Коментари - ”Българската Коледа” отново за децата в беда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всяка година участвам в Българската Коледа, но искам да знам къде отиват тези пари, за какво точно са дадени-никой не казва???

Българската Коледа e национален срам , страшно унижение за държавата , за патрона и първанов , за станишев и за чучелото гайдарски ! При излишък от 3 милиарда и нужда на здравната каса от едва 800 млн. за да живне системата , продължава събирането на помощи , милостиня , на просия за спасяване живота на болните !!! Президентът и правителството са пълни боклуци . Първанов има нахалството да говори по време на предизболната си кампания за достъпно и качествено здравно обслужоване !!! А къде са изявленията му за здравната система ??? Къде ка срещите му с правителството по въпросите на реформата в болниците ??? Защо се сещат за болните само по Коледа ? Попита ли президентът как правителството разпределя БВП и НА КОГО ДАДЕ тези още 4-5 % , които не дава за здравеопазване ??? Вярно е , че в годините на бедност и разруха БГ Коледа беше спасителен лъч за много болници и пациенти , похвална инициатива . Сега обаче , при този излишък , при блокираната реформа в болниците от 7 години насам , при това карикатурно управление , сега вече е тротеска , цинизъм и подигравка .

Ела да работиш тук тогава като не виждаш бедни хора .

Къде видяхте бедни хора бе ? Аз виждам само препълнени кафенета и ресторанти, мерцедеси, БМВ - та и подобни да хвърчат из София, нови луксозни вили и апартаменти, нови хотели и почивни станции по морето и планините, супер новооткрити фирми и какво ли не още. Една заплата на средно образован и интелигентен мъж не по-ниска от 1000 лева, с възможност за допълнителен труд при това без данъчно облагане също на 1000 лева. Да не говорим за вишисти и специалисти. Безработица почти няма, има само тарикати, които я получават като допълнение към полученото от частна работа. Данъци не се плащат, всичко се покрива кои както може. Повече от 2 милиона работят като мен в чужбина и не допринасят за абсолютно нищо за тази държава. Политиците спът вместо да дигнат заплатите на полицаи и да сформират групи от всеки район за хващане на черна работа. Всяка страна вече си има закони за тези дето работят в чужбина, а именно или си плащат известен процент от данъците в България или при отсъствие повече от 3 месеца заплащат някаква сума. Лесно може да се открие кой от какво се издържа и колко време липсва от България. Дори и тези, които работят неофициално в чужбина трябва да се задължат да плащат някаква сума за държавата - та нали липсват на България като специалисти. Само с тези пари - от глоби и данъци България ще си позволи да увеличава заплати на полицаи,учители,адми Ще има и за пенсии, болни и инвалиди. Ще се вдигнат цените не само на стоки, но и на заплати и то с достатъчен процент, така че никой да не мрънка. Работещите специалисти ще се върнат по домовете си, защото това което печелят в чужбина ще е същото както ако са в България. Някои вече го имат дори защото се чувстват освободени от данъци. България може за две години да си оправи икономиката,ако политиците се посъбудят и вместо да се оставят да ги гугаят помислят по този въпрос. Парите ви лежат на пътя, трябва само някой да тръгне да ги събира.

Ще бъде любопитно как сестрите и двамата хрантутници +новата булка се включват в инициативата????

Абсолютно съм съгласен! Само искам да допълня, че това наистина е гавра. Тази инициатива констрастира с новината как ще се разпределят 1 милиард от бюджетния излишък ей така за кеф на тези от парламента!!!!! Е, сумата, която се събира по тази коледа е около 1млн. сиреч от този прословут излишък може да отделят 1/1000!!!! И да си спестят тази псевдо благотворителност, която излиза и от без това бедните хора, които са ги драли за бюджетен излишък 3 млрд. лв!!!!

