Проектът ”Белене” бил основен източник на корупция

Проектът в Белене се е превърнал в един от основните източници на корупция в България.

Обратно в новината

Коментари - Проектът ”Белене” бил основен източник на корупция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТЕ КОМИСИЙТЕ КАЗВАТ ЧЕ НЯМА ПРОБЛЕМИ С АЕЦ НО ПРОБЛЕМА Е В НАШИТЕ ЕБАЛНИЦИ ДЕТО ЖИВЕЯТ ЗА ДА СА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ!ЕХ ЛЕВСКИ БОТЕВ И ВСИЧКИ РЕВОЛЮЦИОНЕРИ ЗА КАКВО СЕ ЖЕРТВАХТЕ?

Гледай имането, който има и пари намира.

Не знм кой АХА си ,чиними се че има двама АХА- един с мисловно, другият без. Първите 4-блока на АЕЦ Козлодуй са годни за експлоатация все още: 1 и 2 до 2009 г. 3 и 4 до 2012г. Французите удължава поне с 10 години нормалната експлоатационен срок на годност на централите си. Финландската Ловиза, която е от тип на Козлодуй и по същото време строена е с удължен поне 10 години срок на използване повече от Козлодуй. Германия при Шрьодер реши да затваря атомните си централи 20 парчета, по стари от Козлодуй ,при Меркел се отказа и им удължава срока с поне 10 години плюс. Ние нямаме нужда засега, когато България се намира в четвъртата си национална катастрофа и няма свои пари, да строим такива скъпи атомни съоръжения като БЕЛЕНЕ със ЗАЕМ, защото може да бъде по принцип евтина атомната електроенергия, но за българина тя ще стане най скъпата в света. Даваните за Белене 4 милиарда евро(при това корупционно завишена цена на тази централа), значи който дава пари да владее целия отрасъл Енергетика на България, да диктува цените на тока, електроенергията- производство и разпределение излиза от държавни ръце и отива в частни. Подобно на концесиятаСофийска вода където частния концесионер диктува както цените на водата ,така и собствената си 68 000 лева месечна заплата( и Бат ти Бойко честния нов кмет не рачи да я развали?). Частникът никога не защитава нито интересите на държавата, нито на населението. Когато липсва контролираща държава и особено в стратегически отрасли и когато естествените монополи са предоставени в частни ръце, тогава се получава мултиплициращ обратен регресивен процес.Енергетиката( и топлофикация, водоснабдяване и други национал и природни богатства) е такъв естествен монопол, който обаче в другите развити европейски страни има прекрасен държавен мениджмънт в защита интересите на потребителите- а в България обратно- той е предоставен със отвратителни корупционни схеми в ръцете на мафията. Освен това България е богата на природни източници- вода, светлина, слънце , термална вода повече от много други страни на Европа- 2000 горещи извора с над 50 градуса топлина на водата - никъде другаде в Европа не се среща. Ще се използват максимално тези алтернативни източници за битови цели. Северно европейските страни с равен ландшафт(нямат планини), без слънце и светлина масово използват ветродвигателите, фото клетъчните панели за добиване на електроенергия, и произвеждат такива, а в България защо не ги използва, а строи такива скъпи съоръжения като нова атомна централа?. Защо ти не засегна тези въпроси , които аз пиша? Както и да се заяждаш с мен, както и да искаш да се обосновеш, не можеш- защото си човек не само без европейски багаж, но и със слаби познания за света въобще. И такива са много в България като Румен .И пишещ тук и сие. Преди да го въртиш тук в дира, те съветвам да попрочетеш малко повече книжки и се просветиш и тогава да опонираш тук.

