Орязаха две ваканции

Намаляват междусрочната и пролетната ваканция в училищата, в които е имало стачка повече от три седмици.

Обратно в новината

Коментари - Орязаха две ваканции | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не се занимавайте с мене проблема в моя темевизор си е в моя телевизор...съгласни ли сте че е много по-маловажно дали ще пиша на кирилица от това да разберете какво е положението в образованието....ето днес бях изпитан по история за неща коитд знам от 5 години,по химия даскалката си говореше с момичетата за парфюми,аз играх на монополи,по математика уважаемият ни учител ни предаде 3 урока за 1 час демек по-тъпичките май ще изпаднат в по-долна дивизия,по биология не бях учил,даже не съм си купил учебник защото знам 90 % от обща култура,през останалите часове му ударих едно спане защото е просто елементарно средното образование,вашите деца които твърдят обратното са малоумни или мързеливи ПРИЕМЕТЕ ГО .АКО ПРОЧЕТЕТЕ предишният ми постинг ще е по-лесно да ме разберете колкото до неграмотността ми ами коментирайте колкото си искате няма лошо ама да се нахвърляте на безмислен спор по форумите вместо да се помъчите да си набиете нещо в главите .както и да е Deux es machina това няма да случи за сметка на вашето Reductio ad absurdum

za6to nie da sme postradalite ot tazi sta4ka samo mi kajete,nie da nesme vinovni 4e u4itelite ne polu4avat visoki zaplati.Sega nie trqbva da si razkasvame gazovete ot u4ene s sukratenite vacancii zaradi daskalite,NEE 4ESTNOOOOO! (sajalqvam 4e ne pi6a na kirilica za6toto nemi stava kat sam v int,priemete izvineniqta mi)

диференцирано заплащане,искам да кажа.Не искам да съм добър учител,да имам ПКС,моите ученици да са първи на международни олимпиади,да имам орденНеофит Рилски -НЕ ИСКАМ,щом този труд се оценява на 30 лева месечно повече от на този,който си гледа спокойствието.На Алито само за да ми изхвърли строителните отпадъци от апартамента дадох 40 лв.за 2 часа.Как от тук нататък да се самоуважавам?Разбира се като не се замислям как родителите ще плащат частните уроци на разглезените си деца.Съжалявам,наист

Като ти чета писанието и ти не си от най-грамотните.И щом си в 11 клас сигурно знаеш,че официалната азбука в България е КИРИЛИЦА и се различава от тази на която си пишеш в чата.Първо научи да пишеш като българин ,пък после давай съвети.

Учителят е там да те учи, а не да се прави на клоун и т.н да те забавлява само и само на теб да ти е удобно.В училище не се ходи да ти е удобно, хубаво, а да учиш и да се трудиш . Ако вкъщи родителят купува само вестници и не е научил детето си на труд, да уважава хората, да цени книгата и при всеки сгоден случай обвинява учителите за всичко, и Толстой не помага. Учителят е да те научи, да ти отвори учите, да ти дава знания непрекъснато ( а не да хленчат някои колко кратки им били ваканциите и как се били преуморили ) , а ти ако не занеш ползите от образованието и не си ги разбрал, ей го полето с овце. Като не искат да учат и само ще хленчат как били претоварении в училище, ами да си стоят вкъщи неграмотни или да почват работа...Ама кой ще ги вземе , освен да мият чинии. Образованието до 8 кл е задължително- тук и дума не може да става за стимулиране, когато това е задължение. Теб винаги ли те стимулира шефът? Ходиш на работа, защото трябва, иначе си стой у вас. Но знаеш какво ще последва ? След 8 да стои неграмотен, негов проблем, но не и да го прехвърля на друг. Родителите да не да мрънкат по форуми колко им били претоварени децата и колко кратки били ваканциите, а да си погледнат децата, че от баровете не излизат и момичетата ходят като к..рви облечени на училище. Учителите ли ги учат на това, да пушат и да слушат чалга ?

a zna4i vsi4ki u4iteli mojexa da sipo4ivat pokrai sta4kata a sega i po dva uroka vzemat decata i na vsi4koto otgore vmesto da si po4inat te im namalqvat vacanciqta.

na ministura dushterqta zavushi i sega ne mupuka za drugite u4enici to ne sa samo vacanciite ami i maturite i vsi4ko....az mislq 4e trqbva da svalim ministura ot vlast kakvo shte kajete

Момче, ако искаш някой да ти чете постингите, пиши на кирилица, моля.