АЗ СЪЩО ПРАТИХ ЕДИН СКРОМЕН ЛЕВ ЧРЕЗ СМС,НО ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ГОСПОДАТА,КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ СЛЕДНОТО НЕЩО???НОРМАЛНО ЛИ Е ДА СЕ ОТПУСНАТ ОТ БЮДЖЕТНИЯ ИЗЛИШЪК 46 МИЛИОНА ЗА МВР,25 МИЛИОНА ЗА МЕТРОТО,И НЕ ЗНАМ ОЩЕ КОЛКО И ЗА КАКВО,А ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ ЕДВА НЯКАКВИ СИ 50 ЛВ. НА СТАРЕЦ И ТО ЕДНОКРАТНА ПОМОЩ.НЕ МОЖЕ ЛИ ГОСПОДАТА ДА ПОМИСЛЯТ И ЗА НЯКАВА ПОМОЩ ОТ ВЪПРОСНИЯТ ИЗЛИШЪК ЗА НУЖДАЕЩИТЕ СЕ ДЕЦА???? НЕ МОЖЕ ДЪРЖАВАТА ДА РАЗЧИТА НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРИЦА КАТО НАС ДА ДАРЯВАМЕ ПАРИ И НИЕ ДА ВЪРШИМ ЧУЖДАТА РАБОТА.АЗ ЛИЧНО ПРАВЯ СКРОМНИ ДАРЕНИЯ ЗАЩОТО ТАКИВА СА МИ ВЪЗМОЖНОСТИЕ.

Президента да не се прави много на загрижен само за Коледа! Децата имат нужда от ежедневни грижи! И тези от народното събрание да не се чудят как да похарчат повече пари от излишъка за собствени облаги, след като ние данъкоплатците вече изнемогваме да им плащаме тлъстите заплати, а те да се държат с нас като идващи от нищото.

Покрай Българската коледа, защо се прекъсна и връзката т.н. Българският великден- за помощ от чужбина? Запитайте се! Защото на всички им омръзна ДЕМАГОГИЯТА! Хубави инициативи- ама защо механизмите не работят- на въпросите- намерете и отговор!

Подкрепям мнението на Снежанка. Набирам от Австрия 00359 1117 или 00359 9001117 ,но и на двата номера нямам включване. Може ли някой да ми каже дали от България набрани тези номера вече функционират, или набирам погрешно. Благодаря предварително!

Просто поредната пи ар акция с която трябва да замажем очите на хората че се мисли и за тези хора... Давайте да помагаме всички заедно, пък бюджетния излишък ние знаем как да похарчим или по-скоро да пренасочим където трябва... Балъците да пускат смс-и и за който стигне по-напред... ПОЗНАТА ИСТОРИЯ, НАЛИ?

ne moga da darjavam na kampanija organizirana ot Goze za da si pravi reklama na garba na ne6tastnite deza.

Дори и само половината да отидат до децата, пак ще си заслужава. А останалите плювалници , вие така или иначе не сте готови да помогнете,защо не си купите шише с мастика и седнете пред телевизора. Ще инвестирате в нещо продуктивно!!!

Госпожата от Австрия да спре да се изказва за неща,от които няма ни най-малка представа.Таза кампания е един демагогски и фалшив ПР на управляващите.След като цяла година са крали и мачкали народа си на Коледа се правят на добродетелни християни и се сещат да похвърлят трохите от трапезата си на най-онеправданите от живота.Днес научих по тв,че министър орешарски държал някакви пари от миналата кампания,които не са дадени за целта и.За децата пари няма, да дарява народа с SMS

Всяка една развита държава има гражданско съзнание да помага на нуждаещите се. Приветствам тази идея, макар и само за коледа, и се надявам да има по-голяма прозрачност за това къде точно са отишли парите както и контрол над този вид благотворителност - Много пари се дадоха и за наводненията, и за какво ли не, но никой не казва за какво са били изхарчени. За всички хора с черни души: не бъдете егоисти, лицемери и инати: ако не ви харесва, че депутатите си купуват коли за по 200 000 - отидете и им го кажете, не лайте само във форуми като този. Не си изкарвайте яда на тези, които и без това са били ощетени от съдбата. Нека да бъдем хора и да помагаме, не само на коледа.

Kato cialo tova e blagorodno meropriyatie.Bi triabvalo vseki bg grajdanin da zadeli levche i da uchastva.Nie balgarite sme sastradatelni po dusha i ako nie ne si pomagame prosto niama koi drug.

nikoga ne bih bila sigurna kade 6te idat parite..bih predpo4ela da darq li4no...