Напълно съм съгласен, че Белене е поредното точене, за сметка на простия народ, които си мисли, че като има АЕЦ ще заживее, поне като гръка, дето няма АЕЦ ама тока му е по евтин от нашия

Дедо Йоцо, на Франция 75% от енергията и е от атомни електроцентрали. Франция ги строи и по цял света. Програмата за атомна енергетика и струва 400 милиарда френски франка по курса за 1993. Иди в Google, напиши Nuclear Power in France, Briefing Paper 28, September 2007 и си опресни базата данни. Западна Европа има АЕЦ. Проблемьт за нас е, че нашата енергийна система се обвьрзва твьрде много с руската. Сьщото се смята и за Западна Европа заради сделките с газ. След като започне да намалява нефта ще се минава на уран. Ккато се сещаш на самолетите АЕЦ не можеш да сложиш. И това няма да е толкова далеч в бьдещето. Така че в един момент ние или ще използваме нашия уран или ще го продаваме на Европа и ще внасяме електроенергия.. Както и да го вьртиш е така. Ти нас за сьсвем без багаж ни мислиш. Не ти ли е хрумвало някога, че всички тук работят нещо покрай висенето в ДИр

ВСЯКА ЕЛ. ЦЕНТРАЛА ИМА ЖИВОТНОСТ. СЛЕД 10 ГОДИНИ ВЪГЛИщНИТЕ НИ ЦЕНТРАЛИ щЕ СА НЕГОДНИ ОСТАНАЛИТЕ 2 БЛОКА НА КОЗЛУДУЙ щЕ СА В ИСТОРИЯТА ПОНЕЖЕ СА СТАРИ И КВО щЕ ЧИНИМ ТОГАЗ

Козлодуй се затваря. Белене построен.Космодискът ми се огъва нещо.Кой не чул ,не оцелял.Не от нещо друго а,от конструкцията на козлодуй така ми хортуват молекулките.

Тъй-тъй-а 6 блок на АЕЦ Козлодуй снощи спря аварийно...тъй тъй,ами ако спре и 5 блок,ей тъй аварийно,чий ще го крепите,нещастници ,без аварийна мощност...или пак ще заприлича страната на дискотека...или ще купуваме ток от власите,щот сме тарикати...

Докато си пишем, хората добри палички правят, слепци устати !!!

Няма да стане без Белене.Други неща ще започнат да падат.Екото да си чете псевдо поезията.Шарлатаните откъде там да ходят да си играят на алъш-вериш.

Да се чуди човек на кого да вярва? Идете в DER SHPIEGEL on-line надолу по сайта има статия NUCLEAR EXAGGERATION: Is Atomic Radiation as Dangerous as We Thought? В момента руско-немска група проучва последиците от радиоактивно обльчване през 1957 в Метлино, Русия. Германците са от GSF Research Center for Health and the Environment,който се намира в Neuherberg near Munich. Този центьр е най-големият в Европа научен институт за предпазване от последиците от радиация. Метлино е градьт, кьдето са се произвеждали пьрвите плутониеви бомби в Русия. Персональт е бил от ГУЛАГ. Градчето е евакуирано през 1957 след взривяване на контейнер с радиоактивни отпадьци. Всьщност проучването на това население е продьлжавало през цялото време. Катастрофата е била много по-голяма от тази в Чернобил.Цитират се проучвания на американски и японски учени в Япония, И на англиийски учени след инцидент в Англия. Тук не говорим за непосредствено обльчените като онези млади момчета безотговорно пожертвани в Чернобил. Говорим за разсеяната радиация. Данните от проучванията в Япония, Русия и Англия са много по-различни от това, което се твьрди обикновено, но не са получили тази гласност, на която се радва традиционната представа. Просто прочетете статията. Тя е 2 страници.

НЕ НА АЕЦ БЕЛЕНЕ - НЕ ИСКАМЕ АТОМНА БОМБА

а бе те а от грийн пийса що нищо не казвата за румунската централа ,още че иста да строята още 2 блока тип канду.Касчиев защо мълчиш. Що работиш във Виена а не в България ,Отделно Австрийците са против ядрената енергетика, щото си имат вода, а ние си нямаме с какво да произвеждаме с чистата екологична технология изгаряне на лигнитни въглища?