Любезни high, повече уважение към хората, заради чиито деца учителите въобще имат работа. Ако няма ученици, и от учители няма нужда. Освен това, въпросът не стои дали частно или държавно училище, а дали да е задължително или не. Всичко, което се прави насила и по задължение дава резултати като сегашните. Има други начини за стимулиране желанието на хората да учат. И ако един учител няма представа за тях, или е време да си попълни знанията, или да напуска.

Не обвинявайте учителите. Учебните планове с учебните предмети и съответният брой часове са нормативен документ за всеки випуск от първи до дванадесети клас. Учебните програми по предметите ги правят комисии и утвърждават в министерството.Учите са само едни изпълнители. Те и затова стачкуваха, защото им омръзна да работят по този начин . Сега пък увеличението ,което им се дава към заплатите дори не покрива и тези пари които им удържаха от заплатите по време на стачката. ГОСПОДИН МИНИСТРЕ УЧИТЕЛИТЕ ЗАПОЧВАТ В ЗНАК НА ПРОТЕСТ ДА НАПУСКАТ ЕДИН ПО ЕДИН И ТО ПРЕЗ УЧЕБНАТА ГОДИНА ЗАЩОТО ИМАТ ПО- ГОЛЯМО ДОСТОЙНСТВО ОТ ВАС. Децата пък са най- малко виновни затова. ПИСНА ни от калпави управници.

Тези не познават законите . Стачка не се отработва- какви допълнителни дни, какви сбити уроци, този министър не е в ред. А и не мисля, че учениците много ги интересува . И без това една голяма част от тях не излизат от заведенията по цял ден и се появяват от дъжд на вятър, така че много лицемерно и жалко звучи реването на някои родители как децата им се преуморили от учене. Тези , които ревете срещу стачката, сигурно така и плюхте и лекари и мед. сестри и не спирате да се вайкате кокко малко пари вземата и колко гадно се живее тук. Аман от ревльовци и недоволни. Пратете си децата по частните колежи, какво ги държите в гадните държавни училища при гадните учители - там няма стачки, няма сбити уроци и няма взети ваканции, ама кинти нямате... И лошото е , че нямате акъл да ги изкарате, освен да ревете по форуми срещу този или онзи

Не ме притеснява това че ваканциите на децата ще бъдат намалени.Притеснява ме че в момента децата ми учат 3 пъти в седмицата по 8 учебни часа,което вреди на здравето им.Прибират се в къщи в 15.30 ч кога яли,кога не.А и какво могат да си купят от училищните лавки-мазни баници и хамбургери вместо топла храна.Да не говорим че по тази причина трябваше да им увелича и джобните за да съм сигурна че до последния учебен час ще могат да хапнат и за голямото междучасие и за обяд.Тревожи ме това че едва ли последните часове запомнят нещо и вместо да имат време за почивка те трябва веднага да сядат пак над учебниците почти заспивайки.Тревожат ме и слуховете че по 24 май отново се очакват стачки и те пак ще са за сметка на учениците.Затова нека учителите си стачкуват но да го правят през ваканциите.Тогава ще имат подкрепата на всички.А на uchitelka ще кажа че прощавам се пише с щ,а не с ш и т.Пази боже от такива учители!