ПИ АР НА ПОЛИТИЦИТЕ.ЦЯЛА ГОДИНА НИКОЙ НЕ ГО ЕГРИЖА ЗА ДЕЦАТА.СРЕЩУ КОЛЕДА СЕ ВТУРВАТ ДА ПОМАГАТ НА ИЗБРАНИ МЕСТА/РАЗБИРАЙТЕ НАШИ ПОЛИТИЧЕСКИ ДРУГАРИ/.КУПУВАТ ОТ ,,НАШИ ФИРМИ,,.ОБЩОИЗВЕСТЕН ФАКТ Е ,ЧЕ НА СЛУЧАЙНИ ДОМОВЕ ИЛИ ЗАВЕДЕНИЯ НЕ СЕ ДАВА.РАБОТЯ НА ТАКОВА МЯСТО И МИ Е ГАДНО ОТ ТОВА.ПОСЛЕ НЯКОЯ ПЛАТЕНА БРИТАНСКА МЪСТИЯ ЩЕ НАПРАВИ ФИЛМ КОЛКО ЗЛЕ БИЛИ ДЕЦАТА. КОЛЕДАТА ТРЯБВА ДА Е ЦЯЛА ГОДИНА.

Да вкарат с указ бюджетния излишък в тая прословута Побългарена Коледа и да спрат да се правят на атефобици.

Pisna mi , spodeliam mnenieto ti!

Започват да ми стават симпатични. Това е много добра идея !!!

Намирам тази благотворителност особено от страна на агент Гоце, за проява на отвратителен цинизъм! Като е толкова благотворителен нека заедно с госпожа Лечева и съпругът й, който е негов съветник, както и всички президентски спонсори на агент Гоце да спонсорират и това мероприятие! Къде са хотелиерите Арабаджиеви и Гергови, семейство Баневи, Васил Божков или политическият му приятел и сподвижник Ахмед Доган със сараите и обръчите от фирми, мадридското величество с реституираните имоти - все лични приятели на Гоце?! Ако всички изброени дотук бизнесмени и политици се занимаваха с почтен бизнес и политика, дереджето на България нямаше да е такова и от Гоцевата благотворителност нямаше да има и следа, защото той и партията му отдавна щяха да са само исторически спомен! Да се опитваш да си играеш със състраданието на българина и да му вземаш последните стотинки - това е безумие! Може би обаче той, българинът, заслужава точно това и вота на местните избори потвърди отново и отново глупостта му да избере пак същите бивши и настоящи ченгета, и комунисти. Както казваше Ренета Инджова:България е обречена на комунизъм!.

Ще съберат пак 1 000 000 и точно месец след нова година Парламентът на Вулгаристан, ще закупи нови коли за 50 000 000. ПАРОДИЯ на държава.

4e Bylgarskite politici se dyrjat kym naroda si po-losho i ot osmanski bashibozuk e predelno qsno - bih daril pari i shte darq - no se zamislqm zashto politicite ni ne se zasramqt malko ot krajbite si i ne prenaso4at nqkolko milion4eta ot smetkite si ne kym pera4ite si na pari , a kym tezi de4ica - molq se po-skoro da se nameri nqkoj 4itaw 40vek i da gi izpozastrelq w parlamenta ta barem malko se stresnat - no uvi - ne sme prawowa dyrjava!

против съм.нека държавата да се погрижи за това.предостатъчно пари се окрадоха и се раздадоха за глупости!

Ако в тази държава всичко беше като в нормална страна, нямаше да има нужда от такива мероприятия!

Абе перачи на пари такива, онзиден откраднахте 1 МИЛИАРД и 200 ХИЛЯДИ лв и ще ги раздадете на мутренските си фирми, сега искате от хората да събират пари за болните си деца. ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА!!!

Това е много хубаво , но линиите нещо не работят.

тоя дето дрънка за БГ коледа да каже колко пари отидоха за БГ сестрите в Либия! нито лев за БГ коледа!