До защитниците на АЕЦ Белене: Накратко в коментара Kiko (24.11.2007 г. 17:00ч.), е казано това, за което си мислят много хора като мен. Аз мога го упрекна само за израза пишман-патриотарчет със средно образование, защото в групата За АЕЦ Белене! не са само пишман и със средно образование, а има и от други типове привърженици, като например РУСОФИЛИ, борци против капитализма и особено срещу американския империализъм, независимо с какво образование са! Въобще, всички защитници пренебрегват най-важните неща за спора тук, а именно, че дори всичко друго да е точно и неоспоримо, то първо ЦЕНАТА ЗА ПРОУЧВАНЕ, ПРОЕКТИРАНЕ И САМОТО ИЗГРАЖДАНЕ, ЗА НАСЕЛЕНИЕТО НИ Е НЕПРИЕМЛИВА и второ ПРИКАЗКИТЕ ЗА ЕВТИНА, ИЗГОДНА ЕНЕРГИЯ СА МИТ, насаждан ни с години до втръсване от специалисти енергетици ! Причините за тези твърдения се съдържат във вече прочетените коментари, но същественото ми допълнение е, че ВЕЧЕ ГОТОВАТА, ОБЕЗПЕЧЕНА СЪС ВСИЧКО НОЕБХОДИМО АЕЦ, ЗА ДА РАБОТИ, ПЪРВО ЩЕ СЕ НАЛАГА РЕДОВНА ДОСТАВКА НА ЯДРЕНО ГОРИВО, А СЛЕД ТОВА И БЕЗОПАСНО СЪХРАНЕНИЕ (ПОГРЕБВАНЕ) НА ОТПАДЪЦИТЕ В КРАЯ НА ПРОЦЕСА! КОЛКО ПЪТИ Е СТАВАЛО ДУМА ЗА ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ, ЗАСЯГАЩИ АЕЦ КОЗЛОДУЙ! НЕ Е ЛИ ЯСНО, ЧЕ КОЙТО ДИКТУВА ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ, ТОЙ ЩЕ ОПРЕДЕЛЯ И ЦЕНИТЕ? ВСЪЩНОСТ НЕ СЕ ЛИ ОБВРЪЗВАШЕ ПРОЕКТА С ПОЗНАТИЯТ НИ ГИГАНТ, ДОСТАВЧИКА НА ПРИРОДЕН ГАЗ ГАЗПРОМ? ПИШЕТЕ ПО-ЯСНО, КАКВО ИМЕННО ЗАЩИТАВАТЕ, ЗА ДА ВИ РАЗБИРАМЕ ПРАВИЛНО!

И аз искам,от туй второто,де!

Даа има много корупция в БГ. Но хаяде нищо да не стройм. Да оставим пустиня за идните генерации за да могат наште политици по-малко да крадат. ??? Това не ми се вижда разумна логика? ИНТЕРЕСНО, КОЙ ЛИ СПОНСОРИРА ГРИЙН ПИЙС или правят пари от продажба на значки? Патуват по целия сват имат кораби авобуси с активисти???? Това ми се вижда каде каде по непрозрачно от Белене.....

До умника, който напразно споменава името Господне и ще ври в ада на собствената му любима радиоактивност: пич, трай си по-добре. В Свищов има толкова прости хора, колкото навсякъде по света. Проблема е в такива като теб, които разбират от всичко. Затова сме дотук, т.е. никъде.

Бих си построила АЕЦ в двора, но като си представия колко активисти ще ми се изсипят ми минава желанието. А сега сериозно! Написах това защото ми писна да слушам за радиация, мутация и др. Всяка година умират милиони от автокатастрофи, но никои не е спрял колите. За това какви са политиците няма да говоря, защото народа сам си ги избира и сам си търпи последствията. Друг което искам да кажа е хайде по- внимателно с думите, защото всеки може да псува особено в интернет. Извинете ако имам правописни грешки просто днес разбрах, че имало кирилица! ;)

АНТИКОРУПЦИОНЕН КОМИТЕТ-БЕЛЕНЕ!!!

