Изписаха от ”Пирогов” натровените с хапчета деца

Всичките деца от 11-а детска градина в "Лозенец", които в сряда бяха приети в "Пирогов" заради натравяне с транквиланти и медикаменти срещу високо кръвно лекарства, са изписани.

Обратно в новината

Коментари - Изписаха от ”Пирогов” натровените с хапчета деца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как не те е срам бе човек,да говориш така?Аз съм учител в България!Аз не деля децата на Ганьовци,цигани,турц си е дете!Обичам ги всички!И нека колежките си понесат наказанието!

Повечето от децата имат отвращение към лекарства, камо ли към горчиви?????!! И как така, нали и вода им е била необходима, за да ги изпият? И това ли никой не е видял? Все едно в детската градина е нямало нито един от персонала?! Изключвам версията да са влезли деца в някакви кабинети и да са си взели хапченца! Абсурд!!!!!! Аааааа, тук определео намирисва на сънателна акция! Алооо, полицията, изпипайте си добе работата, защото ни писна от провокации!

Имам доста спомени от детската градина и доста от тях са как нося неща от къщи - най-често играчки. Другите деца също носеха - всеки искаше да се похвали какво е получил за рождения си ден или за Нова Година. Според мен най-вероятното е да са донесли хапчетата от къщи. Мислели ги за бонбони - глупости! По скоро са играели на лекари или нещо такова. Не са си давали сметка, че може да е опасно да пият хапчета - нали като са болни им дават, а и витамини може да пият често. Равномерното разпределение също не е толкова странно - ако са играели всички пациенти са се нуждаели от хапчета. А ако наистина са ги мислели за бонбони (в което се съмнявам), също не е необичайно. Родителите ги учат да делят, да почерпят, а не сами да си изяждат всички бонбони. Що се отнася до учителката, вярно е, че има недоглеждане от нейна страна, но не вярвам да го направила нарочно. Децата играят на групички из цялата зала, седнали на пода, заобиколени от купища кукли, части от строители, мозайки и пр. Напълно е възможно сред този хаос да не е забелязяла хапчетата. За да се изпият не са нужни часове. Всеки родител, който има поне две деца, знае че има моменти, в които зает с едното изпуска от очи второто. А представете си да трябва да следите двадесет!

До лекар. Мисля, че прибързвате с изводите. Не вярвам, че има учител, който ще дава лекарства на малките деца или ще ги остави без надзор. В нашата страна винаги се нахвърляме да обвиним някого, без да сме сигурни, че той е виновен. Ако вие сте истински лекар няма да говорите срещу учителите, защото и двете професии са изключително отговорни. И ако днес е виновна някоя учителка, утре може вие да сте на нейно място.

Как тези малки ръчички са успяли да изваждат хапчетата от блистерите? Как тези малки деца си разпредилиха почти равномерно помежду си хапчетата. А не може ли това да е външна намеса, нарочно да са оставени хапчета-провокация.. ли не се случва в тая държава, та да не се допусне и такава гадост. Колко време е било необходимо за такава почерпка. Къде ли са били учителката, лелката и колко време си позволават да оставят безотговорно 4 годишни дица.А не си ли допуска да са се черпили наистина с бонбони , нарочно оставени за заблуждение, а медикаменти да са поставени в храната на децата. Тези хапчета не са ли ГОРЧИВИ на вкус, как така са ги хапвали като бонбони. Пропускат се сериозни версии.Учителската професия е призвание. Болшенството от тях обаче го нямат, щом можаха да изоставят и най-малките,кой да ги гледа в къщи когато те си стачкуват. Попитайте един лекар в Токсикологията на Пирогов, който спасява всеки ден хора , колко лева получава - по малко от учителите, които са и на намален работен ден и с глеми отпуски.Каква несправедливост. Учителската професия е много важна, но несравнима с лекарска.Във всички професии има и безотговорни, сигурно и при лекарите има , но да са стачкували реално, да са си изоставили пациентите един месец. Обожавах учителите си, но преди 40 години те бяха наистина отговорни, въпреки,че бяха с много по-малки заплати от сегашните- млади и хубави, но..А кой ще заплати стреса на децата и на родителите?

Сигурна съм че учителките са ги дали умишлено.Лошото е от кога са ги дават и да не мислият че леко ще се отърват. Необходимо е тежко наказание за тази безотговорност.

Няма диверсия. Но това е не немарливост, а престъпна безотговорст от страна на персонала. Малки деца са, трябва постоянно да са пред очите им /ни/.

Много странна история.Не знам кой нормален човек би дал на малка деца такива лекарства умишлено.Не случайно по опаковките на медикаментите пише да не са достъпни за деца.А преди години,когато моите деца бяха малки не даваха да носим торти,домашни сладкиши и др. в градината да черпим за рожденни дни и други празници.Не знам как е сега.

