Блок усвоил 117 хил. лв. без да е започнало санирането му

Кандидати за саниране на блок в София се откриха в списъка на Банката за развитие като усвоили средства, без по сградата им да е започнал ремонт.

Обратно в новината

Коментари - Блок усвоил 117 хил. лв. без да е започнало санирането му | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КУР ЗА БСП, КУР ЗА БСП.КУР ЗА БСП, КУР ЗА БСП.КУР ЗА БСП, КУР ЗА БСП.КУР ЗА БСП, КУР ЗА БСП.КУР ЗА БСП, КУР ЗА БСП.КУР ЗА БСП, КУР ЗА БСП.КУР ЗА БСП, КУР ЗА БСП.КУР ЗА БСП, КУР ЗА БСП.КУР ЗА БСП, КУР ЗА БСП.КУР ЗА БСП, КУР ЗА БСП.

не прави, за да открадне парите ни.

Ха сега! Питайте метресата на Бойко - Лили-то от МРРБ-то!

Преди да се започне санирането има проучвателни работи,проекти и изчисления.тези неща също се заплащат.

няшият блок го почват. изолация на покрив мазета,смяна на дограми,щрангове. 437хил лв. завистниците да се ухапят отзад и да скриете коментара отново.

Живееш в панелка, за какво да ти завиждаме?

Е как за какво. В мазето си има заложен бидон със зеле. Ама като го санират ся да не вземе да се развали.

те не само панелки се санират. хахах мишки

Аз живея в къща! За какво да ти завиждам?! Въпреки всичко - честито, че си задействал административната машина!

на вас ли да ви завиждаме??? Ние нашия блок още преди години сами санирахме и вече от години живеем като бели хора.

дедовия вие

След 20 г. в учебниците по история ще пише, че през 2016 г. на власт в България е било най-крадливото и антибългарско правителство за последните 1300 години.

НА ВСИЧКИ Е ЯСНО- ТАЗИ ПРОГРАМА Е ЗА У-С-В-О-Я-В-А-Н-Е НА СРЕДСТВА!!! СВЪРШИХА ПАРИТЕ ПО ВЪНШНИ ПРОГРАМИ И Б.Б. И БАНДАТА ОТКРИХА НОВ ИЗВОР НА СРЕДСТВА!!! ОТ НАС ЗАВИСИ ДА ГИ СПРЕМ!!!

На това му казват "усвояване на целеви средства". И да си знаете - Сметката винаги някой я плаща. Дали ще е етажната собственност или цяла държава набълбукана с кредити за три поколения напред - все тая. Първото просто по-ясно се вижда.

Главният прокурор ще заведе разследване за клевети и слухове разпространявани от Атака? Писна ми да им гледам злобните и зависливи изкривени физиономии и как пречат на всичко

117 000 лв ще дължи сдружението на собствениците на този блок ,ако не го санират . Ако някой член на сдружението откаже да плати .Следва съдия изпълнител и почва да разпродава имуществото на сдружението,ако същото бъде осъдено. Ако членовете на сдружението не искат да се стига до съд ,трябва да платят дължимата сумата на този който отказва. След което сдружението трябва да заведе дело срещу некоректният съсед за да си възстанови сумата. ОБАЧЕ ,АКО НЕ Е ЧЛЕН НА СДРУЖЕНИЕТО НА СОБСТВЕНИЦИТЕ СЕ ПОЛУЧАВА НЕРАЗРЕШИМ КАЗУС.

нищо подобно няма. абсолютна партенка. подвеждате хората коворейки пъли глупости. едвали има разумен човек който да ви повярва при положение че цялата информация е налична в интернет

Ако блока отпадне от програмата за саниране ,то сдружението на собствениците дължи сумата от 117 000 лв за обследване и технически паспорт .

За това от ПП Атака ли ви осведомиха

целия потен....