Стига сте ревали бе ДРИСЛЬОВЦИИИ! Кат ви покани човек да гърбиме комунягите сто работи си намерите сега ревете!? Малко ви е и бой и ЕБАНЕЕЕЕЕ БЕЗ ВАЗЕЛИН ЗА ВАС!

До дедо Йоцо гледа (24.11.2007 г. 13:23ч.) Вие, като дедо, който гледа надалеко, защо ни разказвате толкова упорито какви лоши политици сте виждал само през последните 17 години, както и Будител (24.11.2007 г. 11:14ч.) само ни загатва за България при първото правителство на Луканов 1989 г? Дано, причините за това да не са само, поради късогледство или подбудителни. Ако разказвахте, макар и схематично за нещата в България, от по-предишни времена, може би нямаше да четем мнения като тези: Tulpe (24.11.2007 г. 10:51ч.), Иван (24.11.2007 г. 11:08ч.), и особено Славянчо (24.11.2007 г. 09:47ч.). Иначе моето мнение е най-близо до тези, отразени в БАСТА (24.11.2007 г. 10:00ч.), hard (24.11.2007 г. 10:16ч.), и други подобни! Може да се аргументират по-подробно , например: 1. Постепенно изчистване на гигантските промишлени, повечето от тях никога не работили (ефективно!!!) паметници на социализма; 2. При строителство на новите производства и сгради, проектите да са съобразени с европейските норми за пестене на енергия, т.е. да се внедряват само модерни високотехнологични, ориентирани към ниски енергийни разходи производства; 3. Наблягане на модерните технологии за оползотворяване на природните източници на енергия за промишлени и битови нужди и т.н. Иначе, без аргументацията, трябва да проумеем голата истина, че пак ще сме жертви на манипулации от всякакви, истински и не дотам специалисти!

Хора дайте в сайта на парламента в министерството на икономиката и енергетиката да изразим нашето нежелание по този начин да се строи АЕЦ иято цена е реално под 3 милиарда евро да се строи за 4 милиарда сега а дкато се построи може да стогне и 5 милиарда. Не съм съгласен да ме крадат комунисти които преди 60 години гинаричаха шумкари и нямаха нито дом нито огнище нито дрехи. Срамно е народа да е толкова прост и да търпи всичката тази гавра с името българин. Унизително и болно е да търпим. най-накрая няма ли да се събидим. Не искаме по този начин да се вземат решенията за такива грандиозни проекти в България. Обират ни крадат ни убиват ни дотукдобре, но не посягайте на поколенията на децата ни, че аз лично убиват заради детето си няма значение кой е. Децата не посягайте на тях. тя не трябва да се мъчат затова, че нашето поколение е просто.

Бях чувал че в свищов има много прости хора, но свищовлийка успя да ме убеди безпрекословно. Мършо гадна. Защо намесваш радиацията ма свиньо Може би и толков аразбраш и от радиация. Тук се говори за цената на тази АЕЦ Белене ако може да ти узрее главата, че 30% от парите които ще отидата за построяването на тази АЕЦ ще бъдат откраднати от тройната коалиция. Народ прост не знам вече как да му се обяснява, че бе з да те питат теб и хиляди прости като теб дали искаш или не искаш коалицията ще изтегли заем който надвишава необходимите пари да се построи атомна електроцентрала. Ще се харчат на поразия пари които ти простата децата ти и внуците ти ще трябва да връщаш двойно и тройно. Сега стана ли ти ясно защо не искат хората таз АЕЦ Белене. Ако и сега не разбра няма спасение. а радиацията не е най-страшния проблем корупцията е по-страшна от радиацията. Корупцията на комунистите е най-страшния бич на обществото, а обществото не иска да го разбере с толкова прости свищовлийки.