Не работи още телефона, но както и да е. АЗ НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА, ЗАЩО ЧАКАТЕ ДА ДОЙДЕ КОЛЕДА, ЗА ДА ИМ ТАКИВА ИНИЦИАТИВИ ???? ЗАЩО ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ НЕ Е ОТВОРЕНА ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА ??? Само на Коледа ли хората имат нужда от помощ ? По-добре да можем да даваме SMS-си за здраве, отколкото в тези тъпи предавания, които вече са непрекъснати , за разлика от добрите инициативи. Не е редно да отнемате ВЪЗМОЖНОСТИТЕ на хората да си помагат през цялата година !!!

az nqmam ni6to protiv taq kampaniq no za6to darjavata ne otdeli nqkoi lev za decata.4etox 4e 6te ima golqm budjeten izli6ak i neka malko pari da otidat pri tqx te imat nujda

А-а, клакьорите на Първанката - този път май паднахте в капана, а!?! Народа ни не е толкова прост, а? Справка: мненията тук-малко ли ви са!? Първанка, стига с тия .... демагогии и кьор-фишеци, бе!? Ти не схвана ли за какво стоиш там? БИНГО: да разбиеш мошениците, които ограбиха България - думи на д-р Петър Берон! Да натириш тоя въздухар-некадърни грухтящ петел и смешник: Р. Петков и да се заемеш с КОРУПЦИЯТА която е прояла държавата: справка класацията ни - на 63-тото място по корупция в Европа!? Виж какво направиха волейболистите за БЪЛГАРИЯ: ти СРАМ нямаш ли? Още справка: виж оставката - гл. секретар МВР ген. Илиев!?! Е, не можеш повече да се криеш като щраус-патката главата в пясъка от ОТГОВОРНОСТ с такива мижави ходове! НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ ПОВЕЧЕ ЗА ТЕБ - РАЗБРА ЛИ ГО??? И ще паднеш много по яко от зъбаткото-дърдорко П.Стоянов! Стига, вече игри и мекушаваст, бе!!! Баста, повръща ми се!!!

Възмутен съм от това което чета,ония педерасти в парламента с излишаък от около милярд,какво ще дадат??или ще отсвирят и децата като даскалите..Не ви е срам дърти комунисти..Дайте всички тези пари за болните деца...!!

Много тъпо заглавие. Ако има някой в беда, било то и деца, все някой е виновен или поне не си е свършил работата. Все пак Конституцията се пише за всички в Република България, а не само за бизнеса. А мобилните оператори да спрат да рекетират клиентите си и да им губят времето с благи покани за игри на късмета.

До Кирилка - Набираш грешни номера. Пробвай с 0035909001117 или 0359209001117 - не съм сигурен, но на някой от двата трябва да ти отговорят.

Президента да не се прави много на загрижен само за Коледа! Децата имат нужда от ежедневни грижи! И тези от народното събрание да не се чудят как да похарчат повече пари от излишъка за собствени облаги, след като ние данъкоплатците вече изнемогваме да им плащаме тлъстите заплати, а те да се държат с нас като идващи от нищото.

Toq Parvanov i groznata Zoza sram nqmat li? Kradat kato ludi vsi4ki, da pomognat kato iskat ama ne pak trqbva da pomagame nie s niskite dohodi.Vseki, koito ima vazmojnost nqma da 4aka da go potse6tat sam 6te pomogne g-n GOCE.

Номерата на БЧК са отворени целогодишно, колко от вас дарят чрез тях

DO HIMI4KATA...IMA6 PRAVO,AMA...OSVEN DRAN-DRAN,TRIABVAT I DEISTVIA,KU4ETO LAE KERVANAT VARVI,I DA ZNAE6 I DA NE ZNAE6,VSE EDNO...AMA,IMA EDNO AMA..BA6IBOZUK V BG STAN E 6ARMANTNA DUMA,NE GO LI RAZBRA!!!BALGARINA E 4OVEK DET E NAI OJADNIAL ZA ANALEN SEX,AMI TI 6TO O6TE NE SI SE SPASILA???

тоя дето дрънка за БГ коледа да каже колко пари отидоха за БГ сестрите в Либия! нито лев за БГ коледа!