Доблестна ми Вал /16:12/ , къде пък видя патриотизъм в това което съм написал? Та аз ненавиждам Българската ДЪРЖАВА, която ми пречи да обичам Родината си! Няма грам патриотизъм в това което съм написал. Има гняв , възмущение, има и опит да ти кажа, че в момента нашите властници без свян ти смъкват гащите насред площада между Дондуков 1 и 2 и ти го навират четвъртит! Ето това искам да ти кажа! Ако това е патриотизъм, здраве му кажи! А за починалото момче, което не знам защо намесваш тук - ЛЕКА МУ ПРЪСТ. И дано всички, виновни за смъртта му, да си получат заслуженото!

To v obrazovanieto kakto i vuv mnogo drugi sferi vuv Bulgaria vsi4ki rabotnici sa nedobre plateni. Na fona na izkliu4itelno visokiq evropeiski cenovi pazar koito poddurjame v jalkata si bulgarska evropeiska ob6tnost, cenite sa posilni samo za tezi koito si izmislqt zakonite i razpredelqt biudgetite!! Nali tehnite zaplati sa dostatu4no visoki, kradat za sebe si dostatu4no - kakvo gi e enq 4e u4itelite triabva da turpqt obidi i neuvajenie ot u4enici i roditeli vseki den i ne na posledno mqsto i ot naglite lakomi ministri, koito pribirat v sobstvenite si djobove po goliamata 4ast ot subsidiite ot evropeiskiq saiuz dadeni za obrazovanieto na tazi durjava!! Kradete ot naroda i o6te po lo6o ot decata na sobstveniq si narod - bezumie e 4e vsi4ki sme se rapiskali sre6tu u4itelite, a vu6toto vreme ne vijdame po nadale4e ot sobstveniq si nos, za koito taka dobre ni vodiat gospoda ministrite s prepulnenite djobove!! 6te triabva rano ili kusno ne samo u4itelite ami i cialata durjava da se nadigne sre6tu tezi izednici, edna 6epa narod noseni na garba na cql edin narod!! I te triabva da se nau4at kade im e miastoto i 4e parite na evropa ne sa prednazna4eni za podobriavaneto na li4niq lifestyle na ministrite i associiranite s tiah mijiturki!

Като учител, на всички искам да кажа - една стотинка увеличение не сме получили. Може и да не получим, защото увеличението трябва да се изплати от общините - ако има пари! А знаете ли, колко пари получаваме за храна? За 3/три/ месеца - 23 лв. Сметнете ги по колко се получава на ден!? Със сигурност ще има хора, които ще кажат - достатъчно са ви! Да, прави сте - ние нямаме нужда от храна. Като родител , искам да попитам една голяма част от останалите родители - защо не учите децата си да бъдат хора? Защо не ги възпитавете да уважават възрастните хора? Ще ви разкажа един случай от нашето училище. Всяка сутрин, влизаайки в училище срещам охраната - -мъж на достолепна възраст. И всяка сутрин го поздравям с добро утро. Една сутрин ми каза: От 30 мин. стоя тук и на всички, които минаха казах Добро утро. Ти си първият човек, който ме поздрави. Децата минаваха и ме подминаваха, имаше и такива, които спираха и ме поглеждаха учудено, след което продължаваха без да поздравят! ХАЙДЕ, МОЛЯ, НАУЧЕТЕ ДЕЦАТА ДА СЕ ДЪРЖАТ КАКТО ТРЯБВА, НАУЧЕТЕ ГИ НА НЕЩА КАТО УВАЖЕНИЕ И САМОУВАЖЕНИЕ И СЛЕД ТОВА ГИ СЪЖАЛЯВАЙТЕ! И на мен ми е жал за моето дете, като погледна какви са учебниците и и колко тежи чантата и, но не ние учителите пишем учебниците. Лека вечер на всички! /даже и на тези, които ще ме плюят и псуват/