Ей и на глупавите като мен им стана ясно социалната политика на модерните леви докъде ще ни доведе. Толкова силно и устремено са ни засилили към необратимото, че и ние глупавите разбрахме, че трябва да ги изгонимот властта тази тройна коалиция. Къде е сега царя да каже като му дойде времето Ами да му кажа аз, че вече дойде времето. Кой си е мислил че цар след толкова години изгнание обича държавата, която е напуснал на 6 годишна възраст ЛЪЖЕ. Той дойде да бръкне дълбоко в кацата с пари на българския данъкоплатец и докато не бъде изгонен няма да спре да бърка. Не знам каква е тази лакомия на българина за много и за още повече. Правителството не обяснява нито едно свое действие а и няма кой да попита това правителство. и ние глипаците искаме да знаем защо увеличиха данъка на хората с най-ниски заплати. Нима частника ще се смили и ще им вдигне заплатите с 200 лева че да им се взема на работещите по-малко. наивно е и ние глупаците не вярваме в това. Не сиакме АЕЦ Белене. Щом коалицията ще прибере милиард евро от строежа за себе си. Нали нямаше пари. Или може би Румен Овчаров тугедър с черепа искат по богатство да минат Бил Гейтс. и да са начело на класацията Фобис. Ми няма да стане това ако ние глупаците се събудим. Не можем и заради вашите скромни желания да работим за жълти стотинки и да ни се казва производителността ви е много малка. Не е вярно не ни е малка. Просото много са крадливи депутатите ни. Съгласен съм за Гражданско сдружение което да каже искаме ли прескъп АЕЦ за 4 милиарда евро или не искаме. Хей някои вече искат милиарди да крадат. Има ли правосъдие в тази държава или за толкова пари и държава се продава Ха ха ха. Продава се държава заедно с партиите и депутатите и. Хлал да му е на този който ще я купи. Скоро и аз заминавам далече от този ад наречен България. Толкова корупция повръща ми се вече безочливи избиратели как успяхте да гласувате за БСП. Вижте ги как сега ви се отблагодаряват. Гласувайте и на следващите избори за тях да ви досъсипят

Как не разбраха тия МАЛОУМНИЦИ, че понастоящем атомната енергия е най-изгодната алтернатива - най-ниска като себестойност и най-щадяща околната среда като технология! Писна ми от АНТИ-прОстаци, които са АНТИ всяко предложение, без само да предлагат по-добро решение... И които плюят по индустрията, ама не се преселват да живеят в пещери и да ядат месото сурово! Предполагам, че само олигофрен е измислил невероятната глупост, че площадката за АЕЦ 2 била в сеизмично опасна зона, но се чуда, ккакъв умствен багаж трябва да има човек, за да повярва на тази глупост?! Площадката бе избрана след задълбочени проучвания преди повече от 30 години, когато думата БЕЗОПАСНОСТ все още значеше нещо! А това, че българският народ на всеки 4 години като стадо гласува за едни и същи крадливи коп*лета няма нищо, ама НИЩО общо нито с АЕЦ, нито с плодадката за АЕЦ!

До Славянчо от 9:47 Каква здрава централа бе батьовото? Да си чувал нещо за неутронното стареене по експонентна крива на материалите? Всичко около АЕЦКозлодуй, беше едно надлъгване със западняците за повечко парички от затварянето, ама в Европа трева не пасът.

Свищовлийка-15,10-Че като толкова искаш АЕЦ,построй си една до кенефа на двора,кой ти пречи?Таман и горивото ще ти е под ръка!Не знам колко са ядрени енергетици,но знам,че в България официалната азбука е КИРИЛИЦА.

