2 лева за килограм хляб след Нова година

До един-два месеца килограм бял хляб у нас може да достигне 1,6-2,0 лв., пише в новия си брой столичният вестник „Фактор”. В момента цената му е 1,3-1,4 лв. за килограм и се увеличава по-бавно отколкото тази на суровините.

Обратно в новината

Коментари - 2 лева за килограм хляб след Нова година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Асболютно съм съгласен. 240 кретена се оляха вече

Аре стига. Не съм виждал в гърция 4 евро за 1 хляб. Съвсем ни взехте за балъци. Желязната завеса отдавна падна. Пък и всички други основни хранителни стоки са с по-ниски цени от българските в европа вкл. и олиото. В каква европа сме не знам, при 10 пъти по-високи заплати калкулирани в продуктите, цените им на месо, кашкавали, зеленчуци, плодове,брашно, олио по -ниски от булгаристанските. Аре разходете се другари до европейските държави и вижте цените и на горивата, само с по 30-40 стотинки/СТОТИНКИ по-високи от нашите, а доходите им 10 пъти/1000 % по-високи. Какви са техните макро и микро рамки не знам, по български цени с техните си заплати. Айде стига лъжи - и тока и отоплението им по-евтино, даже вече и големите им нормални къщи са с по-ниски цени от нашите затворнически килиики наречени жилища. Ебати лъжите и манипулациите, майче комуноидите влязоха в европа за да си оправдават пладнешките кражби, но просто забравиха, че соц.желязна завеса я няма и хората пътуват по света и във всяко малко и голямо магазинче можеш да видиш цените. Например в америка дрешки и обувки за деца 5-7 долара или 7-9 лева, ганьовци, при доход айде 1200 долара, а тук искате деца при 45 лева за пантофки и стотици за дрехи при заплатка 300 долара

Като няма хляб, ще ядем пасти. Но и тях не можем да си ги позволим. А след това? Замислете се какво следва, дами и господа управляващи.

jiveq v holandiq.tuk xlqba varira m/u 0.60-2euro.zavisi kakav i kolko e.zaplatata mi e 2000 euro.aide sega da smetnem kolko xlqba moga da si kupq...tiq nenormalni idioti koga 6te pomislqt i za xorata koito jiveqt v bg?i za6to ima korupciq i prestapnost.ami 6te ima,kat sa nekadarnici kradlivi

ee

Когато селските стопанства се уедрят производството на храната започва да зависи от все по-малко на брой хора. Колкото по-малко стават те толкова по-уязвими са на външни поведенечески влияния. В днешно време ве4е по4ти никой не желае да си произведе храната сам. Предпочитат младите и съвременни, динами4ни млади хора да са консултанти, финансисти, маркетингови експерти, програмисти. Младите жени пък много малко се замислят дали е по-важно да месят хляб или да се квалифицират, преквалифицират, че и свръхквалифицират по програми за обучение. Може би сега те ще ни помогнат да намерим начин да намалим цената на основни храни. А има и друг вариант- тези базови храни( всъщност показател за МНОГО висок стандарт- хляба и сиренето) да изчезнат от всекидневната храна и станат само за опитване по празниците.

Добре че ми известихте за поредното спекулативно поскъпване на насъщния в БГ! Тичам да си вложа всички спестявания от последните 6 години в 10-12 хляба. Ще си ги направя на сухари и ще гриза сухи корички поне още 2 години.

АБЕ, ДРЪГЛЬОВЦИ С ДРЪГЛЬОВЦИТЕ ВИ , КАКВО ДАМО ПЛАШИТЕ НАРОДА! ТО ПА ЕДИН ХЛЯБ! НА НИЩО НЕ ПРИЛИЧА! ТЪПА ДЪРЖАВА , ТЪПА И ТОВА Е!

Хаха, баси смешките. В Гърция хялба бил 4 пъти по скъп. Те затова ли хората в пограницните райони ходят до Гърция да пазаруват стоки от първа необходимост. Жан Виденов без хляб ни остави, неговите наследници го направиха скъп та да не може да си го купим. Да ви е честито господа малумници, цигани, турци и пенсионери!