Като учител, на всички искам да кажа - една стотинка увеличение не сме получили. Може и да не получим, защото увеличението трябва да се изплати от общините - ако има пари! А знаете ли, колко пари получаваме за храна? За 3/три/ месеца - 23 лв. Сметнете ги по колко се получава на ден!? Със сигурност ще има хора, които ще кажат - достатъчно са ви! Да, прави сте - ние нямаме нужда от храна. Като родител , искам да попитам една голяма част от останалите родители - защо не учите децата си да бъдат хора? Защо не ги възпитавете да уважават възрастните хора? Ще ви разкажа един случай от нашето училище. Всяка сутрин, влизаайки в училище срещам охраната - -мъж на достолепна възраст. И всяка сутрин го поздравям с добро утро. Една сутрин ми каза: От 30 мин. стоя тук и на всички, които минаха казах Добро утро. Ти си първият човек, който ме поздрави. Децата минаваха и ме подминаваха, имаше и такива, които спираха и ме поглеждаха учудено, след което продължаваха без да поздравят! ХАЙДЕ, МОЛЯ, НАУЧЕТЕ ДЕЦАТА ДА СЕ ДЪРЖАТ КАКТО ТРЯБВА, НАУЧЕТЕ ГИ НА НЕЩА КАТО УВАЖЕНИЕ И САМОУВАЖЕНИЕ И СЛЕД ТОВА ГИ СЪЖАЛЯВАЙТЕ! И на мен ми е жал за моето дете, като погледна какви са учебниците и и колко тежи чантата и, но не ние учителите пишем учебниците. Лека вечер на всички! /даже и на тези, които ще ме плюят и псуват/

Тука питат защо родителите били потърпевши? Отговор: може ли родителят да не е засегнат, ако е засегнато детето му? Друго - министърът ви бил виновен, той издал заповедта. А той ли караше даскалиците да врещят като кози по улиците? Да се размотават по улиците, когато времето беше по-топло и човек можеше да стои по-продължително навън? Ай излезте сега като скове студа и пукайте от студ по улиците! Министърът виновен, че ограбихте ваканциите на децата. Родителите виновни, че децата не знаели. Като пострадат деца в училище, пак родителите виновни. На крива ракета, нали знаете, космосът и е крив.

Като учител, на всички искам да кажа - една стотинка увеличение не сме получили. Може и да не получим, защото увеличението трябва да се изплати от общините - ако има пари! А знаете ли, колко пари получаваме за храна? За 3/три/ месеца - 23 лв. Сметнете ги по колко се получава на ден!? Със сигурност ще има хора, които ще кажат - достатъчно са ви! Да, прави сте - ние нямаме нужда от храна. Като родител , искам да попитам една голяма част от останалите родители - защо не учите децата си да бъдат хора? Защо не ги възпитавете да уважават възрастните хора? Ще ви разкажа един случай от нашето училище. Всяка сутрин, влизаайки в училище срещам охраната - -мъж на достолепна възраст. И всяка сутрин го поздравям с добро утро. Една сутрин ми каза: От 30 мин. стоя тук и на всички, които минаха казах Добро утро. Ти си първият човек, който ме поздрави. Децата минаваха и ме подминаваха, имаше и такива, които спираха и ме поглеждаха учудено, след което продължаваха без да поздравят! ХАЙДЕ, МОЛЯ, НАУЧЕТЕ ДЕЦАТА ДА СЕ ДЪРЖАТ КАКТО ТРЯБВА, НАУЧЕТЕ ГИ НА НЕЩА КАТО УВАЖЕНИЕ И САМОУВАЖЕНИЕ И СЛЕД ТОВА ГИ СЪЖАЛЯВАЙТЕ! И на мен ми е жал за моето дете, като погледна какви са учебниците и и колко тежи чантата и, но не ние учителите пишем учебниците. Лека вечер на всички! /даже и на тези, които ще ме плюят и псуват/