и некачествени материали ще го санират, сле година ще се олющи, ще духа, ще пробие всичко ново в този блок. На ъгъла Аспарух и Самуил има кафеникава сграда, понеже там си живеят връзкари, та отдавна е санирана с най-скъпи възможни материали, дограми и тръби.

Вход саниран - 345 000 лв . 9 етажа , 27 апартамента. 345 000 : 27 ап. = 12 777 лв/ап. Ремонт вътре не е извършван. ОБЛЕПИХА ГО СЪС СТИРОПОР ЗА 345 000 ЛВ . СЪСЕД ОТ ДРУГ ВХОД СЕ ОБЪРНА КЪМ ФИРМА И МУ ЗАЛЕПИХА СТИРОПОРА ЗА 2 000 ЛВ. РАЗЛИКА 10 777 ЛВ .

Разликата от 10777 лв Х 27 ап. си е цифра - 290 800 лв.

а изолацита на покрив на маета,смяна на дограми. абе хайде стига глупости излобеене

Ние сменихме дограмата на входа / междуетажни площадки / за 5000 лв , а по програмата за саниране абсолютно същата дограма е определена на стойност 20000 лв.

На мен нещо не ми излиза сметката....ако 100 - 150 хил. е средно санирането на един блок и има изпълнени (заявени) под 2000 блока сметката излиза около 300 милиона до 1 милиард някак си има едни 700 милиона вакуум....

Нормално санирането би протекло така - отпуснати са едни пари за безлихвени кредити. Всеки собственик, не "етажна собственост " или друга соц-тъпня, си взема кредита и си поръчва санирането на когото си иска. А това с енергийните паспорти и всякакви стандарти е просто насилие и нарушаване на правата на частната ни собственост. Въобще като цяло страната трудно може да мине за свободна пазарна икономика. Вижте само структурата на доходите на хората. Малко се отличава от същата по времето на бай Тодор. Само дето кинтите се придобиват в по-скромни размери и по по-неприятен начин. Иначе защитата на собствеността и свободата на предприемачеството са последна грижа у нас.

саниране на парче не е саниране. и аз съм изолиралки съм сменил дограми но сега когато се направи цялостно вфекрта ще е друг. излоцията на пкрив мазета е също важна.енергийният паспорт е задължителен за всички страни членки на ЕС.

Не може народа да търси сметка за усвоения 1 млрд. за саниране, както и за липсващите 5 млрд. от КТБ. Народа не разбира от такива сложни казуси и не бива да се интересува от това, както и не бива да иска промени чрез референдуми. Народа е важно да гласува, да спазва законите и да си плаща данъците. Останалото народа трябва да остави в ръцете на ерудираната система, която след още 27 години ще направи България първа икономика на балканите. Най-доброто техническо решение за саниране е обновяване на фасадата - облепване със стиропор, смяна на дограма, боядисване, смяна на улуци . Проверка на заварките и укрепване на конструкцията на следващото саниране, когато ще се усвоят новите милиарди. А до тогава конструкцията на сградата ще се крепи от стиропора, който е от по-здравите. Подобна е схемата и при пътищата, които често се ремонтират. И ако не беше комунизма, да позволи да се изплащат жилища по 50лв, всички тези граждани по блоковете, дошли от горички и полянки, щяха още да си пасат стадото. Дали на днешните средни доходи и изкуствено надути цени на жилища, и на фона на милионите, които живеят около прага на бедността, щяха да имат възможност да закупят жилища?

Проблемът не е, че е усвоил 117 хил. лева явно за енергийно обследване и технически паспорт. Проблемите са: 1. Поствят се нереални изисквания към кандидатите, които трябва да го правят. Изисквания, които нито един частен инвеститор не поставя. 2. На базата на т. 1. се получава надпазарна цена за услугата. 3. Когато цената е надпазарна това води до голяма мотивация за корупция - двустранна мотивация. 4. Когато основната мотивация е корупцията за да спечелиш дадена услуга страда качеството. Та ясно е, че парите са за проектанти, но не е ясно каква част от парите ас за тях.