стига сте сравнявали колко струва хляба у нас и колко в Гърция,по-скоро кажете колко пари вземат там и колко у нас,срам и позор е ,че съм пенсионирана висшистка??? и със пенсията мога да си купя 50 хляба,това го няма даже и при папуасите,хубаво прочетете какво съм написала,защото още малко и ще чуете за новата хайдутка в полите на Витоша,хора от властта,ако четете във форума,опомнете се защото има Видовден,не мислете чекато сте се надули от преяждане и вече нямате талии,хората ще продължат да мълчат,всичко си има граници,а чашата вече прелива,не се гаврете със болшинството българи,които едва оцеляват,защото знаете какво е ЛАВИНА,а мисля че тя вече отива към активиране,гладът не прощава на никого....Засрамете се горе в парламента,помислете има хора,които вече са забравили вкуса на месото и сиренето,пиоставете се малко и на тяхно място стига сте мислили как да надуете още повече гъзовете си,вижте масларката,вече не може и да се търкаля....грабвайте сопите

Кой пищи защо се намесва държавата? Богатите, на които им е все през оня дали има държава или не. Те могат с парите си да живеят където щат. Не им отъвра държава, която да ги удари през ръцете като крадат. Както е случаят с хляба.

А сега колко е след като 600-650 г е 0,95 лв?! Някой, който пише може ли да смята?То е ясно, но защо с нарастване на цените качеството пада, не трябва ли да е обратното?!

Стига са се оплаквали големите от сив сектор. Те да не работят законно? Преди 1-2 год. източваха държавните резерви и продаваха хляба по 45ст. като го караха от София до провинцията. Как се изплаща курс на микробус до Дупница на тези цени.Целта беше да се затвори местното производство.Сега когато си осигуриха господство на пазара ще искат и над 2лв.А за заплатите които дават другите го казаха добре.СМЕШЕН ПЛАЧ

Подкрепям с 2 ръце White Zombie :) Човече, ти ме развесели за 3 дена напред :)

А тройната коалиция е пич але але але:)!!

МАЛКО СА 2 ЛЕВА. ПОНЕ 3.50 ТРЯБВА ДА СТАНЕ ЦЕНАТА МУ. РАЗХОДИТЕ СА МНОГО ГОЛЯМИ.

A kazvat 4e niama inflacia i Bulgarite zabogatiavali!!!!??? samo mofiotite i Tia v plarlamenta!!!!!

Не пипайте ХЛЯБА!!!!!!

Ши ям мисо кат нема леб!

Когато се намеси държавата пищиме защо се намесва, а когато не - правим заключения колко са некъдърни правителства и тем подобни. При нас няма угодия, винаги някой ни е крив. Пример- пияното момче от Павликени/мисля,че бе от там/, което изпило 3-4 бири и 2-3 уискита и подкарало колата без книжка, но полицията била виновна, а не той и майка му. Това , ако не е нахалство и безочие здраве му кажи.

Сега мнозина ще ругаят правителството и ще са прави донякъде. Не защото не се е разпоредило хлябът да стане по-евтин, а защото в тая страна от години няма един арестуван за спекула! Разбира се, че цените на хляба ИЗКУСТВЕНО се вдигат. Нарочно! Спекулантите на наш гръб правят пари. Вината на управляващите, на полиция и прокуратура е, че не съди и не запира никого за спекула! Когото хванат в крачка, моментално по кратката процедура да го тикнат в затвора, да му забранят упражняване на каквато и да е професия в търговията. Нещо повече, трябва закон за приравняване на спекулата с противодържавните деяния. Тоест, законът да е толкова строг към спекуланта, колкото и към един шпионин, защото вредата за държавата е сходна! Докато това не стане, всякаква спекулантска измет ще ни прави на маймуни когато и колкото си иска!

Аз много обичам да си хапвам хлебец. Но наистина хлебец, а не това което се продава в момента. А на фигурата ми изобщо не се отразява дали ям хляб или не. Ще почна да си меся. Хем е по вкусен, хем знам какво има в него. Да са живи и здрави всички.

ЕЕ, писна ми вече да се оправдават с това че в Гъция и Румъния било по скъпо отколкото в БГ, а заплатите???Така че напишете, хляба там е по скъп двойно, а заплатите са десеторно(Гърция).Та хората ще имат представа в колко пъти ще се вдигне цената следващата година(месяц), за заплатите никой отдавна не си мечтае

БРАВО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО! Защ му е на това правителство маргализирано общество? И без това едва едва мърдаме, по-добре ще е просто да изчезнем в небитието. И за тях добре, но за нас - още по-добре. Вярвам, че Бог наистина е милостив и ще ни спаси от тези уроди.