Като учител, на всички искам да кажа - една стотинка увеличение не сме получили. Може и да не получим, защото увеличението трябва да се изплати от общините - ако има пари! А знаете ли, колко пари получаваме за храна? За 3/три/ месеца - 23 лв. Сметнете ги по колко се получава на ден!? Със сигурност ще има хора, които ще кажат - достатъчно са ви! Да, прави сте - ние нямаме нужда от храна. Като родител , искам да попитам една голяма част от останалите родители - защо не учите децата си да бъдат хора? Защо не ги възпитавете да уважават възрастните хора? Ще ви разкажа един случай от нашето училище. Всяка сутрин, влизаайки в училище срещам охраната - -мъж на достолепна възраст. И всяка сутрин го поздравям с добро утро. Една сутрин ми каза: От 30 мин. стоя тук и на всички, които минаха казах Добро утро. Ти си първият човек, който ме поздрави. Децата минаваха и ме подминаваха, имаше и такива, които спираха и ме поглеждаха учудено, след което продължаваха без да поздравят! ХАЙДЕ, МОЛЯ, НАУЧЕТЕ ДЕЦАТА ДА СЕ ДЪРЖАТ КАКТО ТРЯБВА, НАУЧЕТЕ ГИ НА НЕЩА КАТО УВАЖЕНИЕ И САМОУВАЖЕНИЕ И СЛЕД ТОВА ГИ СЪЖАЛЯВАЙТЕ! И на мен ми е жал за моето дете, като погледна какви са учебниците и и колко тежи чантата и, но не ние учителите пишем учебниците. Лека вечер на всички! /даже и на тези, които ще ме плюят и псуват/

Браво Ники Б! Кажи му на тоз БГ прост народ, че си е бил прост и прост ще си остане! Хеи заспи, те ви обраха на светло и гащите ви смъкнаха, ама нейсе, това заслужавате, като не виждате по-далеч от съседната бедна паничка! СЪБУДЕТЕ СЕ!

Приятелю, НикиБ, похвален е твоят патриротизъм. но, миличък, заедно с тази новина се прокрадна и другата - че 14-годишно момче е починало от побой в училище. И никой не се е намесил. Странно защо тази новина я има в инфото на абв, а тук премина мълчаливичко и отмина.

аз не съм те нарекла (да ме проштаваш за неучтивата форма, която използвам, но на Вие говоря само с хора, които уважавам) с каквито и да е обидни думи, а съм изказала собствено мнение. Като не ти харесва, запиши си детето в чужбина - там няма такива наглециучители като нас. Успех (да видя колко време ще траят родител като теб...)

НикиБ-ПОЗДРАВЯВАМ ТЕ!Радвам се,че има хора,които не гледат само в чуждата паничка и разсъждават трезво!

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ, ДЕЦАТА ВИ С НИЩО НЕ СА ОЩЕТЕНИ. Не е необходимо да протестирате толкова срещу разместването на пролетната ваканция. Като погледнете календара от Велик ден до 6 май 2008 са през ден празници и се събират 3 работни дни тока, че е по-удачно учениците ви да почиват повече тогава. И стига сте протестирали разни мутрести политици обраха бюджетният излишък ЕДИН МИЛИОН излишък не може да се усвои само за инфраструктура. Строенето на пътища е най-голямата перачница на всички правителства до сега. Ако бяха загрижени за пътищата то вече да имаме две свестни магистрали, ане да пътуваме по 8 часа с влак Варна -София и по 6-7 часа с автобус по същото направление. С тези пари, тъпите министри, щяха да спрат стачката много бързо, щяха да нахранят пенсионерите, мед. сестрите и мн. др. бедни българи. Виновни са политиците и трябва да поемат отговорност- ДА ПОДАДАТ ОСТАВКИ.

Напълно съм съгласна с Пипи Чорапчето.И на мен ми омръзна след работа като се прибера да обяснявам уроци, а на род.срещи да ми обясняват, че като не Ви харесва отидете в частно училище. Има учители, които в основен курс правят повече грешки от децата и им поправят верни отговори.После учителите нямали респект, защото родителите били виновни.Ако аз не ходех на работа, колкото продължи тяхната стачка, сега щях да съм уволнена.Никой нямаше да ме търпи да правя каквото си искам.Ако в часа на един учител няма дисциплина вината не е във възпитанието на децата, а в самия учител.