6o za otno6enie na lekar - 6e im mine kato na ku4eta, ta tova sa malki deca. Kade e bila u4itelkata, nali iskaha visoki zaplati - taka li se opravdava doverieto na roditelite, poverili decata si

до: До лекар и прочие недоумения на природата >>Най-ле е да се вземат хапчета от бабата или някой друг вкъщи. Айде бе - от бабата с едната пенсия - толкова хапчета, че да се натровят 18 деца?!? Я помисли (ако имаш с какво)! Учителите и възпитателите са за пребиване, ама льольовци като теб ги подкрепят, като почнат да реват за пари. А какво дават те срещу тези пари? Натровени деца... Ай с тъпи льольовци... недомисляци всекакви..

БЛИЗКО ДО УМА Е ,ЧЕ В СЛУЧАЯ Е НАМЕСЕН ВЪЗРАСТЕН ЧОВЕК,КОЙТО ТОЧНО Е РАЗПРЕДЕЛИЛ ДОЗИТЕ-ТОВА НЕ Е СЛУЧАЙНО!КОГА РАЗСЛЕДВАЩИТЕ ЩЕ ИЗНЕСАТ ИСТИНАТА-СТАВА ВЪПРОС ЗА МАЛКИ БЪЛГАРЧЕТА.КОЙ ЩЕ ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТ?ЛЕСНО Е ДА СЕ ИСКА,НО КАКВО СЕ ДАВА НА ДЕЦАТА-ОТ МАЛКИ ГИ ДРОГИРАТ-ТОВА Е ГОЛЯМ СКАНДАЛ-ДАНО НЕ Е САМО ЗА 3 ДНИ!

Vie samo da vidite v provinciyata kak e? Svidetel samkak se dostavyat proviziite v detskite gradini. Gliaba go pipat shofiori, koito si pipat kakvo li ne dokato sleznat i posle decata go yadat.

PLJUS TOWA, KOJ OTGOWORNOST ZA TEZI DECA - AMI UCHITELKATA IM. Kakwi s atezi gljuposti - neizwesten izwyrshitel? Da se chudi chowek, kato chete tazi statija.

Kakwi sa tezi razsledwanija? Ala-bala. Kolko uchitelki ima w edna staja s deca - edna. Ami da zapochnat ot neja. Upotrebjawala li e takiwa lekastwa? A sled towa ot lelkite, koito sa wlizali tam. Towa e naj-werojatnata hipoteza. A towa, che decata sa otishli w lekarskija kabinet, ami kyde e bila uchitelkata im. Tja vse pak e edna. Kakwi sa tezi gluposti, koito pishat?

Jalko 4e ne sa puknali baq Ganqov4etata,dano sledva6tiqa put dozata da e po-visoka,za da izmrat,mamka im ganqov4eta!

Не мога да разбера, защо веднага се хващате за версията за нехайната или злоумишлена учителка??!! Най-ле е да се вземат хапчета от бабата или някой друг вкъщи. Българинът не само го гони параноята, но и злобата и лошотията. А, ако писалият рекар наистина е лекар, аман от такива. По добре без тях, умираме си без тови и с тяхна помощ!

za takovo neshto- vuv zatvor!

Вярно сме много прост народ. Даваме малко, а искаме много. Това го има само при нискообразованите.Ви например ромите мързи ги да работят, да почистят дори собствените си боклуци, а само вика тя държавата не се грижи за нас. и сега учителките са ви виновни. Моето дете до миналата година ходеше на детска градина и всеки ден дечица носеха бонбони да се черпят и съответно и то ми хленчеше, че иска да черпи. Госпожата на родителската среща ни предупреди, да не се внася нищо за черпене от в къщи, но уви това продължи. Е къде са майките тогава? Къде е тяхната отговорност към изискванията в заведението?

Ако са на учителката си я представям ща за стока е - надрусана и неадекватна, за да си ги остави на бюрото. Абе те даскалите и без хапчета са пълни хаховци, та кво остава след като се дрогират. Но на тази версия не вярвам.

къде са блистерите от хапчетата как са донесени без опаковка

Много странна етази версия за взетите от бюрото на учителката лекарства - три силни транквиланта на нейното бюро... Каква е тази жена, дето ги взима?

защо

Айде айде нищо им няма ще им мине като на кучета. Сигурен съм че някоя от учителките им е дала умишлено хапчетата за да са мирни и тихи. Но бъдете спокойни, ще се оправят. И после подкрепяйте такива учители в стачките им. Прост народ. А за лекарите се сещате едва когато пострадате.

Ще се изядеш от омраза и яд, че не ти се обръща внимание на тъпащините. Голям си смешник.

Много ми е странно как пък всички деца ще глътнат достатъчно малко за тях количество от тези силни хапчета. Освен това, аз доколкото съм запозната децата могат да гълтат хапчета трудно при това само с вода. Така че все пак за мен остава версията, че учителките са дали на децата хапчета, за да са по-мирни, което е безумно и още по-безумно ще е, ако ги оставят ненаказани, дори и да е било само непредпазливост от тяхна страна.

нека някой да си спомни след 1седмица, 1 месец или 1 година, дали случая е решен от държавните институции и дали има виновен по случая :(

Версията някоя учителка да е раздавала хапчета на децата е чисто хипотетична.

защо

Ще е голям срам ако истината и този път се потули-все пак става дума за БЪЛГАРСКИ ДЕЦА!