Против съм построяванетона АЕЦ Белене, защото парите които ще се вземат от данъкоплатеца ще са толкова, че с тях да могат да се построят 4 АЕЦ Белене в държава където корупцията не е толкова голяма. Нека Европейска комисия от няколко държави следи разходването на парите за строежа ако има такъв. Нека има референдум искаме ли пладнешки да ни оберат комунистите или не. Сега се сещам за приказката за везната окото и златото. Винаги съмс е питал чие око е сложено от едната страна на везната. Сега вече имам точен отговор - ненаситното око на депуат от БСП. колкото и злато да се слага от другата страна на везната окото на депутата от БСП винаги натежавало. е може ли с такива депутати в парламента да се построи такъв грандиозен проект. ами нали след като завърши строителстово цената на АЕЦ ще е такава че тока прозиведен в нея ще е златен и отново ние ще плащаме скъпия ток от АЕЦ Белене. Всичко така е направено че някои комунисти от БСП да си гарантират милиони и милиаро сед като заработи. Е бна такъв проект аз му казвам излишен и ненужен. Трабва поколения да минат за да могат комунисите да се превърнат в нормални хора, а не крадци. а който не вявва да вземе да се огледа около себе си, колко кирливи ризи излизат за кражбите на комунистите заедно с братята си от ДПС. 500 милиона само от парите за бедствия и аварии. ами спомнете си какво стана с парите за Стражица. Още да си припомняме ли колко са ни крали? А 1ва частна банка? ами държавния резерв, ами жилищно-спестовните влогове, още да си спомняме ли? пенсионния фонд, ами измислените от комунистите банки. а към варналите помните ли пирамидите, ами първия тр на приватизацията ами обръщението на парите 1000:1. Не искам да си спомням измамите с държавно съгласия по обменните бюра. та това е толков ана дребно, че държавата го дъвка 10 години докато измисли разпоредбата за таблата на обменните бюра. Ха сега да видим кой обра парите на народа и кой ги пере и в момента в чия полза? Не благодаря не искам Белене. Депутатите не са дорасли за такъв проект. А и джоба ми не е толкова пълен.

Касчиев може и да лобира, може и да не го прави - по-важното е какво говори, а той за жалост на конспираторите борави с факти. Както искаха да колят Мартина Балева, сега Касчиев им пречи на пишман-патриотарчета със средно образование. Има шепа крадци за които АЕЦ е златно бъдеще за години напред, и пълни партийни каси.

Марица-изток с ръсни пари от американска фирма, Белене се строи с руско участие. Тогава какво да правим? Досега изнасяхме електроенеригия, а сега да внасяме ли? Като чета си мисля,че каквото и да се направи все не ние е угодно и се убеждавам, че приказката за българския казан в ада е напълно вярна.

az pak iskam AEC! Kolko ot vas umnici takiva sa iadreni energetici? Mnogo vi znae ustata da govorite za radiacia ama 100% ne znaete ni6to. Vzemete pro4etete malko literatura po vaprosa ama ne ot tazi na Greenpeas!!!!!!

Za sajalenie navsiakade v darjavata ni e edno i sashto. KRADENE, KORYPCIA, KYRVI... i nakraia KISALI KRASTAVICHKI. Prodajni PYTKI praviat PARI...

Георги Касчиев вместо да лобира за АЕЦ - Белене, взел да ръководи активисти с / у проекта. Това е антибългарско!

Христино, краво млекодайна, ако ме наричаш антипатриот значи не си с всичкия си. Защо не построят атомна до твоя град като си такава патриотка?

АЕЦ Белене се строи в сеизмична зона, потъпквайки предупрежденията на много специалисти по безопасността. Но какво им пука на източните варвари за това. Дано Европа ни спре да вършим малоумията си, след като ние самите сме достатъчно прости сами да погубваме здравето и децата си. НЕ НА АЕЦ БЕЛЕНЕ!!!