A vie kakvo iskate? Ucheteli nobelovi laureati? Ami nai-kadurnite ne stavat uchiteli. Kadurnite sred uchitelite sa hora, koito obichat detsata, no v sramnata ni kalna kochina Bulgaria umnite bivat vinagi prinizqvani i humannite profesii bivat prenebregnati. Nedouchenite vi detsa, sa sushtata izmet kakvato sa roditelite im. Shtom idolite im sa borcheta, a lubimite im hobita dalaveri. Za tova ne sa vinovni uchitelite. Vinovni ste vie, che stanahte jalki jertvi na prehoda.

Tvoite detsa na ulitsata li uchat? Kude chakat da vlqzat - v doma na uchitelkata li? Ne sum uchitel i nikoi ne kazva, che vsichki uchiteli sa umni ili vsichi tsa tupi, no molq vi nauchete se da otsqvate provblemite i da se rukovodite po-malko ot 2te mozuchni kletki v glavata si.

До всички родители-комплексари Не мога да разбера , как така всяко съобщение свързано с образованието, учениците, държавния бюджет, МО предизвиква такава буря от негодувание. Какво от това , че децата ни ще почиват 3-4 дни по-малко? Толкова ли е фатално. Та вие не виждате ли какво става в тази държава през последните 2-3 месеца? Въвежда се плосък данък, който ощетява най-нископлатените. ВСС си гласува по 2 000 лв плюс до 800 лв.надбавки месечно, плюс до 20 годишни заплати в края на мандата. ЕЙЙЙЙ ЗАСПИ, ЗАМИСЛЕТЕ СЕ ! ТОВА ПРАВИ ОКОЛО 4000 ЛВ. МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА, БЕ ПЛЕМЕ ЗАСПАЛО! ВИЕ ЗАВИДЯХТЕ НА 80 ЛВ УЧИТЕЛСКИ. Беше гласуван закон за Н Агенция по сигурност. в който се казва, че заплатата на агентите е неограничена, че имат право на безплатни дрехи, храна и апартаменти, за тези от провинцията . ЗАМИСЛЕТЕ СЕ ЗАСПИ НЕЩАСТНИ! Толкова ли ви заседнаха на гълото тези 80 мижави учителски лева?!? Беше върнат като зам. министър мутрата ПЕЕВСКИ, като ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - пази му се мястото в националвната следствена служба, което е заел н противоречие с действащия закон, без 1 секунда юридически стаж. И най-голямата гавра, която си направиха с вас, ама вие не се усетихте. - Правителството за 20 дни раздаде под масата 1 млрд лв. бюджетен излишък. ЕДИН МИЛИАРД ЛЕВА БЯХА ОТКРАДНАТИ ОТ МЕН, ОТ ТЕБ, ОТ НЕГО. Вие още се занимавате с учителската стачка и нейните резултати. БЪДЕТЕ СПОКОЙНИ - ЗАСЕГА НЕ СА ДАЛИ НА УЧИТЕЛИТЕ И 1 ЛВ. ОТ ОБЕЩАНИТЕ 80. Заспете спокойно тази нощ кажете лека му пръст на образованието и на гражданското общество!

Глупости на търкалета.Важното е да има шум.

