спираха всяко лято топлата вода за около 2 седмици за профилактика. После дойдоха едни "специалисти", които казаха, че това е необосновано и нямало причина хората да стоят без топла вода. И цялото стадо ги приветства. Е, на ви сега!

Г-жо ФАНДЪКОВА,защо досега няма гласност как така всички държавни институции и общински предприятия нямат така наречените измервателни уреди за дялово разпределение?Защо ние трябва плащаме парното на цялата администрация на София,а тя не малка.Вчера посетих община в район Студенски и община Изгрев,там не само нямаше никакви уреди, но си бяха отворили вратите за по свеж въздух.....?В сградите собственост на МИЕТ: Институт по статистика,ДКСБТ,Комисия по дискриминация,Метерология и много сгради, всичко е на ШЕСТ.Кой плаща сметката,защо няма уреди за отчитане Фандъкова? Защо навсякъде има горещи чугунени радиатори,дори в коридори, стълбища, тоалетни ,складове и т.н.а ние сме принудени да си демонтираме уредите не само във входовете,но и по домовете си,да мръзнеме и да бъдем заблуждавани за някаква коректна отчетност за потребелие.Кой контролира държавните такива,закона не е ли еднакъв за всички.Може би за това плащаме горчиви сметки и стоиме на студено,докато администрацията която почти нищо не произвежда, а сътворява тъпотии,по цял ден топли дупето си за наша сметка.Докога г-жо ФАНДЪКОВА с голямата далавера ПАРНО? Симулираните "аварии"са също не без Вашето знание!

Браво!!!

Те затова му викат поддръжка. Ако нещо стои занемарено, то се разваля. Въпросът е, че ГЕРБ е на власт в София повече от 10 години, защо не е контролирало поддръжката на инфраструктурата през тези години. То е така не само с парното, а и астилките на улиците, градския транспорт, асансиорите и т.н. Лесно е да гледаш Света София от прозореца на кабинета.

От 30 години не е имало такъв кмет!

Това кречетало Мая Манолова защо не подаде колективна жалба, а съветва хората да пускат индивидуални жалби? Това не е частен проблем, а касае стотици хиляди абонати. Тя нали е омбудсман, защо се прави на разсеяна.

Много неща изслушах, но не ми стана ясно, как от токов удар в мрежата на ЧЕЗ изгърмяха магистралните тръбопроводи на Топлофикация и то аварии станаха в диаметрално противоположни части на София. Нещо не се връзва, те тия райони се захранват и от различни ТЕЦ-ове да колкото знам...

Защо обвинявате М.Манолова заради неадекватното управление на ГЕРБ?Тя е е един от малкото политици в България, които се опитват да помогнат на обикновените хора.

Гледах снощи репортажа от Цариградско щосе за най-голямата авария............и видях два ЗИЛ-ла...........аварийните камиони от социализЪма,сигурно са поне на 40 год.При толкова високи цени на парното да нямат поне една съвременна аварийна кола?!

Извикай Винету и ще ти оправи проблема за нула време.Но след това цяла София няма да има парно.Нали беше кмет и може всичко.

Да, ама ГЕРБ правеха само магистрали, които на третия ден трябваше да се ремонтират.Интересно къде са отишли парите от европейските фондове-явно в нечии сметки.

Гърците правеха картонени маслинови горички, да прибират парите. Ние правим картонени магистрали.

Това е ненормална работа. От Топлофикация взимат достатъчно пари за отопление и вода, за да могат да поддържат цялата тръбопроводна мрежа. Партоно в офисите на служителите го плащаме ние, там няма топломери и вентили. Сменили само тръбите в рамките на километър. Отделно, как го виждат живущи от 10-12 квартала да се наредят на опашка, за да пускат мобли. Има Авария, няколко дни Половин София е без парно и топла вода, а ние трябва да внасяме Молби за Неустойка! Да се преработи Закона, и да влезне в сила до няколко дни. Своеволията на държавниците, край нямат.

Още от времето на Вальо Топлото видяхме, къде отиват парите. За всичко друго, освен инвестиция в инфраструктурата. Така са и ЧЕЗ, и ЕВН, и Софийска вода ... всички монополисти. Плащат си където трябва и всички дружно делят софрата.

Ами, то и от над 100 години не е имало толкова тежка партия като ГЕРБ. За тежката партия не съществуват понятията- подръжка, ремонт и профилактика. Все неща, за важността на които, пофесионалистите знаят. Пък и как да се натъфриш да режеш тъпите лентички на накакъв си ремонт или мащабна профилактика. Та и за товаа ще има тунелни убийци и странни токови удари. И как така няма статистика, че през всичките последни 20 години не е имало такъв токов удар с такъв забележителен ефект.И как така никой не коментира- в техника, работеща под налягане, пък и при висока температура, няма ли и по трасето компенсатори на евентуални хидравлични удари. Само питам и отивам да си плащам парното.

Ефектът на "доминото" е голяма режисура на Топлофикация,която показа че, е над закона и не и пука грубо казано за клиентите.Наказателната акция срущу монополиста и спечелени дела, показана другото лице на голямата държавна далавера с парното.Как е възможно общинско дружество да прави такъв саботаж, и нито една институция да не се усъмни за тези "локални аварии".След не убедителният токов удар опроверган от ЧЕЗ няма друго смислено обяснение.Просто се отваря шахтата с пара, и като филм на ужасите никой не знае какво ще излезе от там.Браво Фандъкова!