trqbva edna voenna hunta pa da vidqt teq

За мен г-н Касчиев се явява едни от малкото смели и достойни български мъже и граждани на нашата мила родина България. Нейното ново поколение е тотално покварено от жестоката атмосфера в обществото й, създадена от огромна корупция в най-високите етажи на властта и в управлението вече 17 години, с лупа да търсиш честен и непокварен българки гражданин, останал в България, трудно ще намериш. Сделката Белене е висш израз на корупция, каквато прехода ни не познава- НАЙ-ГОЛЯМАТА до сега! Отрасъл Енергетика е стратегически отрасъл във всяка една европейска държава и от него зависи независимостта както на външната политика, така и на вътрешната й. За това и да търсите такива европейски държави, които строят скъпи съоръжения- атомни централи с външни инвеститори- сиреч със заеми, няма да намерите сега. Само две страни в момента в Европа строят атомни електроцентрали- Румъния и Финландия. Първата с пари и собственост на Франция, втората със свои пари от вътрешни инвестиции. Аз подкрепям Будител в призива му за създаване на граждански комитет в България против реализиране на тази сделка с име АНТИКОУРПЦИОНЕН КОМИТЕТ- БЕЛЕНЕ. и честните български граждани да застанат зад Касчиев и да се обърнат към ЕС, да помогне в защита на живота му. Тази мръсна сделка директно рекушира в жизнения стандарт на българите сега. Белене не трябва да се реализира сега, ако българските граждани искат живота им да не попада в хомота на нови държавни заеми и да се повиши жизнения му стандарт. Този комитет не трябва да се нарича само ЕКО ,а да носи непременно името АНТИКОРУПЦИОНЕН КОМИТЕТ-БЕЛЕНЕ!!!

Касчиев е национален предател и трябва да бъде разстрелян законно или незаконно. Винаги се е изказвал срещу националните интереси на България.

по-скоро кавато държавата такива и политиците. те не са паднали от небето, те са едни от нас.

Това с български политици и Беленее ясно още от самото начало . Още от времето на Костов и убавото Наде . По бе доразвито от Царските наместници ...И в днешно каквото остане за останалите . Каквито политиците , такава и държавата !

Ние сме най тъпия народ на планетата Земя. Оставили сме неграмотните, мангалите и турците да ни определят бъдещето, което от ден на ден става по черно. Здраве желаем на управляващите!

ами те за това затвориха Козлодуй,от една работеща централа не могат да се взимат подкупи ,а сега като почнат 'Белене ще има бая хора да се нагушат с парички,а като я построят след 2 години ще кажат че е стара и евросъюза иска да ни я затвори и ще започнат да строят нова,

To e hubavo da plueme po atomnite centrali, a zamislial li se e niakoi kolko tejko bi bilo bez tiah. Francia ima nad 30 centrali v stroej. Az smiatam che atomnata energia e nai evtinata i s nai malko posledstvia za prirodata. Davate li si smetka kakvo zamarsiavane prichiniavat vodnite centrali a vaobshte niama nujda da se spomenavat TEC. Az sam protiv korupciata i izlishnoto tovarene na horata s dopalnitelni razhodi.

Korupciata e navsiakude :) Nai mnogo e v parlamenta ami to ottam idva vs4ko . Vsi4ki proekti investicii , usvoiavane na Pari po PHARE po SAPARD minavat prez minesterstvata i se glasuvat ot parlamenta.Proekta za novata centrala e oshte edin na4in ot mnogoto za usvoiavane na sredstva.Ina4e ako izgrajdaneto na nova centrala, gazoprovod, megamarket niama nishto losho. Loshoto e kogato vmesto parite otpusnati za stroitelstvo proekt i drugi potunat v ne4ii djob i posle e iasno zashto novoto suorujenie za nishto ne stava.

Още по времето на управлението, на жълтата диария НДСВ, мошеника, картоиграч Кобурготски заедно с юпи бандита Милен Велчев си бяха уредили 70 милиона Евро комисионни!!! И новото трилайняно, коалиционно управление,което щеше да ревизира уж проекта Белене, сега го подкрепя с всичка сила. Червените пеликани ще напълнят до пръсване гуши с гювеча Белене. Дано им приседне!!!

абе защо им са на българите атомни централи и изобщо такива техники-оди народе да копаш на нивите,глей си селския туризъм /оти сичкия ни туризъм е селски /- а като слушам какви ги дрънка този касчиев /рачко пръдлето / ми става ясно защо токо гони 20ст/квтчас

Писна ми от национални предатели и плиткоумни драскачи!

Ей тука си личи как се източват лесно пари от хазната! Какви са тия 6 млн. евро за оценка?!?! МАФИЯ!!! на Касчиев! Дано да има повече хора като него.