Игрите на щастието - без привилегии

Запазва се досегашният режим на облагане на хазартните игри, реши парламентът, който прие окончателно промените в Закона за корпоративното подоходно облагане.

Обратно в новината

Коментари - Игрите на щастието - без привилегии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Приятелю, 1. всяка фирма може да си развива бизнес където си поиска и това няма нищо, ама нищо общо с ЕС! 2. явно не си прочел какво съм написал - има два варианта - чрез регистриране на бг фирма, от което следва данък печалба и евентуално данък върху дивидентите (ако не отговарят на условията в чл. 100 и сл. от ЗКПО и не приложат СИДДО) или чрез място на стопанска дейност - и пак имаме данък печалба. Да вземем например чл. 7 от СИДДО с Великобритания - ако все пак го прочетеш няколко пъти може и да разбереш какво ти казвам! Защо смяташ, че чл. 7 е някаква мантра за печалба - като кажеш чл. 7 и готово, данъчните ти козируват. Помисли в каква практическа ситуация някой оператор ще успее да организира цялата дейност по хазарта тук в БГ и няма да формира място на стопанска дейност. Това си е научна фантастика. И още нещо приятелю - за да се приложи чл. 7 тези доходи трябва да са облагаеми с данък при източника в БГ - а те не са! Толкова е просто. И за финал - хич не ми се вярва в UK да облагат само доходите с източник само UK, а не и световния доход, все пак това не е офшорна зона.

Според Костов никакви пари не са постъпили в бюджета - ами само от Еврофутбол са 53 милиона пряко влезли данъци. тоя човек съвсем е изперкъл.

като членове на ЕС, фирми от ЕО имат право да развиват дейност на всякъде. Ако залаганията се облагаха с акциз, нямаше да се прилага СИДДО. Но да вземем например Великобритания: чл. 7 от СИДДО е за доходи от стопанска дейност, прилага се и хангличанина не плаща ДП нито в БГ ни то в UK, тъй като по тяхното законодателство се облагат с печалба само за доходи реализирани на осторова. Това им дава огромен шут, тъй като могат да предоставят по добри коефициенти на играещите. via_fi

така им казах, така и направиха...

Не се сьмнявам за икономическата теория. Ама как все избираме ония страници дето най-много пасват на интересите на бизнеса. Щото определено има и други с по-скромни екстри. Тоя народ два живота ли ще живее? Един да осьществи прехода и втори - да му се радва.

А кога аджеба ще въведат данък върху приходи от финасиране на политическите партии? Партийни каси, куфарчета с пари и т.н. Ало, играта загрубява! Стига са хрантутили тия политически хлебарки. Това не е реклама на RAID. Всички права запазени!

Как така не изплащат печалбата на печелившия, разкажете подробности

Как точно чуждите оператори няма да плащат данък печалба чрез СИДДО? Ако участват като съдружник в българско дружество - българското дружество плаща предвидения в ЗКПО данък и евентурално разпределя дивиденти (които пак е възможно да бъдат обложени именно заради възможностите предвидени в СИДДО). Ако участва пряко от свое име - ще формира място на стопанска дейност и пак ще бъде обложен по реда предвиден в ЗКПО!

Черепа,Симеонов,Злат милиардери станаха! Прокуратур къде е? На маса с олигарсите.

в статията сатава дума за данъци, а не за бедни и окъсани... И все пак, АЗ като отида на лекар, веднага искат 20 лв. дават ти рецепта и ти казват пак да дойдеш след три дни. Разбира се те не плащат данъци върху тези пари, с учителите е аналогична ситуацията, ако дететоти не ходи на частни уроци там където трябва и те не плащата данъци. За разлика от комарджиите обаче техните заплати ние им ги плащаме. А ако искате да видите колко са бедни минете покрай оградата на някоя болницашейново например, ще видите не паркинг, а автоизложение на нови автомобили. апропо: ако това не сте го видяли и разбрали значи сте малоумна, извинявам се за израза, не искам никой да обидя, но ....... такива важни и нужни професии, а нима има ненужни професии?

дори 50 % са справедлив данък! и то не данък, ами директно 50% от събрания налог да отиват примерно в пенсионния фонд!

Какво пречи данъка да е 20 - 25 %? Нима е толкова ценно за възпитанието, културата или здравето? Бедни и окъсани нещастници от хазартния бизнес не съм виждал, но сред учители, лекари и други не толкова важни и нужни професии - бол.

играта на хазарт е част от огромна разлекателна индустрия има я на всякъде по света! проблема е че Ив.Кост. не е вътре и не вади кинти, иначе щеше да е първи подръжник. проблема е обаче другаде, че преди година промениха данъка, преди се облагаше с Акциз, а сега с ДП, целта е да навлязат чужди оператори, (то и затова не промениха ставката) та да могат тези оператори да генерират печалби в България и да ... не плащат ДП, чрез СИДДО. А българите (които и да са те ) кучета ги яли. Важно е българският бизнес да се унищожи, както стана и с други отрасли на икономиката ни.

Проблемът е , че не изплащат печалбата на печелившия и нещо повече, и СЪДЪТ ги защитава/ поне на първа инстанция /

само дето агенция фокус-мокус въобще не може да се ползва като достоверен източник на информация. Да не говорим, че уж е цитирана фокус-мокус, пък е ползвана и друга чужда информация, без да е посочен източника, ама това само който много чете и знае го вижда. Айде със здраве...

Бах ти телевизията - на който и канал да щракнеш само АЗИС и разни педали.