Прокуратурата подхвана кражба на общински имоти

Софийска районна прокуратура се самосезира от материали в медиите, касаещи незаконното отчуждаване на недвижими имоти – общинска собственост в кв. "Младост".

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата подхвана кражба на общински имоти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хо хо хо, Деси - любимото протестиращо недоразумение на другаря Кадиев отново в акция!

Нека се огледат непосредствено до община Младост...Там т.н заведение Бар Грил стана на един цял паркинг!!!

..не бяха кражби,то не бяха банки,то не бяха заменки на пустеещи земи с скъпоструващи имоти по море и курорти.И какво ли не .Телефонните терористи ряпа да ядат пред големите мошеници.И всичко наистина с подписите на някой нотариус.И държавата мълчеше.мълчи и продължава да мълчи.Накрая народа ще ви вземе на роги господа мошеници.

нотариус кражбата на имоти няма да спре. Каквито и да са схемите, без нотариус не могат да бъдат осъществени.

То е ясно, че Кадиев ще върти общината скрит зад кметицата. Затова и не гласувах на втори тур за нея-

Тя и общината го прави същото по обратния ред, присвоява насила частни терени без пари и му вика отчуждаване, за да може после с техни фирми да правят проекти и лапкат бюджетни мангизи, полу законно .

О, Боже, протестиращото недоразумение Деси, Гордостта на "великия" политик Кадиев!

"От два дни вече подготвяме документи, които ще внесем в съда, с твърдото убеждение, че по съдебен път район Младост ще може да защити собствеността си и да си върне владението върху общинските имоти, които са били отнети по посочената в репортажа престъпна схема", съобщи новоизбраният кмет на район Младост Десислава Иванчева. Е няма такова нещо, фризьорка - юрист. Подготвяла била документи. Тури и една пиличка, че я прокурорката, я съдийката да си почешат ноктите, а може и четка за коса да приложиш към документите. Тази е толкова тъпа и неподготвена, че трябва да черпи, ако до две години не замине под конвой за Сливен. Браво на тъпите ми съкварталци, че я избраха за кмет. Стана малко като цървулите след 09.09 - с килийно образование ставаха министри. Фризьорка - кмет, заеби.

Добре де , ама сега както в Китай - показен разстрел на висшестоящ служител в общината и проблемът е решен !Няма да има корупция! Примерно бившата кметица ще свърши работа...

...учена...с очила!...

.... незаконното отчуждаване на недвижими имоти е в цяла София. Това всички го знаят, ама нали кметовете са политически лица, никой не прави нищо....

Бо Бо

Схемата при реституиране на държавни имоти се задвижва от един корумпиран перфектно смазан механизъм между Поземлена комисия, Община, Нотариус и Кадастър, зад който стоят политически интереси. Схемата е една и съща: Поземлена комисия издава удостоверение за имота подлежащ на реституция (и си получава нейното). Нотариус издава Констативен нотариален акт (и си получава неговото). Кадастарът отразява имота (и си взема своето). Уведомената общината (или държавна служба) не реагират на смяната на собствеността (съответния чиновник си получава пая). След което имота се продава на друго лице. Имотът е с изрядни документи, отразен изрядно във всички служби и ведомства и евентуален купувач не може да се усъмни в нищо. Такава сделка е невъзможно да стане ако няма перфектно смазан механизъм между Поземлена комисия, Община, Нотариус, Кадастър. Поне една от инстанциите може да спре деянието, но корупцията в България е във всички етажи на властта!

същата схема беше разкрита в Панчерево преди месец.. и там бяха придобити/наследени едни парцели от починали хора...

Смяташ ли , че възможно всички да са на 100% корумпирани? Аз не смятам. Не е възможно да съществува такава корупция, каквато описваш без да има заплаха. Чисто математически не е възможно да назначиш както 100% честни хора в една система, така и 100% корумпирани. За да съществува такава схема то тя трябва да работи единствено с насаждане на страх. Само с пари не става.

има, има, има... хората, които отговарят за тези дейности по съответните служби са само няколко човека, политически назначения със сериозен гръб - реално те са подставени лица за "затваряне на очите". ако стане скандал, гърмят, получават условно в най-лошия случай и ги преместват. иначе само ги преместват след време :)

ви е фантазията докъде се е вмирисало кучето .. !

Да започнат от фандъкова и ревизия на столична община ....

Най-добре е да се започне още от времената на г-н Софиянски

А, много точно го каза,че трябва да се почне от Софиянски,защото по негово време се разграби София,и незнам защо изпъля сега от дупката, пак ли се гласи за управата???Е не само Софиянски де,всички бивши и настоящи кметове са за панделатааааа.........

Сутринта една от натариусите изповядала сделките,каза че не била нейна работа да проверява дали били фалшиви документите и натуралният акт на имота.

Сделките са изповядване пред нотариуси мъже . Ако беше жена щеше да се усъмни , защото сме по- оправни и се пише "нотариален акт" а не "натурален акт"

Крадците на водка с взлом,да дават акъл на хората...

Пак ще лъснат гербаджийските далавери-нали затова уволниха предишната кметица на ГЕРБ д-р Авджийска.