Наглостта им няма граници! Започнаха да крадат дори без да свършат калпавата работа за която им плащаме милиард от бюджета.

Нашият блок 371 в ж. к. Младост 3 също е "усвоил" 101 хиляди 717 лв. и 80 стотинки. Толкова е и размерът на договореното финансиране. Парите усвоени, нищо не е започнало фактически?

101 71 лв ДЪЛЖИ ВАШЕТО СДРУЖЕНИЕ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ, ако блока не бъде саниран.

първо за тези договори има осигурено финансиране и второ дори да няма никой нищо не дължи

Ето това са далаверите на герб със санирането, драги затъпели и заспали сънародници !

Парите за санирането са от бюджета, т.е от данъците на всички!! Вижте статията в сайта на ИПИ!!!!!

разбира се че са от бюджета и какво от това. И аз съм си изолирал и санирал отдавна но това че ще се случи нещо такова положително нещо може само да ме радва.

Ако това, че в държавата се краде нагло и безнаказано те радва, на мен ми е трудно вече наистина да гледам хората, които работят при мен в очите. Преди година ги събрах при мен и им казах:" Приятели, внасят ви се осигуровки, но не очаквайте след 20 години да взимате пенсия, така че мислете за това време и влагайте и скатавайте по нещо!" Надявах се да не съм прав! Надявах се в един момент хората да излязат на улицата и да сложат край на това безумие! Сега като чета твоето мнение, виждам, че на моите 52 години съм останал един безумен мечтател и глупак вярващ в разума на хората. Бог да пази България!

проекта,техническото заснемане и енергийното обследване струват пари и то не малко. паспорта и проекта струват 67хил лв. нашият блок го почват на пролет. ха пукнете се сега завистливи тъпанари.

С моите пари санират твоят блок, а не с парите на ГЕРБ! Бясна съм!!!

кво ми пука. с мойте пари ще санират твоя и на майка ти. но си толкова тъпа ч ене можеш да го вденеш

кво се чудите. она сака Вуте да е зле не тя да е добре

всеки блок усвоява пари преди да почне ралният ремонт. Това са пари за проектиране и за енергиен паспорт и се калкулират на квадратен метър. Как може така безотговорно да се спекулира и заблуждава !!!

Между другото, блок 8 в кв. Стрелбище е нова сграда, не е строена през 60-те и няма нужда от саниране - джулналята нещо се е объркАл.

В банката за развитие изобщо не фигурира горният адрес. Май нещо пак ще се манипулираме, а?

Блок N8 в Стрелбище е точно този, който виждаме на снимката. Намира се на бул. П.Тодоров. Но поради новото строителство през последните 15 години в квартала, има и дублиране на номерата на някои от тях. За този случаят е такъв.

Това е Софииска община, тук усвояването/кражбите са нещо естествено. В райн Слатина също няма нито един саниран блок, но са усвени/откраднати много пари. Така милярда свърши,а ефекта е нулев.

Mного ефектно звучи: Милиарда свърши, ефекта нулев" - направо си е опорна точка. Само, ч е никакъв милиард не е свършил, в момента върви усвояването, т.е. работи се по санирането. И ефекта не е нулев - поинтересувайте се как се променя топлинния режим в едно изолирано жилище. Но защо ли си говорим, важното е да се плюе, хейтъри нещастни!

Написаното няма нищо общо с фактите. Питам, какво се работи и къде е ефекта като няма санирани сгради?Типично гербреско/мутренско изказване.

Парите за санирането са от бюджета, т.е от нашите данъци. Не е нормално да ти сменят /примерно / дограмата безплатно. По телевизията казах,че за 2014 и 2015г са санирани 119 блока, а за 2016се работят 440. Ако приемем,че 220 са завършени, излиза че 339 блока са санирани за 1 млрд лв. / по 3млн лв на блок/Сметката е страховита!!! И къде е интереса на тези без саниране ?? Популизъм! Жесток!!