На този етап разликата се поема от производителите, които калкулират много пъти по-ниска печалба от търговците, обяснява Георги Попов, председател на Асоциацията на хлебопроизводителите и сладкарите. Нали все пак се намираме в пазарна икономика и май е карйно време да започнете да работите с процентите под сто!!!

За стройна фигура не яжте хляб!

Според това, което сьм учил модернизацията трябва да намалява цената, за да прави стоката по-конкурентно способна. Както става примерно с компутрите. У нас, обаче, цената противно на пазарната логика никога не се влияее от модернизацията. Това означава, че има монополни цени. А монополизмьт е нещо което спьва пазарната икономика и изисква намесата на дьржавата.

Май нещо не са в час тези, дето пишат. При нас хляба отдавна стигна тези цени - пример. - на магазинити 500 гр. Грахам е 1-1,1 лв., 600 гр. Добруджа - 1 лв. Е смятайте и не говорете глупости, ами се разходете по магазините.

Че се вдига цената на зърното да,на горивата да,ама къде видяха господата-че труда е поскъпнал(май само го калкулират,но не го дават)колко е поскъпнал?За един месец работа извън всякакви наредби какво получавам?-осигуровк са задължени)някаква мизерна заплата от сорта на 360 лева чисто(след като са ми взели 52 лева за осигуровка).Та хляба като беше 40 стотинки,господа аз взимах повече пари заплата от сега(преди осигуровката ми беше 12.40,нощни вече няма кой да ти плати)

Хлябът трябва да се консумира умерено! Полезно е за фигурата! Малко бойкот ще им дойде добре, да ги видим като се свие потреблението... Нали бяхме житница на Балканите? Какво стана?

Това е защото забогатяваме! (виж новините от вчера) ;)

РЕЦЕПТА ЗА ЕВТИН ХЛЯБ: Вземате чаша студена вода (от по време на квалификациите за ЕВРО'08). Прибавяте пакетче брашно, направено от радост по щастието на медиците. Посолявате със злобата към Максим. Чуквате две яйца от пачите, на които сами сме си се насадили. Оформяте като задника на Азис (всички знаем как изглежда с и без пъпки). Оставя се да втаса завито във вестник Труд пред бТВ докато тече ШОУТО на Слави. Пече се на добре премерена злоба спрямо даскалите. Оставя се да изстине на светло бъдеще. Консумира се след произнасяне на сакралните думи Костов е виновен!. ДА ВИ Е СЛАДКО!!!

А защо трябва да има компенсации? По-доб да им подаряват застраховки отколкото да им плащат компенсации!

Глупости! Я питайте зърнопроизводителите защо крият житото по силозите. Защото чакат да се вдигне цената. Не е ли това изкуствено. Няма лри начин това да се ограничи? Хлебопроизводителите колко печелят да не говорим че по всяко звено на веригата надценката едва ли е в приетите норми. Това е цялата работа. Другото е дрън дрън

честито на всички които гласуваха за БСП, ДПС и НДСВ, прости хора сте и такива ще си останете, заради вас сега ни управляват некъдърници, неспособни да се справят с вихрещата се криза

Нещо почна да ми писва, производителите само реват, а какви са ни заплатите, сравнени с тези на комшиите?! Плачат, че цените са ниски, ама никой и дума не обелва за заплатите ни. Моята е ОК за тук, но сравнена дори с Румъния е просто смешна. Много тъпо се получава, значи заплати като в Африка, а цени като в Европа?! Лично на мен не ми пречи и 10 лв. да направят хляба, защото таман ще го откажа, ама то не е само той. Имам усещането, че в крайна сметка ще плачат после, че няма консумация, защото аз 2 лв. за хляб няма да дам, спокойно мога да си готвя със зехтин, а нашите производители на златно олио от по 4 лв./л. да си го пият. Айде със здраве.

Не виждаш ли че благодарение на благотворителността на производителите живеем. Ми те си калкулират едни нищожни печалбици колкото да не умрат от глад. И всичко това от любов към хората. Вечер заспиват гладни и червата им къркат, а ние нагъваме лакомо самуни топъл хляб на безценица. Направо не е справедливо! Ама той господ гледа отгоре, така да знаеш!

Мама ви гнусна комунистическа да е...а в кирливия турски г..з!

а бе ше ви еб* майката бе,ше влезем с резаната у парламента и ше ви изпогърмим бе копелета

и тоя път влизам с резаната у парламента и ви еб*вам майките на всички там

vsi4ki politici trqbva da budat izvedeni pred narodnoto subranie i zasrelqni do edin mnogo vnimatelno za da nqma propuski