Учителите в цял свят заслужават уважение и високи заплати. Замислили ли са се българските учители защо никой не ги уважава. Погледнали ли са се как преподават - отварят учебника и повтарят написаното в него, без да се замислят дали това е подходящо за децата, без да помислят как да представят учебното съдържание така, че да бъде разбрано. Децата зубрят и повтарят като папагали, за да получат високи оценки. След 10 дни вече са забравили назубреното, защото никой не им е помогнал да го разберат. Децата масово вземат вече частни уроци дори от 1 клас, защото от тях само се изисква, но нищо не им се дава. Учителите мърморят непрекъснато - виновни са им програмите, малкото часове, учебниците. Защо мърморят - всички тези учебни документи се изпращат предварително до същите тези учители и се изчаква тяхното мнение. Само че мнение няма, защото всички са спрели да мислят и им е все едно. Мързи ги да прочетат 3 страници и да ги коментират. А какво става, когато хора, които не могат или не искат да мислят, трябва да учат нашите деца как да мислят. Учениците излизат от училище с оценки, с пълни с наизустени, неразбрани факти глави, но нямат елементарни умения за живота, не знаят как да се справят с него. Подобно образование отдавна е отживелица в цял свят. Училището подготвя не зубрачи, а мислещи и можещи хора. Когато нашето училище създаде интерес към обучението у учениците и ги мотивира за учене, когато започне да подготвя хора с умения и опит, то тогава и отношението към учителя ще се промени. Хората ще са убедени, че неговата заплата трябва да е с 200 % по-голяма и ще защитават интересите му.

Dano da e samo tova veche,da niama drugi stachki che savsem shte se zabatachi polojenieto,a kolkoto do vakanciite,vseki sam shte si opredelia dali da gi sakrashtava kakto te iskat,zashtoto poditelite i decata niamat vina za tova koeto stava!

Като стачкуваха учителите тук беше пълно с писма на ученици,на които много им се ходеше на училище.Е, желанието ви се сбъдна.

с три или без три дни все тая.образованието ни е вече никакво.ето ви справка за класацията ни по вузовев света..софийския елитен т.н климент охридски на жалкото 1026 място а в европа е от последните в класацията до 500 за останалите ни вузове няма да говоря

Драга Госпожо Псевдоучителка, В постинга Ви открих следните ОСНОВНИ грешки: Грешка 1 - Когато искахме децата ни да учат Вие се правихте на ощипани и протакахте стачните си действия незнайно по какви причини! Грешка 2 - Вие защо си мислите, че само ще искате заплати, без да изпълните някакви изисквания безплатен обяд никъде няма! Грешка 3 Щяхме сигурно да Ви подкрепим, ако не ревяхте само за заплати, а ако бяхте показали дори и елементарна загриженост както за децата ни, така и за българското образование! Вместо това Ваши себеподобни , си позволяваха да правят обобщения за всички деца и за всички родители, като ни обясняваха точно във форума на dir.bg, че(цитирам): 1.Аз не съм родител, а мързелива гнида, която гледа как само да изпрати детето си на училище, защото видите ли нямало кой да го гледа; 2.Не съм дорасла да възпитавам децата си; 3.Децата ми са, цитирам изроди, тъпаци, мързеливци, некадърници; 4.Аз както и другите родители се стремим да натъпчете децата в езиковите гимназии, само за да се надувате пред съседите, като в действителност ви е през оная работа образованието на същите тези деца; 5.Учителите търпят и моето БЕЗХАБЕРИЕ И НЕЖЕЛАНИЕ ДА РАЗБЕРЕШ КАКВО УЧИ ВСЕКИ ДЕН В УЧИЛИЩЕ ТВОЕТО ДЕТЕ. АЙ СЕКТИР БЕ..! Грешка 4 Дъщеря ми тази учебна година наистина ще е неграмотна, защото сега е в 12-ти клас и в момента такива като Вас, препускат през учебния материал, но не по вина на учениците. Какво от това, че има всички учебници и няма нито едно отсъствие от училище ?! Грешка 5 ДА , ВИЕ ТАЗИ УЧЕБНА ГОДИНА СЪС СИГУРНОСТ НЯМА ДА СИ СВЪРШИТЕ РАБОТАТА ПРОСТО НЯМА НЕОБХОДИМОТО ВРЕМЕ ЗА ТОВА. ТАКА ПОЖЕЛАХТЕ ВИЕ!!! Ако искате промяна в отношението към Вас дайте повод на децата ми да изпитат онова уважение и онзи респект, който имах и все още имам аз към преподавателите си!!! Силно се съмнявам обаче, че това може да се случи, защото къде ще отидат некадърниците и сметкаджиите от Вашето съсловие? По-вероятно е безкористните и принципните учители да напуснат, а в системата да останат алчните, превзети и надути псевдоучители!!! Ам за българското образование!!!