За периода на ревизията.... до 1997 :))) Ясно е, че крадат ама мисли малко. По-интересно е кои са 2мата нотариуси?

Няма значение периода. Пак са те! Повеля на Партията! ;))

Кражба на общински имоти за това мога да напиша някого книга. Искам да ви кажа, че схемата с фалшивата реституция съм я измислил аз. За заменките отговаряше Антоан. Спомнете си онези 54 дка до Хилтън, как ги гепихме между два тура на изборите. Всички мои сделки са кражби, такова беше времето.

Защо не се направи проверка как са реституирани държавни имоти и в Дюни, Царево, Ахтопол, Синеморец, Резово, Разлог, Пампорово..... Схемата е една и съща . Поземлена комисия издава удостоверение за имота подлежащ на реституция ( и си получава нейното). Нотариус издава Констативен нотариален акт ( и си получава неговото). Кадастара отразява имота ( и си взема своето) . Уведомената общината /или държавна служба/ не реагират на смяната на собствеността ( съответния чиновник си получава пая). След което имота се продава на друго лице. Имота е с изрядни документи, отразен изрядно във всички служби и ведомства и евентуален купувач не може да се усъмни в нищо. Такава сделка е невъзможно да стане ако няма перфектно смазан механизъм между Поземлена комисия, Община, Нотариус, Кадастър. Поне една инстанция може да спре деянието но...Корупция, корупция, корупция.......

++++ Абсолютно си прав/-а

Помня, когато се дискутираше в нс как ад станела реституцията на земите. Имаше едно предложение да се извършва по данъчните регистри - бай Пешо, плащал данъци за 100 декара ниви в землището на село Горна Могила. Съответно на бай Пешо му се реституират 100 декара ниви. Ако обаче бай Пешо е бил собственик на 100 декара ниви, но понеже бирника му бил кумец, е пропускал да плаща данъци на тези ниви, на бай Пешо му се реститурира една чаша пълна с изворна вода. Е да де, но тогава се появи лелята с маузера с мантрата "в релани граници", доказване със свидетели и т.н. и се започна анархията.

Нали ви е ясно че това не може да стане без участието на Нутароуси и държавни институции. Тези измами виреят в Б-я защото няма съд и правосъдие. Като осъдят няколко нутариуса и служители всичко ще секне.

Интересно, нотариусите не подлежат ли на санкции?

Браво! Значи можело и без партийна подкрепа, стига хората да те подкрепят. Това е чистия мажоритарен вот, от който треперят всички партийки.....няма зависимост, няма проценти от всяка сделка, поръчка и т.н.

Да не би,да са и откраднали салончето,бе?!...

И на всичко отгоре е с "професионална" прическа!...

...ще има ,да плаши уличните кучета...нямам предвид,платените помияри-те са на нейна страна!...

Много на фризьорка-виж на хигиенистка,да!

На машинката,да не би,да и свършиха стотинките/копейките/,а?!

Не. Искаха да и откраднат южното слънце. И малкото въздух за дишане. А и никога не е протестирала, че имало детска глъч под прозореца и. Предпочита я пред това което и се предлагаше.

Докога ще се говори за партии? Не ви ли стана ясно, че кражбата се извършва от българи, който всички до един са за затвора? Но как да стане, като съдебната система е в ръцете на най големите крадци? Искаме съдебна реформа!!! Законите да се променят, защото сега те защитават онези, големите крадци!

Дебелата Цвета Авджиева, която ограби първо 25 ДКЦ, я издигнаха от ГЕРБ да краде с по-голям размах. За сливенският е тази крава.

Дано жената си изпълнява обещанията, но тя е добър пример за това, че е време нормалните хора да излязат от летаргията и да си върнем властта от мафията, която десетилетия ни управлява.

Кметът Иванчева - премиер !!!

от коя партия бяха досега кметовете в Младост, че нещо ми се губи, а? Не бяха ли гробарски, айде последната им я изгониха, ама и предните са пак от тях! И какво излиза - партия на крадците и мошениците! За кого гласувате, драги български граждани?

абе, ти кой беше? не четеш ли, че се говори и за сделки от преди 2000 г.?????? Боко не беше и главен секретар на МВР още. Само глупавия ГЕРБ ви е виновен за всичко...... Не ви ли стана ясно, за толкова години, че която и партия да е, все се краде и лъже като за световно!

От Партията на фризьорките ли е...или ...от Партийката на един другар-капиталист...Кадиев се казваше,май?

Отговарям на въпроса ти - тя е от партията на нежелаещите да им се строи под процореца и то до южната фасада сграда с неизвестно предназначение. Всъщност ако не беше една серия от нелогични ходове на едни господа "инвеститори" да се опитата да застроят една детска площадка току до блока и, нямаше да я знае никой. А тъпото е, че господа "инвеститорите" от самото начало са си избрали крив имот - затиснат от два осем етажни блока, самите недопустимо близко. До парцела води една улица, която е по-скоро алея по която не могат да се разминат лека кола и камион. И всичко това на под 300 метра от един чудесен пущинак, където ако бяха почнали да строят, хората в района щяха да са доволни.