ЧЕЗ лъжат, че не е имало токов удар. В рамките на 5-6 минути, имаше 3 прекъсвания/смущения в тока за по секунда-две. Топлофикация е много вероятно да лъжат, че причината е токов удар, може да използват наличието на такъв, като оправдание. И ЧЕЗ и Топлофикация лъжат за да не са виновни.

Разрухата започна от така наречения демократичен процес, проведен от СДС, доколкото си спомням.Тогава започна сривът на соц.България-доставяше ви удоволствие на ревете по площадите и да хвърляте павета, но от това животът ви не стане по-добър-напротив.Сърдете се на г-н Иван Костов, на Г-н Софиянски-но те напълниха гушките, а ние станахме по-зле.Направете си извод.

Не си прав разрухата започна много преди СДС и започна заради лъжите и кражбите на същите хора които и преди и сега говорят от името на народа и държавата. Първоначално през 1945 година обещаваха да построят комунизма, после се поправиха и почнаха да строят социализма като не построиха нито първия нито втория се поправиха и почнаха да строят капитализма, както е видно и него не могат да построят защото крадливите курвите в бърдака са си все същите и толкова си могат, а ти ходи да се редиш на опашка за да гласуваш за тях както искаш с бюлетина с клавиатура и както ти кажат пък аз вече гласувам със среден пръст.

И по-често вече ще има аварии, паднали лампи в тунели, паднали стъбове, контактни мрежи, защото всичко е изоставено. Държавата прибира едни пари от хората и си ги поделя, а не се поддържат съоръженията. Вече е много късно. Батакът е пълен и дори някой здравомислещ да иска нещо да направи, няма да има физическата възможност да отсрани всичко морално остаряло в държавата. Стигнали сме момента, е който ще е по-добре да се гради наново, отколкото да се правят отчаяни опити да се закърпва положението. Но за съжаление пари няма .

на ГЕРБ изобилства с примери на некомпетнетност и безсилие. Данче не ставаш, ходи си в Самоков.

Все още живеем на останалото от социализма-тогава и тока беше евтин и парното беше толкова силно , че отваряхме прозорци и врати.А сега направете сравнение с преди и сега!

Всичко беше евтино и марулите бяха по 2 стотинки ,но и труда ни беше още по евтин заплатите на докторите бяха под 100 лева а сестрите взимаха по 60 лева месечно. За да си купиш кола се чакаше с петилетки а за да събереш парите ти трябхаха десетилетки. През това време живееше под наем във софжилфонд защото за собствено жилище нямаше как да заделиш щом спестяваш за кола и обратното ако спестяваш за жилище ти даваха едни книжки в които ти пишеха лихвоточки срещу парите, а като излезеше на улицата с минижуп чичковците милиционери ти биеха печати по баджаците които искаше да покажеш на батковците.Лятото вместо да ходиш на море те водеха по селата да береш праскови и грозде за износ към бртчетата ти руснаци въпреки че ти през годината никога не си ял(а) това което береш на норма. Това беше добрия вариант защото можеже и да не береш грозде и праскови а да млатиш с кирката в некой канал като канала по трасето София Рила в който щяха да плуват лодки в далечното бъдеще когато се построи комунизма. Още може да видиш остатъци от него в крайните квартали на младост.....спирам до тук щото има още много (У)бавини от светлото минало за които може и да не си жив(а) ако са те споходили.

От 2006-та толкова добре работите в София, че всичко се разпада. Из страната не е по-различно. ЕВРОПА

на кого да вярвам ?В кв. Гео милев е студ нямда а топла вода на парно, а ГОВОРИТЕЛКАТА на тъплото ми съобщава по НТ,да си отворя прозореца от жега.те лъжат по тв пряко без притеснение, а ние ще подава ме жалби.

Стига лъгали бе! В Гео Милев/Слатина още е студено. Топлата водата не е ледена, но е със стайна температура. Но вероятно ще го броят за топлоподаване. Манолова дава ли си сметка, какви глупости съветва и какви щуротии говори снощи по новините????

Навремето,развитият Социализъм,имаше 5 оправдания за всички беди-4-те годишни времена и американският империализъм. Сега,е същото-виновни са тежката зима,Нинова/преди нея Станишев/ и руският путинизъм.Йораданка Белчинска видно затъва в проблеми,от които няма излизане и справяне.Оставка,скъпа!

, защото докато крадяхте ВИЕ - УПРАВЛЯВАЩИТЕ, нищо не направихте по инфраструктурата

Не се притестнявай фандъчке, всичко е стабилно. Стабилно се цепи Цариградско шосе, стабилно падат лампи в тунелите, стабилно аварира парното. Всичко, за което са изписани милиони, а работа не е свършена за пет пари се руши стабилно.

А в затвора кога ще влязат бандитите от топлофикация?

Браво на нас, значи Топлофикиация се е върнала 20 години назад! Къде е Вальо Топлото?

Гад, вземи се върни в Самоков, стига ни тормози!

Фандък ОВА, експертите са към СЪДА, а не преподавтели от ВУЗ от Перник!

Браво! За да ме компенсират трябва да пусна жалба! Защо трябва да го правя като топлофикация официално е признала че в моят квартал не е имало услуга?

Тя цялата държава се руши и разпада, не е до тръбите само. Всичко е на доизживяване

Какво ще стане, ако всички, останали на студ клиенти на топлофикация тръгнат да подават жалби-огромни опашки и губене на време.Вземете някакво кардинално решение за този фал на топлофикация!

Фандък ОВА, експертите са към СЪДА, а не преподавтели от ВУЗ от Перник!