Снегорите в готовност за първия сняг в София

Специализирана техника за зимно почистване ще бъде разположена на 68 места в града. Йорданка Фандъкова разпореди фирмите за почистване да са в готовност.

Обратно в новината

Коментари - Снегорите в готовност за първия сняг в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уж в готовност, а не съм видял да са в действие!

Чудесно, хайде сега ми обяснете как това са едни голееееми снегорини и те не могат да влязат в маааалките улички :) Та просто няма как малките улички да бъдат почистени, просто няма как :)

В говотност?!?Това степен над готовност ли е ?!?

Снегорите са митични същества от прабългарските преданиял Легендата гласи, че излизат още при първи снежинки, но всъщност се появяват на третия ден след снеговалежа. Тези, които са имали късмет да ги срещнат получават в дар цяла туба антифриз и благословия за отворени планински проходи :)

Като падне снегът, ще изчезнат

Кеф, снегорините ще минават с вдигнати гребла, като на парад на "червения площад", за сметка на това ще им се заплаща добре.

няма да стане ... има една злобна бабка инспекторка , която ги дебне с малък общински автомобил и едва ли ще допусне злоупотреба !

Щом е общинска, не само че ще допусне, ами ще се включи в злоупотребата.

Толкова писане, такава "организация", все едно идва края на света. Дронове няма ли да използвате? Ще завали малко снежец, обичано за сезона. Малка снежна покривка, няма как да се чисти от снегорини , те ще задръстват някое кръстовище. Сигурно ще има и поледица, но тротоарите, естествено, няма да са подготвени за това. В Пирогов обаче са готови!

Хе-хе ;)) Пък ако има 4 сантиметра непочистен сняг, ще ревете с пълно гърло "Защо не се чисти?!" ;))

"След това при необходимост се преминава по вътрешно-квартални улици." Кой опрделя кога има необходимост? Никога не съм вижал да чистят от сняг и лед междублоковите улици в кв. Левски, нито да ги опесъчават, нито пък да се почистват и мият през лятото. За да стигна до "масовия градски транспорт" трябва все пак да "изгазя" снега по по-малките улички и ако не падна, да стигна до автобуса или тролея. Така, че г-жо Фандъкова, изобщо не ме интересува, че ВИЕ сте провели поредната "оперативка", защото всяка година е едно и също и само "биете барабана".