Колония от прилепи унищожена при ремонт в София

Смяна на дограма на столичен балкон завърши с унищожаване на почти цяла колония прилепи, информира Би Ти Ви.

Обратно в новината

Коментари - Колония от прилепи унищожена при ремонт в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета коментарите и не мога да повярвам на очите си. Що за криворазбрано природолюбие?! Прилепите са защитени, но ДИВИ животни, не им е мястото в жилищен блок в столичен град. Повечето видове змии у нас също са защитени от закона. Е, ще пуснете ли пепелянка и усойница да се прошетват из входа ви???

Но това е ужасно ! Този човек е за доживотен затвор. Сега е момента да топна и съседа, който напръска против хлебарки и унищожи няколко колонии от хлебарки !!!

как можеш да сравняваш хлебарки, които сеят зарази и прилепите, които са защитен вид и ядат насекомите и най-вече комарите. Матряла съвсем изтрещя

В статията пише че глобата за такъв вид деяние е от 2000 до 10,000.А този малоумен садист колко ще го ужилят или журналистите само си пишат за да заработят заплатите си.Може и да има закон за защита на диви животни но той не важи за България тук е беззаконие-20 лв на ръка и всичко е О.К.катаджийски синдром

треснете най високата глоба, да има храна по приютите за бездомни животни. С това и той ще изкупи огромната си безчовечност.

някой казват че да имаш изсушен прилеп носило щастие. други ако убиеш прилеп - нещастие... в общи линии кой в каквото иска да си вярва... но колко кух трябва да си да зазидаш животни в стената си??? та нали после ще ти мирише на мърша с месеци... номера с яйцето в мазилката не ви ли е споменаван?

Популизъм? Нее, не съм чувал... Тези животни обикновено изсъхват след като умрат. Така, че няма да миришат. А това с яйцето какво общо има с темамта?

А стига щуротии бе. Намерил ги и ги изхвърлил. Страшен скандал. Ако беше решил да ги пази и беше почнал да звъни насам-натам, дали щеше да се намери кой да ги прибере а? Дали тези "природозащитници" щяха да се отзоват?

Точно тези се отзовават на всякакви сигнали

вече не им отговарят телефоните. Ако сте толкова добри към тези гадни твари, що не си вземете у дома си десетина, за да ги гледате с любоФФФ?

да ги развъжда у дома си. Ние си живеем в София, веднъж, през отворения прозорец влетя прилеп, аз и мъжът ми едвам ен получихме инфаркт, докато успеем да го хванем и да хвърлим през прозореца навън. Блокът ни и покрай него, е пълен с всякакви хлебарки, мишки, котки, гъсеници, кафеви червеи - всичко това изчезва само и единствено след голямото пръскане против всякакви твари.

КафеВата, не те ли е срам да се наречеш софиянка, има си принципи и щом прилепите са защитени, защитени са и точка. Ако не си почиствате, ще завъдите и въшки, бълхи, холера , тиф , дизинтерия и т.н.

Тези от 1944 до 2016 убиха колония от поне 2 000 000 пенсинера. Първо ги гонеха че са фашисти, после че са комунисти и така...

най-опасни беа тиа от 1880 годин, сичките кои беа живи тогиз веке са мъртви! А оше немаше ни камонисти, ни фашистини!

Analogi4EN случай когато братчеда си правеше ремонт: уби 3 плъха, 18 калинки, 38 хлебарки, 11 божи кравички и около 96 комара.

В България е защитено всичко, освен средностатистическия българин, а не дай Боже - пенсионер. Това улични кучета, мечки, прилепи, цигани, бежанци - всички са преди нас!

Да не ме разберете погрешно - аз съм против убиването на животни за удоволствие (изключвам племената, които се изхранват с лов), но "У нас прилепите са защитени от закона диви животни, които са застрашени от изчезване." и Много малко хора знаят, че градовете са пълни със същества като прилепите..." не са ли противоречиви?

Идиьот!!!! Толкоз ли не можъл да съ обади да ги премествуват ората???? Ся не гу чакува ништо убаво!!!!! Штот койт убий прилеп улезнал му у къщята не гу чакува ништо убаво!!!! Тъй казуваха старите ора!!!! Тъй го запомнил и Косматия!!!!

Това панелен блок ли е? Или изкуствено построена пещера Духлата? За да има вътре повече от 100 прилепа??? Мале, мале, мале.....

Тук трябва някаква регулация, някакви правила и органи които да отговарят за премественате на животинките. Щото утре някъде ще се засели кошер с оси в изолацията на някой блок и някой като тръгне да ги маха, което почти винаги е свързено с физическото им унищожаване, добронамерение съседи инсектолюбци ще ронят сълзи.

наличието на подобни селяндури, които виждат и веднага започват да трепят превръща София тъпа ориенталска джунгла

треснете най високата глоба, да има храна по приютите за бездомни животни. С това и той ще изкупи огромната си безчовечност.

обаждаш се на екоравновесие или в общината и не ги пипаш. Ти си временно тук, на гости. Какво прави човек на гости,гледа да не счупи нещо и да не изцапа много. После кротко си отива, домакините остават.

А какво е наказанието за унищожаване на НЕредките видове ПЕНСИОНЕР, ИНВАЛИД, СИРАК, ПРОСЯК...

Героят живее в жк. Обеля 2 ,бл.244 вх В седми етаж в дясно . Всеки може да го поздрави лично .

Дай си и твоя адрес да те поздравя и аз

ти ли си тъпия селяндур, който веднага изтрепа прилепите?

Този неандерталец заслужава най-голямото възможно наказание! Освен че са полезни животинки по принцип, в нашата страна зимуват и много от прилепите от по-северни страни. Вярно, те си зимуват в диви места, не в градовете, но все пак трябва да се радваме за това, че ги има. Щом се завръщат тук, значи все още имаме природа, която не е тотално унищожена!

Кажи къде живееш-за да заселя при тебе прилепи и всякакви буболечки, поне 2 кучета във входа и после за всяка умряла хлебарка- по 2 месеца затвор и 2000 лева глоба!!!

А дали ще го накажат?

С това показваме азиатския си произход. Никой европеец не би си позволил такова престъпление. Да не се сърдим, когато ни нарекат с обидни думе. Заслужаваме си ги!

Е няма само холивудски продукции снимащи по пещери у нас да унищожават прилепи?! С к'во собственика на апартамент е по-долу от холивудски продуцент?!

Абе, не е много точно това, което казваш за европейците, защото има много случаи на европейци, които идват у нас, за да крадат яйца на редки видове птици с цел продажба в чужбина. Нашето законодателство е крайно либерално към подобни дейности... Да не говорим за това, че няма кой да налага едно такова законодателство...

уфф, с това изречение "Никой европеец...", междувременно мед сигурно ти капе от Фостата, показваш само колко криво си разбрал цивилизацията... европейците ако не ги контролира никой направо ще ти се доплаче от тях