ТИ НЕ СИ ПАЛИ ПЕЧКА ВЪТРЕ, ПЪК ЧАКАЙ ДА ТА СТОПЛИ ЕДИН ФАЛШИВ СТИРОПОР

штттт. тихо. клатите стабилността...на приятелското усвояване. :-)

Хич не вярвам, че нашите тарикати бизнесмени дават пари за проверка на сградите. Най-много по 20лв на някой да се подпише под фалшив документ и после айде на лесното - саниране и дограмичка. Целта не е да се свърши качествено работа, а да се вземат най-много чисти пари за джоба. За това съм сигурна, че се пести яко от всички дейности по т.нар. "саниране"

Не е вярно, от дейности по саниране не се пести. Напротив - даже се измислят какви ли не дейности, за които се плаща.

Те нека се измислят дейности, но вложените материали и качеството на труда са най-ниските. Така се пести още.

Статия иска да внуши това май: "Според експертите облепването с евтин стиропор на блоковете не означава качествено саниране."

Да облепиш един блок със стиропор и да го наречеш саниран е все едно да вземеш кола от моргата, да я боядисаш и да кажеш, че е реставрирана.

Всички мислят, че ГЕРБ не случайно отпуска колосални средства за саниране (2 милиарда сега) и крадът, но от тази статия следва, че и Блок ги усвоява, а то има само един блок - РБ.

И БЕЗ ОГЛЕД РЕЗУЛТАТА Е ЯСЕН. НА ПАНЕЛНОТО СТРОИТЕЛСТВО ГАРАНЦИЯТА Е 50 г.ЗА ИНСТАЛАЦИИТЕ В ТЯХ СЪЩО.ДАДЕНИТЕ ПАРИ ЗА ОГЛЕДИ И ПАСПОРТ СА ДАДЕНИ НА ПРИЯТЕЛСКИ ФИРМИ И ВЗЕТИ КОМИСИОННИ.ПРОГРАМАТА ЗА САНИРАНЕ НЕ ПЛАЩА КОНСТРУКТИВНО УКРЕПВАНЕ ТО Е ЗА СМЕТКА НА СОБСТВЕНИЦИТЕ.КАТО СЕ ЗНАЕ, ЧЕ В ТАКИВА БЛОКОВЕ ЖИВЕЕМ БЕДНИ И СТАРИ ХОРА - РЕЗУЛТАТА Е ЧЕ ЩЕ ЖИВЕЕМ ДОКАТО СГРАДАТА ДЪРЖИ.

Извинявай, колега, строителен инженер ли си?

ДА ИНЖ. КОНСТРУКТОР СЪМ НА СВОБОДНА ПРАКТИКА ВЕЧЕ 21 ГОДИНИ

Eбати тъпата нация. Все повече се убеждавам, че в тая държава малоумниците са взели връх, както във филма планетата на маймуните. Санирането е новата дума на псевдореставрация или хвърляне пари на вятъра, като крайната и основна цел не е нещо друго, а задлъжняване на държавата към еврейските банки. Ако имахме мислещ човек на върха на тази държава , щеше да предложи бутане на тези архитектурно уродливи и физически износени соц творения и построяване на нови екосъобразени с новите технологии сгради с нова архитектура, нов план на околните пространства и улици и булеварди. Не може върху базата на турските сокаци да правиш оптимизирано градоустройство. Това са го измислили малоумници, които гледат да грабнат парите и залагат бомба за бъдещите поколения. За София най- оптималното разположение за транспортните коридори е тип звезда, тогава хората ще забравят какво е задръстване, но нас ни ръководят австралопитеци, на които мозъка няма как да им стигне до това ниво. Още не е късно да се спре напълно с тази глупост и да се започне наново с финансово участие на гражданите. Панелките и старите сгради трябва да изчезнат от лицето на София, ако не искаме при едно земетресение тя да заприлича на руини.