То май за доста родители учителите са един по-евтин вариант на детегледачи на децата им... и това ако са родители - правят деца, без да мислят, не ги възпитават, защото са заети с със собствените си цигари и алкохоли, позволяват децата да се носят като идиоти и проститутки по улиците... кво повече... с две думи - ПРАВИТЕЛСТВОТО МАЧКА ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА и настройва обществото срещу тях - това е положението... а обществото - то ужасно лесно забравя срещу кого трябва да се обърне и кого да захвърли на бунището на историята...

Що се правите на луде, бе? Я погледнете какво става и изобщо на нещо научени ли са тези ученици! Ами само по интернет на един ред по 5 правописни грешки. Добрите учители се броят на пръсти, а останалите и това не заслужават, защото само с частни уроци не може!

И един литър на колко килограма е равен? Проблема не е в учителите, проплема е в полшинството ученичи, които просто не ислат да учат и казват това е трудно или това за какво да го уча.

Ще ви дам само 2 примера: 1.целия клас чака учител 1/2 уч.час вън на студа и когато се появява им казва, че трябва да изчакат да си изпие кафето навън с цигара. 2.Малки нагли глупаци-уч.цитат тези учители не могат да бъдат по-умни...

С какво са виновни нашите деца, та те трябва да го отнасят.На това ли ги учите Г-н министър,по-силният да МАЧКА по-слабият.УВИ ТОВА ВСЕ ПАК Е БЪЛГАРИЯ.

Не разбирам за какво е тоя плач. Да не би децата да не са били по кафетата и по улиците. Направиха си още цял месец ваканция. Сега ще си го отучат и това е. Ама не за българина все няма угодия.

Уважаеми учители, омръзна ми по форуми да чета колко били тъпи децата ни и колко умни и всеотдайни сте вие. А като се върна в къщи след 8-10 ч. раб. ден, да ми се налага да допреподавам на тъпото си дете материала, който вие сте ДЛЪЖНИ да преподавате в училище - за това ви плащат. На всяка родителска среща ни се внушава как трябва да помагаме на децата си да усвояват материала - да , да помагаме, но не да преподаваме вместо вас! Колко от вас помагат на мен да си варша работата, за която ми плащат?Уважаеми, г-н министър на образованието, Вие за какво сте на тази длъжност, като не сте в съсътояние да осигурите на подчинените си прилично заплащане, за да могат да вършат работата си без непрекъснато да са притиснати от мисълта за паричните си проблеми?

Няма угодия тоя прост народ.До вчера родители и баби ревяха,че децата са на улицата заради стачката и няма кой да ги гледа,сега пък зейнаха че ще им резнали то ваканцията.Ами през ваканциите кой ви ги гледа,а?!

Ей, няма угодия, бре-ей. Преди -много са големи ваканциите, няма кой да ги гледа, учителите много си почивали...... а сега- ох, горките дечица, как ще си починат, те нали много учат, та да си починат малко.... Абе, хораааа, що да не учат повече, бре, кво ще им стане от много учене? И стига сте зяли срещу учителите си, че и без друго не останаха- в училището на сина ми няма вече по английски, по ИО, по .....

И сега какво.Онези плужаци даскалите се подмятаха по кафенетата а сега децата са на пангара.Сега се казва БЛАГОДАРЯ ВИ УЧИТЕЛИ!!!!

Аз съм на същото мнение .Вземаме из.бележки на децата и готово.ДЕЦАТА и техните семейства не са идиьоти зада си играете стях.