Администриране при саниране-това е проблемът.Лесничък начин за корупция и пари под масата на чиновника.В Републиката има стотици читави,на"светло",строителни компании.Би трябвало,пазарът на санирането да е напълно свободен. Етажните собствености,на чисто пазарен и конкурентен принцип,да избират между оферти.Спират се на една.Фирмата се проверява-има необходимите капацитети,плаща данъци и осигуровки,няма провали на пазара-ОК,тя е .Защо се налага "отгоре",КОЙ ще вземе парите на данъкоплатците за"безплатното"саниране!?Защото,предварително е ясно кой е КОЙ.КОЙ ще работи с най-евтините материали,защото дължи отчисления към....тези,които са го посочили за КОЙ.И кръгът се затваря.

Техническият паспорт наистина струва пари но прокуратурата трябва да провери защо сумата е 117000лв а не 234000лв или пък 56000лв.

То бива простотия и манипулация, но това вече е върха. Техническото обследване на сграда - конструкция, инсталации, покрив и т.н. е най-важното нещо и разбира се струва пари, защото този, който се подписва и издава предписанията носи лична отговорност при евентуален инцидент. Как не ви е срам да пишете глупости, че за нищо са дадени тези пари, като стереопорите, които се виждат са една глупост в сравнение с техническия паспорт на сградата. Баси стадото тъпо ...

И колко пари може да струва две лелки с фотоапарат и папка да минат и огледат стълбището и фасадата? Пък за личната отговорност, за която говориш - такава в БГ е много дефицитна... Виновни почти никога не се намират.

лелки с фотоапарат ли. вие за технически заснемане и енергийно обследване явно не сте чували никога. не се и учидвам то това не е за чукундури

Не ми слагайте минуси глупци, защото за да се направи нещо преди това някой трябва да направи проект, по който да се направи това нещо! И този някой не е сиганина с маламашката, а инженери-специалисти по отделните специалности.

ПРОЧЕТИ КОМЕНТАРА НА ТРИТЕ 555 НАПИСАН В 10:14 часа.

Напълно си прав - отговорна цялостна техническа проверка на всяка сграда е абсолютно задължителна и както и предписанията за действие , но това у нас болшинството не разбира - нямат нагласа за подобно мислене. Допусна се безразборно лепене на стиропор - единично, грозно и неефективно , и ако някой се опита да каже истината (аз бях такъв случай) демократичното болшинство от неграмотници си свърши каквото си беше намислило, а повиканите държавни органи заключиха дълбокомъдрено "то така се прави....." и не спряха тъпотията.

след атаката на алпинистите с въжетата станаха и поразии за общи части от сградата ,но овчето мнозинство нищо не предприе за да ги поправи . Така е у нас , колкото и пари да се дадат, поради некомпетентност и глупост ефективността драстично пада . НЕПРОФЕСИОНАЛНОТО РЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ Е БЪЛГАРСКИ ПАТЕНТ.

Думичката е стиропор. Съставна дума - произлиза от думичките пора и стирол. Означава порест стирол. А защо е съставена обратно, е ясно. И няма нищо общо със стерео-то, както си мислят тъпанарите...

Забравих да сложа кавичките, защото го употребих по този начин с ирония, разбира се, че знам как се казва този строителен материал :) Извинявам се за пропуска, който промени идеята.

Прав си , но освен глупаците дето не разбират от строителство и ти цъкат минуси ,тъпо е и заглавието на журналиста който ги подвежда към неверни оценки.

Не пиши глупости! Напиши колко човекочаса са вложени в този паспорт и по колко хиляди лева на час взимат тези специалисти!

Като вървя из София, все още не съм виждал саниран блок, а като обявиха програмата си представях, че с един милиард целият Люлин и Младост ще светнат 100% като нови. И досега не мога да си обясня къде са парите.

Крадливи УPOДИ!